fbpx Skip to content

Megérkezett az új iPad Air, amit természetesen már ki is próbáltunk. Azt kell mondjam, az Apple nem bízta a véletlenre az új készüléket. Egyszerűen egy magasabb szintre emelte az iPadet azzal, hogy sokkal vékonyabb és könnyebb lett. És amikor azt mondom könnyebb lett, akkor nem hazudok, tényleg könnyebb lett! Nem véletlen került az Air szó az új iPad mellé, és nem csak “új iPad”. 🙂 Nem gondoltam volna, hogy ekkora különbséget fogok észrevenni az iPad 4 és az Air között.

IMG_9044

IMG_9048

Az iPad Air keskenyebb is lett, ami ugyancsak érezhető különbség és vékonyabb is. Ezáltal már kevésbé vágja a kezünket és könnyebben átérjük a készüléket. Korábban már írtunk róla, hogy az A7-es processzor miatt az iPad 4-nél 2x gyorsabb lett az Air, így attól nem kell tartani, hogy lassú lesz, sőt.

ipadair_benchmark1

Az Apple megtartotta az alumínium hátlapot, azonban egy új színt is kaptunk, mégpedig a Space Gray, vagyis az új asztroszürke változatot. Maradt a 9.7 inches kijelzőméret, ami egészen pontosan 2048px x 1536px képes megjeleníteni, tehát Retina kijelző. A kamera sem változott, maradt az 5 megapixeles hátsó kamera és az 1.2 megapixeles elülső kamera. Maradt a nano SIM is és bővült az LTE-támogatás.

IMG_9042

Az iPad Air is Lightning csatlakozót kapott, és meglepően jó akkumulátor idővel rendelkezik. Azt hinnénk, hogy az új A7 processzor többet fogyaszt, vagy éppen azért könnyebb a készülék, mert kisebb akkumulátort zsúfoltak volna bele. Ez nem igaz, mert még az iPad 4-nél is jobb használati időt mutatnak a statisztikák, amellett, hogy minden esetben az iPad Air a gyorsabb:

Screen Shot 2013-10-31 at 20.20.54

Az Engadget tesztjei szerint videó lejátszáskor 13 óra 45 percig bírta az Air. Amikor pedig hotspotként használták az LTE készüléket, 6 óra alatt alig 30%-ot esett az akkumulátor töltöttsége. Így azt kell mondjuk kifejezetten jó akkumulátor idővel rendelkezik az új iPad Air.

Screen Shot 2013-10-31 at 20.23.38

Konklúzió

Az új iPad Air felülmúlta a várakozásainkat. Szinte hihetetlen könnyű lett és a emellett vékony, keskeny kialakítás már csak hab a tortán. Mikor a kezembe került egy iPad 4, mellette szinte fel sem ismertem, hogy az csak egy évvel ezelőtti generáció, és nem 2-3 év van köztük. Hatalmas változásokon ment keresztül az Air. Az Apple most mindent beleadott, hogy elnyerje a legjobb iPad címet. Az A7-es processzor, mely 1.4GHz-re van tuningolva, rendkívül gyors, és hamarosan biztosan megjelennek majd olyan alkalmazások is, amik célzottan kihasználják mellette még az új M7-es koprocesszort is.

IMG_9052

Összességében, akinek nincs szüksége az iPad mini kijelzőméretére, azoknak mindenképp ajánlom az iPad Air-t. Nekik tökéletes választás. Akik pedig eddig iPad minit használtak, és maradnának a kisebb méretnél, azoknak hamarosan érkezik belőle az új, Retina változat. Handrás készített egy videótesztet is az új iPadről, nézzétek meg, érdemes:

iPad Air a kezembenAndras Horvath a Vimeo-n.

Megvásárolható

Az iPad Air megvásárolható ma reggel 8 órától. Bővebb információkért nézzetek körül az iSTYLE-ban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

33 Comments

  1. Kár,hogy ma minden zárva van!:)

  2. well done, Apple!

  3. Azért ennyire nem kéne avultatni az előző generáció(ka)t … Azért durván jó gépek azok is!

  4. “Az Apple most mindent beleadott, hogy elnyerje a legjobb iPad címet.”
    nem a legjobb tablet?

  5. @nyosz: így is fogalmazhatunk, de én nem igazán fogtam még a kezemben más tábletet, ezért ezt nem állíthatom. Csak az iPadekkel hasonlítottam össze.

  6. Nem lett túl vékony az oldalsó káva? Én az iPad4-et mindig ott fogom és még a régi méret mellett is előfordul, hogy belenyúlok a képbe. A minit megértem, azt átfogja az ember egy kézzel, de itt nehezen bírom elképzelni a “helyes” tartást.

