fbpx Skip to content

A DataMan Next talán az egyik legletisztultabb és legszebb kinézettel rendelkező adatforgalom-számláló alkalmazás az App Store-ban, amely most a tegnapi bolondok napja alkalmából 1.99 dollár helyett ingyenesen letölthető korlátozott ideig.

 cover

Szerintem nem kell bemutatnom a problémát, amelynek orvosolására megszületett ez az applikáció, hiszen úgy vélem, mindenki járt már úgy, hogy pont akkor fogyott el a mobilinternete, amikor a legnagyobb szüksége lett volna rá vagy éppen nem vette észre, hogy túllépte a rendelkezésére álló keretet, csak akkor mikor megkapta a csinos összeggel rendelkező számlát a hónap végén.

IMG_0133 IMG_0135

A DataMan Next gyönyörűen mutatja nekünk mind az LTE/4G/3G, mind a Wi-Fi kapcsolat során felhasznált adatmennyiségünket. Az alkalmazás valódi előnye az iOS 7-ben már gyárilag integrált adatforgalom-számlálóval szemben, hogy mikor elérünk egy bizonyos szintet, alapesetben 50, 70, 90 és 100 százalékot, akkor mindig kapunk egy-egy push értesítést, hogy éppen hol járunk az adatcsomagunk kapacitásának kihasználásban.

Az alkalmazás első indításánál meg kell adnunk, hogy mekkora adatcsomaggal rendelkezünk, milyen időközönként nullázódik, valamint hogy eddig mennyit használtunk fel az éppen aktuális hónapban, annak érdekében, hogy innentől már egyből nyomon tudja követni az aktivitásunkat az alkalmazás és ne kelljen megvárni a hónap végét.

IMG_0139 IMG_0136

Miután beállítottuk a legszükségesebb paramétereket, egyből láthatjuk, hogy éppen hány százalékát használtuk ki a rendelkezésre álló adatmennyiségünknek, valamint erre nagyon látványosan az alkalmazás dinamikusan változó háttérszíne is figyelmeztet bennünket.

A kezelőfelületet tekintve teljesen gesztus-vezérelt alkalmazásról beszélhetünk, a további beállításokat a ujjunk jobbról balra húzásával, a részletes adatforgalom kimutatásokat a ujjunk lentről felfelé történő csúsztatásával érhetjük el.

IMG_0137 IMG_0138

Az alkalmazás talán egyetlen hátránya, hogy minden további változtatás alkalmazáson belüli vásárlás feltétele. Hiába érhető el több mint tíz féle betűtípus, valamint több mint húsz féle színkombináció, ezen elemek aktiválása további 0.99 dollárba kerül. Igaz, mivel most ingyenesen elérhető az alkalmazás és szeretnénk a kinézetén változtatni, akkor nem sok érte az a 0.99 dollár. Viszont mikor ismételten fizetős lesz az alkalmazás, akkor szerintem nem előnyös, hogy kétszer kell fizetnie a felhasználónak egy alkalmazásért, de ez csak az én véleményem.

screen568x568-6 screen568x568-5

A DataMan Pro még részletesebb információkat kínál számunkra

Összegzésképpen csak ajánlani tudom a Johnny Ixe által készített DataMan Next applikációt, amelyet érdemes addig letölteni, míg ingyenes. Aki viszont szeretné tudni, hogy egészen pontosan mikor, melyik órában, hol, hogyan és melyik alkalmazása által használta el a havi adatmennyiségét, annak pedig mindenképpen ajánlom a DataMan Next továbbfejlesztett változatát a DataMan Pro-t, amely 4.99 dollárért megvásárolható az App Store-ból.

[appstore id=”592962356″]

[appstore id=”807571009″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. és ez végre jól számol???
    nekem 80% körül jött az sms többször, h elfogyott a netem…

  2. Jól számol. Többet kipróbáltam, ez volt a legpontosabb, hónapok óta használom. Sose jött korábban az sms, mint ahogy ez jelezte volna az adatmennyiség elfogyását.

  3. Együtt érzek mindenkivel akinek ilyen gondja van. Hála iIstennek, nekem többet nem lesz ilyen gondom.

  4. Dejo h londonban korlatlan mobilnet van:)

  5. Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek.
    Ismertek olyan forgalommérőt iOSra, ami a kimenő hívások idejét méri? Azért kéne, mert a díjcsomagomban van fix(lebeszélhető) percmennyiség, de nem tudom mérni, hogy mikor fogy el…

  6. Dormos, T-nek es vodanak van alkalmazasa ami biztosan mutatja. Telenor szors keresve appstore szinten dobott ki talalatot, de nem magyar. Erdemes ezeket probalgatni

  7. taylortish!
    Köszi. A számom Telenoros.
    Megnézem az Appstorban Telenor kulcsszóra. Vagy váltok szlgáltatót!… 🙂


Add a Comment