fbpx Skip to content

Tovább folytatódik az iOS 7 térnyerése, az ezt támogató készülékek 87%-án már ez az operációs rendszer fut.

iOS-7-iPhone-5

Az Apple a napokban hozta nyilvánosságra, hogy az App Store-t látogató készülékek 87%-án már a legújabb főverzió, az iOS 7 fut. A megjelenés óta hét hónap telt el, ez a 87% nagyon jó aránynak könyvelhető el. Az iOS 6 mindössze a készülékek 11%-án fut, ami javarészt az iPhone 3GS-t jelenti.

ios7adoption

iOS 7 futtatásának alapfeltétele igen alacsony, az Apple elég sok készüléket támogat. Így iOS 7 futhat az iPhone 4 készülékektől felfelé, iPad 2-től felfelé és az ötödik generációs iPod Touch-on.

Az iOS egyszerű frissítését lehetővé teszi az OTA (Over-the-air), azaz a számítógép nélküli rendszerfrissítés. Elég egy gombot megnyomni a Beállítások appban, és már frissül is az operációs rendszer. A magas százalék továbbá annak is betudható, hogy az iOS esetében nem szükséges a mobilszolgáltatók verziófrissítésére várni, ez attól független. Például az Androidnál egy felhasználónak általában várni kell a telefon gyártója vagy szolgáltatója frissítésére. Többek között ennek tudható be, hogy az utolsó, 2013. októberében megjelent 4.4-es KitKat verzió adaptációja mindössze 5.3%, ami borzasztóan kevés. Tulajdonképpen csak az azóta eladott csúcskategóriás készülékek futtatják a KitKatet.

ios-7-logo

Az Apple június elején tartja fejlesztői konferenciáját, a WWDC-t, ahol várhatóan bemutatják az iOS 8 újdonságait. Frissítés várható többek között a Térkép alkalmazásban, ami tartalmazni fog tömegközlekedési adatokat és jobb POI-kat is. Várható egy egészségügyi alkalmazás is, a Healthbook, ami összegyűjti a felhasználó adatait, mint vérnyomás, pulzusszám, stb. Ehhez nagyon nagy segítség lenne a már sokat rebesgetett kütyü, az iWatch, aminek megjelenését 2014 őszére teszik. Az Apple az iOS 8-ban várhatóan javítani fog a Sirin és bővíti az iTunes Radio elérhetőségét is.

Az iOS 7 terjedésére jellemző, hogy december elején 74%-nál tartott, január végén már meghaladta a 80%-ot. Ezek alapján elmondható, hogy az iOS 8 elterjedése valószínűleg olyan gyors lesz, mint az iOS 7-é volt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. “az ezt támogató készülékek 87%-án már ez az operációs rendszer fut” “A megjelenés óta hét hónap telt el, ez a 87% nagyon jó aránynak könyvelhető el. Az iOS 6 mindössze a készülékek 11%-án fut, ami javarészt az iPhone 3GS-t jelenti”

    Ezek szerint a 3GS is támogatja az iOS 7-et?

  2. Nem támogatja. Arra a 6.1.6 az utolsó rendszer.

  3. Nigo20 kérdése jogos, így hogy ötödszörre is elolvastam :DD

  4. "Az ezt támogató készülékek 87%-án" helyett: "a készülékek 87%-án", és már helyes is

  5. Tudom, hogy nem támogatja, csak elég szép kis hibát gyártottak a kedves adminok 😀 Így nincs sok értelme a posztnak, mivel elég könnyen félreérthető. De az iOS 7 tényleg a legjobb dolog, ami az iPhone-al (iPaddel és iPoddal) történt. Nem csoda, hogy ilyen sokan használják.
    BTW a használatban lévő iOS eszközöknek tényleg csak a 2%-a fut iOS 6-nál kisebb rendszeren? Nekem elég sok ismerősöm használ 3G-t. Ilyen kevés maradt belőlük? R.I.P

  6. Az iOS 8 szerintem nem lesz akkora siker, hogy 7 hónap alatt az eszközök 85-90%-án használják…

    iTunes rádióban lehet keresni? Szoktam hallgatni, de nagyon kevés olyan válogatás van, ami tetszik :/

  7. En szemely szerint visszasirom az iOS 6ot.. vagy akar csak a 7.0.6 ot.. 7.1-el pontosan fele annyit bir :/ (i5)

  8. Erdekes ez a merulos dolog, nekem 24% volt par napja, 10 oranal tobb hasznalattal, i5s

  9. Csak egy napig tegyék közzé hogy visszalehessen tenni az ios6-ot…megnézném akkor a százalékokat…

  10. Ha vissza lehetne tenni az IOS 6 ot szerintem Körülbelül 50% maradna vagy kevesebb…


Add a Comment