fbpx Skip to content

Szinte minden új eszköz esetén vannak az elején “gyerekbetegségek”, amiket persze pár héten belül ki is javítanak. Ilyen hibákra ad okot az iPhone 5s-ben az új, 64 bites A7-es processzor, és maga az iOS 7 is. Ennek eredménye lehet az is, hogy az appok kétszer gyakrabban omlanak össze az új készüléken, mint annak elődein, adott esetben kék képernyővel.

a7

Kétszer gyakoribb az appok összeomlása

A Crittercism több száz millió alkalmazás-indítást vizsgált meg az új készülékek megjelenése óta, és azt tapasztalta, hogy az iPhone 5s esetén az alkalmazások összeomlása 2% körül van, míg ez az iPhone 5 vagy az iPhone 5c esetén csak 1% körüli. Természetesen ezek a hibák minden nagyobb verzióváltás esetén megvannak, mint gyerekbetegségek, és épp ezért röviddel később javításra is kerülnek.

A problémához valószínűleg hozzájárul az is, hogy a fejlesztőknek ugyan volt hozzáférése az iOS 7-hez annak megjelenése előtt, de az iPhone 5s-hez, és így a 64 bites processzorhoz nem. És mivel az iPhone 5c gyakorlatilag egy átalakított iPhone 5, és így nem kapta meg a 64 bites processzort, így ebben az esetben ezért nem jelentkeznek azok a hibák, amik az iPhone 5s-t érintik.

A probléma egyik része tehát a 64 bit, amivel kapcsolatban az Apple elég jó munkát végzett, gyakorlatilag problémamentessé tette a fejlesztők számára a 32 bitről 64 bitre történő váltást. Összehasonlítva mindezt azzal, amikor a PC-s világban lépték meg a 32/64-es váltást, a fejlesztőknek adott esetben külön drivereket kellett írniuk, vagy egyéb módosításokat kellett végrehajtani, hogy minden rendben működjön. A hibák másik oka, hogy egyúttal az iOS is gyökeresen megváltozott, ami sokkal szembetűnőbb módon befolyásolta a dolgokat.

Szerencsére az Apple tisztában van ezekkel a problémákkal, és figyelemmel is kíséri őket, gondoljunk csak arra, hogy már az iPhone 5s és 5c megjelenése előtt kiadták rájuk a 7.0.1-et, illetve nemrég pedig a 7.0.2-t, így várhatóan hamar megoldják majd a háttérben a közben felmerült problémákat is.

Kék halál?

Új gondként bukkant fel a “kék halál”, ami most az egyes iPhone 5s-eken jelentkezik, ironikus módon a Windows-on jellemző összeomlásra emlékeztetve. Mivel itthon még nem kaphatóak hivatalosan a készülékek, így ez a hazai iPhone-osokat jelenleg nem érinti valójában, de érdemes említést tenni róla, megoldási lehetőséggel együtt.

A probléma csak még kínosabb attól, hogy mindezt az Apple iWork alkalmazásai okozzák adott esetben. Az Apple Support fórumán többen is azt írják, hogy amikor egy nyitott iWork dokumentumból átlépnek egy másik alkalmazásba, a készülék képernyője elkékül, majd az eszköz újraindul:

blue_screen_iPhone

Természetesen mi is kipróbáltuk egy iPhone 5s-en, többször is, de nálunk egyszer sem jelentkezett semmi ilyesmi. Az alábbi videóban viszont lépésről lépésre megtekinthető a dolog:

Áthidaló megoldás

Itt úgy tűnik, hogy a dokumentumok esetén a bekapcsolt iCloud szinkronizálásban lehet valami hiba. Így az egyik megoldásnak az kínálkozik, ha kikapcsoljuk az iCloud szinkronizálást. A másik, sokkal kevésbé drasztikus dolog, ha a másik alkalmazásra való váltás előtt visszalépünk a dokumentumok listájába, így bezárva a megnyitott fájlt, majd csak ezután váltunk át másik appra.

Mivel itt az Apple saját fejlesztésű szoftvereiről van szó, nem kell a külső fejlesztőkre, majd az Apple jóváhagyására sem várni, ezért várhatóan igen rövid időn belül kiküszöbölik ezt a problémát is, akár az alkalmazások, akár az iOS frissítésével. Így mire október 25-én hazánkban is elindul az új készülékek értékesítése, valószínűleg már nem érint majd minket ez a probléma sem, ahogyan azt az új készülékek szenzorproblémái esetén is reméljük.

