fbpx Skip to content

galaxy-s5-iphone-5s

Handrásnál láttam az alábbi videót, ami szerintem is azt igazolja, hogy a Samsung nem gondolta át eléggé ezt az ujjlenyomat-olvasást. Jól látszik, hogy kevés helye van az érzékelőnek, nem mindig érzékeli az ujjunkat és emiatt persze sokszor inkább a jelszót kéri már. Szerintem míg az iPhone 5s tulajdonosok 90% használja ezt, addig az S5-ösök fele, ha fogja (a videóban látható kétujjas lezárást az Activator nevű tweak teszi lehetővé az iPhone-on, jailbreak után).

Egy régebbi videó alapján eszembe jutott, hogy még egy cica tappanccsal is működik az iPhone ujjlenyomat-olvasója, így kipróbáltam a mi cicánkkal is. 🙂

 

Olvasd el a hozzászólásokat is

44 Comments

  1. Alapvető különbség a kettő közt, hogy míg az Apple éveken át fejlesztette a technológiát azokkal, akik már akkor is évek óta fejlesztették, amikor felvásárolták őket, addig a Samsungnak volt szűk fél éve az 5s piacra dobása utána, hogy átemelje a notebookokban használt (egyébként koncepcionálisan is fos) technológiát.

  2. @ef-dani: Remélem nem azt akarod mondani,hogy sajnáljuk a Samsungot mert nem volt elég ideje ellopni az ötletet. 🙂

  3. @ef-dani: @halaszlaci: :smiley: egyébként @ef-dani: igazad van. Egy meglévő technológiát próbáltak átrakni egy olyan eszközbe, ami még közel sem volt kész rá, sem tesztelve.

  4. Nem akar rendesen müködni mióta felfrissítettem i5s ..az ujjlenyomat felismerö… Valaki v.mit..??? Segítsééég….. Köszi

  5. Én hithű almás vagyok de hozzáteszem, 7.1 nél ha a bluetooth kapcsolatban van a kocsikihamgositóval akkor meghülyül a touch id!!!

  6. Nekem meg 7.1 en a fasznak se megy a bluetooth.

  7. @petike7809: Töröld az összes eddigi beállított ujjadat, majd pedig add hozzá újra. Nyilván előtte moss kezet tisztán próbáld meg az egészet, töröld le az ujjlenyomat-olvasót is.

    @carlos666: Én is használok ilyet, de nincs vele ilyen gondom.

  8. Alapbol jobb az iPhone ujjlenyomatolvasoja, raadasul a 7.1 OS frissitessel fenyevekkel felulmulta onmagat is, nemhogy a “konkurenciat”.

  9. @halaszlaci: Dehogy is. 😀 Inkább a szánalmukat akartam jelezni.

    @admin: Az a baj, hogy ezt hiába tesztelték volna. A lehúzós módszer kb. 10 éve létezik tömeggyártásban és egyszerűen szar. Túl magas a téves elutasítási index, túl alacsony a téves elfogadási index. Ha az Apple a Touch ID-val 50.000:1 vállalja fel az utóbbit (ami még mindig nem sok, elméletileg 2M:1-hez lehetne), megkockáztatom, hogy ez a Samsungnál ténylegesen még a 10.000:1-t sem éri el, ami ugyan pusztán matematikailag, de gyengébb, mint a 4 jegyű Passcode…

  10. @ef-dani: Tegyük bele ezt a sz@rt jó lesz nekik, majd úgy sem használják! 🙂

  11. Azt a kétujjas lezárást hogyan kell aktiválni?

  12. @Csapszi: jailbreakkel. az egy tweak. 😉

  13. Admin: kedden 10kor nálam a galay s5-öm, miután bedobtam a kádba – és túlélte – utána kipróbálom és írok neked…

  14. Ez pont ugyanolyan dolog,mint az okosóra.
    Az Apple addig nem adja ki,amíg nem működik megfelelően,illetve gyakorlati haszna nincsen!
    A Samsung csak be akarta előzni,hogy majd ők hamarabb dobták piacra.
    Fejlesztés meg nem sok van mögötte…
    Ok most ezzel ugyan később jöttek ki,de így sem az igazi.

  15. Ezt a 2 ujjas lezarast csak 5s-el lehet?

  16. a 2 ujjal történő lezárást Activatorban be lehet állítani 🙂

  17. @xnotimeforlovex: nyugodj bele, hogy a Samsung okosóra messze és klasszisokkal jobb az összes többi bazárnál…az Apple meg azért nem adta ki, mert tanácstalan, mint Ádám anyák napján…

  18. Egyébként az Apple szifon oldalán ilyet feldobni, hogy melyik jobb??? Tiszta hülyeség… Szerintetek a ha samsungos fórumon dobnánk fel a kérdést, azok mit írnának??

  19. Azt hogy lehet bekapcsolni hogy a kijelző "összehuzásával" tudom lezárni a kijelzőt? iPhone 4S

  20. @ilija:
    Nem azt mondtam,hogy nem jobb az összes többinél.
    Hanem arra próbáltam rávilágítani,hogy nem ez fogja forradalmasítani ezt
    a kategóriát.
    Persze lehet az Apple-nek sem jön össze…

  21. @ilija
    Ha az ujjnyomat azonositasra a Samsungos oldalon azt irnak, hogy az a jobb, akkor nagyobb birkak, mint aminek az Apple felhasznalok be vannak allitva.

