fbpx Skip to content

Néha van olyan, hogy a zenék egy része a Music (Zene) appban egyszerűen kiszürkül, és így nem lehet őket lejátszani.

Sikerült belefutni ebbe a hibába? Lássuk, mit lehet tenni.

De mielőtt megnéznénk, hogyan lehet ezt megoldani, érdemes azt is megvizsgálni, mi is ennek az egésznek az oka. Ez legtöbbször csak egy egyszerű szinkronizálási hiba eredménye, így semmi ok a pánikra, ha sikerül belefutni a kiszürkült zenékbe:

Elképzelhető, hogy a fájl hiányzik a gépünkről, de az iTunes Library-ban továbbra is megtalálható, vagy egyszerűen megsérült, illetve esetleg olyan módon került módosításra, hogy azt nem képes beolvasni az iTunes vagy az iPhone.

Szerencsére a megoldás igen egyszerű, viszont elképzelhető, hogy több dolgot is meg kell próbálni, mire végre eltűnnek a kiszürkülések.

Ismételt szinkronizálás

A legelső lépés, hogy megpróbáljuk egyszerűen újból szinkronizálni a készüléket az iTunes-szal. Ha korábban Wi-Fi-n keresztül szinkronizáltuk, elképzelhető, hogy megszakadt a folyamat egy hálózati hiba miatt a zenék szinkronizálása közben, és ez okozhatta azt, hogy egyes számok kiszürkültek.

Tehát az ismételt szinkronizáláshoz használjuk a készülék USB-kábelét Wi-Fi helyett.

Zenék ismételt hozzáadása az iTunes-hoz

A kiszürkülési problémát legtöbbször a fájlokkal kapcsolatos gondok okozzák. Ha például sikerült egy zene fájlját vagy mappáját áthelyezni a szinkronizálás előtt, de ez nem frissült az iTunes-ban időközben, és így fut le egy szinkronizálás, akkor az nagy valószínűséggel kiszürkült zeneszámokat eredményez.

Ennek megoldása az, hogy ellenőrizzük a Library-nk tartalmát, ezzel biztosítva, hogy minden szám megtalálható, és azt az iTunes is mind látja. Érdemes ilyenkor elsősorban a készüléken szürkén szereplő számokkal kezdeni ezt az ellenőrzést.

Ha megvagyunk az ellenőrzéssel, akkor szinkronizáljunk újra; ennek meg kell oldania a problémát.

Szinkronizálás nulláról

Ez is egy lehetséges megoldás, és bár lényegesen hosszabb ideig tart, de ez egy sokkal jobb módja az egésznek.

  1. készítünk mentést az összes zenénkről – vagy ha biztosak vagyunk benne, hogy jó helyen vannak, ezt a lépést kihagyhatjuk;
  2. töröljük az iTunes Library tartalmát (a zenéket NE dobjuk a kukába!), majd szinkronizáljunk a készülékünkkel – ez töröl minden zenét a készülékünkről;
  3. adjuk hozzá az összes zenénket az iTunes-hoz, ami így létrehozza a friss Library-t;
  4. ezután indítsuk újra a készülékünket, és ismét szinkronizáljuk az iTunes-szal;
  5. a legtöbb esetben ennek meg kell oldania a problémát.

Külső alkalmazások használata

Egyes külső alkalmazások is képesek szinkronizálni a készülékkel, így akár ezt az utat is meg lehet próbálni, ha irtózunk az iTunes használatától. Ilyen alternatív opció lehet például a CopyTrans, aminél akár arra is lehetőség van, hogy egyszerűen csak a készülékre dobjuk a kívánt zenéket. Ha pedig a készülékről kellene az iTunes-ba visszamásolni a zenéinket, arra használhatjuk a DiskAid megfelelő verzióját.

Legutóbbi frissítés: 2017.05.02.

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Megvett, de nem a telcsin levo zeneket hogy lehet torolni? Folyton ott van ez a szar ladygaga marry the night szam, amit mult evben free giftkent adott az apple… ruhellem a szamot, de nem tudom leszedni a telcsirol…

  2. Jó, hiánypótló cikk. Amúgy méga tungle is negérne egy cikket, el se akartam hinni hogy ilyen létezik jb nélkül, és el se tudom képzeni hogy telepithető fel az apple engedélye nélkül. És hihetetlen de működik!

  3. DNP beállítások-zene ott kapcsold ki az összes zene megjelenítése funkciót.
    Akkor csak azokat a dalokat fogod látni ami az iPhone-on van.

  4. Zsiiiir 🙂 Mukod! Viszont ez a tetulada hozta magaval a videoklippet is 🙂 Mar csak attol kell megszabadulnom

  5. Hozzátenném, hogy halál felesleges a zenéket hozzáadni az iTunes libraryhoz. Persze úgy is működik a dolog, de sokkal egyszerűbb kijelölni a kívánt zenéket és drag AND drop mód a telefonra húzni. A zene-szinkron automatikusan indul ilyenkor. Ha valamiért megszakadna és szürkén maradna pár zene, akkor elég még egy zenét rá drag AND dropolni a készülékre és beszinkronozza a korábban megakadtakat is.

  6. Sziasztok. Abban tud valaki segiteni, hogy van egy misic DL nevu progim, amibe a telefonra kozvetlenul menti le a zeneket a netrol. (Nem jb, appstore-os progi). Es onnan hogy lehet hozza ferni? Kimenteni pl a gepemre? Mert ha itunes ra teszem latja a progit de a zeneket nem. Szoval ott vannak az iphone on, ott tudom hallgatni, de onnan sehova. Koszi.:)

  7. Én a zenéket mindig iTools-al rakom fel/törlöm. Szerintem a legjobb, és legegyszerűbb program nem csak a zenék miatt, akár névjegyzék vagy sms export/importra, és még sok más dologra. Folyamatosan frissül, követve az új iTunes és iOS verziókat, illetve támogatja a legújabb eszközöket is. Akit érdekel az megtalálja az itools pont cn oldalon az english menüpontra kattintva.

  8. Kipróbáltam az iTools-ot és valóban nagyon jó!

  9. @dealer79: gondolom ha elolvasod az app ismertetőjét, ott le van írva. ha nem érted, akkor másold be a szöveget google translate-be, valamivel érthetőbbé teszi.

  10. Vagy be kell zarni, majd ujranyitni az itunest s megint szinkronizalni. Nekem ez szokta megjavitani a szurkolos problemat.

  11. Jaja, én is azt szoktam, bezárni, kihúzni az usbt majd vissza, megnyitni az itunest és szinkron. Ez működni szokott


Add a Comment