fbpx Skip to content

Még a legnagyobb Apple-bírálók is elismerik, hogy a cég termékei egyszerűen gyönyörűek, a formatervezés csúcsai. Így van ez az iPhone-nal is, Jony Ive és csapata évről évre nagyszerű munkát végez. Még akkor is, ha az utóbbi pár évben csak apró változások történtek a külalakban.

tok1

Az Apple a bumperen kívül eddig nem nagyon javasolt semmit sem rakni a készülékre, mivel így jön ki a letisztult design, így lehet élvezni a mesterművet. Azonban idén a polikarbonát hátlapú, színes iPhone 5c-nél szakított a hagyománnyal és gyárilag ajánlott hozzá tokot. Az öt színben kapható készülékhez hatféle lyukacsos tokot lehet rendelni, darabonként 8.490 forintért. Meglepetésre a polikarbonát hátlap azért nem karcolódik olyan könnyen, így aki természetes szépségében akarja élvezni a telefont, az ne vegyen rá tokot.

Maga a lyukacsos tok érdekes megoldás, mintha nem is Jony Ive tervezte volna. Egyszerűen bűnronda. Nagyon gázul néz ki benne az 5c, nézzétek meg a lenti képet. Nem értem, hogy ilyet hogyan lehet kiadni. Ráadásul az ‘iPhone’ feliratból csak ‘non’ látszik…

5ctok

Na mindegy, ízlések és pofonok különbözőek, bár én még nem találkoztam olyannal, akinek tetszett volna ez a tok.

Egy kiszivárgott hír szerint az Apple hasonló tokot tervezett az iPhone 5/5s-hez is, még prototípus is készült belőle. Azonban az utolsó pillanatban visszakoztak és bőrtokkal jelentek meg. Ha megnézzük a képeket, akkor két jelentős különbséget fedezhetünk fel rajta:

  • az 5/5s-hez készült prototípus nem 7*5, hanem csak 6*5 lyukat tartalmaz;
  • az 5c tokjával ellentétben a telefon felső és alsó része nem védett.

tok2

tok3

Azt persze nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy az 5s sokkal szebb telefon, mint az 5c, így nem nagyon való rá tok, pláne nem ilyen. Örülök, hogy a józan ész győzött és nem kezdték el gyártani ezt a lyukacsos valamit. Bűn lett volna.

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. Nem ez volt az a tok, amit ha megfordítasz, akkor azzal amőba szerű, korongdobálós játékkal lehet játszani?

  2. De de ez sz:)

  3. @punkass: “volt”?

  4. Na ezt nem raknám fel a kicsikémre.

  5. tokokról jut eszembe: láttátok, hogy amazon.com-ról már lehet mindent hozzánk is rendelni? az előbb egy tv-t próbáltam meg és simán kihozták volna, már csak fizetnem kellene 😀 a lényeg, hogy a termékhez oda legyen írva, hogy Ships from and sold by Amazon.com. oldalt a keresőben be lehet állítani hogy olyan találatokat adjon, amit nemzetközileg is elpostáznak. ja és a legfontosabb, hogy 35 dollár felett ingyen van a posta!

    példaképpen: spigen tok, nincs 35 dollár, de még postaköltséggel is 2ezer ft-tal olcsóbb, mint a szifonstore-ban…ha kettőt veszel, akkor már ingyen posta és spóroltál 5ezret…1 hét alatt nálunk van.

    a drágább termékeknél rászámolja a magyar áfát is, úgyhogy már eleve úgy veszed meg. egy samsung 840 evo basic 250gb-os ssd-t néztem, amazonról postával áfával 45ezer lenne, itthon aqua computernél 42ezer. így ez nem éri meg, de azért mégiscsak mókás és karácsony előtt ki lehet fogni elég jó akciókat.

    (kindle-t sem kell már 1.5x ennyiért megvenni otthon mondjuk az edigitalban, megrendeled amazonról és ingyen kipostázzák, $89 az alap)

  6. @onderon: Én már angliában élek 2 éve, és rengeteg dolgot vettem igy. kamera állványtól kezdve, plüss figurán át, csomo mindent. lehet olyat is választani hogy ajándéknak veszed és akkor a számlát nem rakják bele, és becsomagolják ajándék ként, és én fizetem, meg nekem irják a számlát, de magyarországi címre küldik ki.

  7. Szerintem baromi jol neznek ki a tokok es nem ertem miert kell egy nyilvanos oldalon irni a te sajat velemenyedrol amugy ezzel csak a szifon store-tol veszel el bevetelt…

  8. Az utobbi kommentemet Jimny-nek szantam

  9. @hudiboldi: egy cikk szerzője azt ír (bizonyos korlátokon belül), amit akar, elvégre az ő cikke. ha az ő véleményével bárki nem ért egyet, az megesik, elvégre ízlések, és pofonok, ahogy ő maga ezt a cikkben le is írja: “Na mindegy, ízlések és pofonok különbözőek, bár én még nem találkoztam olyannal, akinek tetszett volna ez a tok.”

  10. Nem találkoztál a tervezőjével. 🙂

  11. @Jadeye
    Teljesen igazad van abban hogy egy iro azt ír amt akar. Én csak azzal nem értek egyet hogy ezt miert kell nyilvánosan kinyilatkoztatni…


Add a Comment