fbpx Skip to content

Alig 2 nap és világszerte elindul az iPad Air értékesítése. Hazánkban egyelőre nincs bővebb, tapasztalati információ, azonban a külföldi sajtó munkatársai már sorra kezükbe vehették az új készüléket, amit mindenki imád.

iPad-Air-Hamarosan-v2

Az új készülékről már érkeztek unboxing videók, tesztek, és képek is. A készülék nem csak belülről, hanem kívülről is megváltozott. Először is sokkal vékonyabb és könyebb lett, ezt az AnandTech táblázatából jól kivehető:

Screen Shot 2013-10-30 at 13.58.58

Az iPad 4-hez képest is sokkal kisebb lett, és könnyebb. Az emberek szerint ez érezhető és látható is. Érdemes megnézni az alábbi képeket, felül az iPad 4, alul pedig az iPad Air:

DSC_3744

DSC_3760

iPad mini, Air, iPad 2 és iPad 4

Valójában az iPad Air egy új iPad. Sajnos még nem sikerült a kezembe fognom, de már nagyon várom, hogy lássam, tényleg mennyire vékony és könnyű lett az új készülék. Jómagam egyébként iPad mini-párti vagyok, de azért itt megrezgett a léc, hogy váltsak miniről. Majd meglátjuk pár nap múlva, amikor teszteljük a készüléket.

Az iPad Air másik fontosabb tulajdonsága a processzor. Az új A7-es 64 bites rendszert kapta meg, ahogy az iPhone 5s is, azonban 1.3GHz helyett 1.4GHz-en fut a processzor. A kollégák rögtön lefutatták a GeekBench teszteket, és konkrétan 90%-kal gyorsabb lett a készülék, ami nem semmi.

ipadair_benchmark1

ipadair_benchmark2

Tehát összességében az iPad Air egy teljesen új dimenzió, amit hamarosan az iSTYLE-nál is megvásárolhattok itthon. Én mindenképp ajánlom, hogy ha elérhető lesz, az érdeklődők menjenek be és nézzék meg a demó készülékeket! Íme pár további kép:

DSC_3723

DSC_3735

DSC_3725

DSC_3734

DSC_3727

[poll id=”134″]

[poll id=”135″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

23 Comments

  1. Ez igaz crayo

  2. Azért mert csak a snob köcsögöknek szól a kérdés!!

  3. Crayo: 1 van pénzem rá vehetnek akár 50 db is ha úgy tartja kedvem. 2 téged is megveszek kilóra mert szerintem egy kis köcsög vagy. 3 nem tehetek róla hogy egy ruppotlan senki vagy!!

  4. Az ilyen “Vásárolsz majd x készüléket?” féle szavazásoknál miért nincs soha olyan lehetőség, hogy vennék ha lenne rá pénzem?? 🙂

  5. Engem az új ipad Mini érdekel… Ha jól informálodtam, akkor ugyanaz tudásra, mint az Air csak kisebb?!

  6. @crayo: @boardrider: @j: 1. Minket nem érdekel kinek mennyi pénze van.

    2. Ettől még nem köcsögözünk le senkit mert csóró.
    3. Gratulálok az életfelfogáshoz, ezért nincs pénzed iPad-re.

  7. Sose néztem hogy mi van az iphoneba/ ipadbe hardverileg, de most azért a kijelzőnél hallottam hogy ugyan azt a felbontást tették bele az új minibe mint az airbe na ennek utánajártam és meg is találtam amit szerettem volna. Tehát az ipad vásárlás tolódik amíg a nagy ipadba nem tud rakni az apple 326ppi-s kijelzőt nem mintha a retina ipad sz@r lenne de ennyit most nem ér az air, és kell neki a “táccsájdíí” és az új “ájszájgt” kamera.

  8. Üdv! Remek cucc ismét!

    Ám csináljatok már valamit ezzel az oldallal, itt van egyedül az, hogy még be nem tőltődik az oldal teljesen addig kár elkezdeni olvasni a cikket, mert mikor betőltődik akkor fogja magát és vissza ugrik a tetejére! Nem tudom mért van, de nagyon idegesítő pláne ha csak egy hozzászólás érdekelne akkor meg pláne mire eljutok az aljára a cikknek addigra kezhetem előröl!

    Megjegyzem amúgy, hogy iPhone 5-öst használok 7.02-vel, de asszem ez mindegy, mert 6.x alatt is ez volt!

    Köszönöm ha megnézitek!

