fbpx Skip to content

Nagyjából 11 hónappal ezelőtt az Apple bemutatta a WWDC keretén belül az iOS 7-et, mely nem csak funkciók, hanem design terén is nagy újítást hozott. Azóta a fejlesztők igyekeztek alkalmazásaikat az új kezelőfelülethez igazítani. Ez sok alkalmazás esetén hónapokba tellett, ahogyan az egyik legnépszerűbb üzenet és VOIP híváskezelő alkalmazásnál, a Vibernél is.

viberios7

Nagyon megörültem, mikor láttam az App Store-ban a frissítési leírást, hogy végre az iOS 7-hez igazodó kinézetet kapott a Viber, de aztán kicsit csalódnom kellett. Sokkal jobbra számítottam, főleg, hogy az internet különböző bugyraiban lelkes dizájnerek sokkal szebb Vibert alkottak. De inkább nem is panaszkodom, örüljünk az új kinézetnek és az ezzel együtt járó rengeteg remek újításnak.

viberios72

Az iMessage esetén lehetőségünk van az olvasottsági visszajelzést küldését ki- és bekapcsolni és szerencsére ezt mostantól a Viber esetén is megtehetjük, bár sajnos itt se lehet személyspecifikusan, vagy mondjuk listákba rendezni ismerőseinket, hogy kinek küldje vissza az app az olvasottságot és kinek nem. Ez mind szép és jó, de az új kinézeten túl a frissítés legjobb új funkciója, hogy mostantól le tudunk tiltani embereket Viberen, így se írni, se hívni nem tudnak minket.

Továbbá mostantól egyszerre több képet és hosszabb videóüzeneteket is küldhetünk, illetve már egy gombbal kapcsolható az appra vonatkozóan, hogy ne csak álló, hanem fekvő módban is küldhessünk üzeneteket. Amit viszont nem értek, hogy miért van szükség arra sok háttérre az üzenetekhez, csak elcsúfítják a szép, letisztult dizájnt.

[appstore id=”382617920″]

[poll id=”149″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. üzenetre egyértelmű fb, alig van ismerős, vagy munkatárs, aki nincs fent, ingyenes hívásra meg a viber, a skype-ot agyonveri stabilitásban és minőségben is és alig fogyaszt adatot, 3g-n is bőven használható

  2. ez a letiltás jol hangzik

  3. Nem jailbreakes iphone-on hogyan tudnék egy normális hátteret hozzáadni? Legalább egy (akár blur-ös) lila szerűséget beleraktak volna a hátterekbe, hogy igényesen nézzen ki, de ott a viber fejlesztőknél a szépérzék valahol a béka segge alatt lehet.

  4. Van rá arra mód hogy nem cellular Ipad-en működjön?

  5. +1
    Ez engem is érdekelne. Ezt miért nem oldják már meg?

  6. 1gb os vodafone mobilnetem van es valamiert nem kuldi el a viber az uzenelet mobilnettel… Nemtudjatok miert lehet ez ? A tobbi ismerosomnek ugyan ilyen nettel pedig elkudli.

  7. Nekünk sem küldi el, 1gb-os netünk van. A vodafone korlátozza hivatalosan. Hogy nekik miért működik azt nem tom. Szerencsések 🙂

  8. -ezer éve lehet állítani hogy küldjön olvasottsági jelzést vagy nem.
    -fekvő mód volt eddig is
    -háttereket ki lehet kapcsolni akinek nem tetszik(egyszínű szürkét kell beállítani)
    -szolgáltatók korlátozzák a voip forgalmat(viber is ide tartozik). Vodafone mindenkinél. Telekom és Telenor is a kisebb csomagoknál. Ez azt jelenti hogy akadozik a viber hívás, használhatatlan. Olyat hogy az üzeneteket is korlátozná még nem hallottam, de ezek szerint a voda meg merte tenni… A voip és egyéb korlátozásokról a szolgáltatóknál az Egységes internet szolgáltatás leíró táblázatban tájékozódhattok.

  9. Egy teszt johetne a voip alkalmazasok adathasznalatarol is. Nalam a facetime jott be eddig a legjobban hangminoseg teren. De azoknal az ismeroseimnel akiknek nincs iPhone ott szart se erek vele. Kinek mi jott be eddig?

  10. Eddig örültem, hogy legalább a Viber nem váltott az új "dizánra"…. Egy újabb alkalmazás, amit nem fogok frissíteni….

  11. Napi szinten használom a Vibert külföldről tartva kapcsolatot az otthoniakkal. Engem különösebben nem érdekel a dizájn, hiszen az ízlés kérdése. A minőség viszont annál inkább. Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki tapasztalta a hang időbeni kisebb-nagyobb eltolódását VOIP alkalmazások használata esetén. Ez nem meglepetés. Ami viszont számomra az, az a FB VOIP szolgáltatása. A hétvégén volt egy hosszabb hívásom azon és végig kifogástalan minőség volt a legkisebb késleltetés nélkül. Ajánlom figyelmetekbe!

  12. Eddig csak az iBooks-ot nem hagytam frissíteni az új külső miatt :))

  13. Hogy lehet komplett beszélgetést törölni? Sehol sem találom…., köszi


Add a Comment