fbpx Skip to content

Az Apple pár perce kiadta az iOS 7.1.1-et, ami összesen néhány hiba javítását tartalmazza, az egyik egy, a billentyűzetet érintő lassulás, illetve Bluetooth-billentyűzetekkel és a VoiceOverrel kapcsolatos, valamint iPhone 5s esetén a Touch ID ujjlenyomat-érzékelésén javít.

iOS_7.1.1_01 iOS_7.1.1_02

Egyelőre ennél több részletet nem lehet tudni, de aki nem jailbreakel, annak nyilván érdemes feltenni a készülékére ezt a frissítést.

Telenoros felhasználók mindenképpen telepítsék, mert ez javítja az eltűnő tethering APN hibát is.

Jailbreak?

Az iOS 7.1.1-re egyelőre nincs jailbreak, így aki bármilyen szempontból is függ a jailbreaktől, annak azt tanácsoljuk, hogy ne frissítsen a 7.1.1-re.

De hogy miért kell adott esetben annyit várni egy jailbreakre? Erről itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: miért nincs még jailbreak adott iOS-verzióra, miért kell ennyit várni?

SHSH

Az SHSH-k iPhone 4s-től kezdve nem használhatóak jelenleg, így bár a mentésük ajánlott lenne, de felhasználni nem lehet őket. Ráadásul a TinyUmbrella nem támogatja a 7.1-et. Mindenesetre az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Letöltés

Ha valaki szeretné lementeni a 7.1.1 IPSW fájlját, az az alábbi linkekről teheti meg:

711sarga8gb

Olvasd el a hozzászólásokat is

95 Comments

  1. Sziasztok!
    Nekem miért nem jelenik meg soha ha van 1 új szoftverfrissítés? Itt arra gondolok hogy a beállítások ikonnál miért nincs ott egy piros egyes?
    Köszi

  2. Gondolom arra gondoltatok, hogy nyilván NEM érdemes felrakni a JBseknek, ugye? 🙂

  3. Elmúlik a gyors akku merülés?

  4. @Sigmatic: mert az Apple nem küldi ki pushban a frissítésről az értesítést, hanem a készüléked ellenőrzi időnként, hogy van-e frissítés.

  5. @Jecy: “aki nem jailbreakel, annak nyilván érdemes feltenni”

  6. Remélem javult az akku idő, mert nekem a 7.1 kivételével mindig jó volt. i5

  7. Telenor personal hotspot bug javitva.

  8. Valaki frisstette 7.1.1-re iPod touch 5g-n???
    Ha igen mi a javulas??!!

  9. Nekem a legnagyobb csalódás hogy nem működik a mezei bluetooth fm transzmitterrel való zenelejátszás…
    Annyi van hogy párosítom a két eszközt de mikor belépek a zenelejátszóba és elindítok egy zenét, akkor nincs ott az a kis ikon aminek ott kell lennie hogy kiválaszthatom melyik párosított eszközön akarom lejátszani a zenét… A régebbi rendszerekkel működött 4s-en ez a dolog, most 5s-t használok.

  10. nekem nem javult a perspnal hotspot!i4,telenor

  11. mékapcsolbe a BT ilyenkor mindig?

  12. @Dominikz: reset network settings?

  13. Tudja valaki, hogy a halando felhasznalo hova kuldhet az apple-nek hibajelentest? Van egy bug az iOS 7-ben, amit meg mindig nem voltak hajlandoak kijavitani.

  14. Nekem egy picivel gyorsabb lett az iphone4.

  15. Ha jól látom most már működik,hogy bejövő hívásnál is mutatja a hívó képét!:)))

  16. @Antares: bugreport.apple.com?

  17. iPhone 4-re érdmes feltolni? Valaki írjon erről! :DDD köszi.

  18. @Jadeye: (ios 7 előtt is csinálta…/?/)

  19. @Lajhar: Ezt hogy érted? Eddig is mutatta, csak a 7.1-gyel már nem teljes képernyőn, hanem csak egy pici karikában. Ez változott?

  20. Ios 7.1 jailbreak mikorra varhato? Tudom valtozo a gyorsasag. De mar nagyon keresgetem es tul sok infot nem kaptam 🙁 hatha tudtok valamit amit en nem 🙂 koszi elore is a valaszt

  21. Telenorosoktól kérdezném hogy nektek mennyi a 3g sebessege? Nálam 0.8/0.3 Mbit. I5nel es 5snel is ugyanennyi. Szarszungba pedig stabil 4-5 mbit. Par hetes gyari nanosim. Mi lehet a gond? Az appstorebol kb 10 perc letolteni egy 10 mbs appot :/

  22. Nekem 8/3Mbit, telenor i4s.

  23. A 7.1-el látványosan merül már szinte használhatatlan. Töltő nélkül sehova se mehetek. A korábbi beállításokon semmi nem lett változtatva. 4S

  24. Sziasztok! Én iphone 4-et haszálok. 7.1-el olyan gondjaim voltak, hogy egy-két alkalmazást nehezen nyitott meg. Most frissitettem 7.1.1-re és úgy nézik , hogy most elsőre megnyitja azokat az alkalmazásokat, amik eddig három-négy próbálkozás után sikerült. Az akunál még nem vettem észre változást. A 7.1-el 2 és fél napot bírt atlogos használat mellett. Ha észre veszek változást, majd megírom.

  25. nemtudom hogyvagytok vele de nekem mióta frissitettem az 5s em sokszor gondolkodik mielőtt reagálna

  26. Par perce frissitettem, touchID erezhetoen precizebb es gyorsabb. i5S

  27. Borzy20: pontosan mit ertessz ez alatt? A touchID, vagy egyaltalan a rendszer valaszideje?nalam eddig minden ok, bar csak par perces. Majd meg irok, ha en is tobbet hasznaltam.

  28. @borzy20: én úgy vagyok vele, hogy valszeg a 4s lesz az utcsó iPhone-om és megyek vissza Nokiára 6 év után! Borzalmas a 7 minden szempontból

  29. Touch Id eddig is jó volt,nem értem miért sirtok itt sokan,a samsungért,én már a külseje miatt,a műanyag végett nem használnék soha többet!
    Ez egy Apple fan oldal és nem arról kellene olvasni,hogy itt sírtok,hogy váltatok Samura,hanem,hogy olvasd hogy lehet felhasználó barátként használni az iphonod,az meg hogy kifüggöd a szemhéjadat minden nap 2x töltesz,az nem az Iphone hibája!
    Ezért tarunk itt magyarok,mert azt nézzük,hogy ez mennyire szar,fos,használhatatlan,nem azt,hogy mi ehhez mit tudunk hozzátenni hogy sokkal jobb legyen!
    Peace!

  30. Ezt nem vágom! Mi fenét tud csinálni akinek " látványosan" merül az akkuja? Nalam több óra telefonálás es kis böngészés mellett is 18 óra alatt meg 50% szokott maradni! ( csak Bt es a navi ami nincsen folyamatosan használva)

  31. @ToniSlow: Developer account kell hozza? Nem fogadja el az apple ID-mat.

  32. Wifi,bluetooth,gps,facebook,mobilnet,viber,alkalmazásfrissités a háttérben fullon,fényerő fullon!
    És akkor miért merül annyira,hát ezért!

  33. Ha már Android akkor min HTC vagy Sony! A Samu csak parasztvakitas, iPhone után kezbefogni egy felettébb kellemetlen "élmény" !

  34. @totopad, a nokiara nehez lesz vissza térni, mert a microfos felvásárolta és április 25 után már csak microsoft mobil lesz

  35. Ákos!
    El vagy tevedve! A GPS csak akkor fut folyamatosan ha navigalsz, a Facebook es viber sem használja a netet folyamatosan, ez csak mese hogy meríti! Nalam mint írtam minden fut a háttérben -bt és Facebook de semmi extra merules nem volt meg! Max annyi lehet hogy autós toltokkel hamarabb ki lehet nyírni az alkut!
    A párom i4-e 4 éves es csak a 3G van lelove EDGE fut, helymeghatározás, wifi is olyan helyen dolgozik ahol alig van térerő es 2 nap a töltés! Pedig rendesen használja ! Viberen is dumalunk naponta akar órákat is, igaz azt wifin! De a hét térben mindig megy szinte minden !

  36. @hunwolf: na pont ezaz, 6 évig nem kellett nézzem a új trendeket, pont leszartam, mert imádtam az iPhone érzést, egy frissítéssel elk@rta az egészet az Apple, nem engednek vissza 6.1.2.-re, viszont a 7 meg nekem borzalmas 4S-en! úgyhogy marad a más márka utáni kutatás, év végéig -akkor jár le a hűségem- van még rá időm, de nagyon nagyot kell dobnia az Apple-nek a 6-al, hogy náluk maradjak, drága, és számomra semmi újdonságot nem ad már az iPhone, pedig 6 évig imádtam

  37. Pedig 4-rol 5-re es arról a 6-ra is mindig mindenki a változásert sírt! Aki váltott azok azóta 90%-ban megint iPhone-t használnak! Talán mert meg mindig a legstabilabb? Szted mi lesz a nokiaval az új tulajnal? Csak nézzük meg a Windows-t ! Vagy marad a droid aminek szinten olyan bajai vannak mint a winnek, sok hw-n kellene jól futnia!

  38. Gunar!
    Én a nem felhasználó barát módról regéltem!De ha kilövöd azokat még nyerhetsz akkuidőt,nekem sikerült!
    Maradjunk annyiban,hogy az én 5S em(most a sajátomról beszélek!) ugyanolyan használat mellett pontosan 2x tovább bírja akku idővel,mint a volt I4 em vagy a4S em!az akksi kapacitása pedig nem lett a duplája!

  39. Sziasztok.
    Azt nem tudja valaki mikor lesz végre elérhető Telenornál a 4g? Kicsit idegesít már hogy csak fizetek a 4g-s netért de 3g-n jön.

  40. hunvolf – igaz hogy megvette de még 10 évig Nokia név alatt fogja árulni

  41. A lumia 1020-al nagyon szemezek, több ismerősnek is van és nem rossz! Csak a szoftverekben van némi bizonytalanság, meg a kezelhetőségben, mellé meg gondoltam egy ipad-et

  42. @Akos87: Jó az i5-nél nekem se jelentkezett semmi gond eddig (1.5év)

  43. Jadeye köszönöm válaszod! Akkor még várunk 🙂

  44. Itunes-on nem tudom frissíteni, mert a készülék le van választva. Már 5-ször újra dugtam, kikapcsoltam a keresést is, hiába valaki tud segíteni? Köszi

  45. Nekem jobba merü a 7.1.1-el… 🙁

  46. Haphika6-nak! Próbáld úgy, hogy kikapcsolod a telefont és mikor kikapcsolt nyomd folyamatosan a home gombot és úgy dugd bele az USB kábelt. Addig nyomd a home gombot míg a számítógép fel nem ismeri a telefont. A telefonon ekkor iTunes logó jelenik meg. Ha ez sem segít akkor USB kábel csere.

  47. Aki 7.1,1-re akar frissíteni annak azt ajàlom, hogy vagy recovey vagy dfu módban tegye. Nekem patentül működik és az Aksi idő is maradt a régi. Tegnap este csutkàra töltöttem kb 22:00-kor húztam le a töltöről és azóta 25%-ot merült, pedig használtam rendesen a telót ahogy szoktam. Csak a 3G van kikapcsolva.

  48. Az újratelepítés mindig hatékonyabb mint a frissítés . Köszi, hogy kijavítottál.

  49. Bertlan24: köszi!

  50. Hapsika6-nak. Nincs mit! Örülök, ha segíthettem 🙂

  51. Nekem még soha nem ment ennyit egy feltöltéssel talán a telefonom 4s mint ezzel a 7.1.1-el Sajnos a hívókép egy fos és ha iOS -el töltöd fel a panoráma képet facebookra még mindig egy kalap szar a minősége, csak a facebook alkalmazásból lehet valamivel jobb minőségben vagy az email feltöltéssel..

  52. iPad 3-ra és iPad Air-re valakinek van tapasztalata? Érdemes frissíteni?

