fbpx Skip to content

Admin kolléga még november végén írt a Glif+ nevű kiegészítőről, mellyel iPhone 4/4s, illetve iPhone 5/5s készülékeket lehetett fotóállványra rögzíteni. Nekem akkor nagyon megtetszett ez a kiegészítő, viszont sajnáltam, hogy csak bizonyos telefonokhoz lehet használni és azokkal is csak tok nélkül.

 glif4

Az iPhone kamerája az évek során eljutott arra a szintre, hogy már simán lehet vele forgatni egy reklámfilmet, viszont ahhoz, hogy ne látszódjon a videón, hogy remegő kézzel vettük fel, érdemes a telefont egy állványra szerelni. Tavaly szeptemberben a Burberry divatbemutatójának videóját már csak iPhone 5s-ekkel forgatták és rögzítésükhöz többek közt Glifet használtak, amint azt ebből a werkfilmből is láthatjátok.

A Studio Neat-es srácok nemrég viszont bemutatták a Glif új változatát, mely már nem csak bizonyos telefonokhoz jó, hanem a legapróbbtól a legnagyobb tepsi méretűig és még a tokot se kell levennünk a készülékről. 🙂 Funkcióját tekintve az új Glif semmiben se különbözik elődjétől, viszont kialakításában annál inkább, ugyanis egy imbuszkulcs segítségével a Glifen található két rés mérete változtatható. A beállításhoz egyszerűen csak a termék két végén levő nyílásba kell helyzeni az imbuszkulcsot és a kívánt méretre tekerni.

glif3

A két résnek különböző szerepei vannak. A nagyobbikba a telefont fektetve kell behelyezni, ez a mód alkalmas a fotóállványra helyezéshez. A kisebbik rést pedig arra tudjuk használni, hogy a telefonnak az asztalon támaszt biztosítunk, ami tök jól jöhet FaceTime-ozás közben, vagy mondjuk videó nézésre, vagy hír olvasásra.

A Glif kemény gumis műanyagból van, ami nem sérti se a telefont se a tokot és kialakításának köszönhetően biztosan fogja a telefont bármilyen szokatlan körülmények közt. A cucc két végén lévő lyuk nem csak arra jó, hogy a rések méretét szabályozzuk, hanem egy csavarmenet is van bennük, aminek a segítségével tudjuk a fotóállványra rögzíteni a Glifet, vagy akár a kulcscsomónkra rögzíteni (kicsit nagy ahhoz, hogy én ott hordjam) a mellékelt menetes karika segítségével.

glif1

A Glif csomagolása is jópofa, ugyanis egy két részből álló kartonhengerben érkezik az imbuszkulcs és kulcskarika tartóval egyetemben. Az a kevés információ, ami a helyes használathoz kell, a csomagoláson kapott helyet, így semmiféle plusz dokumentációt nem kapunk hozzá. Megrendelni a Studio Neat oldalán lehet, 30 dolláros áron.

Konklúzió

Már az első Glif is zseniális volt, viszont ez az új változat minden kritizálható dolgot levetkőzött magáról: tokkal, fóliával, mindenféle telefonnal kompatibilis és nem kell telefonváltás esetén lecserélni. Szerintem egy egy olyan kiegészítő, ami nagyon hasznos és mindenképpen megéri az árát. Fotósoknak, videósoknak kötelező darab. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. 30 dodó? 2 Ft-ból meg van az anyagköltség, a tobbi hype

  2. @speedhorse: amennyiben 2 Ft-ból megcsinálod, akkor most rendelik is tőled 1000 db-ot…

  3. @Hori: és 1essével számlázza mi? 😀

  4. Bocs rosszul számoltam 5 Ft-ra jött ki egy db. Igy is kell? 😀

  5. @speedhorse: amennyiben darabjában 5Ft-ért tudsz ilyet nekünk legyártani, tervezés és öntőforma előállításával, kérünk, írj egy emailt a blog mailcímére.

  6. @Jadeye: Jó

  7. Jópofa megoldás, de még mindig nehézkesebb, mint pl. a Joby GripTight megoldása, ahol nem imbusszal kell vacakolni, hanem erős rugós megoldás segít hozzá a telefon rögzítéséhez. Az nagyon erősen fogja a telefont. Ott egy Joby GorillaPod állvánnyal kerül annyiba, mint a Glif magában, a GripTight fej pedig kb. a fele. Én kipróbáltam, mert szerettem volna timelapse videókat csinálni, no meg közös családi fotókat, amin én is rajta lehetek, nekem nagyon bejött… ha viszont minden tokmérethez meg telefonhoz előbb imbuszozni kellene, hát tuti elmenne a kedve a családnak az egésztől…

  8. @murdock25: jó cucc amit mondtál, csak ahogy látom az csak a Joby GorillaPod-jával működik, mert be kell csúsztatni, így nem megy a szabvány csavarral ellátott egyéb állványokkal. Jól gondolom?

  9. Lehet hogy sok a 30$ de leszarom mert ez most tulajdonképpen örökké jó lesz hiszen nem telefonspecifikus. A kérdésem annyi hogy magyarországra is 30$ az ár? Posta pl jön-e hozzá? Mert ha ugyanennyi a posta akkor hülyét kapok.

  10. Álványt hol lehet hozzá venni és milyet?

  11. én ugyanezt megcsináltam itthon kb. 20 darab legóból.
    egy újabb cukormázba forgatott parasztbolondítás. 🙂

  12. @coer: Vigyázz mert rendelnek tőled mingya 200 db-ot ]:-)


Add a Comment