    Mondjuk ezt tokeletesen bizonyitja, hogy a Galaxy Geart te etalonnak tekinted, az ujsagirok meg inkabb az ipar legaljanak. Hab a tortan, hogy uvolt az egeszrol, hogy a fejlesztes a kovetkezo mondattal indult: “na, mit irtak a macrumors-on?”

  22. Az Alma hiányzó része a Samsung. Tehát ez olyan mint a Bibliában, Ádám oldal bordájából megalkotott nő. Selejtes termék (Samsung). Csak a Nők olykor az erősebb nem.

  23. @pete66, @silentkeh: “jailbreakkel. az egy tweak.”

    @ilija: mi az, hogy “az Apple szifon oldalán”? a Szifon.com nem az Apple tulajdona.

  24. @ilija: Érdekel a véleményed,mesélj még! :dd

  25. @jadeye: nem a tulajdona, csak önfényezésre jött létre, és hihetetlen hogy ennyi ember beszopja…

  26. @ef-dani: az újságíróknak nyilván fogalmuk sincs melyik micsod, mert ha valaki újságíró, nem biztos hogy műszaki szakértő…sőt az én újságíró ismerőseim nagyon tökök…
    Egyébként próbáld ki először a samsungot, utána bármit, nem is hasonlítAnak…

  27. @trigmegistos: azt nem tudom hogy oldalbordája-e vagy sem, de a Samsung sokkal előrébb van, műszaki téren is, meg üzleti felfogás terén is…
    De mi akkor is szeretjük az iPhone… Minden hibájával együtt, csak ne értékeljük "ennyire" túl…

  28. @ilija: tényleg? és mivel tudod mindezt alátámasztani? mindegy, hagyjuk is inkább…

    amellett ha ez a véleményed, és téged egy másik gyártó villanyoz fel, akkor mégis miért olvasod egyáltalán ezt az oldalt?

  29. @ilija:
    A lopást, azt Üzleti fogásnak nevezzük?
    Ha ennyire elől jár, akkor miért majmol???
    …és azt is silány "minőségben"?!
    Az iPhone nincs jobban dicsőitve mint a Samsung S5je,viszont jobban lehúzza a vásárlóit mert egy gyorsan inflálódó vacakot adtak ki horror áron ami most még működik!

  30. @motomobil1: blabla…

  31. @jadeye: nem kell alátámasztani, hisz elég ha beleolvasunk…és nem villanyoz fel semmi, csak reálisan nézem a dolgokat…józan paraszt ésszel.

  32. @ilija: értem. akkor bizonyíték nélküli vádaskodásaidat innentől kezdve ignoráljuk.

  33. kedves @admin köszi a válaszod,de már kitöröltem s újraraktam.!! Na most ez én problèmám nem egyedi,mert kis városkánkban már 3 egyénnek van hasonló sőt nagyobb probléma vele.. Én azt vettem észre hogy mikor napközben jobban felmelegszik az idő akkor nem reagáll a Home gomb mármint az ID felismerő… Mivelhogy napjaim legnagyobb részét az autóban töltöm. De a nap többi részén tökéletesen müxik… Marhára nem értem ezt… Mit tegyek még….???? Szervizbe küldés nélkül van még valami trükk..???? Köszönöm.

  34. @petike7809: Mi az hogy szervizbe küldés nélkül? 🙂 Szerintem érdemes még egy restore-t is csinálni, bár sajnos nem találkoztam még ilyen hibával, így csak láthatatlanba tippelek. Amennyiben pesten jársz még az iSTYLE szervizébe is érdemes bemenni vele akkor.

  35. @petike7809: Az ujjad reagál a hőmérséklet változásokra. Az erezet tágul, illetve szűkül attól függően, hogy milyen a hőmérséklet. Vedd fel a kisujjadat is, az van kitéve legkevésbé az ilyen hatásoknak.

  36. Akkor is ha külföldi vagyok..?? Bevihetem valamelyik iSTYLE üzletbe?? Gondolom papírokat is vigyem?? @ef-dani: lehet benne valami igazság,de ebben az esetben nem hiszem,mivelhogy a gomb eggyáltalán nem reagáll…

  37. @petike7809: Ja, hogy még azt sem mondja, hogy rossz? Akkor szervíz. Állampolgárságoddal nem hiszem, hogy foglalkoznának.

  38. Nagyon kössz @ef-dani….. @admin

  39. Petike ugyanez a parán! Ugynígy ha kocsiba ülök elbaszódik a touch id! Tuti nem fogják kicserélni gariba!

  40. @Jadeye: kicsit korlátolt vagy, de nem baj, szerencsére nem vagyunk egyformák, ettől ilyen szép kerek a világ…

  41. Jaaaa, ez úgy van, hogy törlitek ha nem tetszik a hozzászólás??? Jaaa.. Korrekt, ezek vagytok…

  42. Borzasztóan idegesít ez az újjlenyomat olvasó hiba! Amint beülök a kocsiba (bluetooth be) elromlik! Valaki hasonló tapasztalat? Tuti hogy ha beviszem gariba nem fogják kicserélni! Vagy mégis! Marhára nincs kedvem nélkülözni a telót úgy hogy nekik nem fog előjönni ez a probléma biztos vagyok benne mert ha nem megyek el otthonról akkor hibátlan a touch id!


Add a Comment