Olvasd el a hozzászólásokat is

31 Comments

  1. iWorknél már az baromi gáz, hogy nemhogy 64bitre nem frissítette őket az Apple, de még iOS7-re sem. Ezek után nem csodálkozok egy ilyen problémán 😀 Persze, ha úgy állnak hozzá a 64bitre váltáshoz, mint Macen, akkor azt nem is fogják soha megcsinálni…

  2. Pont ez a lényeg, az iWorks még nincs iOS7-re optimalizálva. Miért csodálkozunk, hogy egy iOS6-ra megírt alkalmazás fagyogat egy újabb rendszeren?

  3. @jarodfree: annyiban igaz a felháborodás, hogy külföldön már jó ideje elérhető hivatalosan az iPhone 5s, ugyanakkor az iOS 7 pedig itthon is, így az Apple-nek ügyelnie kell a kompatibilitásra, így ciki az ilyen hiba. én azt inkább tartom furcsának, hogy itthon még nem is kapható hivatalosan a készülék, pár száz darab van azoknál, akik külföldről beszerezték azonnal, így nem olyan égető számunkra a probléma október 25-ig, mint amennyire azon néhányan pörögnek. 🙂

  4. iPhone 5s-em van a megjelenés hétvégéje óta és eddig nem volt olyan nap hogy ne indult volna újra a telefon. Nem teljesen indul újra hanem egyszer csak fehér képernyő Apple logóval kb. 3 mp-ig és vissza jön a rendszer. Baromi unalmas. A menü animáció – amikor kilépek egy alkalmazásból – akadozik.

  5. Úgy veszem észre hogy az apple csak akkor mozdul meg ha botrány közeli a hangulat. Ez eléggé elkeserítő.

  6. @Peti: ilyenkor csak a SpringBoard indul újra, ez nem a készülék/iOS újraindulása szerencsére. az akadozást és társait okozhatja az, ha bármiféle korábbi biztonsági mentésből állítod vissza az adatokat.

    @Cooltib: erről nincs szó, hiszen senki nem lát rá a szoftverfejlesztésük részleteire. tehát mire megjelenik mondjuk egy iOS 7.0.3, amiben ezt már javítják, addig eltelik több nap, ami alatt lehet felháborodni a hibán. nyilván technikai okokból nem lehet mindent azonnal megoldani, így viszont van idő arra, hogy háborogjon rajta bárki, akit érint. ez sajnos ilyen műfaj.

  7. @Jadeye: Igen, ebben egyetértek, az már önmagában is ciki, hogy a nagy iOS7 lázban a saját szoftvereik nem frissültek a rendszer megjelenésekor. Lassan az iWorks az egyetlen fontos appcsomag, ami nem frissült új designra. Ja meg a Podcasts 😀

  8. Nekem a sima i5 is volt,hogy újraindította a springboardot!Ezt addig csinálta,ameddig az iOS6
    Jb-es backup volt visszatöltve.
    Elegem lett nyomtam egy restore-t majd új készülékként állítottam be,azóta a hiba megszünt!
    Lehet ha nem jb-elt backup akkor is csinálta volna.
    Talán az iOS6 és 7 között van vmi gebasz.

  9. Az a gond hogy egyre több az ilyen hiba, és az ezekre adott jelenlegi válasz/megoldási javaslat finoman szólva is nevetséges, pl: kapcsoljuk ki az iCloud szinkronizálást… Ennyi erővel kapcsoljuk ki az eszközt és ne használjuk, mert nem lehet. iOS7 többi idegesítő dolgairól nem is beszélve. Szerintem rossz irányba halad az Apple, én az eszközeit prémium kategóriának tartom és úgy is kezelem, ezért számomra az ilyen amatőr bénzásáok nem elfogadhatóak.

  10. @janicroft: nem kell kikapcsolni az iCloud szinkronizálást, elvileg az is elég, ha visszalépsz a megnyitott dokumentumból.

  11. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  12. Find my Friends sincs frissítve iOS7-re 😐

  13. Minden rendszernél vannak hibák, olvass pár android vagy windows fórumot, sőt régen is voltak hibák mint az iOS-ben és az OSX-ben is, csak kevésbé volt hírértéke. Hibátlan rendszer nincs, nekem az a fura, hogy csak ennyi hibát találnak egy adott iOS verzióban, hiszen most mindenki ezt a sportot űzi.

    Egyébként ez nekem, mint mezei iOS felhasználónak csak jó. Minél több hiba van meg, annál többet lehet kijavítani.

    Tudom, tudom. Nem azonnal javítanak minden hibát. Az már fejlesztői kérdés, hogy mit lehet azonnal javítani és melyik hiba javítása von maga után tízszer annyi fejlesztői munkát. Ehhez már nem értek.

  14. Sziasztok…Segítség kéne..!! Szerintetek van köze az ios7 nek ahhoz hogy 2 napja nem tudom megnyitni a facebookot??? Valami error 2 ír ki,s nem lehet beregizni rajta.A profilom is eltűnt.. Szerintetek..??? Más app müxik..

  15. @petike7809: ennek nincs köze a cikkben foglaltakhoz. nézd meg weben, a számítógépeden, hogy be tudsz-e lépni. ha ott igen, akkor töröld le az appot, tedd fel újra, és próbáld újra. ha a gépen sem tudsz belépni, annak pláne nem lesz semmi köze a készülékedhez vagy az iOS-verzióhoz, a cikkben írtakhoz meg pláne nem.

  16. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  17. Nos az én iPod touch-omon is asszem 2x ujraindult a SprinBoard iTunes radioban.
    iWorkel nekem minden OK.
    Olvastam hogy backupból visszatöltött rendszer vagy OTA update után érdemes egy soft resetet csinálni (Lock gomb Home gomb addig amig neg nem látod az almát) AMI NEM TÖRÖL SEMMIT CSAK ujraindítja az iOS rutinjait. Update után ha lejöttem a wifiről csak akkor tudta újra csatlakozni ha restartoltam a routerem. Megcsináltam ezt a Soft resetet és azóta semmi baja!

  18. @janicroft teljesen igazad van. Ez nem egy felsőkategoriás irány. Hova tartanak ha a saját szoftvereit se optimalizálják a saját rendszerükre. Nevetséges!

  19. Az a nevetséges, hogy ekkora az intolerancia. Januártól a nulláról húzták újra az egész iOS-t, ami elég sok mindenben megváltozott, de mint minden új dolog ez is rejteget kezdeti betegségeket. Biztos vagyok benne, hogy ezek 7.1-ig teljesen megszűnnek, mert idén nem sokat pihentek Cupertino-ban és máig figyelnek a felmerülő problémákra ahogyan az a cikkekből is kiderül. Szerintem sok konkurens örülne, ha egy "reborn" rendszerüknek csak ennyi baja lenne, mint az iOS 7-nek. Az Apple idei baklövései szinte mind szoftveres alapúak, ami azt jelenti, hogy rövid időn belül javítaható és javítani is fogják. Jobs nincs többé, úgyhogy fogadjuk el Tim-et, aki hasonlóan jó vezető, csak max nem "veri" úgy a fejlesztőket, mint Jobs de ettől még mindenki teszi a dolgát csak kell egy kis idő mire le tudják tenni az asztalra azt, amit anno Steve segítségével tettek le. Türelem.

  20. @remsonique: elvileg igazad van, de az Apple éppen arra épített imídzset, hogy ők tökéleteset alkotnak és semmi szar nem kerül ki a kezük közül. Ebbe nem fér bele a kétnaponta kiadott al-alverziószámú frissítés, nem fér bele a magyarázkodás.
    Sokan temetik az Apple-t, hogy nem újít, hogy már csak trendkövető, nem elég ütős a hardver, de ezek valójában lényegtelenek. (Megjegyzem, jobban is jártunk volna a legfrissebb újítás nélkül, mai napig nem tudok sírás nélkül ránézni egy iOS7-es képernyőre.) Viszont a folyamatos problémák miatt – legalább is az én szememben mindenképp – sokkal többet veszít a cég az arcából, bár én sose szoptam be a “twice as perdfect” rizsát… Milliók viszont igen, akik most kapkodják a fejüket.

  21. @Before egyet értek veled. Engem is hasonlo hányinger kap el ha ránézek erre a kidolgozatlan fos dizájnra. Annó az win. xp-re különb ikonokat csináltam. @remsonique már ne haragudj de egy 250ezres telefonról beszélünk ami nem hasonlítható össze egy 50-70ezres telefonnal. Ez a felső kategória itt nem engedhetnék meg maguknak hogy egy félig kész rendszert kiadjanak. Persze ki kellett hogy adják vagy csúsztak volna és akkor a profit nem jön. Erröl van szó ez az ami számít a cégnek nem te vagy én vag a harmadik. Ahogy elnéztem az utobbi időben magasról tesznek a felhasználókra. Ezt a dizájnt is csak azért csinálták hogy a töblet tudás amit belepréseltek ne akassza meg a telefont. Ami nem nagyon sikerült nekik. (Egy elégedetlen i5 tulaj…)

  22. Nekem is vannak gondok az uj rendszerrel. Tetszik de kilep alkalmazasokbol vagy nem reagal rendesen…nem tudom en sem miert kellet kiadni igy…email cimeknel is tobb alkalommal keri a jelszavam,mikor elvan mentve rendesen minden. Idegesito nagyon. Eddig szerettem nagyon de mostmar kezd bosszantani hogy nem ugy mukodik ahogy kelllene. Zokkenomentesen. Pedig appeleknel regebben igy volt minden.

  23. @meszi83: ezeknek a hibáknak a legnagyobb részét megoldja egy tiszta restore, amikor nem állítod vissza az adatokat semmiféle backupból.

  24. Támogatom Jadeye álláspontját. Én és a barátaim iPhone 4-ekkel rendelkezünk és a régi tapasztalatokból merítve minden nagy verzióváltást "új iphone" módban kezdünk el és megdöbbentően jól teljesít a 7 mindannyiuknál. Próbáltuk régi iCloud-ból is beröffenteni, de valóban voltak utána fennakadások….a JB-s iCloud mentést meg főleg nem ajánlom. De tiszta indítással mindenkinek gond nélkül szalad és drasztikusan megnőttek az akkuidők a 6-hoz képest. És tényleg nem fanatizmusból védem az Apple-t. Egyszerűen a szemem láttára történik. Konkrétan 5 db i4-ről van szó, melyeket napi szinten látok…ebből egy az enyém, egy pedig az öcsémé. Nem hinném, hogy pont azt az 5 db-ot fogtuk ki, amin tud szépen szaladni az új iOS 🙂

  25. A probléma egyszerű. Nem kell kiadni olyan rendszert, ami bugos. Olyat meg főleg nem ami ilyen ronda. Az Apple azért vált kultuszcéggé, mert mindig egyedit és hibátlant alkotott. Steve Jobs elhunyt, és szvsz magával vitte az Apple-t is. Az iPhone 5-nél már kezdődtek a problémák a feltűnően erős kopással, aztán jött az iOS 7.. Jobs ezt soha nem engedte volna. Így az Apple beállt a sorba, elvesztette az egyedi, prémium kategóriára való érdemét. Nem azért fizet az értelmes ember ~200kFt-ot, hogy egy csúnya és lassú oprendszerrel ellátott, hibás működésű (gondolok itt pl az ujjlenyomat-olvasóra) eszközt kapjon. Ha az Apple gondolkodott volna, most egy olyan iOS 6.1.5-ünk lenne, ami nem hogy nem merítené az akksit ezerrel, az új flat design helyett (amit minden középkategóriás mobil oprendszeren megkapsz) inkább átvett volna pár hasznos tweaket a Cydiáról (NEM, nem warez-ra gondolok!!!) amikkel praktikusabb és könnyebb használni az eszközt. Az meg, hogy új chipet tettek az új készülékekbe, egyszerű parasztvakítás, nem több. Ha a kezedbe veszel egy iPhone 3G-t, csak egy újabb iEszköz után fog lassabbnak (de nem lassÚnak!) hatni. Az Apple csak önmagát akarja legyőzni, ami sikerül is, de rég nem ezzel kéne foglalkozni… Az öntörvényűség mellett oda lehetne figyelni arra is, hogy mik a felhasználó igényei, engedélyezni lehetne több támogatott formátumot, bevezetni állítható designokat, ha mindenképp erőltetni akarják ezt az új cuccot, lehetne végre fájlkezelő és BLUETOOTH.. Szóval sztem az i4S óta az Apple csak lefelé megy. Zuhanórepülésben. Az iOS 6.1.3-at futtató i4S-emet nem adnám semmiért, egyedül a BT és az LTE ami hiányzik, de ezzel még lehet élni.. Azzal nem, amit prémium címkével most tesz oda a polcokra az Apple.

