fbpx Skip to content

Gondolom, keveseknek kell csak bemutatnom a Sky Gamblers repülős játékot, főleg, hogy Storm Raiders epizódot valamikor ingyen is be lehetett szerezni egy leárazás során. A fejlesztő cég, az Atypical Games most kicsit szakított a repülős világgal és egy tankos háborús játékot hoztak össze, a Battle Supremacy-t.

battlesupremacy2

Ez az első teszt aminek során a Logitech MFi kontrollerével, a PowerShell-lel próbálhattam ki a játékot. (Nem ez volt az első játék amivel magát a kontrollert kipróbáltam, az a San Andreas volt, de arról és majd magáról a kontrollerről egy másik cikkben fogok részletesebben írni, ez a cikk a játékról fog szólni nem a kontrollerről.)

A Battle Supremacy fő járműve a tank, ebből többféle is van a játékban (Sherman, Panzer 3, Type 1, T34, M18, Type4, Tiger2, KV1), de a küldetések során előfordul, hogy más járművel kell győzelemre vinnünk csapatunk. Mivel az Atypical Games ez előtt csak repülős játékokat készített, így természetesen vadászgépekkel is kell hogy repüljünk, de előfordul, hogy különböző hajók segítségével kell partra szállítanunk a katonáink. Ezek mellett még kisebb páncélozott autókat, vagy kisebb, futárnak használt négykerekűeket is kell irányítanunk. Lényeg a lényeg, hogy a küldetések nem válnak unalmassá azáltal, hogy csak tankokkal kell lőnünk az ellenséget. Amikor bekapunk pár találatot egymás után, nem csak a tankunk “életereje” csökken (vagy nem is tudom, hogyan lehetne ezt nevezni), hanem akár egy kis időre mozgásképtelenné is tud válni, mert megsérült a motor, vagy épp a fegyverzet és ilyenkor nem tudunk se célozni, se lőni. Lövöldözni pedig nem lehet esztelenül, ugyanis meg kell várni, míg a srácok a tankban újratöltik az ágyút, vagy épp gépfegyveres jármű esten túlmelegedhet a fegyver és amíg lehűl, nem tudunk lőni.

battlesupremacy3

A játék két részre osztható: egyszemélyes és többszemélyes módra. Először az egyszemélyes játékmódról ejtenék szót. Mint minden háborús játéknak, a Battle Supremacy-nak is van kampány módja, ez jelenleg 13 küldetésből áll 3 különböző helyszínen. A küldetések során szerzett tapasztalati pontok segítségével tudunk a ranglétrán felfelé lépkedni, és így újabb és újabb tankokat megszerezni, melyeket a kampány módon kívül használhatunk is. Minden küldetésért 3 medált kaphatunk (arany, ezüst, bronz), de esetleges elhalálozás esetén a megszerezhető medálok száma csökken.

Az egyszemélyes játék módban még vannak további játék típusok. Ilyen például a Free for All, vagy a King of the Hill (meg kell szerezni egy terület felett az irányítást teljesen a győzelemért), Capture the Base (az ellenségnek és nekünk is van 1 bázisunk, de van még 2 bázis szabadon, ezek közül kell minél többet uralni és ezáltal minél több pontot szerezni a rendelkezésre álló 10 perc alatt), Team Deathmatch (a rendelkezésre álló idő alatt a legtöbb ellenséget likvidáló csapat győz), Free Roam (szabadon lehet garázdálkodni a területen egyedül és kipróbálni több féle járművet, akár vízi, szárazföldi, vagy légi járműről is legyen szó. Ezekben a játékmódokban tetszés szerint játszható az összes, már megszerzett tank, függetlenül attól, hogy a csapatban milyen nemzetiségű tankok vannak.

battlesupremacy

A tankok a játék kezdőképernyőjén fejleszthetőek különböző képességek szerint a megszerzett pontokért. Érdemes talán először a páncélzatot javítani egy kicsit, mert sajnos könnyen sérülnek. A játékban szerzett tapasztalatokat nem csak előléptetéssel és ezáltal új tankokkal jutalmazza a játék, hanem Game Centerben is kapunk achievementeket.

A Battle Supremacy többjátékos móddal is rendelkezik, aminek több fajtája is van. Game Centeren keresztül 1v1-ezni is lehet a barátainkkal, de mi ezt admin kollégával kicsit unalmasnak találtuk, ugyanis hatalmas területen ketten nem túl izgalmas a játék. Viszont szintén Game Centeren keresztül lehetőség van 2v2-zni is ez már sokkal jobb, mert itt van kivel taktikázni. A játékostársakkal üzenetet is válthatunk harc közben, de talán Skype segítségével egyszerűbb a kommunikáció. Ezek a többjátékos módok eltörpülnek az igazi multiplayertől, ugyanis ott megy az igazi harc. Nem kell várnunk másokra, egyszerűen csak csatlakozhatunk egy épp futó játékba, ha épp az van csak, vagy kezdhetjük elölről is az egészet, de ha épp valamiért ki kellene lépnünk a játékból, akkor se hagyjuk cserben a bajtársainkat, ugyanis valaki mindig a helyünkre áll. A multiplayer során nagyon gyorsan lehet a ranglétrán lépkedni: volt, hogy 2 rangot is léptem egy játék alatt.

Facebook segítségével brigádot is alapíthatunk, illetve csatlakozhatunk már meglévőkhöz, akár a Szifon brigádhoz is. 😉 Sajnos arra nem jöttünk rá, van-e arra mód, hogy a brigád együtt játsszon multiban, csak Game Centeren keresztül sikerült egymással, illetve egymás ellen játszani.

Pár mondatban a Battle Supremacy + PowerShell tapasztalataimat is megosztanám. Sokkal jobb, hogy nem a kijelzőn kell gombokat nyomogatnunk a haladáshoz, lövéshez, stb., hanem teljes egészében élvezhetjük a játékot a 4 inches retina kijelzőn. Sajnos van egy negatívuma is ennek a párosnak, ugyanis ha épp távcső nézetben vagyunk, akkor a célzáshoz a keresztet már sajnos a kijelzőn kell vezérelnünk. Nem azt mondom, megszokható, de talán egy plusz joystick ezt is tudná orvosolni, de a kontrollerről majd egy másik cikkben fogok írni.

A Battle Supremacy nem olcsó, de nagyon sok játékmód és többjátékos mód is van benne, gyönyörű a grafika és lelkesítő a zene, így megéri az árát és ráadásul nincs benne In-App Purchase.

[appstore id=”725222149″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment