fbpx Skip to content

A fogyasztói véleményeket mérő ChangeWave kutató cég felmérést végzett, vajon mennyire várják az emberek az új iPhone-t. Nagyon.

A cég az elmúlt két év márciusában rendszeresen mérte a lehetséges vásárlók véleményét (korai és szofisztikált vásárlók), mennyire akarnak maguknak vagy a családjuknak a közeljövőben új iPhone-t vásárolni. A lenti diagram mutatja az eredményt. Míg 2012-ben 18% mondta azt, hogy elképzelhető, 15% pedig nagyon valószínű, hogy új telefont venne, addig tavaly ezek a számok némileg visszaestek 17%-ra és 9%-ra.

Idén azonban a valószínűsíthető vásárlások százaléka új csúcsra, 26%-ra nőtt (a biztos vásárlók száma csaknem elérte a két évvel ezelőtti szintet). A kutatócég szerint még soha nem volt ekkora várakozás a telefon iránt.

survey

Ha belegondolunk, akkor azért ezen annyira nem lepődünk meg, már legalább 2 hónapja a csapból is a nagyobb méretű iPhone folyik. Maga Tim Cook vezérigazgató is elejtette, hogy elképzelhető a nagyobb készülék. Továbbá a jelenleg zajló Apple-Samsung szabadalmi perben is előkerült egy 2013. áprilisi belsős Apple-prezentáció, amiben leírják, mi nincs az Apple-nek, de a piacon megtalálható: nagyobb képernyőjű telefon. A nagyobb készülékről a minap mi is írtunk, Ming-Chi Kuo szerint az iPhone 6 4.7 és 5.5 colos méretben, vékonyabb kivitelben, A8 processzorral, 1 GB memóriával jelenik meg.

Látható, hogy újabb hype kezdi körülvenni a még be sem jelentett készüléket. Kisebb összegben mernék fogadni, hogy az ősszel piacra kerülő telefon újra rekordeladásokat fog produkálni, az utóbbi időben többször temetett Apple pedig újra szárnyra kap.

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. En nagyon remelem hogy nagyobb lesz az uj telo

  2. Remélem nem lesz ettől nagyobb az új iPhone. Nem értem az embereket miért akarnak A4-es méretű telefonokat. Pont azért tetszik nekem az iPhone, mert nem egy batár állat telefon.

  3. Én is remélem hogy nem lesz nagyobb nagyon sokkal mert ha nem lesz akkor biztos hogy váltok rá i4S-ről

  4. szerintem meg kéne hagyni a i5s meretet, es esetleg lenne egy nagyobb opció mpndjuk egy 4,7 es. igy mindenki boldog lehet

  5. Ha nagyobb lesz nem veszek, és szerintem mások sem, gondolom az Apple sem annyira hülye, hogy elveszítse a meglévő vásárlóit. 4,5 col fölé biztos nem mennek. 4.7 meg 5.5 durván túl nagy lenne 4 után.

  6. a telefon merete kicsit nohet, a kijelzot "huzzak" ki szelre jobban, es meglesz a nagyobb kijelzo kisebb hazban, ennyi

  7. Akinek nagyobb kell az rakjon zsebre egy ipad minit, aztan meg evezhet is vele.
    Remelem kisebb lesz. 🙂 Az iphone 4s -ig kezben tartva egy atlagos meretu kezben egy ujjal el lehet erni minden pontot, az iphone 5s eseten mar csak ugy lehet, hogy kicsit lecsuszva fogod a kezedben a keszuleket, es igy csokkent a kenyelem is. Mi lesz egy nagyobbnal, csak ket kezzel lesz kezelheto.
    Amire en varok: iwatch , nem hogy nagyobb telefon nem kell, de meg elo sem akarom venni a zsebembol ha nem muszaj.

  8. Eggyetértek az előttem hozzászólóhoz
    Lassan akkor már utánozni fogja az Apple a Sams…?
    Nekem biztos hogy nem kellesz i6

  9. Ha változik a méret drasztikusan az i5 képest akkor én meghagyom másnak az tutti!!!!!

  10. En orulok neki ha nagyobb lesz. i4s-rol azert nem valtottam i5-re mert nem tetszik az elnyujtott, taviranyito formaja… Ha szelteben is picit nyujtjak akkor nekem johet is az i6! 🙂

  11. Halló, halló mi van veletek gyerekek? Ha meg meg látjátok a nagyobb telefont akkor meg az fog kelleni! Most mit majmoljátok agyon ezt a hangya fasznyi kis kijelzőt? Nem is tudjátok mi kell nektek, amíg meg nem látjátok!!! Csak meg kell mutatni nektek és mindjárt be pisiltek érte!

