fbpx Skip to content

RatedRR az a kolléga, aki nem “munkára” használja az Apple termékeket. Múltkori videójában konkrétan szétlőtt egy iMac-et, majd pedig a végén megmutatta, hogy bizony egy új generációs Mac Pro lesz a következő áldozat.

Screen Shot 2014-05-30 at 16.06.04

Legfrissebb Mac-es videójában a Mac Pro-t először egyszerűen leejti, a törésállóságát tesztelve. Itt talán nem ér minket akkora meglepetés, a gép masszív, így továbbra is működőképes marad. Ezután stílusosan vízbe ejti, merthogy ilyesmi igen sokszor előfordulhat szegénnyel. A vízbe ejtés ugyanakkor érdekes eredménnyel zárul, de itt még nincs vége a “tesztnek”.

A kegyelemdöfésért pedig a jó öreg C4-hez fordul, mely segítségével nem marad más a készülékből, mint por és hamu. Vagy annyi sem…

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. ezeket a sz+rokat tuti át kell venni mindig?

  2. Idióta amerikaiak.
    Annyi pénzük van, hogy már azt sem tudják mire költsék el.
    Az ilyen videókat felesleges felrakni ide, mert csak szívjuk a fogunkat a sok hülye miatt.

  3. itt (app)
    nincs live?

  4. @kutitomi: Azt egyelőre még nem kapcsoltuk be, de hamarosan az is menni fog.

  5. Egyetértek Józsival. A Szifont én mindig is a legszinvonalasabb Apple cuccos oldalnak tartottam és tarom most is. (mármint magyar oldalnak) De ezeket a sz@rokat tényleg ki lehetne hagyni. Mert egyrészt tényleg szívfájdító, másrészt meg úgy is teli van a YouTube ilyenekkel. Szét tört és szétlőtt iPhone-ok… most meg egy C4-el felrobbantott Mac Pro… 🙁 Ki a fene kíváncsi erre? A legtöbb ember (főleg Magyarországon, de persze nem csak itt) egész életében nem tud megvenni egy ilyen csodálatos kincset, ezek meg felrobbantják. Sokat gondolkoztam miért? Azt gondolom azért, mert van nézettsége sajnos… De én személy szerint betiltanám az ilyen videók terjesztését, visszaesne a nézettségük is, így talán nem is rombolnának többet, mert értelmét vesztené a dolog. De ha betiltani nem is kehet, legalább terjeszteni nem kellene…

  6. Az ilyen szakadjon ketté……

  7. @Józsi, @WOLF09: szép részletesen megírtuk, hogy mi a helyzet a szétrettegett, elveszett móddal való “foglyul ejtés” esetével. facebookon 2db like-ot kapott a cikk, 0 hozzászólással (a második megosztása semmit), az oldalon meg 3+1 hozzászólást. előtte pár nappal kitettük a szétlőtt iMac-et. facebookon szinte azonnal 7db like, majdnem ugyanennyi hozzászólás, az oldalon meg 27 hozzászólás eddig. melyik volt szakmaibb és részletes/hosszú cikk? melyik volt több órás munka eredménye? az elveszett módos. melyik volt pár perces, és érdekelte jobban ezek alapján az olvasókat? a szétlőtt iMac. az emberek többségét láthatóan sokkal inkább érdeklik az ilyen komolytalanabb, szakmaiatlan témájúbb, törésteszt típusú cikkek. ha nem olvassátok a szakmai témájú, tényfeltáró cikkeket, attól mi még meg fogjuk írni őket, de az eredmények ezek, a nagy híroldalakon egyre jellemzőbb bulvárosodás sajnos az ilyen tartalom felé is kényszerít mindenkit, mert ehhez szoktatja hozzá az olvasók érdeklődését. ezen jellemzően sokat segítene, ha a szakmai cikkek is legalább ennyi lájkot és hozzászólást kapnának. de ez rajtatok, olvasókon múlik, mi csak az adott kérdésnek tudunk a lehető legrészletesebben utánajárni.

  8. @Jadeye: Ami engem személy szerint illet, minden cikket elolvasok a Szifonon. Az, h nem mindegyiket lájkolom, vagy nem mindegyikhez szólok hozzá, nem azt jelenti, h nem olvasom el, vagy nem érdekel. Minden érdekel ami Aplle. De nem vagyok nálatok profibb, sőt… messze nem olyan profi. Így gyakran a cikkhez egyszerűen nincs mit hozzászólnom, hiszen semmivel nem tudnék kiegészíteni egy profin leírt cikket. De Nekem még az iPhone alkalmazásomon is be van állítva, hogy amennyiben van a Szifonon új hír, azt azonnal jelezze.
    Nem szeretek okoskodni… de egy ötletem lenne azért arra, hogy honnan lehetne tudni mennyien olvasnak el egy cikket. Egyre több olyan oldalt látok, ahol be van iktatva egy olyan opció, hogy “cikket elolvasottnak jelölni”. Általában még bejelentkezni sem kell, bárki aki elolvasta (és akarja) egyszerűen rákattint, hogy elolvasva. Biztos vagyok benne, hogy minden cikketeket ezreken, sőt, talán tízezreken is olvassák, nem csak itthoni magyarok, és egy ilyen opcióval ez talán látható is lenne.

  9. Szerintem elég zorall, hogy megúsztatva is működik a gép! Respect! Pazarlásnak pazarlás, mindenféle képpen, de csak a robbantás!

  10. @Jadeye: tehát ti is like-bitchek vagytok? 😀
    sztem nem, én elolvastam azt a cikket is…
    de akkor majd jelzem, minden cikknél, ami jó/tetszik…
    de persze megértem, h egy oldalnál a látogatottság/like/komment (amíg lehet Mo-n :D:D:D) a fontos…!!!
    szóval nincs harag, de tényleg többször nézem a szifont, mert jobb mint a többi mac-es blog…

    peace!

  11. @WOLF09: az olvasottság jelölését meglátjuk, de azzal esetleg az lehet a gond, hogy plusz egy dolog, amire külön rá kell valakinek nyomni, és akkor az meg plusz kényelmetlenség az olvasónak. analytics nyilván van, így abból látjuk, hogy mire mennyien nyomnak rá, így ez nem nyújtana többet.

    @Józsi: nem vagyunk like-bitchek, hiszen akkor nem írnánk továbbra is olyan cikkeket, amikről már tapasztalatból látjuk, hogy sajnos sokkal kevésbé kattintanak rá az emberek, mint valami ilyen témára, mint ez a fenti. a másik része meg, hogy miért kell ilyen videókat megosztani? mert ha meg nem tesszük meg, akkor meg azon megy a savanykodás sokak részéről. a pletykák mennyiségét drasztikusan lecsökkentettük, de néha muszáj abból is megírni ezt-azt, mert különben akkor ott is probléma van.

  12. Én is olvastam az említett cikket (meg úgy mindet szoktam), remek írás, de igazából nem érint, így nem láttam értelmét hozzászólni. Szerintem alap dolog a jelkód, régen is mindig volt, a különbség annyi, hogy touchid óta 30 karakteresre cseréltem biztos ami tuti alapon. Törje fel, aki akarja 😀
    Ez a videó meg szintén jó a maga nemében. Pl soha nem gondoltam volna, hogy ez a cucc így bírja a vizet. A c4 értelmetlen, de legalább a lángoló Apple logóval az is jó lett szerintem, így összességében a videó többet ér, mint egy willitblend, úgyhogy érdekességként nem bánom, hogy megosztottátok, persze azért szerintem se legyen ez a fő irányvonal. Pl az amúgy fizetős, de ingyenessé vált és nem toplistás, de remek alkalmazásokról szerintem bárki bármikor szívesen fogad cikket, azzal nem nagyon lőhettek mellé.


Add a Comment