fbpx Skip to content

Közeleg a Karácsony és nem csak a közterületek pompáznak karácsonyi díszekben, hanem itt az oldalon is felveszik a reklámok az ünnepi hangulatot. Így jött létre a használt készülékekkel foglalkozó oldalunk, a hasznaltszifon.com új bannere is, amit jobb oldalt mindig láthattok is.

i5s

A banneren található grafika akkora sikert aratott, hogy többen kértétek tőlünk, hogy háttérkép formájában is tegyük azt elérhetővé. Az oldal színvilága miatt a Szifon.com app indítóképernyőjéről már jól ismert kék átmenetes és a Karácsony egyik meghatározó színe, a piros miatt piros változatban is elérhető a háttérkép. Megpróbáltam minden felhasználóra gondolni a hátterek készítése közben, így nem csak az újabb készülékek használói örülhetnek, ugyanis egészen az iPhone 2G-től az legújabb készülékekig mindenki meg fogja találni a számára megfelelőt, még az iPadesek is. Amennyiben az adott eszközre elérhető az iOS 7, akkor a parallax effektnek megfelelően “mozogni” is fog (a parallax hatás miatt nagyobbra kell tervezni a háttereket, ettől tudnak “mozogni”). Amennyiben szeretnétek az ikonok mögé is a hátteret, úgy érdemes picit elmosni a Blur alkalmazás segítségével, melyről korábban már írtunk: iOS 7 tipp: probléma iOS 7 esetén a háttér? Íme pár megoldás!

A képek eredeti méretben való letöltéséhez kattintsatok rá a megfelelőre, és utána mentsétek le azt. Ez sajnos a Szifon.com appban nem működik.

iPhone 5/5s/5c, iPod touch 5G

iphone5s iphone5sxmas

iPhone 4/4s, iPod touch 4G

iphone4s iphone4sxmas

iPhone 2G/3G/3GS, iPod touch 1G/2G/3G

iphone3gs iphone3gsxmas

Az alábbiak iPad 2/iPad mini és az eredeti iPadhez is jók, csak a dátum és a ‘slide to unlock’ iOS 7-es arányaihoz van igazítva a grafika.

ipad2ipadmini ipad2ipadminixmas

iPad 3/4/Air/Retina mini

ipad34airipadmini2@2x ipad34airipadmini2xmas@2x

Ha esetleg nagyon megtetszett ez a grafika és szeretnéd más színkombinációban is látni, akkor azt hozzászólásban jelezd (pontos hexa vagy RGB kóddal, hogy mind a ketten ugyanarra a színre gondoljunk tényleg).

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. ja. csak hogy az iPod touch 4g nem ios7 kompatibilis.

  2. Gránátvörös/Kéket szeretnék felesben,függőlegesen!:)
    Megoldható?

  3. A saját hátterekből a kék miért átmenetes és a piros miért nem az? Próbáltátok, de nem jött be? Mellesleg szerintem kissé sötétebb vörös árnyalat jobban kiemelné a logót (például a jobb fönt látható banner is sötétebb, mint a posztok alján megjelenő, és jobban is mutat).

  4. Az lenne a kérdésem, hogy lehet megcsinálni hogy “slide to unlock” legyen a felirat úgy hogy a többi magyar? vagy ez szerkesztett kép ?

  5. Az alkalmazásból nem nagyon lehet lementeni…vagy csak én vagyok a béna?

  6. Safariban nyisd meg a szifon.com-ot, úgy le tudod menteni. Amúgy jól gondolom hogy i4-en a mozgó háttér felejtős?

  7. Valami gigszer lehet srácok mert i5-ön a legfelső kék alapú háttér nincs középpen a logó a képernyő ball oldalát éri egy kicsit és a képernyő aljától is csak 1 cm választja ell! (Amúgy mozog ahogy kell)

  8. @ToniSlow: igen sajnos iPhone 4-en nincs parallax, de remélem így is megteszi azért a háttérkép 😉

    @swayze: igen tényleg elcsúszik, pedig a megfelelő pixel számban készítettem a parallax effekthez és középre is igazítottam, de ha egyszerűen behúzod középre akkor már jó lesz.

    @spk.code: nem szerkesztett kép. Lényeg az, hogy a Settings-General-Internatinal-Region Format menüpontban ne a sima Hungary legyen kiválasztva, hanem a ‘Hungary (Hungary)’, mert ilyenkor a dátum és hasonlók magyarul lesznek kiírva, még ha telefon nyelve angol is.

    @rgbx: lehet igazad van, bár nekem jól néz 5s-en a piros. Ha szeretnéd megcsinálom sötétebb pirossal.

  9. Milyen progival lehet ilyen mozaikos hátteret csinálni?

  10. Na! Nem írja meg valaki, h mivel lehet csinálni ilyen hátteret?

  11. @Put2: nem tudom van-e olyan program, amivel pár kattintással, egy fő forma és sok másik forma megadása után lehetne ilyet csinálni, de nem tartom kizártnak, hogy létezik ilyen program. Én Illustratorban aprólékosan építettem fel a Szifon logót, figyelve arra, hogy lehetőleg ugyanolyan forma ne kerüljön egymás mellé és minél jobban kihasználja a teret, utána pedig az háttereket Photoshopban raktam össze.

  12. @Hori: Hú.. akkor le a kalappal.. Igen nehéz lehetett.. Szerintem létezik ilyen program.. Mivel ascii generátor sokmilió létezik.. Szerintem hasonló algoritmussal működhet ez is, csak ott nem képeket, hanem karaktereket adsz meg.. Találtam is 1et, amiben a betűtípust is megtudod változtatni. Már csak olyan karakterkészlet kell, ami formákból áll… 🙂 Hátha működik.. 🙂


Add a Comment