fbpx Skip to content

A FLIR  rendszer bemutatta a világ első hőkamerával ellátott különleges tokját, a FLIR ONE-t iPhone 5 és 5s készülékekhez. Ezen tok jóval meghaladja az eddigi külső kiegészítők által nyújtott olyan funkciókat, mint például a hosszabb akkumulátor vagy a megnövelt tárolókapacitás, hiszen ezzel nem kevesebbre lesz képes a zsebünkben lapuló készülék, mint élő emberek, állatok és egyéb környezeti tényezők aktuális hőtérképének kijelzése 100 méteres körzetben.

FLIR_4

Az infravörös technológia mellett a tok természetesen tartalmaz egy feltölthető akkumulátort is, ami képes ellátni a tokot 2 órára, valamint 50 százalékkal képes növelni az iPhone töltöttségi szintjét – írja a MacRumors újságírója.

rear1

“A FLIR ONE egyedi és új képessége az infravörös energiák mérése, egy olyan sokoldalú eszközt ad a felhasználók kezébe, amit az élet különböző területein sikerrel tudnak majd hasznosítani. Például az építési vállalkozók és háztulajdonosok a FLIR ONE segítségével könnyedén meg tudják határozni, hogy hol szökik ki pontosan a hideg vagy meleg a lakás egyes pontjain, megtalálhatják a vezetékeket a falban vagy könnyedén rálelhetnek egy esetleg csőtörés pontjára. A kinti természet megszállottjai pedig tanulmányozhatják a vadvilágot, illetve könnyedén megbizonyosodhatnak arról, hogy a tábortűz valóban kialudt-e. Egy esetleges betörés esetén a család megtalálhatja a behatolót még a teljes sötétségben is, vagy akár az elveszett házi kedvencet, valamint vészhelyzet esetén a füstön keresztül is képesek lesznek látni a FLIR ONE segítségével.”

FLIRONE_ElectromagneticSpectrum

thermal1

Ha ez még nem hangzik eléggé futurisztikusnak a számodra, akkor vedd hozzá azt is, hogy a FLIR bejelentette, hogy fejlesztő szoftvercsomagot (SDK) is készítenek a tok mellé, amelyet 2014 végén tesznek majd elérhetővé, addig is a fejlesztők egy kiválasztott csoportja már rendelkezik hozzáféréssel. A FLIR ONE három különböző színben –szürke, fehér és arany– lesz majd elérhető 350 dollárért, valamint 2014 tavaszán kezdik majd a kiszállításokat. Tény, hogy a 350 dolláros árával valószínűleg ez lesz a valaha bemutatott legdrágább iPhone tok, azonban ha azt nézzük, hogy egy hőkamera 1000 dollárnál kezdődik, akkor ahhoz képest kifejezetten “olcsónak” tekinthető.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. 🙂 Erteleme nem sok, van de azert johetne egy.

  2. Miért ne lenne értelme? Többször jó lett volna már megnézni, hogy hol van vezeték a falban. Hol szökik meleg a lakásból és 0 lux mellett is lát. Szerintem kiváló.

    Mikor és hol lehet megvásárolni?

  3. Ketlem, hogy egy jatekkal latnad a vezeteket a falban 🙂 Habar ha a 220ra tervezett vezetekre rakotod a MAV felsovezeteket, akkor felizzik annyira, hogy falon keresztul is latod… igaz akkor mar szabadszemmel is menni fog 🙂

  4. FLIR ONE segítségével könnyedén meg tudják határozni, hogy hol szökik ki pontosan a hideg vagy meleg a lakás egyes pontjain, megtalálhatják a vezetékeket a falban vagy……..

  5. dnp és expa: Nem voltam jó fizikából, de szerintem a cikk illetve a marketinges is a víz vezetékekre gondolt, igen, nem a villanyosra. 🙂

    A cucc viszont baró CIA stuff! 😛

  6. Ha lehet vele hivatalos hőtérképet csinálni az ingatlanhoz, eladás céljából akkor tényleg megéri az árát.

  7. 200 m- ig vízálló? 🙂

  8. Szerintem joggal kérdezi mindenki hogy ennek mi értelme. Eleve vannak erre kitalált eszközök, nem néztem utána de lefogadom, hogy ennél jóval olcsóbban is.. Meg aztán mobil kiegészítő lévén ki tudja, mennyire megbízható a cucc? Biztos nem rossz $350-ért, de akinek profi hőtérképes cuccra van szüksége, az hív egy szakembert olcsóbban és nem kezd el egy mobiltokkal hegedülni. Erre is max egy-kétszer van haszna, nem kell egy hőkamerával a zsebben járni 🙂 ahol ilyennel kell dolgozni, ott meg van munkaeszköz.

  9. Hát azért látni kellene működés közben.
    800×600 kamera kb 1 milla.
    Kurva drága magyarul.
    Ha minősítés készítéssel foglalkozik az ember meggondolandó alternatíva…

  10. Hivatalos hőtérképet miért ne lehetne vele csinálni.
    A felelőség a zöld kari készítőjéé.
    Ha aláírom, hogy ez van, akkor ez van.
    Sajnos viszont nem éri meg ezzel foglalkozni, mivel 40 ezer a max ami kérhető számlásan, és kurva sok meló van vele…
    Én már nem foglalkozom vele

  11. Sziasztok. Nekem nagyon kellene 1, de sajnos csak USA-ban rendelhető. Tud valaki segíteni, hogyan lehetne hozzájutni? Előre is köszönöm.

  12. @ggabo71: keresel egy ismerőst, akihez megrendeled, ő meg elhozza. vagy elpostáztatod, aztán fizetsz vámot és ÁFÁt is.

  13. @ggabo71: Nekem van egy eladó Flir ONE hőkamerám, ha érdekel még akkor jelezd.


Add a Comment