fbpx Skip to content

Anno még 2012-ben Scott Forstall, az Apple akkori iOS fejlesztési főnöke nagy buzgalommal mutatta be az Apple saját fejlesztésű térképalkalmazását, mely a Google Maps-t volt hivatott leváltani. A bemutatón csillogott-villogott minden, még Chicago felhőkarcolóit is körbejárhattuk a levegőben, 3D-s flyover nézetben.

Chicago

Az iOS 6 megjelenésével azonban kiderült, hogy azért közel sem ennyire ragyogó minden. A térkép rengeteg szarvashibát tartalmazott, a 3D-s nézetben pedig alig pár amerikai nagyvárost tekinthettünk meg. Az Apple sűrű bocsánatkérésre kényszerült, Tim Cook vezérigazgató még egy levelet is írt a felhasználóknak, melyben elismerte a hibákat. A levelet éppen Forstall nem volt hajlandó aláírni, aminek következtében repült a vállalattól.

Az Apple azóta is folyamatosan javítja a térképhibákat és újabb városok esetében teszi elérhetővé a 3D-s flyover nézetet. Nemrég bekapcsolta Helsinkit, Marseille-t és a dél-afrikai Fokvárost is. Minapi hír, hogy már barangolhatunk a Saint-Tropez-i öbölben, megtekinthetjük a spanyolországi Cordoba futballcsapatának stadionját vagy ellátogathatunk az ausztráliai Perth-be is.

Sainttropez
Ismerős a parti sétány a Csendőr-filmekből? 🙂

Látható, hogy folyamatosan bővül a városlista. Bár például Oslót sohasem fogjuk látni 3D-s nézetben, mivel a norvég kormány blokkolta az Apple adatgyűjtését.

És Budapest mikor jön? Ki tudja! Reméljük azért nem a lista végén vagyunk 🙂

A lenti képeken Cordoba látható.

Cord1

Cord2

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Eléggé le vannak maradva! Most már éppen itt lenne az ideje, ha nem csak egy kèt nagy városnak egy kissebb részét hanem az egész földet meg csinálnák! Természetesen oslot kivéve, ha már ők nem akarják.

  2. Erre még gyurniuk kell mert a terkep az egy fos 😉

  3. Boki ebben igazad van!


Add a Comment