fbpx Skip to content

Szerdától kapható a MOGA MFi kontrollere, az Ace Power, amiről már korábban írtunk, ahogyan az egész MFi kontroller témáról is. Ugyancsak szerdán a Logitech is lerántotta a leplet a saját kontrolléréről, ami a Logitech PowerShell Controller + Battery névre hallgat.

logitechpowershell5

Az Apple két fajta kontrollert engedélyez, az egyik típus Bluetooth-on keresztül kommunikál a készülékkel, ilyenből még nem mutattak be egyet se. A másik verzió, amibe a telefon dokkolni tudjuk és nem Bluetooth-on, hanem Lightning csatlakozón keresztül kommunikál a telefonnal, ilyen a MOGA Ace Power és a  Logitech PowerShell Controller + Battery is.

Az Apple a kapcsolódási módon felül gombkiosztásból is kétfélét tesz lehetővé a kontrollert tervezők számára. Az egyik, amiben csak egy D-Pad, egy A/B/X/Y és 2 hátsó (váll) gomb található, plusz nyilván Pause gomb, illetve telefon ki- és bekapcsoló és töltés vezérlő gomb. Ilyen a Logitech kontrollere is, a másik kiosztást képviseli a MOGA Ace Power.

logitechpowershell2

logitechpowershell1

A PowerShell is rendelkezik egy beépített akksival (1500 mAh, mikro-USB kábellel tölthető), ami a telefon töltésre szolgál játék közben, bár egy kicsit kisebb az akksi, mint a vetélytársé (300 mAh-val). Ez a kontroller viszont nem összecsukható, így használaton kívül nagyobb helyet foglal, viszont ugyanúgy iPhone 5/5s/5c és iPod touch 5. generációs készülékekkel használható.

Egyik nagy előnye a PowerShell-nek, hogy a hátulján a kamera számára van egy lyuk, így kiterjesztett valóságos (Augmented Reality – AR) játékokkal is tudunk játszani, vagy csak gyorsan fotózni egyet anélkül, hogy ki kéne vennünk a készüléket a kontrollerből. Természetesen jack csatalakozó is van rajta, viszont eléggé  be van süllyesztve, ezért egy plusz adaptert is adnak hozzá, hogy a fülhallgatót könnyen tudjuk használni, és így ne zavarjunk másokat a játékunk hangjaival.

logitechpowershell3

logitechpowershell4

A Logitech PowerShell által támogatott játékok listája sokkal nagyobb jelenleg, mint a konkurenciáé, így akár emiatt is jobb választás a PowerShell. A MOGA kontrollerének igaz nagyobb az akksija és összecsukható, illetve több gombja van, de sokan azt mondták róla, hogy kézbe fogva kicsit olcsó érzése van, illetve kevesebb játék támogatja egyenlőre, így nem tudnám megmondani, melyiket érdemes megvenni, ki kell próbálni mindkettőt.

A Logitech PowerShell Controller + Battery-t ugyanúgy 99.95 dolláros lehet az Apple Online Store-ból megvásárolni, bár sajnos 2-3 hetet várni kell rá, de ehhez már magyar árat is tudunk, ami sajnos elég magas, 31.499 Ft és csak decemberben kezdődik meg az árusítása itthon.

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. Ft árnál kicsit sok a 9-es 🙂
    Amugy jo cikk es jo cuccnak tunik!

  2. biztos aranyból van 😀

  3. 31499!!!!!!!

  4. Ha annyi az ára akkor kissé tényleg sok!
    De i4/i4s telefonokhoz nem is fognak érkezni kontrollerek?

  5. 😀

  6. Az a baj higy nincs rajt “analóg” joystick mint a playstation joystickon, anélkül szeribtem nem sokat ér. Az lenne ám a királyság ha csinálnának olyan adaptert amivel rádughatom a ps2/3-as vagy a pc-s joystickomat, a konkurenciánál már megoldható (amit persze nem szeretek) igaz ezzel a hivatalosan engedélyezett joystickokkal nagyot lépet előre az Apple, igen jó ötlet volt, mivel még minidog jobb pl autós jatékokkal játszani psp-vel az analóg kar miatt. Ezzel kesz az iPhone teljes értékű játékkonzol.

  7. Az a baj higy nincs rajt analóg joystick mint a playstation joystickon, anélkül szeribtem nem sokat ér. Az lenne ám a királyság ha csinálnának olyan adaptert amivel rádughatom a ps2/3-as vagy a pc-s joystickomat, a konkurenciánál már megoldható, (amit persze nem szeretek) igaz ezzel a hivatalosan engedélyezett joystickokkal nagyot lépet előre az Apple, igen jó ötlet volt, mivel még mindig jobb pl autós jatékokkal játszani psp-vel az analóg kar miatt. Ezzel kesz az iPhone teljes értékű játékkonzol.

  8. Vajon mért nincsen a támogatott játékok között pl. egy FPS sem? A kérdés nyilván költői. Egy darab D-Pad gomb oszt kalap (már ami effektíve az irányítás). Ezt komolyan gondolták? Elmennek ezek a sunyiba. A MOGA kontroller ilyen szempontból magasan jobb választás (lehet).

  9. Egyetértek, analog joystick nélküli vezérlőért nem adnék 500ft-ot sem, semmit értelme.

  10. Hát, ha ennyi az ára, az tényleg a minimum, hogy az joystick ne hiányozzon… Akkor már a MOGA jobb: több gomb, nagyobb akku, összecsukható, még akkor is jobb, ha a designja nem olyan jó, mint ennek, úgy is a képernyőt nézed, és az a lényeg, hogy a fogása jó legyen. De 20k-nál többet akkor sem ér… Pláne, hogy annak idején 40k-ért Kinectet vettem, most eladtam 20 ért, szinte új volt.. Ez meg több mint 30???!!!

  11. A kedves szifonos szerkesztok nyilvan a logitech.hu -n talalhato arat vettek alapul, ami mindig tuuuul van arazva. (nezzetek meg az ottani arakat es hasonlitsatok ossze egy argep talalattal) Nincs ertelme az ar miatt aggodni, szerintem ahogy irtatok is 20e-nel nem lesz tobb.
    Ha valaki megvette a iPhone 5s-t ketszazsokezerert akkor nehogymar a 20-25e ftos Kontrolleren sirjon! Termeszetesen tisztelet a kivetelnek aki gyujtott ra 2 evig es most egy vasa sincs.

  12. A kedves szifonos szerkesztok nyilvan a logitech.hu -n talalhato arat vettek alapul, ami mindig tuuuul van arazva. (nezzetek meg az ottani arakat es hasonlitsatok ossze egy argep talalattal) Nincs ertelme az ar miatt aggodni, szerintem ahogy irtatok is 20e-nel nem lesz tobb. Ha valaki megvette a iPhone 5s-t ketszazsokezerert akkor nehogymar a 20-25e ftos Kontrolleren sirjon! Termeszetesen tisztelet a kivetelnek aki gyujtott ra 2 evig es most egy vasa sincs.

  13. 25 ezer lesz az árgépes ár, majd ha hozzájutnak, mert csak az áfát kell levonni a Logis hivatalos árból, itt nem lesz artisjus sarc, amit elcsalva még olcsóbban lehet adni.
    És attól mert valaki megvett egy 200.000-es telefont nem feltétlen fizeti ki örömmel a farzsebéből a kétszeresét egy ps3 kontroller árának, mert sajnos ismerjük be, nem ugyanazt a játékélményt nyújtja… Tehát igenis drága.

  14. Engem inkább az érdekelne, hogy melyik játék van a képen? 🙂


Add a Comment