fbpx Skip to content

A Flipagram egy rendkívül egyszerű, de igényes alkalmazás annak érdekében, hogy a kedvenc képeinkből egy remek kis videót készítsünk.

Az alkalmazás leginkább talán az Instagram-felhasználók számára lesz hasznos, hiszen mióta júniusban lehetővé vált 15 másodperces videók megosztása az Instagramon keresztül is, azóta tömegesen lepték el a rövid klipek a közösségi alkalmazást. Ugyanakkor mit tegyünk, ha például az utazás során csak képeket készítettünk, de zenei aláfestéssel egy rövid videó formájában szeretnénk megosztani élményeinket? Vajon milyen lenne, ha az elmúlt évben az Instagramra feltöltött összes fotónkat összefoglalnánk egyetlen videóban? A Flipagrammal mindezt pár érintéssel megvalósíthatjuk.

IMG_0209

Első lépésként nincs más dolgunk, mint kiválasztani azokat a képeket, amelyekből videót szeretnénk készíteni. Szerencsére nincs sem mennyiségi, sem pedig minőségi megkötésünk sem, így tényleg szabadon válogathatunk a képeinkből. Ráadásként nem csak az iPhone-on vagy az iPaden tárolt fotók közül választhatunk, hanem az Instagramra feltöltött képeink közül is.

IMG_0210 IMG_0211

A képek kiválasztása után szabadon rendezhetjük azok sorrendjét a készülő videóban, megkettőzhetjük őket, valamint méretre is igazíthatunk minden egyes képet. További szerkesztési funkciókkal sajnos nem rendelkezünk, azonban erre feladatra már számtalan más alkalmazás közül válogathatunk.

IMG_0216

Ezután kedvünk szerint hozzáadhatjuk a videóhoz a kedvenc zeneszámunkat és ezt meg is szerkeszthetjük úgy, hogy a kívánt ponton kezdődjön az adott dal. Beállíthatjuk, hogy milyen hosszúságú legyen a videónk, valamint abban az esetben, ha Instagram videót szeretnénk, az alkalmazás automatikusan beállítja a 15 másodperces hosszúságot és ehhez igazítja a megjelenítendő képek váltakozásának sebességét is. Ezentúl lehetőségünk van még címet adni a videónknak, valamint elláthatjuk egyedi vízjellel is. (Az alapértelmezett “Flipagram” vízjel eltávolítása vagy megváltoztatása csak 0.99 dollár illetve 0.89 euró megfizetése után lehetséges, az ingyenes verzióban erre nincsen lehetőségünk, ott marad az alap vízjel.)

IMG_0215

Miután elkészültünk a videónkkal, már csak az utolsó lépés maradt hátra, ez pedig nem más, mint a megosztás. A videónkat exportálhatjuk a Fotó alkalmazásba a videóink közé, de akár fel is tölthetjük közvetlenül Instagramra, Facebookra, YouTube-ra, de természetesen emailben is megoszthatjuk barátainkkal.

IMG_0218

Összességében tehát a Flipagram tényleg egy egyszerű, ám véleményem szerint annál hasznosabb alkalmazás. Én mindig is szerettem rövid és tömör, zenés összefoglaló videoklipet készíteni az év vége felé az adott évben készített legjobb fotóimból. Most mindezt pár érintéssel megtehetem közvetlenül a telefonomon vagy az iPaden anélkül, hogy bármilyen komoly exportálásba vagy szerkesztésbe kellene fognom. Az alkalmazás ingyenes letölthető az App Store-ból, de a vízjel eltávolításáért fizetnünk kell abban az esetben, ha nagyon zavar minket. Egy próbát mindenképp megér az ingyenes verzió. 😉

[appstore id=”512727332″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment