fbpx Skip to content

Rengeteg pletyka övezi az Apple óráját, amit csak iWatch-nak hív a világ. Továbbra sem tudjuk, hogy mikor és milyen formában fog megjelenni a készülék, de évről-évre érkeznek a pletykák vele kapcsolatban. Nyilván ehhez mérten rengeteg koncepcióval is találkozunk, azonban a többség nem egy órára, hanem inkább egy futurisztikus eszközre vagy egy közönséges fitnesz kiegészítőre hasonlító valamit alkot. Nemrég Balogh Gábor a Behance oldalán osztotta meg a saját elképzelését, hogy milyen lehetne az iWatch?

Screen Shot 2014-03-08 at 8.53.44

Amikor végigfutottam a különféle okosóra-koncepciókat, arra gondoltam, hogy fel nem venném őket. Miért? Nagyra értékelem a különféle karórákat és a mögöttük álló kézműves mesterséget. És ez az élmény, érzés egyszerűen hiányozna akkor, ha egy fekete műanyag “valamin” kellene videókat és az értesítéseket nézegetnem. Igen, én a múlt század gyermeke vagyok, nyugodtan lehet ezen mosolyogni.

Az elképzelésemhez tehát ezeket az elveket fektettem le:

  • tartsa meg a tradicionális értékeket és minőséget
  • gondosan válogatott funkciókkal rendelkezzen
  • könnyen legyen párosítható az okostelefonnal
  • koszolódás-mentes legyen

Gábor megtartotta az elegáns tradicionális stílust, bőr szíjat, férfias megjelenést.

iwatchkontepcionagy

Gábor koncepcióját időközben már számos nagyobb techportál átvette, és mindenhol sikert aratott az olvasók között, többen már kickstarteres megvalósítást is javasoltak.

Ti mit gondoltok róla? Hordanátok?

[poll id=”139″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

29 Comments

  1. Az eddigi összes megjelent okosóra(samsung stb) és koncepció érdektelen számomra, de ezt meglátva az első gondolatom volt hogy kell!!(…elkezdeni gyűjtenem rá) Az apple meg ha ennyi ideig dolgozik rajta, biztos hogy ütős terméket fog kiadni.

  2. Az eddigiek kozul az 1ik legjobb, de inkabb maradok a hagyomanyos oraknal.

  3. Most már nagyon kíváncsi vagyok Jony mit farigcsál a pincéjében 🙂

    Ez az eddigi legigényesebb koncepció, még el is gondolkoznék rajta, pedig nekem alapvetően a “fitnessz karkötős” elméletek jobban tetszenek.

  4. Egy árva szó nincs itt iWatch-ról, konkrétan SmartWatch a koncepció. Ne keverjük már bele az Apple-t. Egyébként meg rohadt jó. Bárki hozná ki, megvenném.

  5. Behance-szen is nagyot ment!

  6. sztem az Apple ezt biztos nem venné meg… nem illik image-be…

  7. Instant get!

  8. @exCat: nyilván egy iPhone-os oldalon az Apple termékei lesznek előtérben, és így sokan nem bánnánk, ha az Apple valami ehhez hasonlót csinálna meg iWatchként. így az iWatch koncepció meglehetősen pozitív értékelést takar.

    @draft: hát az iOS 7 mellé aztán nem passzol, az tuti.

  9. Nekem johet

  10. Szerintetek, ennek bármi köze van akármilyen iWatch koncepcióhoz??? Balogh Gábor tervező is így gondolja…? Talán érdemes lenne megkérdezni őt, mivel leírásában és publikációjában SEHOL egyetlen szóval sem említette, hogy az Apple brand-hez bármi köze is lenne annak, amit alkotott! Bocsánatot kérek, ha én tévednék, de mindenhol csakis SMARTWATCH-ként említi Balogh Gábor a bemutatott koncepciót… Ebben az esetben pedig szerintem felesleges és talán nem is túl elegáns dolog iWatch koncepcióként kezelni. (Ráadásul a kijelzőjén, vagy megjelenésén sem utal egyetlen egy stílus eleme sem bármilyen Apple-höz köthető formára)

  11. @Kiss_Gabor82: nyilván egy iPhone-os oldalon az Apple termékei lesznek előtérben, és így sokan nem bánnánk, ha az Apple valami ehhez hasonlót csinálna meg iWatchként. így az iWatch koncepció meglehetősen pozitív értékelést takar.

  12. Bocsánatot kérek mindenkitől és tényleg nem akarok “kibickedni” de így a jelen cikk címe (“Új iWatch koncepció: egy magyar tervező munkáját dicséri a világ!”) teljesen helytelen és inkompetens!

    Talán az alkotó iránti tisztteletemből én erre helyesbíteném: “Egy méltán elismert smartwatch koncepció, amely iWatch-ként is büszkén helytállhatna…”

    Köszi!

  13. @Jadeye:
    Így van, ezt pontosan igaz! Ugyanakkor egy alkotó munkáját, aki nem tett elkötelezettséget semmilyen kapcsolódó brand mellett sem, már csak az iránta tanúsított tisztelet miatt sem szabadna konkrét márkához kötni.

    Kérlek, olvassátok át figyelmesen az Ő publikációját, pontosan és nem véletlenül ügyelt arra, hogy semmilyen más márkához köthető kapcsolódást még VÉLETLENÜL SEM tegyen! Gondolom, esetleg most futkosnak pár kört, hogy hátha lecsap valamelyik telekommunikációs eszköz gyártó a koncepcióra, így koránt sem biztos, hogy az Apple lesz az. Viszont egy ilyen cikk címet követően, a cikk íróját is kellemetlenül érinthetné mondjuk az ha néhány hónap múlva pontosan ez a smartwatch a “mumus” Samsung vagy éppen valami teljesen más gyártó termékpalettáján jelenne meg! 🙂

  14. Ja és még annyi: nehogy azt gondoljátok, hogy nem egyértelműen Apple eszközöket használok! Soha az életben nem vásárolnék telefonban például semmi más márkát (Tapasztalatok alapján írom ezt!) Az iPhone a világ legjobb telefonja hasonlóképpen számos más Apple termék esetében is ezt tudom bátran állítani a saját kategóriájukban. Ugyanakkor (és tényleg csak a tisztesség kedvéért) az ilyen eseteket teljesen elfogulatlanul és pártatlanul kell kezelni, mert általuk kissé komolytalanná és nevetségessé tehetjük magunkat, masszív Apple felhasználókat! Pontosan úgy, mint számos politikai média is, amely éppen hasonló jellegű elfogultságtól tűnik hiteltelennek.

  15. @Kiss_Gabor82: az csinálja meg, aki megegyezik a koncepció tervezőjével a felhasználási jogokról. ha ez nem az Apple lesz, akkor nem az Apple. láttunk már ilyet korábban is, hogy jött egy koncepció, amire lecsapott közben más. mégsem dőlt össze a világ.

    az általad javasolt cím túl hosszú. attól, hogy ő nem szánta konkrétan Apple-gyártmánynak, attól még simán lehetne belőle az is. nyilván mindenki belátja enélkül is, hogy az iWatch úgysem ilyen lesz, hiába lenne elképzelhető akár ilyenként is.

  16. @Jadeye:
    Ebben teljesen igazad van, véleményem szerint helytálló amit írtál!

  17. Úr isten gyerekek egy koncepcióról van szó nem homokozó lapátról! De igen én is szívesen viselném a kezemen! Remélem lesz vízálló ebből!!!!!!!????!!!!!! Szép darab!

  18. Ez nagyon jo

  19. Menyiben az ui megváltozna és illene valamilyen szinten az ios7 stílusához instant get lenne azonban Így csak azt mondanám, hogy kipróbálnám.

  20. Es ezt erintokepernyovel tervezte?mert avval a 4-4 gombbal lepkedni mindenhol nehez lenne ugyanakkor az erintokepernyo is lehetetlenek hangzik.de nagyon jo komcepcio nem tudom a samsung oraja mit tud de e navigacio az iraban szerintem igen messze lesz!foleg h az Apple ebbol is max 2 evente kiad valami ujitassal rendelkezot igy nem lohetnek el mindent most

  21. Csak halkan jegyzem meg itt a “nagy” civakodásban, hogy a héten érkezik meg a Pebble Steel nevű órám, ami azért lett mert nem bírtam kivárni míg az Apple végre csinál valamit! (A tv cserét még azért tartogatom egy kicsit…)
    Amúgy a cikkben szereplő koncepció valóban nagyon jó, és szerintem egyre több ilyen lesz akár megvalósított formában is, így lesz miből válogatni ha ilyet akarunk!

  22. @Pistuska: Ha megjött kérlek írj nekünk. 🙂 Nekem is van Pebble-m de a régi és kíváncsi lennék az újra!

  23. @admin:
    Rendben, már nagyon be vagyok sózva!!! :smiley:

  24. @Pistuska: nem csodálom! :stuck_out_tongue_winking_eye:

  25. Az Iphone- val kompatibilis más smartwatch is???
    Tudja ezt valaki??

  26. @admin:
    Milyen címre küldjem a beszámolómat a Pebble Steel-ről?


Add a Comment