  7. keddig kibirom 🙂

  8. Nagyon jó lett az új air, de én az új minire várok!

  9. Sztem az apple sokkal jobb ipad tèren… nexus 10 em van de egy ipad airt èn is el tudnèk viselni 😉

  10. A retina mini-nek űber brutál lesz a kijelzője, jobb, mint az Air-é… Szerintem megéri rá várni! 😀

  11. Fiuk: kicsit kezd gaz lenni, az eroltetett iStyle nyomulas itt. Mikor vesznek meg titeket kilora? Jaj, bocsi ez mar megtortent a nagy osszeborulas bejelentesekor (vastag volt a szatyor, ugye?)
    Akkor nem lenne ez gaz, ha kiirnatok, hogy szponzoralt tartalom…hitelesseg!

  12. @kinaiinga: neked komolyan ez a legnagyobb gondod az életben, hogy minden lehetséges alkalommal felemlegeted? szerintem meg ez kezd gáz lenni, hogy amint említésre kerül az iStyle, azonnal rohansz, és kommentelsz, mindig szponzorizációs szatyrot emlegetve.

  13. Mi a fasznak kötsz bele olyanba, ami nem tartozik ràd? Nem kötelező kiírni a honlapra ha azt szponzoràlja valaki.! Azt raknak ki amit akar a honlap készítője.

  14. Korrektség, etika, transzparencia – ezeket hiányolom… Ha kiírtad volna anno illetve most is, akkor csöndben lennék…

  15. Valaki nyugtassa meg a lelkem, hogy az iPad Air-ben és az iPad Mini Retina-ban ugyanaz a belső található, csak méretben különböznek! 🙂

  16. @kinaiinga: korrektség? múltkor benne volt, hogy a cikket Handrás írta, és ezt fel is tüntettük külön abban a cikkben.

    etika? ebben semmi etikátlan nincs, mert ez akkor lenne szponzorált (reklám)cikk, ha konkrétan fizetnének érte, ami esetén ott a PR kategória, amit mindig fel is tüntetünk… semmi ilyesmi nem történt, úgyhogy nem értem. a kezünkbe vehettük elsőként az iPadet (nyilván vissza kellett adnunk), és így elolvashattad, mit gondolunk róla. ennyi.

    transzparencia? mégis milyen alapon? ingyen olvasod az oldalt, nem?

    egyszerűen nem értem, miért fáj neked ez az egész. nem találgatnék, de kötve hiszem, hogy a korrektség-etika-transzparencia hármas vezérelne, hiszen akkor nem néznéd szerintem elég szemellenzősen, kizárólag támadó hozzáállással a dolgot. (pláne hogy semmi más hozzászólásod nincs az oldalon.)

  17. kinaiinga: az XMS évek óta hirdetett már itt, most nyilván iSTYLE hirdet. Nyilván fizetünk érte, különben nem lenne oldal és nem lenne mit olvasnod. Vagy nézegethetnél Viagrás reklámokat iSTYLE bannerek helyett… Esetleg icentrét vagy mit…

    Ha nincs iSTYLE, ez az iPad teszt sem jöhetett volna létre. Ha jól számolom 8 reklám van még rajtunk kívül az oldalon, miért zavar téged pont az iSTYLE, ráadásul pont abban a tartalomban ami többek közt nekünk köszönhető. Na mindegy.

  18. @kinaiinga: Minden alkalommal jelezzük a PR cikket, PR kategóriába rakva, PR címkével (tehát kétszeresen is jelezve!). Külön a cikkben nyilván nem tüntetjük fel, teljesen felesleges, mert két jelzésből már egyértelmű. Az iSTYLE ezért a cikkért nem fizetett, sőt semelyik PR cikkért nem fizet így nem is tüntetem fel, pedig boldog lennék egy iPad Airrel 🙂 🙂

    A többit meg már megmagyarázta Handrás és Jadeye.

  19. @nyosz: az lehet hogy nem ez a legjobb tablet de legalább a legdrágább

  20. Ipad es cikk ès a PR rol megy a tèma. Ki kellett volna kinai ingát vagy mit offolni… 😀

  21. @uram: elvileg igen, csak a mininek jobb a ppi értéke. Lehetett volna iPad Air mini a neve. 🙂

  22. Handras!
    “Nyilván fizetünk érte, különben nem lenne oldal és nem lenne mit olvasnod.”
    Ezek szerint Ti tartjátok el az oldalt!? Mert ez a mondat értelme…..hogy nélkületek az oldal leállna!
    Én nem vagyok ellenetek, de most nagyon nyomultok. És egy kicsit már sok, hogy a csapból is Ti “folytok”. Bár ez csak az én véleményem, amit nem kell figyelembe venni….

    Az Engadget tesztjén furcsa, hogy az Air-t rakják az első helyre az akku teszten. A Surface 2 jó 37 perccel tovább bírja, mint az Air. De “valahogy” megfordult a sorrend. Azután többi szép sorban csökken, abban hiba nincs. Csak ez az egy, ami kiböki a szemem. Na meg az ára…..

  23. Az iPad mini-vel szerintem hasnlóan járt el az Apple, mint anno a 2010-es MacBook Air-rel. Mégpedig: az első generációba ósdi hardvert raktak, kvázi kísérleti jelleggel, aztán egy évre rá beletömik a legmodernebb hardvert, ami miatt ég és föld a különbség köztük.

