fbpx Skip to content

Pár perce érkezett a hír, miszerint holnaptól, február 28-tól már az Apcom, és így az Apple Premium Reseller üzletek kínálatában is hivatalosan elérhetőek lesznek a kártyafüggetlen iPhone készülékek. Így az új iPhone-t idén ősszel már akár az iSTYLE-ban is megvásárolhatod!

Screen Shot 2014-02-27 at 9.56.25

Ez egy komoly mérföldkő hazánk számára, több szempontból is. Egyrészt ez azt jelenti, hogy az iPhone 6 megjelenéskor már jóval előbb eljuthat hozzánk a készülék, és ezentúl ismét számíthatunk itthoni APR-rajtokra. Másrészt amennyiben APR-től vásárolod meg, úgy a magyarországi jogszabályok, például garanciával kapcsolatos dolgok vonatkoznak a készülékre. Természetesen az APR-ekben ugyanannyiba fog kerülni a készülék, mintha a hivatalos magyar Apple Online Store-ból vásárolnád meg.

Screen Shot 2014-02-27 at 9.57.10

Alább olvasható a teljes sajtóközlemény.

***

Új alapokon a hazai iPhone forgalmazás

Kártyafüggetlen iPhone készülékekkel bővült az Apcom kínálata

. Újabb teljesen legális forrásból lehet kártyafüggetlen iPhone készülékeket vásárolni
. Stabilabb ellátásra és állandó árakra számíthatnak a fogyasztók

Budapest, 2014. február 27. – Az Apcom, az Apple magyarországi hivatalos disztribútor partnere elnyerte az iPhone készülékek hazai forgalmazásának jogát. A kínálatban február 28-tól lesznek elérhetők a viszonteladók számára a kártyafüggetlen iPhone-ok, és a vállalat a kínálat bővülésének köszönhetően jelentős forgalomnövekedést tervez.

Február 28-án megkezdi a kártyafüggetlen iPhone készülékek hazai forgalmazását az Apcom, az Apple magyarországi hivatalos disztribútor partnere. Azzal, hogy a társaság elnyerte az iPhone-ok forgalmazásának hazai jogát, teljessé válik a kínálat a magyar piacon. Az Apple okostelefonjait eddig teljesen legális forrásból két nagy mobilszolgáltatón keresztül, kártyafüggetlen verzióban pedig az Apple saját honlapján lehetett vásárolni.

“Azzal, hogy az Apcom elnyerte az iPhone-ok forgalmazásának jogát, a hivatalos iPhone értékesítés harmadik fő pillérét alkotjuk Magyarországon. Folyamatos és megbízható lesz a hazai ellátás a kártyafüggetlen készülékekből, ráadásul a hazai viszonyoknak megfelelő, lokalizált telefonokat vásárolhatnak majd a fogyasztók a partnereinktől. További komoly előnyt jelent a hivatalos nyílt disztribúció elindítása az ár szempontjából. Mivel az Apple okostelefonjainak ára állandó lesz a viszonteladó partnerek számára – a cég hivatalos árazásának megfelelően -, így a javasolt fogyasztói árnak köszönhetően a felhasználók is kedvezőbb feltételek mellett vásárolhatják meg a készülékeket” – mondta Szeidl Tibor, az Apcom ügyvezető igazgatója.

A magyarországi kiskereskedelemben ugyan eddig is kaphatóak voltak kártyafüggetlen iPhone készülékek, azonban nehézkes beszerzés és kedvezőtlen feltételek – többek között a hazai viszonyoknak nem megfelelő tartozékok, a magyar nyelvű leírás hiánya vagy a nehézkes garanciális ügyintézés – jellemezték ezt a piacot. Emellett a bizonytalan beszerzési források miatt a forint-euró árfolyam változását követve módosult a hazai fogyasztói ár, így jelentős árkülönbségek voltak tapasztalhatók.

“Bízunk benne, hogy a nyílt disztribúcióval új alapokra helyezhetjük a kártyafüggetlen iPhone hazai forgalmazását, és sikerrel nyithatunk a jövőbeni partnereink felé. Ez a lépés fontos mérföldkő az Apcom életében, melynek köszönhetően a tavalyi mintegy hétmilliárd forinthoz képest az idén akár 20 százalékkal is nőhet a forgalmunk. Terveink szerint számos új viszonteladóval bővül partnereink köre, akik megbízható, tiszta forrásból szeretnének kártyafüggetlen iPhone készülékeket vásárolni” – tette hozzá Szeidl Tibor.

Az Apcom Hungary Kft.
Az Apcom Hungary Kft. a dedikált disztribúciós szolgáltatások magyarországi képviselője, az Apple és Apple kiegészítő termékek, illetve a Symantec nagyvállalati termékportfóliójának hazai disztribútora. A több mint 40 éves ICT tapasztalattal, nemzetközi háttérrel és tőkeerővel rendelkező Midis Group tagja. A Midis Group különböző értékesítési formákban többek között a következő gyártók termékeit forgalmazza 3 kontinensen, 30 országban: AEG, Adobe, Apple, CA Technologies, Cisco, HP, IBM, Intel, Oracle, SAP, Sybase.

További információ megtalálható a www.apcom.hu oldalon.

Olvasd el a hozzászólásokat is

44 Comments

  1. Egy kerdes merult fel bennem ezzel kapcsolatban. Milyen elonyt biztosit egy APR-es vasarlas a hagyomanyos internetes webshopban kaphato iPhonek eseteben? A webshopokban is el az 1 ev gari, gyari csomagolasban adjak, tehat minden stimmel… Van ahol az i5s peldaul 182eFt (ujgsm.hu) es Europai modelrol beszelunk, de ugye i5s eseteben lehetne akar USA is, ahogy azt egy korabbi cikketekben irtatok… Ha tudja valaki tudja mi az oka a kulonbozetnek kerem irja meg!
    Koszi 🙂

  2. Pl az hogy ha cserélni kell a készüléket akkor ujra indul az egy ev garancia a magyar jogszabályok miatt. Ezért van az ha valamelyik mobilszolgáltatótol veszed es cserélik ujra indul míg az Apple-nel nem ez egy óriási előny.

  3. Ezt is jo tudni. Igazabol En a kartyafuggetlen keszulekekre gondoltam. Ugyebar APR-nel is fuggetlent kapsz es a fent emlitett ujgsm-nel is. Csak eppen kozel 40eFt a kulonbseg az i5s 16GB-nal…
    Erre keresem a valaszt. Nem zarom ki, hogy van realis indok, nem kotekedesbol kerdem 🙂

  4. Gondolom a pedigree, vagyis az a tény, hogy az ujgsm.hu nem egy apple által elismert viszonteladó. Nincsen azzal semmi baj, ha új gyári csomagolásban adják el a készüléket, mert a garancia érvényes, maximum olyat tudok elképzelni, hogy a garanciát érvényesíteni nehezebb. Mivel mondhatja azt a gyártó, vagy hivatalos szervíz, hogy a forgalamzónál kell érvényesíteni (ha az nem regisztrált apple viszonteladó, nekem sajnos ugyan ez volt a bajom a telenorral ami azért egy kicsit nagyobb cég mint a gsm boltok mégis garanciális problémákba ütköztem). Szóval egyszó mint száz az apple a termékeit, és azok szervízhálózatát próbálja több lehetőségben az emberekhez eljuttatni, de még mindíg igen zártkörüen csinálja ezt. Amivel jelzem nincsen semmi baj.

    Zsolti

  5. @szorian:
    “…cserélik ujra indul míg az Apple-nel nem ez egy óriási előny.” Azt tegyuk hozzá, hogy Apple nèl is ujraindul a garancia. Nen tudom otthon hogy van de alapból ha az Apple store ba viszed vissza akkor kapsz egy újat azonnal helyben, 1 èv új garanciával.mivel otthon nincs Apple Store ezèrt arrol nen tudok nyilatkozni. 😉

  6. iStyle kínálatában eddig drágább volt, így olcsóbb lesz jóval. Ha ezt megfejelnék egy kamatmentes részletre vásárlással, akkor még a hazai szolgáltatóknak is oda lehetne verni. iStyle-nál a biztosítás is kb. 10-ed annyi, mint pl. a Telekomnál.

  7. @Fasirt: Annyi az indok, hogy az ujgsm nem fizet adót. Vagy fizet egyszer és kétszer igényli vissza. Téged a vásárláskor, szervízeléskor, garanciaérvényesítéskor semmilyen hátrány nem ér közvetlenül, ha náluk veszed. Viszont az ilyenek miatt 27% az ÁFA.

  8. @AppleFan: nem egészen.

    csak akkor indul újra az 1 év, ha magyar vásárlású a készülék, és itthon intézed a garanciát, amellett a kereskedő a kötelezett az 1 év garanciára, nem a szerviz. így például mondjuk egy német forrású készülék esetén csak 90 nap van a cserekészülékre, vagy az eredeti garancia lejárta (amelyik a több).

    ugyanígy ha magyar vásárlású készüléket Münchenben kicseréltetsz, akkor is csak 90 nap vagy az eredeti lejárat érvényes, nem kapsz újabb 1 évet.

    Magyarországon nincs Apple Retail Store, így az azonnali csere nem minden esetben oldható meg.

  9. arra van valami magyarázat, hogy pl. a 16 gigás verziónál az amerikai árhoz viszonyítva, mi indokolja azt a plusz majdnem 70.000 forintnyi különbséget?
    amcsi apple storeban durván 196.000 forintra jön ki a 64 gigás verzió, még az is majdnem 40.000 forinttal olcsóbb mint itt a 16 gigás.
    tényleg ennyit jelentene a csodálatos 27%-os áfánk?
    na mindegy, ha esetleg ilyenre lenne igényem, akkor hülye lennék itthon megvenni. inkább hozatok egyet öcsémmel, ha már úgyis ott lakik.

  10. az lemaradt, hogy természetesen a kártyafüggetlen verziót néztem.

  11. a 40.000 meg 30.000, elírás.

  12. @coer: az amerikai ár még mindig nettó, amire még rájön az adott szövetségi államnak megfelelő adó, ahol megveszed vagy ahova kiszállítják. tehát az a $649 már rögtön $697 körül lesz átlagban. nemzetközi kereskedelem esetén a nettó árhoz hozzáadódik az EU-ba való import minden költsége, plusz az adott értékesítési ország esetén érvényes egyéb adók és járulékok (például itthon az ÁFA).

    a $199-es (szintén nettó) ár pedig két éves hűségnyilatkozattal, és havidíjas előfizetéssel érvényes: http://szifon.com/2012/09/15/gyakori-kerdesek-iphone-t-amerikabol/

  13. @Jadeye:
    az a 16 gigás verzió még 700 dolláros árral számolva sem több 155.000 forintnál.
    de mint mondtam, nekem aztán mindegy. ha kell akkor megkérem öcsémet, hogy hozzon nekem egyet. nem tudom ki hogy van vele, de nekem nagyon nem mindegy, hogy egy termékért 154.000 vagy 220.000 forintot fizetek ki. 🙂

  14. kétszer írtam le most a véleményemet, mind a kettőt elnyelte a blogmotor. nem fogom harmadszor is leírni.
    vagy kibanoltatok az üzletrontó hozzászólásom miatt? 🙂

  15. @coer: számtalanszor leírtuk, hogy a moderáció automatikus; megfogta a blogmotor, megtaláltuk, engedélyeztük, ahogyan azt láthatod is.

    az így megvett készülékedre itthon nem fogsz tudni garanciát érvényesíteni, mert itthon nincs Apple Retail Store. ennyivel számít többet az árkülönbség. persze ha ilyenkor kicserélteted Amerikán keresztül, mert épp megy-jön valaki, az működhet, de időben nyilván hosszabb, mint besétálni a boltba, és kicseréltetni, ha gond van.

    amellett az így behozott készüléket gyakorlatilag becsempészted az országba, ezért is olcsóbb. erről és a vámszabályokról részletesen springfield hozzászólásában olvashatsz:
    “Légiutasként vámmentesen 430 euróig behozható szinte bármi.”
    “Például a mobiltelefonra azt hiszem 2.5% a vám + 27% áfa. Egyépként EU egységes vámtarifa-rendszeréből, a TARIC-ból lehet tájékozódni minek mennyi a pontos vámja.”

