fbpx Skip to content

Az alábbi cikket Ádám küldte nekünk, köszönjük! Ha te is küldenél be olyasmit, ami szerinted másokat is érdekelhet, ajánljuk figyelmedbe ezt az írásunkat, amiből minden szükséges részletet megtudhatsz: Vendég Bloggerek, tiétek a terep!

***

Kedves Szifonosok! A Szifon.com-on nem rég megjelent egy cikk arról, hogy a cikk írója milyen programokat használ a menüsoron. Én ehhez kapcsolódóan szeretnék írni arról, hogy én milyen alkalmazásokat használok a MacBook Air laptopomon. Jelenleg egy Late-2010-es modellt használok, ami bőségesen kielégíti az igényeimet. Egyetlen dolog hiányzik belőle, az pedig nem más, mint a billentyűzet háttérvilágítása.

De most ezt mind tegyük félre és nézzük, hogy mik azok a programok, amik megkönnyítik a mindennapjaimat.

Screen Shot 2014-02-21 at 10.41.43 pm

Számomra az első és legfontosabb program(csomag) nem más, mint az iWork. Minden héten legalább egyszer megnyitom valamelyik részét a programnak. Legyen az a Pages (ennek a megírásához is ezt használtam), a Keynote vagy a Numbers. Ezek mind olyan alkalmazások, amik segíthetik a Mac felhasználók munkájat. Mindegy, hogy táblázatot, szöveget vagy prezentációt kell készíteni/szerkeszteni. Nekem sokkal egyszerűbbnek és letisztultabbnak tűnik bármely e közül a három program közül, mint az Excel, a PowerPoint vagy a Word. És ez nem csak az alkalmazásoknál van így… 🙂

[appstore id=”409201541″]

[appstore id=”409183694″]

[appstore id=”409203825″]

Screen Shot 2014-02-21 at 10.42.02 pm

A másik fontos program, amit nap, mint nap használok, az az iStudiez Pro. Ezt főleg azoknak tudom ajánlani, akik egyetemre vagy gimnáziumba járnak és fontos nekik, hogy mindig kéznél legyen az órarendjük vagy éppen tanáraik elérhetősége. Az app letölthető iPhone-ra, iPod touch-ra és iPadre is, így ez a négy platform képes egymással tökéletes összhangban dolgozni. Például amint beírok az appba egy új vizsgát az iPhone-on, az abban a pillanatban megjelenik a laptopomon is. Egyszerűen tökéletes.

[appstore id=”402989379″]

[appstore id=”310636441″]

Screen Shot 2014-02-21 at 10.44.33 pm

A következő legyen a sorban a TeamViewer, amint valószínűleg nagyon sokan ismertek. A lényege nagyon egyszerű: egy “Partner ID” és egy jelszó segítségével hozzáférhetünk mások számítógépéhez, így tudunk neki a világ bármely pontjáról segítséget nyújtani. Ez az alkalmazás is letölthető iPadre, iPhone-ra illetve Mac-re is.

[appstore id=”692035811″]

Az alábbi alkalmazást is valószínűleg sokan használjátok. A neve Parallels Desktop. Ezzel a nem tól olcsó programmal Windows-t varázsolhatunk a gépünkre úgy, hogy az az OS X-en belül fut, így bármikor át tudunk váltani rá, majd vissza az OS X-re. Nem túl szép, de a szükség nagy úr… 🙂

Screen Shot 2014-02-21 at 10.46.06 pm

A negyedik sor végén láthattok egy bizonyos CheatSheet nevű programot. Talán ez a leghasznosabb kis kiegészítő amivel valaha találkoztam. Nagyon egyszerűen működik: megnyitjuk a programot és ha bármilyen billentyűkombinációra szükségünkre lenne az adott alkalmazáson belül, akkor csak nyomva kell tartani a Command billentyűt és előjönnek a lehetséges kombinációk.

Screen Shot 2014-02-21 at 10.46.37 pm

A sor végére hagytam azt a programot, amire nem vagyok túl büszke, hogy használom, de néha jól jön, ha egy játékban elakadok. A neve iFunBox. Igazándiból nem használom túl gyakran. Ebbe a programba bővebben nem mennék bele, mert mint már mondta én magam sem örülök neki, hogy használom. Persze emellett az iFunBox elég sok másra is használható, akit érdekel, az nézzen utána, ráadásul ingyenes.

Számomra ezek lennének azok a programok amik megkönnyítik a mindennapjaimat Mac-em használata során.

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Jó cikk, van lehetőség hasonlót küldeni? Aztán majd elbíráljátok hasznos e 😀

  2. Én is szeretnék ha megoldható!

  3. @Songoku: @trigmegistos: Természetesen a cikk elején linkelt bejegyzés alapján bármikor tudtok nekünk küldeni emailben! :ok_hand: :smiley:

  4. A múltkor amikor megjelent az iOS 7.1 beta 5 kb 1 órával később jött az értesítés. Ha (!) megjelenik a beta 6 küldjétek már egyből az értesítést.

  5. Rendben, akkor ha lesz időm megírom! 🙂 Köszi!

    iOS is mehet? Ott még több app van amit meg lehetne osztani!

  6. CheatSheet ? Ezt nem értettem, mire is jó pontosan? Írjátok le légyszi érthetőbben 🙂 Köszike 🙂

  7. iFunBox ról azért kérnék egy kis bővített verziót! 🙂

    CSD Classics játékban szeretnék csalni, mivel nagyon kiakasztott már, hogy a 3. szinten vagyok, de folyamatosan pénzhiányban szenvedek 🙁 …

  8. @RedBullPowa: egyetértek 😀 fingom nincs mire jó az alkalmazás a leírás alapján, és a neten se találtam róla normális leírást

  9. @expa: @szejc: az i-Funbox arra jó, hogy hozzáférj a mobilkészülékedhez (iPhone/iPod/iPad) egyszerűbben, mint az iTunes, JB nélkül is. Lehet vele csengőhangot feltölteni, képeket letölteni, és turkálni a programok homokozójaiban. Itt tárolják például a játékok a mentéseiket, ezt egyszerűen le lehet tölteni akár biztonsági mentés céljára, akár jogtalan előnyszerzés végett. JB esetén (vagy iOS 6 előtti rendszereken) az appok binárisai és adatfájljai is módosíthatók, felülírhatók. Persze ahhoz, hogy bármilyen csalás működjön, kell némi hozzáértés, az i-FunBox csak a hozzáférést adja.

  10. A Paralelles Desktop helyett en az Oracle Virtualboxot hasznalom ami ingyenes es ugyanatz adja mint a Paralelles Desktop.

  11. ifunbox helyett sokkal jobba az iTools

  12. @sanyibazi:
    Nem ugyan azt adja.
    Tény, hogy ingyenes, de egészen más.

  13. @adam03108

    Köszönöm!

  14. @adam03108:

    Köszönöm! fel is raktam még tegnap !

  15. Nagy almás vagyok, e nincsen mac-em. Mivel tudnátok érvelni hogy windowsos gép helyett mac-et vegyek?

  16. Iphone 5sről egy átlag hasznàlót, kis csavarral?mint vendég blogger?na?

  17. sziasztok,

    iFunbox a következő üzenettel kedveskedik: “ERR: package installation failed (-402620415)”

    mi okozza?


Add a Comment