fbpx Skip to content

Egy frissen megjelent statisztika szerint az iPad Air már most ötszörösen meghaladta az előző, negyedik generációs iPad használati és vásárlási rátáját. A felmérést a Fisku vállalat végezte, amelyben összehasonlították a 4. generáció iPadet, az iPad minit és az iPad Air-t. Továbbá később, mikor megjelenik majd a Retina kijelzős iPad mini, az is szintén bekerül az összehasonlításba.

Screen-Shot-2013-11-04-at-12.12.58

Ahogyan a grafikonon is láthatjuk, az iPad Air úgynevezett adaptációs rátája körülbelül ötször nagyobb, mint tavaly ilyenkor az új iPadé, valamint négyszer nagyobb, mint a tavalyi iPad minié. Ráadásul a grafikon egy jelenlegi állapotot tükröz, amelyből megfigyelhetjük, hogy további növekedés várható még az iPad Air javára.

Screen Shot 2013-11-05 at 15.00.27

A fenti, szintén meglepő grafikonból viszont azt olvashatjuk le, hogy az Apple legsikeresebb tablete még mindig magasan az iPad 2. Az összes iPad körülbelül 40%-a a második generációs eszköz! Ehhez képest a negyedik generációs iPad részesedése 22%, az iPad minié 20% és a harmadik generációs iPadé 18%. Több, mint valószínű, hogy az Apple ezért ragaszkodik annyira a második generációs iPadhez, valamint ezért forgalmazza továbbra is.

6a9e8809f7c14025860adfa6cd6d3b1c

Az elemzésből kiderül még továbbá az is, hogy bár a felhasználók jellemzően inkább az iPad Air-t, valamint majd a második generációs iPad minit vennék szívesebben, oktatási felhasználásra az iskolák továbbra is ragaszkodnak a második generációs iPadhez, hiszen ennek nagyobb a kijelzője, olcsóbb, valamint még a régi 30-pines csatlakozóval működik, ami azt jelenti, hogy nem kell lecserélni az iskola összes kiegészítőjét Lightning-csatlakozósra.

Screen-Shot-2013-11-04-at-12.27.12

Végezetül ezen az utolsó grafikonon jól láthatjuk, hogy az iOS 7 az Apple által valaha kiadott legnépszerűbb szoftverfrissítés, ami jól látható módon szó szerint “megette” a iOS 6 részesedését. Ugyanakkor meg kell említeni, hogy minél több új eszköz lesz eladva világszerte előre telepített iOS 7-tel, annál inkább tovább fog nőni a jelenlegi részesedés.

Olvasd el a hozzászólásokat is

44 Comments

  1. Az kiraly, de hol lehet kikapcsolni az appban h ne kapjak minden szarrol ertesitest? Mar kurvara unom… Bocs de nincs itt semmilyen opcio ahova tehetek fel kerdest…

  2. Istenem! Ötször jobban szeretik? Akkor rohanok és lecserélem a 3 hónapos iPad 4-emet…

  3. Szerintem meg nem nagy cucc, en se cserelnem le az Ipad4em, viszont az uj Ipad mini eleg tetszetos

  4. Már megint ez a hülyeség hogy népszerűbb az iOS 7? Kizárólag azért mert nem tudják visszarakni a régit. Undirító és lassabb. Sajnos én is felraktam mert azt olvastam hogy vissza lehet rakni a régit azóta szívok vele. A legújabb dilije hogy full 3G hálozatnál is visszavált és még egy szaros oldalt is alig akar betölteni. Legszívesebben fölhöz vágnám akkor. Pedig dfu módban raktam fel és nem töltöttem vissza mentést. Azon gondolkodtam hogy eladom a picsába.

  5. @davadka: egy ötlet – próbáld meg az értesítési központban a szifon app beállításánál

  6. Szevasztok bocs hogy ide irok de olyan dilemma elott vagyok hogy vennék 5s de csak fekete van
    Olyan kérdésem van hogy ugy kopik mint a sima 5

  7. @egycsavo: kosz, kikapcsoltam mindent:)

  8. @vetzl – Egyaltalan nem kopik 😉 Oktober vege ota hasznalom, semmi problema nincs vele!

  9. Október vége óta nem kopik? Aztért ne örüljünk már, hogy egy 2 hetes készülék nem kopott.:)
    @vetzl : igen, ugyanúgy, max a világosabb árnyalat miatt kevesbe latszik. Az anyagán semmit nem változtattak!

  10. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  11. én 5,0184515 x jobban szeretem! 😀

  12. Köszi akkor várok a fehérre vagy az aranyra

  13. Nekem az egy éves iPhone 5 fekete nem kopott egy szemet sem !

  14. @Cooltib: Az ilyen gyökereknek mint te nem adnék a kezébe apple terméket! Ezerszer el lett pofázva, hogy addig amíg nem jön ki hivatalosan az ios 7 addig fel lehet rakni a próba verziót és megnézni milyen lesz, ha tetszik felrakod a teljes verziót ha nem akkor vissza rakod a 6-ost mert addig aláírja az apple azt, de a hivatalos verzió kijövetele után bezárja az aláírást! Amúgy érdekes csak nálad lassabb, mindenki másnál gyorsabb az ios 7 mint az előző verziók, np.

  15. Csatlakozom az előttem szólóhoz!!! 1éves IPhone5 és semmi kopás nincs rajta…
    Az IPhone4 valóban lassabb de ha kikapcsolod a mozgást, hirdetéskövetést, kontrasztnövelése Be…
    Egy teljesen használható készüléket kapunk (az Infinity Blade3 teljesen jól fut rajta) úgy hogy nem is értem mi a baj az IPhone4-ekkel pláne hogy 7.03-nál tartunk.

  16. @farkas63: iphone 4 en rohadt lassú… mindenkinek…

  17. @farkas63: mire fel személyeskedsz te primitív? Én a készüléket az iOS 7 megjelenése előtt vettem nem sokkal. És én ahol olvastam hogy vissza lehet rakni ott szó se volt hogy csak a bétát lehet. Ami meg a gyorsaságát illeti abban biztos lehetsz hogy lassabb mert a páromnak is ugyan az van de ő nem frissítette és teszteltem többször minden frissítésnél. Egyedül az internet oldalak betöltése lett valamivel gyorsabb. Amúgy meg pont a magadfajta alpári embereknek nem adnék Apple terméket a kezébe maradjunk ennyibe.

  18. Én csak annyit mondok,hogy akinek nem tetszik az Ios7,nem tetszik az Apple,az adja el,ne itt siránkozzon,hogy lassú,meg csúnya a grafika!
    Lehet,hogy sokaknak lassabb lett,de még így is gyorsabb mint bármelyik Android!
    Én várom az újabb upgradet!
    Tökéletes a I4s ,frankó az Ios7,és leszarom az összes Droidos csatahajót!

  19. @Jadeye: akkor amikor én frissítettem még nem is tudtam hogy léteztek. Egy olyan oldalon olvastam ahol az volt írva hogy "nem tetszik az ios7 és visszaraknád a régit? Szerencsére van megoldás" és ott lépésről lépésre leírta. De mivel az Apple nem írta alá így bukta volt. Mivel én kezdő iPhone-os vagyok így nem is sejtettem hogy az Apple-nél nem lehet visszafelé frissíteni. Én voltam a tájékozatlan ez tény. De ez már mind1. Viszont lenne egy kérdésem a szóban forgott 3G-vel kapcsolatban. Az mitől lehet hogy full 3G-t mutat vagy legkevesebb 4 pötty meg se mozdulok és visszavàlt 2g-re. Utána 1 perc és megint 3G. Egy nyavajás YouTube videót se tölt be akkor.

  20. @Cooltib: nem tudom, mit és hol olvastál a visszarakás terén, mi mindig azt írtuk le, hogy csak addig tudsz valamit visszatenni, amíg azt az Apple aláírja. ha nem írja alá, nem lehet visszatenni. (nyilván mentett SHSH-val kivétel az iPhone 4, de ezen felül semmi egyéb esetben nem lehet jelenleg visszatenni – és ezt már az iOS 7 megjelenéséről szóló cikkben is külön kiemeltük!)

  21. @dakota69: pl. próbáld már meg az alkalmazásokat mozgatni egyik oldalról a másikra i4-en… de egy videót szivesen megnéznék, hogy neked mennyire pörög az i4 el az ios 7. de ezt már másnak is mondtam itt..

  22. @farkas63: bizonyítsd egy videóval, hogy gyors az ios 7 i4-en…

  23. @Cooltib: az a mobilszolgáltató sara…. ezt nekem is játsza.. telekom

  24. @Cooltib: erre az ios 7 népszerűségre nagyon rá vannak ezen Szifon.hun cuppanva,,, ezt szajkózzák addig legalábbis míg a JB meg nem jelenik hozzá mert utánna már az lesz életük, holott törvénybe ütkoző

  25. 2. dolog:

    1. Rohadtul nem értem, mi értelme van személyeskedő, értelmetlen ideológiai vitákat indítani csak azért, mert nem azonos valakiknek a véleménye. Az IOS 7-et sok ember csalódással fogadta, és igazán nem is akarták, de az egyik reggel csak ott volt a telón, egy gombnyomás, és már települt is. Ettől még a készüléket magát szeretheti, de az IOS 7 azért valóban “megosztó” fajta, pl én sem szeretem, néhány dolog nehézkesebben működik, a design is zavaró néhány helyen, bár ez ízlés kérdése…

