fbpx Skip to content

Nem rég írtunk a SmallWorks LEGO-s iPhone tokjáról és többek közt ennek köszönhetően találtam rá a mai játékunkra, a LEGO Star Wars Microfighters-re.

microfighters6

Az 1999-ben elindított LEGO Star Wars készletek ötvözték gyerekorom két nagy kedvencét, a LEGO-t és Star Wars-ot. Attól kezdve szinte az összes LEGO készlet, ami kértem/kaptam/vettem Star Wars-os volt és még a mai napig is, ha a kezembe kerül egy LEGO katalógus, a legtöbbet ezeknek az oldalaknak a nézésével töltöm. Január vége fele rábukkantam erre a videóra és egyből tudtam, hogy kellenek nekem ezek a kis készletek, amikhez ráadásul egy egész jópofa app is társul.

Ez a játék egy régi, jól bevált játékmódot használ, amit akár a Sony Ericssonos időkből többen is ismerhettek az Alpha Wing sorozat révén, de persze nem ez volt az első, csak nekem ez maradt meg régről, még a gimnáziumi időkből. Felülnézetben látjuk a pályát és az épp soros microfighterünket, az ellenség pedig vagy oldalról repül be, vagy szemből jön és ajánlatos minél hamarabb kilőni, különben kerülgethetjük a lövedékeit.

microfighters1 microfighters2

Aki játszott régebben a LEGO Star Wars játékokkal, azoknak nem csak a LEGO-pénz gyűjtés, a menü és hangok lesznek ismerősek, hanem például az úgynevezett MiniKitek is, amikkel a microfighter fegyverzetét lehet fejleszteni. Kétszer halhatunk meg egy pályán és akkor még nincs nagy gond, csak a megszerzett pénzünk egy része és egy MiniKit veszik el, de újra össze tudjuk építeni a hajónkat. A szívecskékkel tudunk életet gyűjteni, a pénzből pedig minden pálya előtt csak arra az egy pályára vehetünk extrákat, mint például több szívecske (csak a szívecskék száma nő, de ha harmadszorra is meghalunk, ugyanúgy vége a pályának), pénz mágnes, pénz duplázó, páncél, szuper fegyver, stb. Ezeknek a pálya előtti extráknak még egy korlátozása van: csak bizonyos számú piros LEGO kocka (Power Brick) megszerzése után vehetjük meg őket egyáltalán.

 microfighters3 microfighters4

Nem kell sokat várni ettől a játéktól, de szerintem ennyi pénzt megér és tök jó újra belecsöppenni a LEGO Star Wars világába és a Geonosis-on, vagy akár a Hoth-on és az Endoron is harcolhatunk ezekkel a jópofa microfighterekkel (AAT tank, Clone Turbo Tank, X-Szárnyú, Tie Interceptor, Millenium Falcon, Csillagromboló).

A játékban megválaszthatjuk azt is, hogy az Erő melyik oldalán akarunk harcolni, és ekkor nem csak a történet lesz olyan, ami az adott oldalnak megfelelő, hanem a Star Wars oda illő dallamai is felcsendülnek. Szerintem ez egy könnyed szórakozást nyújtó, bár viszonylag gyorsan végigjátszható játék, ami LEGO Star Wars fanoknak kötelező darab.

microfighters5

Engem annyira elkapott újra a LEGO és a Star Wars láz, hogy már csak egy híjján meg van az összes microfighter. 🙂 Az alkalmazás futtatásáshoz iOS 5.0 szükséges.

[appstore id=”771269254″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment