fbpx Skip to content

Leginkább azokról a kiegészítőkről szeretek írni, amiket én is használok, vagy kifejezetten ajánlok. Ezek azok a termékek, amik mögött több hetes próba áll, és számomra tökéletesen megfelelnek.

Mivel évek óta iPhone-t használok, így időről-időre kezembe kerülnek olyan tokok, amik kiemelkednek. Természetesen mindenkinek más ízlése van, de azt hiszem, a legtöbb ember számára talán az a legfontosabb egy toknál, hogy védje a telefont. Ezután jöhet az, hogy a gombok is megfelelőek legyenek, vagy védje az iPhone peremét, vagy legyen elég vékony, vagy éppen vastag. Legyen műanyag, vagy szilikon, vagy akár bőr. Abban biztosan mindannyian egyetértünk, hogy egy tok nem tud megfelelni mindenki számára. Nekem például az Apple új tokja egyáltalán nem tetszik, és végül nem is vásároltam magamnak.

Unknown

Még az iPhone 5s megjelenése előtt kaptam egy SGP SPIGEN Slim Armor S nevű tokot. A srácok ajánlották a SzifonStore-ban, ők is ezt használják csak furcsa színekben. 🙂 Már ott megtetszett, mivel a tok kemény és egyben rugalmas műanyag is. Ez azért fontos, mert ahogy látjátok, 2 részből áll. Egy keményebb középső rész, ami illeszkedik egy gumírozott belsőhöz, amely miatt nem kopik sem az iPhone 5, sem az 5s oldala.


A tok tehát nem karcolja meg a készüléket, és leejtéskor is tompít az ütésen, amit egyébként általában ki is szoktam próbálni, mert folyton leejtem.

Unknown-1

A tok másik fontos része a vaku- és kameranyílás kényelmes kialakítása, ami miatt az iPhone 5s-sel is kompatibilis, illetve a gombok. A felső kikapcsoló gomb és az oldalsó gombok is rendkívül jól használhatóak, illetve kényelmesen tudom némítani is a készüléket. Összességében én szeretem használni a tokot, nem csúszik ki a kezemből és kényelmes is. Persze nem életem legvékonyabb tokja, de ez valamiért most nem zavar, holott eddig mindig a nagyon vékony tokokat szerettem.

A tok megvásárolható többféle színben a SzifonStore-ból csupán 6.890Ft-os áron, illetve a One More Cafe-ban is meg tudjátok nézni vagy meg is vásárolható.

iPhone 5s fólia

Jómagam fólia-függő vagyok. Szinte azonnal szeretek átlátszó, rendes minőségű fóliát tenni a készülékre, hogy ha adott esetben nem lenne tokban, akkor se karcolódjon meg. A fóliát picit könnyebb cserélni, mint egy karcos kijelzőt, plusz olykor a fólia esésnél is védi az LCD-t, főleg, ha megfelelő minőségűt használunk. Szerencsémre az SGP összes fóliájának a kialakítása megfelelő az iPhone 5s-re is, így akinek iPhone 5s készüléke van már, érdemes beruháznia valamelyik SGP fóliára, amit a SzifonStore-os srácok fel is raknak buborékmentesen. Az SGP fólia ára ugyan nem éppen baráti, főleg ha az 1-2 dolláros fóliákat nézzük, de higgyétek el, érdemes néha 1-1 jobb minőségű, akár rendes üvegfóliát felrakni – ez utóbbiról egyébként korábban már írtunk is.

Screen Shot 2013-10-16 at 15.03.32 Screen Shot 2013-10-16 at 15.04.25

(4390Ft / 4490Ft)

Ezzel a fóliacsomaggal megvédheted a telefonod elő- és hátlapját is a karcolásoktól. Sőt, hogy szinte észrevétlen maradjon a telefonod védelme, a hátsó fólia matt (mármint a fólia középső része matt csak, alsó és felső vékony csíkok fényesek). Így megőrizheted az iPhone 5 eredeti designját. A Steinheil Ultra Oleophobic fólia előnye a zsírtaszító bevonat, ami tisztán tartja a felületét.

iPhone 5/5s Ultra Slim tok

Screen Shot 2013-10-16 at 15.16.32

Azért, hogy ne érje szó a ház elején, most egy olcsóbb tokot is bemutatnék. Párom használja az iPhone 5 készülékével, nem is egyet, hanem körülbelül vagy 5 félét belőle. Az iPhone 5/5s Ultra Slim tok egy egyszerű, félkemény műanyag tok, aminek a legnagyobb erénye az, hogy színes és rendkívül vékony, mint az ára. Csupán 1990Ft, ami szerintem egy nagyon baráti ár. A tokba egyébként rögtön beleszerettünk, mert legalább 8 féle színben érhető el, így az ember (lánya) simán vásárol belőle párat, hogy igazodjon a napi viseletéhez. 🙂 Egyébként a gombok is megfelelőek rajta, de persze közel sem tökéletesek annyira, mint az SGP-nél. Összességében a tok ára az, ami miatt tényleg megéri, mert kellően vékony és védi a telefont. Az iPhone 5/ts Ultra sim megvásárolható a SzifonStore-ból, vagy pedig személyesen kipróbálható, megnézhető a One More Cafe-ban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

30 Comments

  1. Azt irjatok a foliat ha megveszem a SzifonStore-bol fel is teszik nekem. De ki? Hol? 🙂 bocs ha elsiklottam valami felett. Regota keresek mar egy olyan helyet, ahol tenyleg jol fel is teszik.

  2. @lambdacore: nyilván be kell jönnöd a SzifonStore üzletébe, elvégre ha kiszállítást kérsz, a futár nem fogja tudni feltenni.

  3. Azt azért tegyétek hozzá hogy oldalanként 1000 ft-ért rakják fel a fóliát!

  4. Az mondjuk nem keves!! En egy ezrest szoktam adni borravalonak a 2 oldalert ha valaki bevallalja, de neha elrontja es bubis lesz vagy ferde. 2 ezresert viszont legyen akkor tenyleg profi 🙂 Nem tudom megnezni, hogy van-e a szifonStore-nak uzlete, mert kulfoldon vagyok es innen nem jon be az oldal, de majd utana nezek. Thx!

  5. Azt azer oda lehetne irni a tokhoz, hogy semmi koze a fémhez. Nem fikazodom, csak femnek neztem enis, akkor instantget lett volna. Igy maradok a kesobbi elementcase beszerzesenel, mondjuk az 20-30e FT.

  6. Ez a legjobb tok imádom az SGP tokokat ajánlom mindenkinek én a stylebolt-ban vettem ott amúgy olcsóbb 🙂 és van minden színben

  7. @mazsi1911: “Már ott megtetszett, mivel a tok kemény és egyben rugalmas műanyag is.”
    Szifonstore oldalán:
    “TPU kemény szilikonból készült védőtok műanyag hátsó betéttel iPhone 5 telefonokhoz. Ezáltal megőrzi az iPhone 5/5s eredeti dizájnját.”
    Csak el kéne olvasni…

  8. Én is ilyen tokot használtam(csak a sima SlimArmor) egyszer egy 3 méterről esett le a telefon semmi baja nem lett(még a toknak sem) amúgy meg egy 3/4 év alatt eléggé karcos volt a tok hátlapja(bár inkább az legyen mint ugye a hátlap)

  9. Ebay-en csak 10 €…;)

  10. @zuzoos888m3: …ami valószínűleg hamisítvány, igen. de csak bátran.

  11. Nemtudom h máshol is, de a német ebayen a hamisitvány licensz védett termékek árulása illegális..igen. Nemhinném hogy komoly cégek v kereskedők (nem privátok) bekockáztatnák a súlyos jogi következményeket..
    De a tok király 🙂
    Mi a különbség a sima és az “S” betűs között:)?

  12. Melyik jobb az Oleophobic vagy Crystal? 😀

  13. @Jadeye: Német ebay 10€ körül mocorog az ára , én is itt vettem és eredeti(német oldal – német forgalmazó) ! Nem csalás nem ámítás !

  14. @Manoo: Teljesen mindegy mennyi az ára. Ha azonnal kell bemész és megveszed, ha meg ráérsz akkor megrendeled. Nyilván nem fogjuk soha sem 10 euróért adni, mert képtelenség. Te gondolom ilyenkor nem fizetsz áfát. 🙂

  15. Nana, azért ki ne találjátok, hogy ha valaki más EU országból vásárol hivatalosan az áfacsaló 🙂 Mindezt mondom úgy, hogy ha valaki itthon csinál üzletet és jól, korrektül csinálja, akkor szívesen támogatom őt még ha ez esetek többségében ez plusz költséget is jelent egy német vagy angol rendeléshez képest.

  16. A toknak még a gyártói nagyker ára is több mint 10€…

    Megnéztem a német ebay-t, ott van az eredeti 21€ korül (ami teljesen reális ár érte!) és ott vannak a kamuk 10 körül… Nincs ezen semmi meglepő, amcsi ebayen tuti olcsóbban is lehet kamut találni… Ha valakinek az ár számít akkor vegye meg azt, de kézbe fogva ordít a különbség az eredeti és a kamu között!
    (ha bejöttök a boltba megmutatom, ugyanis mi is rendeltünk egyet, hogy lássuk milyen, azóta elrettentő példának használjuk (nem eladó!))

  17. Hadd kérdezzek az Ultra Slim tokkal kapcsolatban. Fekete iphone-on használva a tok és a keret közé bekerülő por nem karcolja meg idővel a keretet? Vékony, műanyag tokoknál szoktak ilyen problémát emlegetni, de nem tudom mennyire reális a veszélye ennek. Köszönöm.

  18. Slimarmor-t használom az 5-ösön több mint fél éve, piszok jó tok, kicsit megkopott a hátulja, de amennyit kapott nem csoda, meg még cserélhető is, szóval megérte rá beruházni! Viszont a GLAS.t-ből már kettőt rommátörtem, a kijelzőt teljesen megvédte, semmi karcolás… viszont az ára borsos, most egy fele annyiba kerülő “monolith tempered glass” csodát tesztelek, eddig jó…

  19. Sziasztok,

    Erdeklodni szeretnek, hogy a kovetkezo hetvegen nem lesz e valami fele ‘rendkivuli’ nyitvatartas a SzifonStore-nak az 5s hazai megjelenese vegett? En is annak a hive vagyok, hogy azonnal jo minosegu folia keruljon a telefonomra meg mielott elkezdenem hasznalni viszont en nem tudom biztonsagosan felrakni igy mindenkepp szeretnem ha helyben a SzS-ban megcsinalnak a leheto leghamarabb. 🙂

    A masik kerdesem is ezzel kapcsolatos: eleg ha csak akkor rendelem be a foliat/tokot ha mar meg van a telo is vagy erdemesebb elobb megrendelni mert esetleg kifogyhat? A pontos tok/folia combo-t meg nem tudom de mindenkepp valami minosegi darabot szeretnek. Gondolkozom a cikkben is irt tokrol es foliarol bar tokbol jobb szeretnek vagy femet amit ved es nem karcol belulrol vagy olyat ami teljesen atlatszo.

    Koszonom a segitsegetek!

  20. @Landon: Nem rossz ötlet. 🙂 nyugodtan megrendelheted később nem fog elfogyni szerintem. De utána nézek neked ezeknek. Bővebben esetleg írj egy mailt az [email protected] -ra! 🙂

  21. @admin: Köszönöm, írok akkor nekik is! Azt hittem valamiért, hogy Te is ott (is) dolgozol, rosszul gondoltam? 🙂

  22. @Landon: Mindent nem csinálhatok én. 🙂 Mindenre meg van a csapat, így könnyebben és gyorsabban tudunk reagálni.

  23. Én apródon találtam állítólag "eredetit" iphone 4re 2ezer forintért…:D

  24. @kricsi000: Az lehetséges, iPhone 4-hez azért olcsóbb. 🙂

  25. @admin: Tuti nem az! Nemrég a Westendben jártam, ahol próbált meggyőzni az eladó, hogy eredeti a tok, hiszen még doboza is van! 😀

  26. @admin: itt az iphone 5: [nem megengedett link]
    és a 4: [nem megengedett link]
    ha nem lehet linket írni elnézést

  27. @admin: Itt lakom , licitálok 2 nap alatt meghozza a DP.

  28. Jó ez az armor tok! Vettem is egyett. 🙂

  29. Én az OZAKI ultra slimet használok, nagyon precíz és szinte észrevehetetlenül vékony.Nem olcsó de én kitartok ennél a márkánál! A kijelzőmön 0,26 mm üveg lap van és már bizonyított mert a telefon sértetlen maradt egy betonos találkozás után.


Add a Comment