  12. @trigmegistos: Ha figyelmesen elolvastad volna a hozzaszolasokat akkor latnad hogy mi akik nem akarunk nagyobb telefon a legtobbunk az iphone 5-t sem vette meg. Nekem 4s ig majdnem az osszes tipus megvolt. Az iphone szuletese elott megfogalmazodott bennem hogy milyen telefon kell, de nem letezett olyan a piacon, sokaig kerestem, es akarmire nema akartam levaltani a motorolamat.
    Megjelent az iphone es pont olyan volt amilyet megalmodtam, amit megannyi telefonboltban eloadtam, hogy milyen felteteleknek kellene megfelelni egy telefonnak, de nem tudtak a kivanalmaimnak megfelelo keszuleket adni.
    Ma sem jatekra vagy filmnezesre hasznalom, es lathatod hogy nem a divatbol szuletett az igenyem. Az iphone 4 valtasnal nem tetszett az uj forma, nem a szepsegevel volt bajom, hanem azzal ahogy a kezedbe illeszkedik, nem volt olzan kenyelmes mint elodei. Az iphone 5 megjelenese elott kritizaltam a nagyobb kijelzot a mar korabban emlitett egy ujjas kezeles miatt. Azota sincs iphone 5-om, de nem csak ezert, azert mert nem hozott semmi olzan ujdonsagot a 4s hez kepest ami miatt a munkamhoz vagy a hetkoznapokhoz jobban tudnam hasznalni. Az 5s ben csak az ujlenyomat olvaso erdekes, mert en lekodolom a telefonom, egyenlore ugyan csak szamokkal, de szivesebben tennem betu szam komboval, amit ujlenyomattal fel tudnam cserelni.
    Szoval bizton allithatom: Nem erdekel az iphone 6 ha nagyobb lesz.
    Igazabol nincs is olyan funkcio ami hianyozna per pillanat, egy jo hangvezerlesen kivul az autoban.
    A legtobben megveszik az iphone mert mekkora meno, de nem ertenek hozza. Nem hogy a mukodeset nem ertik, de meg az alap funkciokat sem ismerik, de ott van a zsebukben mert ott van rajta az alma, te talan rajuk gondolsz, de ok nem fogjak mondani hogy nem kell nagyobb kijelzo.
    Tehat biztos vannak akik bepisilnek egy telefontol, de en hasznalom, es maximalisan kihasznalom….
    udv (es bocs hogy nem irtam ekezeteket)

  13. Jó lesz az a 4.7, legalább kényelmesebben lehet rajta olvasni. Iphone 5 méretére biztosan nem váltok. A 3.5″ felett eljárt az idő.

  14. @trigmegistos: A 4,7″, meg az 5,5″ is hangyafasznyi. Semmire sem jó, de a zsebembe már nem fér el, amit egy telefontól elvárnék… Hogy normálisan lehessen valamit használni, az az iPad mini méreténél kezdődik.

  15. vegyel ipadet olvasgass azon a telefonnal telefonalni kell 🙂

  16. 4.7-től azért még sok van az ipad méretig.

  17. Szerintem jön a nagyobb kijelző. Azt, hogy mekkora, nincs tippem.
    Szerintem lesz a mostani 4s, 5s méret, meg egy nagyobb.

  18. Szerintem ezzel a húzással azokat az új vásárlókat célozzák meg, akik a tepsifonokat szeretik, és eddig a kis méret miatt nem vettek apple-t. A régi vásárlók legnagyobb része, akinek épp a 3.5-4 coll esett kézre azok nem fognak váltani, de az előbbi tábor valszeg jóval nagyobb, és azért az utóbbiból is fog csurranni-cseppenni. Egy évvel később pedig a régi vásárlók is megveszik a nagyobbat, mert addig elfogadottabb lesz. Szóval személy szerint nekem nem fog kelleni i6 nagy kijelzővel, de megértem az apple húzását. Ez pénzről szól és piac részesedésről, ennyi.

  19. Nem az a baj, ha lesz nagyobb, hanem ha csak az lesz. Az egykezes használatnak vannak fizikai korlátai. Ne kössék a technikai fejlesztést a mérethez. Mindegyik gyártó ezt nyomja, a top kategória az lapát.


Add a Comment