  53. Jó estét! Frissítenék 7.1.1-re de tudja valaki, hogy a híváskor megjelenő nagy kép miként lesz nagy méretű, mint korábban? Más! Telenor kártyával használom a telót, időnként nem tudnak hívni, sms jön, hogy nem fogadott hívásom volt, pedig a térerő majdnem maxon van. Telefont már cserélték garanciában, ezt követően a simet is cseréltettem, de csak nem szűnik a probléma, sőt hívni sem tudok időnként, visszadobja fél perc után, hogy sikertelen. Teljesen tanácstalan vagyok! 🙁 i5 pár hónapos. Ha a 3G-t kikapcsolom kicsit jobb a helyzet. A másik telóm i4s is Telenoros kártyával megy, azzal még soha nem volt ilyen gond, egy helyen tartom őket. Tud valaki megoldást?

  54. @Steve_86: minden esetben érdemes frissíteni, ez nem kérdés.

    @Jet: “a híváskor megjelenő nagy kép miként lesz nagy méretű, mint korábban”
    jelenleg sehogy, ez a 7.1 óta kis méretű.

    “Telenor kártyával használom a telót, időnként nem tudnak hívni”
    nekem anno ezt csak SIM csere oldotta meg. de mivel azt írod, hogy az már volt, akkor esetleg hálózati beállítások törlése? http://szifon.com/2012/12/21/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-furcsa-dolgokat-produkal-a-keszulekunk/

  55. Sziasztok!
    Frissíteni próbálok 7.1-ről. A telefon iPhone 4. Folyamatosan a 3014-es hibát dob, asztali gépről, laptop-ról szintén.
    iTunes a legfrisebb…
    Hosts fájl rendben…
    Mi lehet a hiba???

  56. I5s nekem gyorsabbnak tűnik, de lehet csak siman eg ujraindítás tett neki jót 😀

  57. Sziasztok!

    iphone 5 készüléket használok nekem olyan gondom van,hogy amikor le van zárva a képernyő és elakarom érni a control panel-t olyan darabos az egész ez miért van 7.1 óta ilyen a 7.0 még tökéletes volt gondoltam majd most javítják,de ennél is ugyan ezt tapasztalom másnál is ilyen vagy csak nálam ?

  58. @Jadeye: Megpróbáltam Antivírus/Tűzfal nélkül…
    Megpróbáltam router-rel, router nélkül…
    Megpróbáltam másik USB port-ot…
    Megpróbáltam az asztali gépen, és a laptopomon is…
    Újraindítottam a gépet, laptopot, iPhone-t…
    Mindig, és mindenhol ugyanaz a 3014-es hiba…

  59. @Jadeye:
    Update!
    Gondoltam, hogy lefekvés előtt teszek még egy próbát… Most meg egyből ment… :smiley:
    Köszönöm a válaszodat! Ez is egy X-akta! :smiley:
    De legalább sikerült…

  60. Nekem a billentyűzet gyorsabb lett

  61. Sziasztok iPhone 5S alatt tapasztalta már valaki azt a problémát h ha belép a Zenelejátszóba, és elforgatja a telefont akkor az elsötétül nem pedig elfordul?

  62. robesz94 igen nálam is ez van és igen meglepodtem rajta

  63. Ez a 7.1 alatt is igy van a zenelejatszoval!

  64. @Kevins344: a darabos mozgás általánosan szar, több telefonon néztem.
    @Jadeye: nálad hogy nem az? Még ha kézzel viszem végig lassan, akkor is látható, hogy szaggat, ellentétben a feloldott állapotéval.

  65. Nekem nem darabos a lezárt kèpernyőn a control center indítása!
    Viszont ugyanúgy merül a telóm mint 7.1el,vagy lehet
    még jobban is.:/
    Rohadt idegesítő,lehet ma restore lesz…
    i5

  66. Helló mindenkinek. Nekem rohadtul merül a telefonom a 7.1.1-töl pedig még csak egy hónapos. :disappointed:

  67. Helló. Énekem csak az van bekapcsolva ami nagyon kell, de így is gyorsan merül..

  68. Sziasztok. Nekem csak legelsőnek merült gyorsabban mint ahogy álltalában. Most sokkal jobb lett az akksi jelenleg 33% on vagyok pedig ilyenkor már tölteni szoktam. Merítsétek le teljesen utánna 100% ig fel, és csökkenni fog a merülés sokkal. Nállam mindíg beszokott válni ez. Ha nem működik a dolog akkor restore :/