    2. Valaki mondja már meg, hogy pontosan mit is mutatnak az első ábrán a százalékok, és ebből hogyan következik, hogy a zemberek öccör jobban szeretik az Airt???

    nj

  26. @aggressor: most komolyan már… ha nem tűnt volna fel, nem mi vagyunk “rácuppanva” (az oldal webcíme egyébként nem szifon.hun, hanem szifon.com!), hiszen linkeltük az adott cikkben annak a forrását… ha ebből nem tűnik fel, hogy X külföldi oldal írása és Y statisztika alapján készült a cikk, akkor azt hiszem, mindegy is.

    a jailbreak nem illegális. az Apple maga sem tiltja a jailbreaket, hanem azt mondja, hogy megtagadhatja a garanciát, ha a készülék jailbreakelt. a warezolás az, ami illegális, és amit nem támogatunk. de talán olvasd el a jailbreakes tévhitekről szóló cikkünket. a jailbreak önmagában sosem tette lehetővé a warezolást: a jailbreak nem warez!

  27. I5-öm van és nem alaptalan amit írtam. Mint fentebb írtam hogy teszteltem és lassabb. A kinézete meg magáért beszél. Egy csepp jóindulattal sem mondhatom hogy szép lett. A hálózati ugrálást meg nem hiszem hogy a szolgáltató sara mert ezt is teszteltem. Ugyan az a szolgáltató ugyan az a beállítàs egymás mellet voltak míg a páromén 4-5 pötty között ugrált addig az enyémen a 2g-3G között ugrált ez szerintem durva hiba. Mint írtam is egy videót se tölt be sőt kiírja hogy nincs internet. Wtf

  28. Cooltib hsz-be nem volt beleírva, hogy i4-ről van szó, csak elkezdte fikázni az ios7-t, alaptalanul. Nem véletlen nem lett már az 3GS-n az ios 7, mivel azon baromira lassú lett volna (márt a 6-os is lassú, egy idő után persze), 3 évvel ezelötti készülék az i4, így érthető, hogy lassabb kicsivel, de haverom telóján nem vettünk észre eget rengető változást, ugyan olyan jól megy mint más ios. (i4s és felette meg baromira jól megy az ios7). Azt, hogy nem olvastál utána a dolgoknak a te sarad igen, előbb olvasok, utána cselekedek, így szokás. A 3G dolog meg a mobilszolgáltató miatt van, mivel Magyarországon nincs nagy lefedettsége a 3G-nek se, nemhogy az LTE-nek, így visszadobál időnként ha nem talál sávot, sima EDGE-re.
    nickjame: Az ábra valszeg azt mutatja, hogy pár nap alatt több “aktív” ipad air volt mint anno a többi ipad megjelenésekor. A 2. ábra meg azt mutatja, hogy az ipad air használók köre növekedik.

  29. Ez amolyan M1-es kedélyjavító hír, “az ország jobban teljesít” 😀

  30. ezek szerint /a grafikon alapján/ egy darab iPad mini 2 nem kelt el :S :DDD

    az előttem szólóknak osztanám meg véleményem:
    – személy szerint én megnéztem volna a “robbanásszerű” IOS7 frissítésről szóló statisztikákat, ha nem talált volna ki ilyesfajta finomságot az alma, hogy mire felébredsz, világít a kis piros egyes a beállítások sarkában és eltűnt a tárhelyed…
    – ugyanakkor nem tenném vissza, mert szerintem a gyári alkalmazások közötti szinkron sose volt még ilyen kifinomult és egységes, ezeken túl az új dizájnon kívül még funkcionalitásukban is javára változtak, szerintem.
    – harmadjára pedig csak annyi, hogy meg kellett lépni egy ilyet, mert ideje volt már, csak szerintem egy kicsit átesett a dolog a másik oldalra… de mindenkinek úgysem fog egységesen tetszeni, semmi, és soha, és ez így is van jól. 🙂

    szép estét!

  31. egyébként iPhone 4S boldog használója vagyok és tény, hogy egyes részeken megakad, megugrik a rendszer, de pl a “kontraszt növelése” bekapcsolásával sokkal pörgősebb a dolog nálam. lehet, hogy ezt a korai és kiforratlan szoftver okozza és/vagy jobbára ez egy két éves modell.

    iPhone 5C és iPhone 5S készülékeken viszont baromi gyors és látványos a rendszer, de nem újdonság, ha azt mondom, hogy ezekre a készülékekre lett készítve az új system. 🙂 Kompromisszumot mindig kell kötni, vagy maradsz régebbi modelleknél, és megtűröd, hogy megakad, lassabb valamivel és a pénzed megmarad, vagy a pénzed megy el de nem akad cserébe az új készülék. 🙂

  32. @GabenPapa: hogyan kelhetett volna el akár csak egyetlen iPad mini 2 is, amikor az még meg sem jelent, hanem majd csak november vége felé fog? 😉

  33. @AppleFan: látom képben vagy. Sajnos igaz amit írtál de egyszer már beperelték és ami késik nem múlik. Pl. Én amikor megvettem a telefont egy szép kinézetű és gyors telefont vettem 0 hibával. Most meg van egy lassabb és csúnya telefonom számos hibàval. Pedig nekem i5 van de még ezt is néha megakasztotta.

