fbpx Skip to content

Az Apple Store-ok méltán híresek a megkülönböztető és egyedi designjukról, amelyet a legtöbb ember már távolról is felismer. Mikor azonban az Apple úgy dönt, hogy elköltözik az egyik boltból a másikba, ugyan már nem hagynak hátra semmilyen terméket vagy plakátot, az üzletnek mégis megmarad az a jellegzetes Apple-érzése. Mi történik valójában egy bolttal, amikor kiköltözik onnan az Apple?

tsp11713

Az ifoAppleStore részletesen utána járt két bezárt boltnak Palo Altoban és a Third Street Promenade-on. A Palo Altoban található boltot 2012-ben zárta be az Apple egy még szebb és még nagyobb Apple Store-ért cserébe. Az üzlethelyiség még mindig üres és csak egy felirat hívja fel a vásárlók figyelmét az új boltra az utca végén. A boltot jelenleg egy befektetési csoport birtokolja, akik évi 489.000 dollárért akarják bérbe adni. Ugyanakkor, ezért az árért cserébe kap a bérlő egy 6800 négyzetméteres értékesítési területet (4800 négyzetméteres földszint egy 2000 négyzetméteres emelettel), valamint 18.859 potenciális vásárlót, akik nap, mint nap a bolt előtt haladnak el kocsival. Az ár már sokkal barátibbnak tűnhet, ha kiszámoljuk, hogy egy négyzetméter évi 72 dollárba kerülne az új bérlőnek.

palo_alto_orig_closed

A Third Street Promenade-on található Apple Store 2003. júliusában nyitott egy beváráslóközponttal egyszerre Santa Monicában. Az elköltözés oka itt is hasonló volt, mint az előző esetben, az Apple egy nagyobb üzlethelyiségbe költözött 2012. decemberében és azóta is fekete fóliával van letakarva az egész bolt. Ezt az üzletet is egy ingatlaniroda birtokolja, akik évi 1.13 millió dollárért keresnek bérlőt. Ezért cserébe egy 9850 négyzetméteres értékesítési területet adnak, aminek évi négyzetméter ára a földszinten 155,4 dollár, az emeleten pedig csak 12 dollár.

tsp_closed_at_night

Tény, hogy nem könnyű újra bérbe adni ezeket az ingatlanokat, azonban hosszú idő után újból mozgolódás figyelhető meg a Third Street Promenade-i bolt előtt, ami körbevettek paravánokkal és feltűnt a Champs Sports ruházati bolt logója. Ugyanakkor a palo altoi bolt esetén jelenleg még nem érzékelhető semmi.

tsp_floorplan_ground_650

Ráadásképp mindkét bolt bérleti brossúrája elérhető online, a palo altoi bolt ismertetője itt, a Third Street Promenade-on található üzlet brossúrája pedig itt tekinthető meg.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Gondolom nem a közel 10.000 m2-es komplexum volt kevés, hanem az abban kialakított helység. Fura lenne, ha annak a 20-féle terméknek ekkora eladótér kellene.

  2. @TigerCat: A legtöbb Appstoreban van vetítőterem és oktatóterem is. Nem mintha ettől akkor már 10.000m2 hely kellene neki.


Add a Comment