fbpx Skip to content

Már viszonylag régóta keresem a számomra tökéletes emlékeztető alkalmazást, mert úgy gondolom, hogy bár a gyári Emlékeztetőnek számtalan előnye van, mégsem az igazi, főleg nem a funkcionalitás tekintetében.

hero-hardware

Én személy szerint imádom a minden tennivalómat azonnal rögzíteni, mert egy idő után egyszerűen képtelenség mindent észben tartani. A hétköznapjaim során mindig feljegyzem, hogy éppen milyen filmeket szeretnék megnézni, milyen könyveket kéne elolvasnom, milyen “rendkívüli fontossággal” bíró tennivalóm akad, illetve természetesen az éppen aktuális cikkeim témáját is mindig felírom, amikor csak megjön az ihlet. 😉 Ebből kiindulva nagyon fontos, hogy ne csak az éppen elvégzendő feladataimat tudjam egy igényes listában megtekinteni, hanem a már elvégzett feladatokat is. Ezen funkció fontosságának szemléltetésére kiváló példa, mikor valaki megkérdezi tőlem, hogy tudnék-e neki filmet ajánlani, ekkor csak felcsapom a gyári Emlékeztető alkalmazást és ott van benne az összes film, amit az elmúlt 3 évben megnéztem, sorozatokkal együtt.

Photo 221

Az eddigiek során az Emlékeztetők applikáció teljes mértékben kielégítette az igényeimet, de ahogyan nőtt a feladatok száma, úgy kezdtem el egy komolyabb funkcionalitással rendelkező alkalmazást keresni. A probléma azonban ott kezdődött, hogy a gyári alkalmazásból szinte esélytelen exportálni a már elvégzett feladatokat, amelyeket a fent említett okokból nem szívesen vesztettem volna el, valamint a már meglévő listáimat sem szívesen gépeltem volna újra. További tapasztalataim szerint szinte az összes általam kipróbált alkalmazás (Wunderlist, Clear, Any.do) viszonylag zavaróan és csúnyán jeleníti meg a már kipipált teendőket és mindig arra késztetik a felhasználót, hogy törölje ki az összes teljesített feladatát, amit én mindenképpen el szerettem volna kerülni. Mivel az egyszerűség híve vagyok, ezért  semmiképp sem jöhetett szóba két különböző emlékeztető app használata, mert akkor szinte garantált, hogy belekavarodnék a sok listába és pont a legfontosabb feladatomat felejteném el, arról nem is beszélve, hogy megőrülnék, ha minden egyes feladatomról két értesítést kapnék folyamatosan. A jó hír, hogy a GoodTask esetén csak a gyári Emlékeztetők alkalmazástól kapunk értesítést alapértelmezetten.

IMG_2509 IMG_2510

A haha interactive által fejlesztett GoodTask óriási előnye, hogy a már előre telepített, gyári Emlékeztetők és Naptár alkalmazást használja forrásként, így nincs gondunk sem a szinkronizációra, sem pedig az eddigi listáink és feladataink importálására.

Photo 220

Cserébe viszont olyan előnyöket kapunk, mint például a naptárunk és az emlékeztetőnk integrálása egy alkalmazásba, tehát bizonyos szempontból tökéletes alternatívája lehet a Fantastical appnak, főleg iPad készülékeken, mivel arra még nem készült el az optimalizált verzió. A GoodTask rendelkezik még URL támogatással is, aminek köszönhetően a Launch Center Pro alkalmazással hibátlanul együttműködik, képes visszatérő, ismétlődő tennivalókat kezelni, valamint design szempontból is sokkal letisztultabb, egyszerűbb, sőt napszakhoz igazodó felülettel látták el.

Összességében én nagyon megkedveltem a GoodTask-ot és az elmúlt hetek tapasztalata szerint egyszerűen hibátlanul működik, ráadásul nem kell semmit beállítani Mac-en, nem kell új alkalmazásokat letölteni, nem kell exportálni, importálni semmilyen listát, egész egyszerűen egy gombnyomás után működik minden magától.

Tény, hogy az alkalmazás a maga 4.99 dolláros árával nem tartozik a kifejezetten olcsó kategóriába, de aki szeretne egy komolyabb kiegészítést a jelenlegi Emlékeztetők apphoz, valamint nem szeretné, hogy még több alkalmazást kelljen használnia Mac-en, annak mindenképpen csak ajánlani tudom, hiszen remek dolog és számomra teljes mértékben megérte az árát.

