fbpx Skip to content

Az Apple múlt hónapban, a Genfi autószalonon mutatta be gépkocsikba szánt megoldását a CarPlay-t, erről mi is írtunk. Az autógyártók azonban csak új modelljeikben akarják bevezetni a funkciót, ezzel ösztönözve új autó vásárlásra a bizonytalanokat. De mi lesz azokkal, akik nem akarnak új autót venni, de mégis használni akarják a CarPlay-t?

Carplay

Nos, nekik van egy jó hírünk: az Apple csendben frissítette a CarPlay oldalát és közhírré tette, hogy más gyártók által készített kiegészítőket is támogat: két céget említett meg, az Alpine-t és a Pioneert. A cégek közzétették, hogy meglévő rendszerekeit egy firmware-frissítés keretében komptabilissé teszik az Apple CarPlay szoftverével, így a régebbi autókban is élvezni lehet majd a Siri hangját.

Aki most akarja beépíttetni kocsijába a két cég kijelzőjének valamelyikét, az ne számítson olcsó megoldásra. A Pioneernél a beépítés költségei 700 és 1400 dollár közé tehetők.

Carplay2

Az Alpine-nél olcsóbb árak vannak, 500-700 dollárból meg lehet úszni a beszerelést.

Carplay3

A CarPlay-t jelenleg hivatalosan 5 autógyár támogatja (Ferrari, Honda, Hyundai, Mercedes-Benz, és a Volvo), de már a csőben van a megállapodás további 13 gyárral.

Szóval nem kell új autót venni a CarPlay használatához, de mélyen a zsebbe kell nyúlni, ha valaki meglévő autójába akarja beépíttetni.

Ti használnátok a CarPlay-t? Vagy ameddig nem tud magyarul, értelmetlen?

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Addig semmi értelme. Jól beszélek angolul, de az akcentussal sok a vacakolás. Itt megemliteném, hogy az Apple a magyar helyesírással se áll fényesen, nevetséges hogy az igekötőket külön ajánlja írni. A Google ebben fényévekkel jobb.


Add a Comment