fbpx Skip to content

iSpaceship-construction-teaser-001

Az Apple elindította az új Campus építkezését, mely az új főhadiszállása lesz a vállalatnak. Az új, “anyahajó” becenevű főhadiszállásának kezdeti terveit annak idején még maga Steve Jobs kezdte el kidolgozni a “fény építészeként” ismert Norman Fosterrel, aki többek között az újjáépített berlini Reichstagot, a londoni Wembley Stadiont, a Temze fölött átívelő Millennium hidat, valamint a Swiss Re irodaházat tervezte. Mára azonban kijelenthetjük, hogy ez lesz az utolsó nagy dobás az Apple életében, amiben Jobs keze munkája még megtalálható. Kétségtelen, hogy az épület mind belső-, mind pedig külső-építészetileg lenyűgöző alkotás. Nézzétek meg a videót, majd pedig a képeket:

iSpaceship-construction-Photo-002

iSpaceship-construction-Photo-005

iSpaceship-construction-Photo-004

iSpaceship-construction-Photo-003

(Forrás: Google+)

Időközben egyébként az Apple tájékoztatta a szomszédokat is egy levélben:

Featured86-642x856

Tisztelt Szomszéd:

Szeretném tájékoztatni az Apple Campus 2 építkezése kapcsán. Most fejezzük be a régi épületek lebontását a területen, valamint a közművek áthelyezését és az út építését a Tantau Avenue és a Homestead Road mellett. Sajnos néhány váratlan talajkörülmény hátráltatta a közművek áthelyezésének munkálatait, de várhatóan a következő hetekben ez is befejeződik.

Szintén szeretném tájékoztatni, hogy amint a Homestead és Tantau újból megnyitásra kerül, a Pruneridge Avenue kerül lezárásra. Ennek idejét jelenleg április közepére tervezzük, de akár már április 4-én is megtörténhet, ha az időjárás is engedi. Kérem, kísérje figyelemmel az építkezési területnél található tájékoztató táblán lévő információkat a Homestead és Tantau megnyitása valamint a Pruneridge lezárását illető pontos időpont kapcsán.

A Tantau és Homestead esetén egyes részeken további munka várható a közművek miatt tavasszal és kora nyáron. Amint a közutakat is érintő közművesítési munkálatok befejeződnek, várhatóan sokkal kevesebb kényelmetlenséget okoz majd az építkezés további folyamata, mert az már jóformán mind csak az építési területet érinti majd. A földmunkálatok és az építkezés kezdete áprilisban várható, a használatba vétel pedig 2016 vége felé.

Cupertino városa a www.cupertino.org/appleconstruction oldalon tájékoztatja a lakosságot az építkezés részleteiről, az annak következtében fellépő útlezárásokról, az építkezés ütemtervéről és más információkról. A weboldal tartalma péntekenként kerül frissítésre az azt követő hetet érintő információkkal.

Egyszóval épül az új főhadiszállás, ami 2016 végére készül el teljesen, amikor is az Apple beköltözik.

Neked hogy tetszik?

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Olyan mint a többi épitkezés
    Semmivel nem külömb 🙂

  2. Minket ez annyira erint, hogy telljesmertekbe lesz*rjuk

  3. Mit kell fikázni ha nem érdekel ba*meg akkor mit olvasod te barom

  4. Megatrack 😀

    Nem az építkezés a lényeges,hanem a végeredmény.
    Az elég patent lesz!

  5. Azért ha ezt tényleg sikerül 2016 végére felhúzni, akkor RESPECT lesz! Nem egy kis pagodát építenek, hanem gyakorlatilag egy várost…!

  6. Hát ,nem a Brazil gépsor csinálja.

  7. És (szerencsére) nem is a magyar építőipar gyöngyszemei…


Add a Comment