fbpx Skip to content

Az utóbbi hetekben sorra jöttek a pletykák, amiben arról írnak hazai és külföldi oldalak, hogy már bizonyos részeit gyártják is az új készüléknek és megközelítőleg már tudhatjuk, hogyan fog kinézni az új iPhone 6.

iPhone-6-CB-1-640x870

A fenti kép persze csak egy újabb koncepció, amit Martin Hajek készített. Hogy mi alapján? Néhány, a kínai Twitterre, a Sina Weibo-ra kikerült Word dokumentum :), illetve 1 meghatározhatatlan eredetű “szkennelt” kép adta számára az alapot, hogy koncepciót gyártson belőle.

iPhone-6-camera-bulge-G-For-Games-003 iPhone-6-camera-bulge-G-For-Games-002

iphone-6-drawing

Tegyük fel, hogy valósak a képek és hogy a Martin által megrajzolt telefon tényleg így fog kinézni. Ezek alapján a készülék még vékonyabb lesz, lekerekített szélű, és ahogy látjuk is, nagyobb kijelzővel fog érkezni. A képek alapján érkezhet egy 4.4 és egy 5.6 colos változat is, ami azt jelentené, hogy nincs többé iPhone 5c, ami szerintem sem volt a legjobb húzása az Apple-nek. Érdekes még, hogy a képen nem látszik a dual vagyis a kettős LED vaku, ezt most már vagy egybe rakta az Apple vagy áttért megint az 1 vakus megoldáshoz (ami viszont visszalépés lenne, hiszen okkal lett kettős LED). Persze Martin a koncepcióképein a dual vakut használja értelemszerűen.

iPhone-6-CW-640x870

Természetesen számtalan kérdés nyitott még az új iPhone-nal kapcsolatban, amit majd esetleg nyáron mutatnak be a WWDC-n, vagy pedig ősszel egy esemény keretében. Részemről nem kívánok mást, mint hosszabb és jobb akkumulátor működést, minden másban teljesen elég számomra a készülék.

Ti mit gondoltok? Igazak lehetnek a képek, tényleg ilyen lesz az iPhone 6? Nektek mi kellene a készülékbe?

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

  1. Én erősen elgondolkodtam azon, hogy a nagyobbra ruháznék be. Nagyobb képernyőméret kéne (5″ vagy fölötte), ami mellé én meghagynám a 4″-os verziót is egy ideig, hogy lehessen választani. A nagyobb kijelző mellé nagyobb felbontást szeretnék, jó lenne ha a jelenlegit dupláznák, de ha ez nem megoldható, akkor egy full hd is jó lenne. A nagyobb méretet kihasználva meg kéne növelni az aksit is, de nem megint csak 2-300 MAh-val, hanem duplázni. Én személy szerint szeretném ha 4 magos lenne a telefon minimum 2 Gb rammal. Valamint jó lenne, ha a kamerán is alakítanának valamit. 🙂

  2. Elképzelhetőnek tartom abban az esetben, ha az ipad air t vesszük alapúl. Csk az a kérdés hogy milyen aksi lesz benne és meddig bírja. Mert hát evvel a vékony vonalal max 5 percig.

  3. Nem értem, hogy mi ez a vékonyítási mánia az Applenél. Így is az iPhone a legkeskenyebb telefon a piacon. Minek ezt még mindig erőltetni?
    Egyébként ezt leszámítva a kinézete tetszik, és szerintem valami hasonló is lesz a végeredmény. A 4S után most már ideje lesz beruháznom egyre, de hogy nem a nagyobbik változatot veszem majd meg (ha lesz egyáltalán), az 100%.

  4. Akinek nagy telefon kell az telefonaljon ipad minivel. Nekem az 5 is nagyon nagy…. Ez a lekerekites a telefon szélén elég gagyi hatásu szerintem.

  5. Nekem ez a koncepció nagyon gázos, olyan a telefon széle mint egy úszógumi :), bízom benne, hogy ez tényleg csak egy lehetséges változat!!! Nekem csak az megnövelt aksi idő volna igazán fontos, mert én maximálisan magvagyok elégedve az i5-ömmel! Én azon jókat mosolygok akik dupla felbontásra vágynak :), nem értem őket, hisz így is nagyon komoly képet produkál!Ttudomásul kellene venni, hogy ez egy telefon elsősorban plusz extrákkal, ha jóval nagyobb lenne a kijelző, akkor megérteném! Lehet, hogy valakik 10 centiről nézik a kijelzőt :)?

  6. A lekerekítés szerintem is hülyeség, és a vékonyítás is. Szerintem ha egy stabil i5s "másolatot" csinálna, amit nem dupla áron adna, megoldódna a probléma. Az pedig szerintem is jó lenne, ha az aksi nagyobb időt bírna… De ez lehet, hogy csak vágyálom marad.

  7. De miért pont XP-n tervezi a koncepciókat és mért nem print screen-t használ?

  8. @nigo20: az XP-s képek nem Martin Hajek koncepciói, azok a kínai twitteren, a Sina Weibo-n jelentek meg, ő meg azok alapján készítette el a renderelt képeit, amik a cikk elején és végén is láthatóak.

  9. Ha ez lesz az új készülék akkor pontosan ellent megy az apple a Jobs álltal létrehozott útnak. Beáll a harcba a többi telefongyártó manufaktúra mellé, és emiatt azt az értékét fogja elveszíteni ami miatt apple az apple…

  10. "A képek alapján érkezhet egy 4.4 és egy 5.6 colos változat is"
    A képek alapján pont 4.7 és 5.7 valószínű.:) Amúgy eddig senki nem beszélt 5.7-ről, csak 4.7-ről és 5.5-ről. Szerintem ez egy 2 éves koncepció kicsit ráncfelvarrva. Mikor még azt hitték az i5-re, hogy ilyen nagy lesz.