    Szinte sajnálom azokat, akik tavaly vettek minit, és nem bírtak egy kicsit ülni a seggükön, de hát így jár az, aki mindig mindenből az elsők között akar lenni…

    Nem akarok elhamarkodott következtetéseket levonni, de ANNYIRA jó lett a mini, hogy komoly esélyt látok rá, hogy eladási számokban le fogja nyomni az iPad Air-t… Nincs annyira nagy különbség érzetre a kijelzőjük között, viszont a mini tényleg eszméletlen kényelmes lehet, hogy kb. akkora alapterületű, mint egy könyv. Ehhez még ha hozzávesszük azt is, hogy a kijelzője is jobb (magasabb ppi), és olcsóbb is… hát… ha most lenne pénzem, tuti minit vennék. 😀

  24. @hammerjoe:
    A hozzászólásod első fele nekem kb olyan volt mintha az Apple-el kezdenél el vitatkozni, hogy milyen alkatrészeket tett az iPad-be!!!! Vannak itt bajok.
    Megmondod Handrásnak a frankót? Hadd tudja már jobban, hogy mi van az iStyle és a Szifon között, mint Te öregem! 😀
    Ugyanez meg Kínai Ingának is…. Most mit vitatkozol, ha szúrja a szemed, akk menj mosd ki bő vízzel.

    Hozzászólva a témához is: Nekem nagyon tetszik az iPad Air. Kíváncsi vagyok rá, hogy mégis milyen lehet élőben. Venni még bizonyosan nem fogok, mert nem igazán Apple kompatibilis a pénztárcám, de a termékek tetszenek!

  25. @mrbyu: én nem így gondolom. 🙂 Nekem tavaly november 1 óta van mini-m, és most sem tervezem, hogy lecserélem. A sebessége iszonyat jó, nincs olyan szoftver vagy játék ami akadozna rajta (legalábbis azok között amiket használok… Real Racing 3 pöpecül siklik). Ami a felbontást (vagyis ppi-t) illeti, az jobb, mint az iPad 1-2-é, mivel kisebb a kijelző. Én így se látok pixeleket rajta… Szóval én nem látom okát, hogy a régi minit újra cseréljem, nekem ez is tökéletesen megfelel! 🙂 Amúgy meg aki tavaly megvette, az már 1 éve használja, aki pedig ült a seggén az csak most kezdi el használni… Az 1 év használat szerintem megér 30-40 ezret annak, aki most váltani akar.

  26. @admin: csak annyi hiányzik, hogy a tényleges PR címke szerepeljen. Ajánló címke helyett jobb lenne…

  27. @kinaiinga: De a cikk nem PR. Mint már említettem, a cikkért nem kapunk pénzt, pedig én lennék a legboldogabb, ha a fenti iPad Air az enyém lenne. Így nem is fogom a PR-t belerakni. Az már teljes mértékben a saját döntésem hogy a cikk végén milyen linket rakok be, hogy hol lehet megvásárolni a terméket, köze sincs PR-hez jelenleg.

    Természetesen, ami PR arra rakni fogok PR címkét.

  28. Celldweller!
    A hozzászólásod elejét nem igazán értem. Szerintem összetévesztesz valakivel. 🙂
    A másik: Csak a véleményem írtam le, és nem vitatkoztam senkivel. Te ezt így láttad? Mert akkor menj el pszichológushoz….
    Éppen csak konstatáltam, hogy az iStyle nélkül nem lenne szifon.com. Ennyi, és nem több. Nem kell ideképzelni többet annál, mint amit ideírtam!
    És ha valakinek ki kell mosni a szemét, hát az nem én vagyok “barátom”! Akinek írtam, az nem reagált rá. De miért is tette volna, hisz leírtam, hogy az én egyedüli véleményem nem igen számít. Akkor Te miért érzed magad illetékesnek az “ügyben”? Neked minden sz*rba beleér a nyelved? Gondolkozz el ezen. Nem írtam volna ilyen stílusban, ha nem ezt kapom én is….
    Mindenki mástól elnézést kérek a hsz-ért!

  29. Sziasztok!
    Tudja valaki, hogy mikor várható az iPad Air szállítmány beérkezése a Telekom központi raktárába?
    Nem tudják szállítani a megrendelésem, még mindíg készlethiányos…

  30. @jaffa212: ezt még valószínűleg az ügyfélszolgálat sem tudja, maximum az Apple, hogy mikor szállít.

  31. Szerinted sanszos még ebben az évben?

  32. @jaffa212: 50% esély mindenre van, vagy igen, vagy nem, gyakorlatilag nem lehet tudni. az érdekük a karácsonyi időszak miatt az lenne, hogy legyen, de hogy lesz-e, azt nem lehet tudni.

  33. Azért köszönöm. Bíztam benne, hogy ismerhetitek a szállítási ciklusokat…


Add a Comment