  26. @JiGSaW113: “Nem kell kiadni olyan rendszert, ami bugos”
    azt ugye érzed, hogy ezt lehetetlen kivitelezni?

    “Jobs ezt soha nem engedte volna”
    ebbe kár belemenni, se te, sem én nem látunk rá arra, hogy Jobs mit tett volna, vagy mit sem. bízott Jony Ive-ban, és okkal adta neki a designt. azt sem tudhatjuk, pontosan mit és mennyi időre előre jelölt ki az Apple számára. nem volt ostoba, biztosan évekre előre megadta az irányt. ezen pörögni felesleges.

    “Az meg, hogy új chipet tettek az új készülékekbe, egyszerű parasztvakítás, nem több”
    de, bizony, hogy több! érdemes elolvasni az erről szóló korábbi, részletes cikkünket: http://szifon.com/2013/09/22/dupla-szohossz-dupla-sebesseg-mire-kepes-a-64-bites-apple-a7/

    “Ha a kezedbe veszel egy iPhone 3G-t, csak egy újabb iEszköz után fog lassabbnak (de nem lassÚnak!) hatni.”
    ebben sajnos nincs igazad, az iOS 4.2.1 elképesztően pocsék a 3G-n, konkrétan lassú tőle a készülék.

    “lehetne végre fájlkezelő és BLUETOOTH”
    bluetooth van, de fájlküldözgetésre az egyrészt lassú, másrészt biztonsági kockázat. fájlkezelés? mp3-ak felmásolása úgysem lesz lehetséges, külső appokba pedig most is másolhatsz az adott appon belülre médiafájlokat, amiket azokban le is lehet általában játszani.

    “az i4S óta az Apple csak lefelé megy. Zuhanórepülésben”
    mégis mindez történelmi csúcsot hoz a részvényárfolyamban, ami közben mérséklődött, de épp az ellenkezőjét mutatja a zuhanórepülésnek.

    ettől függetlenül értem, mi a problémád, de vajon akkor is így gondolnád mindezt, ha Steve nyújtotta volna át ezeket a dolgokat?

  27. @Jadeye: A hozzászólásomat kis túlzással írtam meg ez igaz, nem is azt akarom mondani, hogy 100% bug-free rendszer van elvárva az Apple-tőle, de azt ugye te is érzed, hogy ennél jobb is lehetne? Tudom, persze, javítva lesz majd az update-ekkel, de nem csak az iOS 7-re gondolok konkrétan, mindegyik iOS rendszernek megvoltak gyerekbetegségei.. Ez már régóta elég zavaró, és azért frusztráló, mert most vagyunk azon a ponton, hogy a mobil technikai újítások már szinte nem tudnak hova fejlődni.. És minden ilyen fázisnál az Apple túlteljesítette a konkurenciát, most pedig ez nem érzem hogy igy lenne. Egyébként nem veszekedni akarok és belátom hogy sok ponton neked is igazad van, de sok dolgot nem látsz tisztán, pl mi köze van a részvényárfolyamnak ahhoz, hogy milyen bugok vannak a rendszerben? Eleve rengeteg ember úgy van vele, hogy ha Apple akkor megveszi, mert eddig soha nem csalódott. Még az iPhone 3G esetén is, amit te magad is lassúnak mondtál, igaz, ezek nem 4.2.1-el érkeztek. Az iOS 7 és az új iPhone-ok soha nem látott botrányt okoztak, ezt be kell látnod. Azzal pedig, amit a BT-ről mondtál, egyáltalán nem tudok egyet érteni. Biztonsági kérdés? A kötelező párosítás és a láthatatlanság a kezdetek kezdete óta jelen van, akinek nincs annyi esze, hogy kikapcsolja a BT-t ha nem kell, vagy ne fogadjon el ismeretlen kéréseket, az ne vegyen iPhone-t. Lassú sem hiszem hogy lenne, hiszen mindig a legújabb BT rádiót teszik a gépekbe, kihasználatlanul… Ha valaki pedig mp3-akkal akar kalózkodni, az igy is ugy is megteszi, akár iTunes-ön keresztül. De könyörgöm, ne kelljen már MMS-t küldenem vagy fent lennem a Facebookon ha át akarok küldeni egy fotót a mellettem ülő havernak… Még ha lassú is lenne, az értelmes nép úgyis tudná, hogy ez nem az Apple miatt van, hanem a technika teszi, de különben is, évek óta tudunk ezzel élni, és nekem egy más telóról váltott felhasználó ne mondja, hogy ez nem hiányzik. Megint csak azt mondom: a felhasználó igényeit kellene nézni, és mindenki boldog lenne.

