fbpx Skip to content

A Control Center, azaz az iOS Vezérlőközpontja már bemutatásakor is nagy sikert aratott, azonban tény, hogy több funkciót is belesűríthettek volna a cupertinói tervezők. Csakúgy, mint az iOS szinte minden funkcióját, a Vezérlőközpontot is szépen testre lehet szabni különböző cydiás kiegészítők segítségével; ezekből szeretnénk a három legújabbat bemutatni Nektek.

1. CCLoader

A CCLoader lehetővé teszi a Control Center gombjainak átrendezését, letiltását-engedélyezését, méghozzá a főképernyő (SpringBoard) újraindítása nélkül. A kiegészítő egy saját beállítási panellel is rendelkezik, amelyet a Beállítások alkalmazásból érhetünk el, a gombok sorrendjét és ki- vagy bekapcsolt állapotát innen tudjuk vezérelni.

CCLoader

A CCLoader nemcsak ingyenes, de nyílt forráskódú is, aminek köszönhetően várható, hogy a közeljövőben újabb és újabb hasznos funkciók kerülnek majd bele.

A tweak ingyenesen letölthető a Cydiából, és támogatja a 64 bites készülékeket (például az iPhone 5s-t) is.

2. CC Deseparator

A CC Deseparator egy végtelenül egyszerű kiegészítő: telepítés után azonnal aktiválódik, és az egyetlen dolog, amit tesz, az az, hogy Vezérlőközpont egyes részeit elválasztó vonalakat eltünteti. Lehet, hogy ez így nem hangzik túlságosan hasznosnak vagy érdekesnek, de akinek jobban tetszik a felület így, annak mindenképpen érdemes letölteni. (E sorok írója szerint például kifejezetten előnyösen néz ki a sok válaszvonal nélkül a Control Center…)

CC-Deseparator

Ez a tweak is ingyenesen letölthető, és szintén támogatja a 64 bites architektúrákat.

3. CCNowPlaying

Végül, de nem utolsósorban térjünk rá a minden bizonnyal legérdekesebb tweakre. A CCNowPlaying egy „Now Playing” („most hallgatom”) gyorsgombot ad a Vezérlőközponthoz. Ezzel a gombbal megoszthatjuk az általunk éppen hallgatott számot a legnépszerűbb közösségi oldalakon. A kiegészítőt a Beállítások alkalmazásból konfigurálhatjuk: megadhatjuk, hogy a Facebook, Twitter, Sina Weibo és Tencent Weibo oldalak közül melyeken szeretnénk megosztani a zenéinket.

CCNowPlaying

A 64 bites rendszerre is optimalizált tweak ingyenesen elérhető a Cydiából.

No és nektek melyik Control Center-tweak a kedvencetek? 😉

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. Az utolsó rohadt jó. Pont ma szerettem volna megosztani egy dalt és nem sikerült. De sajnos nincs jb a készülékemen…

  2. Ja jöhetne mar a 7.1 véglegesen, tudja vki mikor jön?

  3. Aki az utolsó tweak-et kipróbálta és esetleg nem a Music appal, hanem mondjuk Deezerrel hallgat zenét, az legyen szíves írja meg, hogy működik-e azzal is! Előre is köszönöm!

  4. @csellista működik Deezerrel is, csak fura, hogy twitter icon van akkor is, ha a facebookot választod ki, amit a beállításoknál lehet…

  5. Sziasztok

    Én olyan tweket keresek, ami a mappák szürke háttere helyett egy vékony fehér körvonalal jelzi a mappát. Arra amikor megnyitom és átlátszó legyen már találtam, de a főképernyün a szürke mappa nagyon csúnya (szvsz).

    Ill. SBSetting szerű tweaket is várok még, amivel nem a vezérlő központot, hanem az értesitési központot tudja testreszabni. Hiányzik a fentről lenyiló havi naptár, a grafikus időjárás és stb.. 6.1.2 alatt nagyon jól testreszabta az SBSetting, jó volna egy ehhez hasonló.

  6. A CCLoader-nek vannak esetleges veszélyei? Pl: Nem működik rendesen, vagy valami

  7. iPad Air-n nem működik :/

  8. FIGYELEM!!!
    Elérhető a Commcenter Patch iOS 7-re! Repo: http://apt.chinasnow.net/
    Jöhetnek a szifon.com-os csomag frisítések és az LTE okosságok!!! 🙂

  9. Jó cikk! Meg több ilyet 🙂

  10. sziasztok!
    Valaki tud olyan Cydia Tweak-et ami olyan mint a NetMeter, csak iOS7-tel kompatibilis? A lényeg, hogy az adat forgalmamat szeretném látni az értesítési centerben-ben, havi lebontásban.
    Köszi előre is!

  11. A CCLoader alapból el tudja tűntetni az elválasztó vonalakat, így a CC Deseparator tweak így teljesen fölösleges. Helyette sokkal hasznosabb a CCToggles, ami szépen megspékeli funkciókkal a control centert.

  12. CCloaderben hogyan lehet azt beállítani?

  13. CCloader-ben hogy állítod be?

  14. Nem kérdeztem semmi 🙂

  15. Helló! i4S 16Gb 7.0.4 JB
    Én a “CCToggles”-t használom, BigBoss repoból, elég sok dolgot beállíthattok vele, nálam probléma mentesen fut és egyszerű kezelni! Akinek van kedve, próbálja ki!


Add a Comment