[appstore id=”767998024″]

Neked melyik a kedvenc emlékeztető alkalmazásod?

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. “milyen könyveket kéne elolvasnom”
    Olvasgass még, jót fog tenni… 🙂

  2. Helyalapú emlékeztetőt tud?

  3. Ez egész jó kis alkalmazás!

  4. Ezt hogy érted?

    “A jó hír, hogy a GoodTask esetén csak a gyári Emlékeztetők alkalmazástól kapunk értesítést alapértelmezetten.”

    Én beállítottam a helyalapú értesítést, de nem jelez GPS alapján. Vagy futni kell a háttérben a gyári Remindersnek is ehhez? Mert az úgy egy vicc..

  5. @dokk: Úgy értem, hogy míg egy külső naptáralkalmazás esetén (például Sunrise, ami szintén a egy gyári alkalmazáson, a Naptáron alapul) minden eseményedről két értesítést kapsz, egyet a Naptár alkalmazástól és egyet a Sunrise-tól. A GoodTask esetén nem kell ezzel foglalkoznod, hiszen egész egyszerűen csak jelez a telefonod, ahogyan eddig is tette, ezen nem változtat semmit.
    A Background App Refresh-nek köszönhetően menni kell a GPS alapú értesítésnek is, de mondom, mivel az értesítéseket a gyári Emlékeztető kezeli, ezért ennek nincs köze közvetlenül a GoodTask-hoz. (Én nem használom a GPS alapú emlékeztetőt, mert rengeteg akkumulátor kapacitást emészt fel, amire nekem szükségem van a nap folyamán.)

  6. @danikorpai: hát jól néz ki meg fasza kis app, de a GPS emlékeztetőnél kb öt másodperc és lecsatlakozik a műholdról. Delete.

    Egyébként a gyári Reminders nálam nem eszi drasztikusan az aksit. Sőt, észre sem vehető.

  7. 4.49€ ….végül is olcsóbb, mint egy pár doboz Cavinton!
    Ne haragudj, de kicsit bunkó leszek: már csak az étkezések időpontjai hiányoznak a listádból…..Nem lehet túl vidám érzés így élni!
    Lehet azt a memóriát fejleszteni! És kell is!! Vannak erre specializálódott szakemberek, akik tudnak segíteni, ha szükséges. Én -a helyedben- arrafelé keresném a megoldást, és nem egy statisztikai kényszercselekménybe “menekülnék”…..
    Persze az app, az létfontosságú a szempontodból! Megértelek, ha még egy jó filmet is nehéz fejből mondani….Ugyanakkor örülök, hogy nem szorulok hasonlóra….És ezt minden bántás nélkül, őszintén gondoltam!! (persze lesznek akik szándékosan félreértik ezt is, de nem baj)

  8. a Fantastical ugyan ezt tudja ,desktop alk. is van hozzá

  9. hammerjoe nagy faszkalap vagy te 😀 honnan tudnál több száz vagy több ezer adat közül épp a neked kellőt kivadászni?

  10. Egyre jobb és jobb appok vannak szinte mindenre de, szerintem ezekkel csak azt érjük el hogy egyre kevesebbet használjuk az agyunkat, teljesen ellustul az agyunk. 20 éve vagy egy tucat telefonszámot tudtam fejből, most meg csak a sajátomat. Mi lessz később? Lessz egy app ami jelez hogy most vegyél levegőt?

  11. @Motyon: Édesanyád az biztos az volt…..és ez már tény!

  12. Én olyan alkalmazást keresek ami gyorsan egyszerûen kezelhetô, és úgy emlékeztet akár a régi nokiákon (csörög amíg ki nem nyomod) ez az app tudja ezt?

  13. Próbáljátok ki a sunrise app-ot szerintem nagyon jó a dizájn-ha.

  14. Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Lazán kapcsolódik a témához.
    Az alap naptárnál nem tudok eseményt hozzáadni, mert a jobb felső sarokban a plusz jel “+” nem él. Szürke és nem piros mint a mellette levő nagyító-kereső ikon. Hogyan tudnám feloldani, mert valószínü akaratom ellenére valahogy letíltottam, de nem tudom hogy hogyan. Aki esetleg tud segíteni a megoldásban azt megköszönném!


Add a Comment