  34. Felesleges vitatkozni azon hol hol gyorsabb és hol nem. Az apple ugy tudja a szoftvert állítani ahogy akarja… i4 simán vinné az ios7 et de “valamiért” ugy csinálták meg hogy ne vigye mert akkor senki sem frissítene be i5 c-s re. Ez igy megy. Amikor látod hogy akad valami a rendszeren nem kicsit mert haveromnál pl google search safari: beír valamit, hallod a kattogást de az írás csak 4mp mulva látszódik, animációk laggolnak… szóval nem egy kellemes ios 7 érzéssel fogod meg a telefont hanem ugy hogy ááááá kivágom , kell egy másik… marketingrol beszélunk… Ilyen az ember , mindig a jobb kell neki és ezt minden nagy cég tudja… ami a szemétség hogy nem tudod az elozo verziót visszarakni, és hogy automatikusan letolti a frissítést a telefon ami boldogan ott marad a telefonodon amig be nem frissítesz..750mb… Az Apple nem a csórók márkája, megteheti, meg is fogja, miért is ne hisz mindenki imádja… 😉

  35. @Jadeye:
    elnézést, ezt nem tudtam/elfelejtettem. 😀 a jelek szerint nem hagyott bennem túl mély nyomot

    @AppleFan:
    én általában kezembe veszem ilyenkor édesanyám zöld robotos készülékét és rögtön helyreáll a mihez viszonyítási alapom 😀

  36. Nem "úgy csinálták meg, hogy ne vigye" az i4… Csak dual core-ra optimizálták. Be kéne látni, hogy elavult a hardwared és váltanod kell… Én is ezt tettem, váltottam 5S-re, megy mint a szél, és megmaradt az i4-em is iOS6-al. A széle meg egyáltalán nem kopik, ha kopna már kiderült volna. Tavaly ennyi idő múlva a megjelenés után már mentek a hírek a kopásról, úgyhogy nem én vagyok az egyetlen akinek még nem kopik…

  37. @GabenPapa:Anyukádnak gondolom nem egy csucs androidja van mert akkor sztem nem állna annyira helyre a viszonyítási alapod

  38. @speedhorse:
    alcatel one touch 911

  39. Az iPhone4 2010-ben jött ki iOS 4.0-val, egymagos prcesszorral. Szánalomra méltóan ostoba egy teremtmény az, aki ugyanazt a teljesítményt várja tőle, mint a legújabb vasaktól. Egyetlen mentsége az ilyennek, ha mai 16 éves emós, aki a segge alatt húzza meg a nadrágszíjat és a könnycseppet az orra lika alá tetováltatja…

  40. @GabenPapa:Több kérdésem nincs 😀

  41. Cydie:

    Dual core ra optimizálták?? Lol akkor minek adták ki iphone 4 re?? Be kell làtni hogy elavult a hardware ? Pont ezt akarja ezzel az apple elèrni… Tedd fel az ios 7 et iphone 4 re… Aztan vegyèl iphone 5s t. Errol szól igen. Szerinted mielott kiadnak egy frissitèst nem tesztelik le a tàmogatott eszkozokon? 😉 dehogynem… Azok sem hulyèk….

  42. Nos, nem tudom feltünt e vkinek vagy sem, de ha az uj iPad Air-emet a laptopon keresztül elkezdem tölteni, vmiért és vmivel baromira elekzd kommunikálni a háttérben neten keresztül. Counter Strike source játék közben vettem észre hogy a PING az egekbe szökött..elősször nem is tudtam mitől. mire mindent leállitottam ill kiláptettem ami lehetett csak a játék maradt és még továbbra is magas volt a ping. de amint lehuztam a kábelről megszün. ujra csatlakoztatva ugyanez a helyzet. Vhogy le lehene monitorozni mi a fenét csinálhat a háttérben a kicsike?

  43. @onehecsa: szinte biztos, hogy elindul az iCloud backup, és ugyanezt akkor is megtenné, ha hálózati töltőre dugnád. az iCloud backup ugyanis akkor indul el automatikusan, ha a készülék Wi-Fi-re csatlakozik, be van dugva töltőre, és le van zárva.

  44. Wifi ki volt kapcsolva + nem hiszem hogy órákon át menne az iCloud backup a háttérben. Ezen viszont folyamatosan ez történik amig összeköttetésben van kábellel a géppel!


Add a Comment