  16. @Jadeye:
    minden úgy van ahogy leírtad.

    viszont most belegondolva, nem mintha lenne félnivalóm, de zavar hogy az nsa vagy bármelyik hasonló cég gond nélkül beleláthat a mobilomba, egyre inkább hajlok abba az irányba, hogy veszek inkább egy blackberry z10-est. 🙂

  17. a garanciáról mondjuk én úgy tudom, hogy világgarancia van az összes apple termékre. szerintem nézz utána, én ezt olvastam nem is olyan rég.

  18. @coer: a fenti hozzászólásomat közben kiegészítettem a vámszabályokkal is. azért olcsóbb, mert csempészed, és nem fizeted meg, amit meg kellene fizetni utána.

    az NSA kapcsán meg elég naiv dolog azt hinni, hogy más készülékekbe nem lát bele.

    világgarancia van, de nem tudod érvényesíteni itthon, mert nincs Apple Retail Store, csak APR-ek: http://szifon.com/2013/01/10/gyakori-kerdesek-amerikai-keszulekek-garancialis-ugyintezese-itthon/

  19. @Jadeye:
    ez már kicsit off, de volt régebben egy teszt mobilokkal, és az olyan biztonsági rések feltörésén, ahol mind az ios mind az android elvérzett, ott a blackberry csont nélkül továbbment.
    na de ez már egy másik történet. 🙂 (érdekesség amúgy, hogy obamának is blackberry-je van)

  20. @coer: az, hogy Obama milyen készüléket használ, semmiben nem befolyásolja azt, hogy az NSA mit tud megfigyelni. ugyanakkor teljesen felesleges konkrétan adott beszélgetéseket lehallgatni vagy üzeneteket elcsípni: a hívások adataiból a hívás tényleges tartalmának ismerete nélkül is szinte minden kiderül, lásd itt van három külön példa:
    – tudják, hogy a telefonszámodról valaki felhívott egy szextelefon-szolgáltatást hajnali 2:24-kor, és 18 percet beszélt – persze azt nem tudják, miről;
    – tudják, hogy felhívtál egy öngyilkosjelölteknek fenntartott krízisvonalat a Golden Gate hídról – persze a beszélgetés tartalma titkos maradt;
    – tudják, hogy egy órán belül felhívtál egy HIV klinikát, majd az orvosodat, majd a biztosítódat – persze számukra ismeretlen maradt, hogy pontosan miről is beszéltél velük.

    ezekből ki nem tudja kisakkozni, mi a helyzet adott esetben? szükség van tehát adott beszélgetések szó szerinti lehallgatására? nincs. kell ehhez az adott készüléket kompromittálni? legkevésbé sem. innentől biztonságosabb bármelyik is? természetesen nem, mert ez már nem a készüléken múlik.

  21. Arról mit tudtok, hogy a T-betűvel kezdődő és elenor-ra végződő szolgáltató is gyári független készüléket árul? Hogy lehet ez? Miért? Én is mostanában vettem egy 4S-t náluk és valóban gond nélkül megy bármelyik szolgáltató kártyájával… Gondolom ez lehet az oka annak, hogy nincs benne az árlistában vagy a weboldalukon..nem?

  22. @fodorcsabaa: a Telenor hivatalosan nem árulhat iPhone-t, mert azt csak az Apple-partner szolgáltatók tehetik, ezért amit ők árulnak, az gyári független, hiszen függő készülék is csak Apple-partner szolgáltatónál lehet. tehát azért nincs kint a weboldalukon, mert az Apple szabályozása miatt hivatalosan nem árulhatnák. gyakorlatilag viszonteladóként értékesítik azokat, viszont így ha tőlük veszed, az előfizetés és a hűség az, ami miatt kedvezményesebben adják.

