fbpx Skip to content

Ma már minden elképzelhető helyzetre van legalább egy mobiltelefonos alkalmazás. Bulizni mész este? App! Nem találod a kocsid? App! Hol olcsó a benzin? App! Nem találod a kulcsod a sötétben? App! És még sorolhatnánk… Miért pont a gazdasági vészhelyzetek maradnának ki a sorból? Az OBA alkalmazása bemutatja, hogy mi történik a pénzeddel abban az esetben, ha a bankod fizetésképtelenné válik.

screen568x568-2 screen568x568-5

Elsőre talán valószínűtlennek hangzik, de igaz: akár egy bank is csődbe mehet. Amennyiben a hitelintézet fizetésképtelenné válik, az ott lévő bankbetét nem vehető fel, azaz nem tudsz hozzájutni a pénzedhez. Az OBA, azaz az Országos Betétbiztosítási Alap erre az esetre szolgáló biztosítóként funkcionál a betétesek számára, 20 munkanapon belül kártalanítást fizet az ügyfél részére legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő forintösszegig.

Az OBA legújabb alkalmazása egyszerűen, letisztult formában, de mégis látványosan választ ad a betétbiztosítással kapcsolatos összes felmerülő kérdésre, illetve megmutatja, hogy melyik hitelintézetben állnak védelem alatt a megtakarításaid. Kérdés vagy probléma esetén pedig egy gombnyomással fel tudod venni a kapcsolatot az OBA ügyfélszolgálatával.

screen568x568-3 screen568x568-4

Az app nem napi használatra készült, ezt a fejlesztők is szem előtt tartották, ezért szinte alig foglal valami helyet a telefononVészhelyzet esetén, vagy esetleg bankváltásnál azonban életmentő lehet, úgyhogy mindenképpen érdemes letölteni akár telefonra, akár tabletre. Utána inkább feledkezzünk el róla és reménykedjünk, hogy minél kevesebb alkalommal kelljen elővenni!

[appstore id=”555277984″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment