fbpx Skip to content

A minap egy gyors kávé mellett beszélgettünk @tothur kollégával, aki korábban már írt cikkeket itt a Szifonon. Régi, oszlopos tagja a csapatnak és a retina iPad mini megjelenése óta rendelkezik egy ilyen Apple termékkel. Mikor elővette a minit, rögtön feltűnt hogy egy Crumpler tokban hordja. Tudni kell, hogy én nagyon szeretem ezt a márkát, mivel több éve meglévő táskáim is tökéletes állapotban vannak. Rögtön meg is kérdeztem őt a tokkal kapcsolatban, és annyira megtetszett, hogy vásároltam is egyet magamnak másnap. Ezért is írok róla most itt, ahogy azt már megszokhattátok.

 IMG_0792

A Crumpler Webster fantázianevű tok alapjában véve a sima iPad minire való, de természetesen a pár milliméterrel vastagabb retina változattal is megbirkózik. A tok rendkívül könnyű szövetből készült, több változatban is kapható, barna, szürke, és fekete színnel. Én a fehér retina iPad minihez egy szürkét vásároltam. Alapjában véve nem egy csilli-villi tok, ami azért jó, mert nem nézik ki az utcán a kezedből, azonban elég szép ahhoz, hogy kultúráltan megjelenj vele bárhol. Ez egy becsúsztatós változat, ami mellé nem árt egy SmartCover, mivel önmagában nem tartja meg az iPadet, tehát nem lehet vele felállítani vagy elfektetni.

IMG_0797

A tok körben komoly, kemény védelmet nyújt, amit szépen, többször átvarrva kapunk meg. Alul a két sarkánál még tovább erősítették az alap anyagot, így az eséstől is védi a készüléket, sőt leginkább az olyan esésektől, ami után csúszik még a készülék és ezzel még több kár éri. Felül, hogy ne csússzon ki az iPad, egy rugós pánt védi, amit könnyen el és vissza tudunk hajtani – mivel Crumpler termékről van szó, nem hiszem, hogy ez valaha is ki fog tágulni annyira, hogy használhatatlan lesz. Ahogy a varrásokat nézem, szinte szétszakíthatatlan a kiegészítő.

IMG_0801

Hátrányok. Összesen két hátránnyal találkoztam, amiből az egyik inkább kompromisszum. Az egyik, hogy a tokon nincs semmiféle zseb. Tehát sem kábelt, sem egyéb dolgot nem tudunk az iPad mellé rakni. Nyilván ez a kompromisszum, mivel nincs mindenkinek szüksége ilyesmire. A második, amit már inkább problémának mondanék, hogy a felül eső részen nem igazán védi az iPad sarkát semmi. Nyilván a tok azért rálóg, de meg lehetett volna oldani, hogy szépen becsússzon valami alá a készülék. Persze, ahogy tágul esetleg még az anyag, úgy az iPad is beljebb fog csúszni, tehát ettől annyira nem aggódom, meg nem is tervezem dobálni. 🙂

IMG_0802

Konklúzió

A Crumpler Webster egy rendkívül egyszerű és strapabíró, becsúsztatós Retina iPad mini tok, amely minőségi anyagokból készült, és most kedvezményen áron lehet hozzájutni. Megvásárolható az iSTYLE weboldalán, vagy jelenleg szinte az összes iSTYLE boltban 3.990Ft-ért!

Ennyiért úgy gondolom, nem szabad gondolkozni rajta, sokkal drágább 9-15.000Ft-os tokokkal is találkozhatunk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. az ar ertek arany egesz jo bar a tetejet megoldhattak volna ugy mint az aljat csak rahajthato lenne es patentos lenne,akkor mar biztos nem jon ki belole:)

  2. Ha már egy Ozaki O!coat Travelben benne van a retinás mini, szerinted azzal együtt is belefér ebbe a tokba?

  3. @Barracuda: Sajnos nem tudom az milyen tok, de ha tudsz menj el bármilyen iSTYLE-ba és próbáld ki. Én szerintem maximum smart cover-rel fér bele sajnos.

  4. @admin: Oké, köszi szépen!


Add a Comment