  9. Mmm…
    Először is teljesen meg vagyok kavarodva, mert az én hsz-em a 4., pedig mindenki arra válaszolt. 🙂
    Másodszor nem értelek @admin.. @boardrider ezt csak viccből írta.. Legalábbis az @előző hozzászólásából én erre következtetek. Mert bár lehet, hogy a smiley helyett 2 felkiáltójel van, attól az a komment még vicces. 😀
    Harmadszor pedig még mindig nem tudom, hogy mire szavazzak. 😀
    És végül egy tipp: ilyenkor írjátok azt, hogy “Vásárolnál iPad Air-t?” Mert szerintem egy egyetemistának tuti nem lesz kerete évente venni 150e-ért egy iPad-et, meg 200-ért iPhone-t. És akkor a Mac-ekről még nem is beszéltünk.
    És amúgy erre a kérdésre nem feltétlenül lesz mindig ‘igen’ válasz, mert van olyan Apple cucc, amit semmi pénzért nem vettem volna, és nem is veszek. Pl.: a két Új iPad, i5, minden iPod (kivéve az 3. generációs nano-t; az volt az utolsó iPod, ami jól nézett ki).

  10. @swayze: Ez nálam is i4-nél is és i4S-nél is fennáll, és fennállt mindig is. iOS verziótól függetlenül.

  11. @crayo: Nekem nem tűnt annak, de akkor bocsánat. A komment a szifon app és az időátállítás miatt kavarodott meg megint. Hamarosan javítjuk.

    @swayze: Igen tudom én is… egy hosszabb cikknél rendkívül idegesítő, de egyelőre nem tudok rá megoldást sajnos.

  12. A szavazásból kimaradt a TÖBB IS VAN lehetőség

  13. @admin, @swayze:
    Nem vagyok biztos a dologban, kicsit nehéz így, hogy nincs hozzáférésem az oldalhoz, de én arra gyanakszom, hogy emiatt van.
    Nézd meg a “/wp-content/plugins/wptouch-pro/themes/classic/iphone/js/classic.min.js” filet, amiben találnod kell egy ilyen részt:
    “if(jQuery(“body”).hasClass(“hide-addressbar”)){jQuery(window).load(function(){setTimeout(function(){scrollTo(0,0)},1)})}”

    Egy próbát megérhet, hogy megpróbálod ezt törölni.

  14. @ha0rex: Köszi, megnézi developer kolléga 🙂

  15. Vicc volt bár félreérthető az igaz :)))))

  16. @mobeniart: Ja, és most Te sem tudod, mit x-elj…(?) Jól van, alázd még a csórókat. :DDDD

  17. Az "Air" fantazianevvel kihozhattak volna valamit a "Kiraly uj ruhaja" mintajara. A keynote-on Cook a levegot fogva mutatta volna be az uj "Air"-t 🙂

    De gyartasi nehezsegekre hivatkozva, csak korlatozott szamban erkezne a boltokba 🙂

  18. @admin: Ez a kódrészlet egyébként az addressbar eltüntetésére szolgál iphone-on, és úgy emlékszem iOS7 alatt már nem is releváns. Annyit csinál egyébként, hogy az oldal betöltése után 1 millisecundummal automatikusan (0,0)-ra (x, y kooordináta) scrollozza az oldalt. Korábban ez a trükk arra szolgált, hogy eltűnjön a safari addressbar-ja.

    Így logikus lehet, hogy ez a “hiba” (valójában feature) fellép, és most már szerintem nincs sok létjogosultsága, úgyhogy nyugodtan kivehető.

  19. Ez miért is alázás?
    Nekünk is 2 van itthon (iPad 3, iPad4(4g)).
    Mindenkinek arra van pénze amire akarja! Egy átlag dohányos havi 20-25eFt-ot elfüstöl, évente vehetne új iPad-et meg iPhone-t!

  20. Szerintem az A7 és az A6X-ben csak annyi a külömbség,hogy az A6X SZOFTVERSESEN le van korlátozva.

  21. @dzsega: Ennyi! Ezért a hozzászólásért jöttem!

  22. p0is0n:nem egészen.
    Az A7 64 bites A6x meg csak 32 már itt is bukik az elméleted!:)

  23. Ma volt szerencsem a kezembe fogni egy wifi valtozatot. Gyonyoru. Es hihetetlen konnyu. Eddig (az elsot kiveve) mindig feheret vettem, de ez a dpace grey nagyon el van talalva. Es reggel 8:00 kor mar ki is nyithatom a sajatomat. Meg jo hogy itt nincs munkaszuneti nap 🙂


Add a Comment