fbpx Skip to content

Több mint 2 éve hibás a naptár ikonon az “1”-es szám kijelzése. Ez azt jelenti, hogy pár pixellel jobbra van és nem teljesen középen. Több felhasználó, főként grafikus jelezte már az Apple-nek ezt a (relatíve) hatalmas hibát, de ezidáig sajnos nem érkezett rá javítás.

Azonban úgy tűnik Jony Ive erre is odafigyel és több napon át tartó munkával kijavította ezt a hibát is, így most már még szebb naptár ikonnal találkozhatunk. Bár azt hiszem, az ikon szó ebben az esetben kicsit túlzás, mert mindössze egy fehér lapon van elhelyezve egy szó és egy szám. 🙂

hiba

ku-xlarge

Félretéve a viccet, ez tényleg egy hiba és ugyan az átlagember nem veszi észre, azért az Apple-nek 2 évig tartott a hiba javítása, amit inkább nem is jellemeznék. Tehát az iOS 7 beta 4 tulajdonosok már a javított naptár ikonnal találkozhattak a tegnapi augusztus elsején.

[poll id=”104″]

A beta 4 egyúttal a korábbi, mikroszámítógépes feltörési lehetőséget is javítja. És noha szinte mindenütt “iPhone-t feltörő USB-s töltőkről” beszélnek, ahogyan a korábbi cikkünkben írtuk, a Mactans-ban használt elektronika egy BeagleBoard, ami egy mikroszámítógép, így egy ilyen “töltőre” dugott készülék esetén gyakorlatilag ugyanaz a helyzet, mintha azt a számítógépünkre dugnánk, hiszen egy egy ilyen eszköz nem tekinthető klasszikus értelemben véve USB-s töltőnek. Ráadásul a BeagleBoard méreténél fogva nem rejthető egy Apple iPhone-töltőadapter házába sem, így azzal véletlenül sem téveszthető össze, de ahogyan korábban írtuk, ne dugjuk a készülékeinket ismeretlen USB-s eszközre:

mactans_beagleboard

Mindenesetre aki eddig az iPhone-t feltörő töltők támadásától félt, az megnyugodhat, ezt a hibát, ahogyan az várható is volt, javította az Apple. Persze ne örüljünk ennek annyira, már legalábbis ha jailbreakelni szeretnénk, mert ezzel jelentősen nehezebbé válhat majd az iOS 7 jailbreakje is egyúttal.

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. “Több mint 2 éve hibás a naptár ikonon az “1″-es szám kijelzése.”

    Esküszöm felnevettem.

  2. @hegyi: min? ha azt veszed alapul, hogy a tökéletességre törekvést az Apple folyamatosan hangoztatja, akkor kifejezetten kínos, hogy ez pontatlan volt. nyilván egyáltalán nem életbevágó, sokak számára meg fel sem tűnik, pláne, hogy egy évben 12 alkalommal látszik csak.

  3. Jadeye: hát nem tudom mikor még Szifonom volt engem valahogy nem tudott most érdekelni az az 1-es de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy valakit zavart volna. Igen tudtam, hogy kicsit el van tolódva mert már irtak róla korábban is de hogy ez valakit zavarna… hát… kicsit gáz.

  4. @hegyi: Hát szerintem az a gáz, hogy eddig kellett várni egy egyszerű hiba javítására. Bármelyik frissítésbe bele kerülhetett volna, nem hiszem, hogy két évig tartott kinyomozni mi okozza a hibát.

  5. Mekkora hibák derülnek ki az embertelen. Nem is tudom, hogyan használtam eddig az IOS-t, hogy a naptári ikonban a szám két szőrszállal odébb volt.

    Ez a megabug most megváltoztat mindent. Innentől másképpen nézek a naptári ikonra. Megnyugodtam. Nyugodtam alszok.

    Ti az elmúlt 2 évben észrevettétek ezt a hibát? ( Állandóan ezt elemeztem )

    Nem, de most sem érdekel (50%, 421 válasz) ( Ha úgy marad volna átváltok droidra )

    Hegyi ! Szintén a hasamat fogtam mekkora cikk lett ez 🙂

  6. Egész jó az iOS7, de remelem a GM-be bekerül a régi skin lehetőség is, mert ez az új színvilág valami borzalom és nagyon gagyi hatást kelt.

  7. Nekem 4S-en iOS6 óta nem frissül noticenterben a mail appban kitörölt levél, tehát ott csücsűl addig míg a kis kereszttel ki nem szedem. Ha rábökök elnavigal a mailbe, de a levelet értelemszerűen nem találja mert előzőleg eltávolítottam. Az elején rohadt bosszantó volt, mára megszoktam hogy maanualiasan kell kitakaritanom utána az NC-t.

  8. Már nem azért, de eddig volt tökéletesen középen a szám és most csósztatták félre.
    A horizontális közepe nem a száránál van…

  9. Igaz, hogy bem ide tartozik de észrevette valaki, hogy a béta4-ben rosszalkodik a zene lejátszó?! Elindítom a számot, képernyőt lezárom, zene megy. Mikor kinyitom visszaugrik arra a percre ahol lezártam a kijelzőt. Másnál van ez a gond? (Iphone 5)

  10. Nekem is feltűnt hogy ronda a naptár ikon és most, hogy a helyére került az egyes továbbra is az maradt. Ennél sokkal nagyobb hiányosságok vannak az IOS-ben, de hogy csak egyet említsek, az Photos ikon teljesen semmitmondó, azon kívül hogy dizájnos semmilyen téren nem utal arra, hogy mire szolgál. Színhasználat inkább egy mesére emlékeztet mint egy komoly készülékre.

  11. én azon nevettem a legnagyobbat, hogy “több napon át tartó munkával” :DDD micsoda pozícionálási problémával kellett itt szembenézni, atyaisten.


Add a Comment