  28. Fájlküldésre ott az iMessage vagy az Airdrop, esetleg a felhő alapú szolgáltatások, melyek platform és távolság függetlenek, mint pl. a Dropbox vagy hogy kedvezzünk a konkurencia kényelmének: Google Drive vagy SkyDrive illetve az Ubuntu One. Gyors és többnyire megbízható rendszerek és bárkivel bármit megoszthatsz egy egyszerű link elküldésével…ez csak nagyobb kapukat nyit meg mint egy sima BT-s küldözgetés, nem? A "Steve Jobs ezt nem hagyta volna" dologról meg csak annyit, hogy ő azt is hagyta, hogy kijöjjön a 3G sorozat, ami egy konstrukciós zsákutca volt. Mégis szerettük és néhány szériahibát leszámítva megbízható is volt. Ehhez képest az 5 kopása bagatel dolog. Az 5s pedig elég erősen odavert a hardware-ben…az már más kérdés, hogy fejlesztői oldalról valóban került néhány komolyabb bug a rendszerbe…de szerintem itt karácsonyra boldogság lesz iOS téren is…legkésőbb 🙂 Addigra lesz JB is és orrvérzésig lehet letölteni a szkeumorf témákat azoknak, akik képtelenek észrevenni a minden téren hódító minimalista irányzatot. Az iOS kb. a legutolsó a sorban, ami elkezdte követni ezt az irányvonalat, ami már egy jó évtizede az építészettől kezdve a céglogókon át egészen az iEszközök kinézetéig mindenhová betette a lábát. A Microsoft ezt előbb felfedezte és lásd, a Google is átalakult. Nyilván szép volt az 1-6-ig design…nekem is tetszett. Viszont a stílusokban is változnak a korok. Gondolom ilyen téren nem szeretett volna a bukott cégek sorsára jutni, mint amilyen a Nokia és a Blackberry volt, melyek bár letettek valamit az asztalra, de elbízták magukat, majd túl későn léptek. Aki szereti a minimalizmust, annak jó a "flat" design. Aki nem szereti, az pedig már csak skin-ek után nyúlhat, mert a piacon lévő eszközök szinte mindegyike igyekszik ezen a téren is versenyben maradni. Jony munkáját pedig régóta ismerjük…egyáltalán nem meglepő, hogy ilyenre tervezte az iOS-t 🙂

  29. @remsonique: nem a flat-tel és nem is a minimállal van a baj, hanem az összhanggal. Tény, hogy vannak dolgok, amiket nehéz megszokni és vannak emberek, akik nehezen szoknak meg új dolgokat, de az iOS7 kinézete, az egész összbenyomás pocsék. Ronda. Úgy néz ki, mintha egy coreldraw-ra rászabadult pistikedizájner rakta volna össze a 90-es évek végén. Vannak jó és szép elemei, de nem konzekvens, ahol annak kéne lennie, viszont bántóan konzekvens néhány helyen, ahol nem kéne annak lennie.

  30. @Before: hát azért Jony Ive-ot ennyire nem kéne lealacsonyítani, mindössze kigyomlálta azt, amit anno Forstall forszírozott. ha eleve ilyen kinézettel jelenik meg anno az iOS, senki nem akad fenn ennyire a váltáson. pedig az utóbbi években rengetegen pörögtek azon, hogy unalmas már a design, most kaptak egy újabbat, ami meg nem tetszik. sajnos ez is egy ilyen műfaj, Ive meg csak visszanyúlt ahhoz, amit anno Forstall miatt el kellett vetnie: http://szifon.com/2013/06/14/jony-ive-csak-a-regi-ikonokat-hozta-vissza/

  31. @Jadeye: biztos sokminden van a háttérben, de ez valójában érdektelen, akárki is csinálta és akámi állt a háttérben, az végtermék ronda és igénytelen. Egyszerűen gyerekes. Félreértés ne essék, nekem nem az össze-vissza szkeuomorf cuccok hiányoznak, teljesen rendben lenne egy szép, egységes flat dizájn, ami viszont több kell legyen két vonalnál és két alapszínnél. De legfontosabb, hogy következetesnek kéne lennie és színválasztásában nem ennyire véletlenszerűnek.


Add a Comment