  69. na emiatt nem merek frissiteni az aku idotartama miatt,Misi72 meritsdd le teljesen i es utana nezdd meg mennyit birja a legkozelebbi toltessell!koszi

  70. @surda35:
    Nállam a 7.1 el rosszabb volt sokkal mint most. Nyugodtan told rá a frissítést. Még most se merültem le teljesen 13%on vagyok. Pedig már délután 6-7 magasságába eddig mindíg töltenem kellett a telefont és most sokkal tovább bírja mint szokta. Nincs veszteni valód. Amikor felteszed a 7.1.1 et akkor lényegesen jobban fog merülni de amint lemerül és feltöltöd tökéletes lesz utánna az akku idő. (Nekem legalábbis az lett)
    OTAn frissítettem.

  71. Billentyűzet érezhetően jobb akku nem valtozott picit gyorsabb a telo i4

  72. Megy valakinek az iMessage a 7.1.1 telepítése óta? Mert nálam és egy-két ismerősömnél mindig hibát dob.

  73. Helló. Megpróbálom a teljes lémerítést és akkor meglátom köszönöm.. :smiley: :smiley:

  74. Helló. Óránként 9% a merülése a 4s-nek :stuck_out_tongue_winking_eye:

  75. Ok. Megpróbálom Jadeye :smiley:

  76. Bár most néztem hogy 22-én frissítettem 7.1.1-re és csak tegnap kezdet igazán merülni. :disappointed: :disappointed:

  77. Helló mindenkinek. Helyre állt az iphone4s-em. Valószínűleg a tegnap telepített app volt a ludas. Most egy óra alatt 1% merült ugyan annyi használat közben..

  78. Ami azt jelenti hogy nekem a 7.1.1-es ugyan annyira merül mint a 7.1 :smiley: :smiley:

  79. Na most az elsö töltèsem a 7.1.1 frissites utan, viszont megint elöjött az hogy full töltés utan lemegy hirtelen 99-re es ha kikapcs es vissza akkor 100%! Ezt mar csinalta 7.1 alatt is (Iphone 5s 32 gigas)

  80. és újra van szövegvisszavonást, hasznos h visszakerült, rázásra 🙂

  81. @kebuszek: eddig is volt, sosem tűnt el.

  82. Valaki járt úgy 7.1.1-re frissítés óta hogy amikor rádugom a Mac-re az iPhone-t elindítom az iTunes-t az Összegzés oldalon hiába volt eddig az automatikus iCloud mentés most mindig az “Ez a számítógép” van kipipálva s oda kezdi el csinálni a biztonsági mentést, hogy a jó halálba tudom ezt visszaállítani hogy ne a mac-re hanem az iCloudba -mint régen mentsen- az már persze mellékes hogy ha rányomok az iCloud-ra kiírja hogy az iPhonejáról még soha nem készült biztonsági mentés, pedig igenis készült.

  83. @meneruwa: és a készüléken a Beállítások / iCloud alatt be van kapcsolva a biztonsági mentés?

  84. be persze, ott írja is rendesen hogy a napi mentés ekkor és ekkor készült ezért nem értem.

  85. valami tuti nem smakkol vele, mert szinkronizáláskor ha visszakapcsolom az uj programok automatikus telepítését az utobbi jópar nap letöltött alkalmazásait felakarja rakni 🙁 na most van tele a .. az egésszel

  86. Lefrissítettem az i4 és azóta olyan hangot add ki telefonálás közben mintha benyomódna a gomb és ürün megszakad a hívás! Mi lehet a probléma?

  87. Sziasztok! Olyan kérdésem volna hogy, tegnap tettem újra a telefon, ma a térképet használva és a Tmobike navigon-t használva az i5-öm képernyője becsíkozózódptt és é újra indult 2x is x idő eltéréssel, mi lehet a gond és ,mit csináljak?!


Add a Comment