  11. szerintem torhetetlen lesz a kijelzo … az kiraly lenne 🙂

  12. jobb aksi ido, vizállo porallo, torres allo. ez kene ide. i5s en 5 centirol sem latni a pixeleket, 4 magos processor meg 2 giga ram ??? wtf…?! minek ha 128 mega ram lenne a telefonomba fél magos processorral aztis leszarnám, csak mukodjon ugy ahogy kell ! ez nem android baratom ahol mar lassan vizhutes kell a telefonoknak

  13. @diario:

    vízhűtés :DDD
    nagyon tetszik

  14. JEROME, Zsoltika88, Diario, egyet értek veletek!
    Ha valaki nagykijelzőt szeretne, vegyen iPad minit.
    A koncepciókép nekem sem tetszik, nem kell vékonyabb telefon mint ami most van és ami a lényeg az apple telefonjainak sose kelett egy baromi erős hardware mert annyira jól optimalizálja a szoftware-t rá! Fölös akkuzabálás lenne csak egy erődítményt ütemeltetni telefon néven 🙂

  15. nekem az akkuval szerencsére nincs gondom, és mondjuk összehasonlíthatatlan a régi telefonokkal, amiket elég volt pár naponta tölteni, hiszen sokkal több mindenre használjuk már ezeket, mint azokat anno. ettől függetlenül ahogy a rMBP-val is végig lehet dolgozni egy napot egy töltéssel, úgy az iPhone-nak is nagyon jót tenne a jelenleginél sokkal hosszabb használati idő.

    a másik, amit én nagyon irigylek a Sony-tól, az a vízálló készüléke, mert noha valószínűtlen, hogy a csap alá nyomja az ember a készülékét, de vízközelben valahogy mindig ott van az, hogy ráfröcskölnek, vagy mondjuk megázol vele az esőben.

    és hát persze az ütésállóság. mert hiába edzett üveg, ha rossz szögben sikerül eltalálni, akkor bereccsen, és lehet cserélni kijelzővel együtt…

    no persze erre meg vannak tokok, amik vagy plusz töltést adnak, vagy ütés- és vízállóak, de azok egyúttal a készülék megjelenését is jelentősen megváltoztatják.

    aztán nyilván vannak szoftveres dolgok is, amik hiányoznak, de azt az Apple előbb-utóbb azért beleteszi a rendszerbe.

  16. Nekem tetszik a koncepció, (bár mondjuk szögletesebbet várnék, mert ugye egyre jobban üzleti irányba ment ell az iPhone kinézete)

    Amúgy szerintem a méret 4,3-4,5 lehetne az még talán használható lenne és így még a nagy képernyőre vágyók is kapnának valamit.

    Valaki sorolta itt a 4-magot jobb kamerát? Minek? 2 maggal nagyon jó az ios és tényleg nem kell több!
    Kamera fullos ennél jobb nem kell telefonba!
    2 Gb ram na ez az egyetlen olyan dolog ami talán kéne, mert azért a safari 4-5 oldalnál ujra ujra töltöget (de itt is csak ezért kell a több ram a multitasing teljesen rendben van)

    Imádom az 5-ös iPhone-m!

  17. 4,5 rendben van, kellene egy dokkoló, 2-4 giga ram, 4 magos proci, és a laptop landol a kukában.

  18. Nekem iPhone 5sem van és nagyon megvagyok vele elégedve!Vékonynak tartottam meg könnyűnek de megszoktam:)!A 6-osnak a kinézete pocsék ha ez lesz a végkifejlet de reménykedem benne hogy nem hanem iPhone air!A kijelző nagysága jó szerintem ettől nagyobb nem kell!Akinek meg nagyobb kijelző kell telefonáljon ipaddel!Az aksit turbozzák fel!Ios8 meg minek még mikor a 7-esnek is vannak gyermekbetegségei!A sirit kéne magyarositani hogy használható legyen idehaza!

  19. emberek az 5S a maga 2 magos, 64bited A7-esével veri az összes 4 magost…

  20. Nekem sem a magok száma számít, hanem a teljesítmény, nekem egyedül a memória az, ami kevés 4S-ben abszolút, de szerintem 5-ben is gyengusz sokszor az 1Gb ram!
    Nekem személy szerint tetszene a nagyobb kijelző és erősen elgondolkodnék egy drasztikus dizájn, méret változás esetén, hogy lecseréljem a 4S-emet! iPad-ot továbbra is értelmetlennek tartom, főleg abban az árkategóriában, amit képvisel, ha már mindenképp érintős tablet, előbb vennék annyiért egy teljesértékű win8-as tabletet! 150 környékén már egész jókat lehet kapni!

  21. “egy teljesértékű win8-as tabletet! 150 környékén már egész jókat lehet kapni!”
    😀

  22. :):):)

  23. Engem kizárólag az akkuidő érdekel. Ha erre bejelentik, hogy “twice as amazing”, akkor már jó az irány, de igazándiból minél több, annál jobb.
    Második vonalon nagyon tudnék értékelni egy valóban nem karcolódó kijelzőt (és hátlapot),mert hát a fóliázás sokat levesz a telefon eredeti szépségéből (4S-em van).
    Hasonló prioritással értékelni tudnék egy kisebb felbontású, de kevésbé zajos kamerát (bár a vékonyodással erre egyre kevesebb az esély).
    Harmadsorban szeretném, ha valaki szívlapáttal tarkón baszná Ive-t és végre lenne normális ikonkészlet, meg kevésbé okádnivalóan puritán dizájn, mert a hetes iOS-től stabilan hánynom kell, ha látom.


Add a Comment