fbpx Skip to content

Már néhány éve kaphatóak olyan kiegészítők, amelyek segítik egészségünk monitorozását, van például hőmérő, vércukorszintmérő és vérnyomásmérő is. Az iOS-t képessé tették ezek kezelésére és írtak hozzá megfelelő célszoftvereket is. Most egy újabb kiegészítőt jelentettek be, mely egy kicsit más megközelítéssel dolgozik, de ugyanezt a célt szolgálja.

hand-shot

Az Azoi bemutatta a Wello névre keresztelt telefontokot, amibe különféle érzékelőket építettek. A tok – azon túl, hogy védi a telefont – olyan szenzorokat tartalmaz, amelyek képesek mérni a szívverést, a vér oxigénszintjét, vérnyomást, testhőmérsékletet, légzést és még EKG-t is képes készíteni. Csatlakoztatható hozzá légzési levegőmennyiség-mérő, úgynevezett spirométer is. A tok bluetooth-on keresztül kommunikál a telefonnal.

A méréshez nem kell mást tenni, mint a videóban bemutatott módon kell tartani a tokot és néhány másodperc múlva már láthatjuk is az eredményeket az erre szolgáló alkalmazásban. A program tárolja az adatokat, így a későbbiekben az orvosunknak is megmutathatjuk, mit is mértünk. A gyártó elmondása szerint a tok egyszeri feltöltéssel akár két hónapig is bírja, a kiegészítő most van engedélyezés alatt az amerikai gyógyszerészeti hatóságnál (FDA). Várhatóan ősztől lesz kapható 199 dolláros árfolyamon, Magyarországra 44990 forintért szállítják.

Ugyan még nem jelent meg a tok, de az Azoi már a továbbfejlesztésén dolgozik. A Wello a jövőben kompatibilis lesz a FitBit karkötőkkel, így a két eszköz szinkronizálhatóvá válik, elég majd egy helyen tárolni az adatokat.

Hasznos kis eszköz, egyfajta egészségügyi svájci bicska. Nem olcsó, de aki rákényszerül a használatára, annak kifejezetten jól jön, hogy nem kell a szükséges eszközöket külön megvennie.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Nagyon hasznos lesz az biztos.


Add a Comment