fbpx Skip to content

Tegnap az Apple egy új reklámja jelent meg, ami az iPad Air képességeit mutatja be különböző helyzetekkel. Ráadásul ez talán az első olyan reklám, ahol az Apple legkevésbé sem szégyelli az iPad esetén a videórögzítést is mutogatni.

iPad_Air_kolteszet

A reklám elég komoly hangvételt üt meg, és egy, a Holt költők társasága című filmből származó idézet a szövege. Ez magyarul így hangzik:

“Verseket nem azért írunk és olvasunk, mert az menő. Azért írunk és olvasunk verseket, mert valamennyien az emberi fajhoz tartozunk, az emberi faj pedig tele van szenvedéllyel. Az orvostudomány, a jog, a közgazdaság, ezek mind nemes dolgok, kellenek a létfenntartáshoz. De a költészet, a szépség, a romantika, a szerelem. Ezek azok, amiért érdemes élni.

Hogy Whitmant idézzem:

Oh én! Oh élet! Kérdések nem szűnő árja. Hitetlenek végtelen özöne, balgáktól nyüzsgő városok. Mi jó ezek közt? Oh én! Oh élet! Válasz. Az, hogy itt vagy, hogy van élet, és egyéniség, hogy zajlik a nagy színjáték, s te is hozzáírhatsz egy sort. Vajon mi lesz az a sor?”

Az új reklámmal együtt az Apple egy új weboldalt is létrehozott, ahol olyan helyzetekről olvashatunk, ahol az iPadet használják film készítésekor, sportolásnál vagy az oktatásban.

Végül pedig következzen maga a reklám:

Nektek hogy tetszik?

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Kösz a fordítást és a magyarázatot. Így már jobban tetszik.

  2. A magyar videóban 1:40-nél kezdőik az a rész, ami a reklámban is elhangzik.
    Sőt meghallgattam az angol változatot a filmből és szerintem onnan vették át a hangsávot a reklámba. Persze kiszűrtek némi környezetzajt, de nem kellett sokat.

  3. @jarodfree: Köszi, kirakom Facebook-ra! 🙂

  4. Admin: használjátok egészséggel 🙂

  5. Sziasztok!

    Én is megcsináltam a magyar változatot, de én úgy, h totál az elejéről kezdtem.. Szóval minden hang, zene, effekt, az eredeti alapján csináltam, az alapoktól. A zenét az iTunes store-ból vettem meg, és vágtam újra, az Eredeti alapján.. Az összes alaphangot Youtube-rol szedtem le.. És íme, ez lett az eredmény..
    http://www.youtube.com/watch?v=hY-6D-Cjn8U


Add a Comment