  23. Én is hamarosan a Telenornál készülök iPhone-t venni, de az egyik komment alapján felmerült bennem a kérdés. Hogy működik a Telenoros készülékek garanciáztatása? Mert sajnos nem egyszer volt már, hogy szervizben kötött ki a készülékem. Mivel ezek gyári függetlenek, nem a hivatalos Apple szervizbe kell visszavigyem, ha gond van? Vagy a Telenornál kell a készüléket leadni (mint a másik két szolgáltatónál)?

  24. @markymarky5: a vásárláskor minden lényeges információt elmondanak, de gyári független készüléket bevihetsz a hivatalos szervizbe is.

  25. Hát igen, az ujgsm is tipikus szürkeimport. Ha nincs semmi gondod a készülékkel, téged nem igazán fog érdekelni, hogy ők mennyi adót fizettek, ha fizettek egyáltalán. De ha valami nem stimmel, egy rémálom lesz a garanciális ügyintézés. Nem is értem, hogy milyen alapon lehet drágább a gyártói garancia. Az EU-n kívülről való személyes behozatal is eléggé hínáros. Ugye elvileg te magán célra veszed, nem viszonteladásra, de ha megfognak, szívtál. Ahogy a Jadeye által linkelt springfield hozzászólásban is van, igazolnod kell számlával, hogy mennyiért vetted. Ha megfordulna a fejedben, hogy azt mondod, hogy itthonról vitted, az sem jó, mert kiutazás előtt ki kellett volna tölteni a megfelelő papírokat.

  26. @Jadeye: Köszönöm! 🙂

  27. @Jadeye: Akkor ezek szerint a magyar Apple Online Store-ból vett iPhone 5s nem számít magyar vásárlásúnak? Mert már háromszor cserélte az iCentre, de semmit sem változott a garancia lejárati dátuma. Ez a továbbiakban is így lesz?

    Amúgy az egyik fórumon írták, hogy Amerikából hozott iPhone 5-öt (lehet 5s volt, most nem emlékszem) gond nélkül cserélte a iStyle és mondták is az illetőnek, hogy már világgarancia van, tudnak kinti készüléket cserélni. Tessék utánanézni!

  28. @megema: hogy a továbbiakban mi lesz, az majd kiderül.

    az amerikai készülék kapcsán kérdezd csak meg az iStyle-t: egyrészt nem mindegy, hogy iPhone 5 vagy iPhone 5s! másrészt a nem EU-s készülékek garanciáját az Apple vagy engedélyezi a szerviznek, vagy nem. mivel a hivatalos álláspont az (ami kint is van az iStyle oldalán!), hogy csak EU-s készüléket fogadhatnak el, így az valami egyedi eset volt.

    az amerikai készülékek garanciális ügyintézési lehetőségeiről van külön cikkünk: http://szifon.com/2013/01/10/gyakori-kerdesek-amerikai-keszulekek-garancialis-ugyintezese-itthon/

  29. Sziasztok! Arra tudtok magyarázatot, hogy amikor decemberben garancialisan kicserélték az iphone 5-met a Vodafonenál, miért nem kaptam újra 1 év garit? Az eredeti gari hataridejet hosszabítottak 2 héttel, mivel annyi ideig volt szervízben.

  30. @Jadeye: Na ez az, csak még mindig nem jó a készülék, és ismét vissza fogom vinni. Ami ciki, hogy ha hibás készüléket kapsz garanciális cserénél, akkor újra ki kell várni azt az 1-2 napot, hogy azt is cseréljék. Legalábbis az iCentre-nél.

    C39M-mel kezdődő sorozatszámú, januári gyártású 5s-eket kaptam folyton, és mindegyiknek világosodás látható a kijelző szélein… Az eredeti F1 kezdetűnek jó volt a kijelzője.

    Ha már az iStyle honlapját mondtad, lesd csak meg az iCentre-ét is: http://icentre.hu/pages.php?pageid=6
    iPhone 4-re (4-ig?) igaz csak, amit írsz. 4S-től világgarancia van, kivételt nem írnak.

  31. @megema: pedig írnak kivételt, egész pontosan itt:

    “… az iPhone készülékek esetében pedig az EU országaiban, valamint Norvégiában és Svájcban eladott készülékeket javíttathatja szervizünkben.”

    ez az EU plusz a Schengen-i övezet. náluk sincs szó tehát másról.

  32. “Az iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5s és iPhone 5c készülékek világgaranciásak. iPhone 4 készülékek esetén kizárólag EU országaiban, valamint Norvégiában és Svájcban értékesített készülékek javítását vállalhatjuk az Apple előírásai szerint.”

    Ha ez nem így lenne megfogalmazva az iPhone garanciális szerviz szekciónál, akkor igazat adnék neked. De így szerintem ellentmond egymásnak a két szövegrészlet, elfelejthették az általad idézett részt aktualizálni. Vagy csak rosszul egészítették ki azt a részt, amit én idézek…

  33. Meggondolandó, hogy az Apple-től vásárolt 5s 16g 220.990 Ft, a hasznaltszifon.com oldalon kapható hasonló készülék újan 184.900 Ft. Soknak tartom a 35.000 Ft-ot kifizetni az egyszerűbb garanciális ügyintézés miatt.

  34. @megema: megkérdeztük az iSTYLE-t ennek kapcsán, és ez a hivatalos álláspont ebben a kérdésben:

    Amennyiben az ügyfél az Apple termékét nem az iSTYLE Hungary Kft.-tól vásárolta abban az esetben sem kérünk számlát a vásárlásról a szervizünkben (csak külön gyártói kérésre, illetve a gyártói adatok és a fogyasztói igény eltérése esetén), a szerviz a szolgáltatást pedig az alapján nyújtjuk, hogy a termékre az Apple nyilvántartása szerint érvényes az Apple Egy (1) éves Korlátozott Jótálállás – mint gyártói garancia. Az Apple termékek vonatkozásában az iSTYLE Hungary Kft. azoknak akik nem a saját üzleteiben vásárolták a terméket, az Apple termékekre, mint hivatalos gyártói szervizpartner a gyártó által biztosított Apple Egy (1) éves Korlátozott Jótállás feltételi szerint biztosít szervizszolgáltatást, amely termékcsoportonként megtalálható a http://www.apple.com webhelyen, és az iPhone vonatkozásában innen letölthető: http://www.apple.com/legal/warranty/products/iphone-hungarian.html

    A “Hardverjótállás” vagy “Apple Egy (1) éves Korlátozott Jótállás” a gyártó által vállalt jótállás, amely a fogyasztóvédelmi jogszabályokról eredő jogokon felül biztosít jogokat. Az Apple jótáll azért, hogy ha az eredeti csomagolásban található Apple márkájú hardverterméket és tartozékait (a továbbiakban “Apple Termék”) az Apple felhasználói útmutatóinak, műszaki specifikációinak és az Apple Termékekre vonatkozóan közzétett egyéb útmutatásoknak megfelelően használják, akkor az Apple Termék a végfelhasználó általi eredeti kiskereskedelmi megvásárlásától számított EGY (1) ÉVIG mentes lesz az anyaghibától és a gyártási hibától. Az Apple Egy (1) éves Korlátozott Jótállás által biztosított, az Apple termékekre vonatkozó jogok a világ legtöbb részén az Apple helyi szervizlétesítményében érvényesíthetőek. Anyag- vagy gyártási hiba esetén az igény közvetlenül az Apple-nél érvényesíthető még abban az esetben is, ha az Apple terméket harmadik féltől vásárolták. Az iPhone és iPad termékekre vonatkozó jótállási szolgáltatást kizárólag az Apple vagy valamely Hivatalos Apple Szolgáltató végezheti. Az Apple-el a kapcsolatot a legegyszerűbben a hétköznapokon díjmentesen hívható +36 80 989 435 telefonszámon lehet felvenni.

    A Ptk. a hibás teljesítésre vonatkozó szabályai csak a visszterhes szerződések kötelezettjeire vonatkoznak. Amennyiben a készüléket nem az iSTYLE Hungary Kft-tól vásárolta az ügyfél, abban az esetben nem jött létre visszterhes szerződés az iSTYLE Hungary Kft-vel. Minőségi kifogásával kapcsolatban cégünk sem gyártónak, sem forgalmazónak nem minősül, ennél fogva a Ptk. alapján kellékszavatossági kötelezettséggel nem tartozik, továbbá a 151/2003. (IX.22) Korm.rendelet szerinti jótállási kötelezettsége sem áll fenn. A hatályos magyar törvényeknek megfelelő jótállási és szavatossági igényével ahhoz a magyar viszonteladóhoz tud fordulni, akinél vásárolta a készüléket, nem az iSTYLE Hungary Kft.-hez. Amennyiben pedig nem Magyarországon vásárolta az ügyfél a terméket abban az esetben a hatályos magyar törvényeknek megfelelő jótállási és szavatossági jogok nem vonatkoznak a készülékre, csak az Apple Egy (1) éves Korlátozott Jótállás.

  35. Nekem van egy iphone 5s 64 gbos keszulekem ami kulfoldon lett vasarolva! Pixel hibasett a keszulekem ezert egy magyarorszagi istyle boltba vissza vittem bo adrassy ut ott ki csereltek a keszuleket egy ujra de viszont a garanciam nem indult ujra tehat nem ujbol 1 rv a gari hanem maradt minden ugyan az csak annyi h a telo uj!

  36. Ismét itt tartunk, 35-70 ezer különbség, és megint valamivel meg kell magyarázni a levevős eladást… Nem fizettük ki a vámot és ha valaki rájön akkor majd behajtjál… Ezt a marhaságot… Nem hiszem hogy épeszű emberek ezt beveszik…

  37. @princoka:
    Csak a telefont cserélik? Vagy be kell vinni a dobozt, töltőt stb. is a cseréhez? Azt is cserélik?

  38. @ilija: akkor vedd meg Amerikából, senki nem tart vissza. ha meg adott esetben megjárod, az már a saját felelősséged.

    @WeghA: csak a telefont kell bevinni.

  39. Ha akarok venni egy 5s-t akkor melyik szolgàltatótól érdemes? Vagy melyik üzletben, akár függetlent

  40. Am apkomon hol vannak árak?

  41. @kricsi000: Az Apcom csak disztribútor. Tőlük nem tudsz venni, csak ha szerződésben állsz velük. És valószínűleg az áraikat is csak akkor látod.

  42. Jadeye: Meg is vettem, már a másodikat nyúzom, és maradt a kettőn 90000 forintom, azon most egy szép motort veszek ahelyett hogy a telhetetlenségeteket kielégítsem….

  43. @kricsi000: a szolgáltatók közül csak a Telenornál van eleve független, náluk is csak azért, mert ők nem Apple-partner szolgáltató, így egyáltalán nem árulhatnának egyébként, de így függő készüléket sem kapnak az Apple-től. alapértelmezetten listaáron kapod, ami vagy ugyanannyi, mint az APR-eknél, vagy esetleg némileg drágább, vagy ha előfizetést kötsz hűséggel, akkor ugye olcsóbb.

    @ilija: nem tudom, milyen telhetetlenségünkről beszélsz; nem mi áruljuk a készülékeket, hanem az APR-ek, nem mi nyomjuk rá az Apple árképzését, sem az import költségét, sem az ÁFA nem a mi sarunk. ha az árképzéssel van problémád, jelezd az Apple-nek. ehhez nekünk semmi közünk.

  44. @jadeye: persze hogy az árral van problémám, mint még sok honfitársamnak, de persze Te erről nem tehetsz, bocsánat és köszi


Add a Comment