fbpx Skip to content

A Real Racing 3 a napokban volt 1 éves és bizton állíthatjuk, hogy jelenleg a legjobb autós játék iOS-re. Néhány havonta érkezik a játékhoz egy-egy nagyobb frissítés, melyben új versenymódokat és autógyártókat szoktunk kapni, de a mostani frissítéssel a Real Racing 3 megkapta az MFi kontroller támogatást is.

realracing3mfi1

Mikor láttam a frissítés leírásban, hogy már kontrollerrel is lehet játszani, nem igazán estem hasra, hiszen kormányozni úgyis a telefon döntögetésével szoktam, a gáz és fék használata esetén meg nem egy eget rengető probléma, ha a képernyőn kell nyomkodni a megfelelő gombokat. Természetesen ha már volt lehetőségem, kipróbáltam a Real Racing 3-at a Logitech PowerShell MFi kontrollerrel és azt kell, hogy mondjam tévedtem, sokkal élvezetesebb a kontrollerrel autót vezetni.

Sokkal jobban vissza tudja adni a kontroller azt az érzést, hogy ha bele kell taposnunk a fékbe, akkor ha jobban nyomjuk, jobban is fékez – persze ez nem így van, de akkor is élethűbb érzés, mint a képernyőn nyomni egy gombot, amibe nem is tudsz és felesleges is több erőt belefektetni, de itt a kontrolleren nyugodtan nyomhatod a féket amilyen erősen csak akarod. A PowerShellen a két váll gomb szolgál a gáz és fék pedálként (bal a fék, jobb a gáz és gyorsulási versenyeknél a váltó is), de a menüt fura módon nem lehet a kontroller D-Padjával irányítani, illetve a D-Pad alkalmas kormányzásra is, de nem az igazi azzal vezetni. Továbbá az ‘A’ gombbal lehet a versenyek elején lévő animációkat átugrani, a ‘B’ gombbal lehet verseny közben szemből megtekinteni a kocsit, illetve az ‘Y’ gombbal tudunk kamera nézetet váltani.

Egy-egy hosszabb verseny során akaratlanul is előfordul, hogy vakaróznunk vagy tüsszentenünk kell és ilyenkor is a kontroller hasznos lehet, ugyanis a ‘Pause’ gombja sokkal jobba kézre áll, mint a képernyő bal felső sarkában található ugyanilyen funkciójú gomb. Illetve arról sem érdemes elfeledkezni, hogy a Real Racing 3 hihetetlen gyönyörű, így nem is baj, ha az ujjainkkal nem takarunk ki belőle semmit se.

realracing3mfi4

realracing3mfi2

Nagyon sokáig nem volt fent az iPhone-omon a játék, így lehet ez már régebbi frissítésben is benne van, de hátha valakinek újat mondok: ha minden nap játszunk a játékkal akkor az aznapi első befejezett versenyen nyert összeg egy bizonyos százalékát pluszban megkapjuk. Ez a százalék-érték az ötödik naptól fogva 100%, ami egy hosszú kupaversenynél már elég komoly összeget jelent, de nem is ez az igazi csavar a dologban, hanem hogy felbérelhetünk embereket egy-egy versenyre, hogy amennyiben nyerünk akkora pénzösszeget, a versenyért járó ‘Fame’-et (ez az amivel a Drive Level növelhető) megduplázza. Amennyiben a napi bónusz 100% illetve a pénzes embert is felbéreljük, a versenyért járó pénzt megnégyszerezhetjük, ami azért nem egy rossz dolog. Én például így szereztem a Performance Rumble esemény-sorozat utolsó kupaversenyén a Mustangommal 67.250 Real Racing pénzt egy versennyel, ami szerintem nem rossz. Amennyiben ti is tudtok hasonló trükköket, amivel gyorsabban lehet haladni a játékban, osszátok meg mindenkivel hozzászólásban.

A Logitech PowerShell MFi kontrollerről itt tudjátok elolvasni a tesztet és a SzifonStore-ban tudjátok megvásárolni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Sose fogom érteni, hogy a kontrollereknél miért bal kézzel kell irányítani és jobbal csak négy gombot nyomkodni.

  2. Mert a tobbseg jobb kezes igy a bal huvelykujjad nem tudod olyan gyorsan mozgatni a hombok kozott. Probald csak ki a telefonod billentyuzeten egy mondattal melyik milyen gyorsan utod be illetve mennyire lesz "helyes".

    Engem az erdekelne hogy ugy is lehet vele jatszani hogy a kanyarodas megmarad a telefon illetve a kontroller dontogetesenel?es csak a gaz fek gombos?

  3. @pete66: persze, a játék indításakor kiírja, hogy kontroller csatlakoztatva van, de a döntögetős kormányzás továbbra is aktív marad


Add a Comment