fbpx Skip to content

Már korábban írtunk arról, hogy az iOS 7 megjelenésével az Apple sokat javít a biztonságon, sőt a lopások ellen is komoly védelmet épített be, ami jelenleg megkerülhetetlen!

cikk1

Azt hiszem, a Find my iPhone-t nem kell senkinek sem bemutatni, de eddig csak akkor vettük hasznát, ha éppen a kocsiban felejtettük az iPhone-unkat és lakásba érve vettük csak észre, hogy “elveszett”. Persze néhányszor jól jött azért, de nagyon kis mértékben segítette a lopások alkalmával elveszett telefont előkeríteni. Ez az új opció ugyan nem gátolja meg a lopást magát, azonban az Apple felépített néhány nagyon hasznos mechanizmust, hogy a tolvaj rájöjjön: eleve felesleges iPhone lopnia, nem tud majd kezdeni vele semmit.

find-my-iphone-ios-7

Amikor a készüléket testre szabjuk és beállítjuk az iCloud-ot, mindenképp megkérdezi a rendszer, hogy a Find my iPhone is bekacsolva legyen-e. Erre nyilván és logikusan igennel válaszolunk, ekkor kéri majd az Apple ID-nk jelszavát és ezzel tulajdonképpen azt érjük el, hogy rajtunk kívül más nem fogja tudni használni a készüléket. Ez azt jelenti, hogy sem a visszaállítás funkció, sem a frissítés, sem pedig egy mentés visszaállítása nem fog rajta működni, ameddig ki nem kapcsoljuk a Find my iPhone-t.

Nyilván most sokaknak eszébe jut, hogy na igen, de akkor ott a DFU mód! Valóban, DFU módban vissza lehet állítani a készüléket a legújabb szoftverre, de aktiválni már nem fogja engedni. És épp ez benne a lényeg.

iOS7_Find_My_iPhone_WWDC_2013

Tehát a Find my iPhone és az iCloud fiókod segítségével “magadhoz kötheted” ezt a készüléket, így ha bárki ellopná, nem tud vele mit kezdeni, mert egyszerűen nem lehet csak úgy újratelepíteni, illetve ha újra is telepítette DFU-ban, attól még nem ismeri sem az iCloud fiókodat, sem a hozzá tartozó jelszavad. Ez teljesen igaz arra az esetre is, ha esetleg még van időd bekapcsolni az Elveszett módot, és ilyenkor a becsületes megtalálónak lehetősége van arra, hogy telefonáljon neked a beállított telefonszámon, kivéve persze, ha éppen egy tolvaj, akinek ez esze ágában sincs.

Nézzük meg mindezt a gyakorlatban

Tegyük fel, hogy ellopják a telefonomat, de még vagyok olyan gyors, hogy elveszett módba kapcsoljam, ami sikerül is. Ezt az iCloud.com-on bejelentkezve tudom megtenni, vagy éppen egy másik készüléken lévő Find my iPhone appal:

Screen Shot 2013-07-29 at 20.51.06

Screen Shot 2013-07-29 at 20.51.37

Rögtön emailt is kapok az aktuális helyzetről, és a telefon pedig lezár. Ilyenkor általában a tolvaj kiveszi a SIM kártyát vagy kikapcsolja a telefont. Amennyiben kikapcsolja, még rosszabbul járt, mert a véletlen nem elkódolt adatokat sem képes már lementeni utólag, a jelkód és a telefon hardveres kulcsai lezárnak. Nyilván neki nem az én adataim az érdekesek, hanem maga a készülék, tehát megpróbálja azt újratelepíteni, mely egy iTunes-ra kapcsolódással kezdődik. A restore gond nélkül végigfut, viszont a folyamat végén a készüléket ugyebár aktiválni kell a használathoz. Ez viszont nem fog neki sikerülni:

Screen Shot 2013-07-29 at 21.10.08

Az aktiválási felületről pedig nem jut tovább, ha nem tudja az iCloud felhasználó nevemet és jelszavamat. Ilyenkor nyilván megpróbálja elpasszolni, aztán vagy még a tolvaj, vagy már az új tulajdonos megkísérli újjáéleszteni a készüléket, ami persze szintén nem jár majd sikerrel. Nyilván berakják DFU módba, az újratelepítés el is indul, ám hasonlóan a fenti képernyőképbe futnak bele. Ráadásul ez az aktiválási zárolás iOS 6-os rendszer esetén is megjelenik, hiszen szerveroldali a dolog, az Apple látja, hogy a készülék elveszett módban van, így az aktivációs szerver elutasítja az aktiválást. Tehát ha már iOS 7 alatt egyszer rákapcsolódtál a Find my iPhone-ra, onnantól ez biztonságot ad majd még azalatt is, ameddig az iOS 6 még elérhető.

De nézzétek meg az alábbi videót, amit én vettem fel:

Tehát egyelőre ezt a védelmet egy iPhone 4S vagy egy iPhone 5 készüléken nem lehet megkerülni, többek között azért, mert nincs jailbreak a legfrissebb szoftverre, illetve a hivatalosan legfrissebb verziónál régebbi rendszerre nem tudunk visszamenni.

iPhone 4 esetén ha van SHSH, akkor régebbi rendszerre vissza lehet menni és esetleg a jailbreak segítségével hacktiválni, de akkor meg nem fog működni a push, sem az iMessage és társai, sőt, még az sem teljesen biztos, hogy sikerül hacktiválni, vagy hogy utána mit szól majd hozzá a készülék.

Egyelőre úgy tűnik, hogy megakadályozni nem minden esetben lehet ugyan a lopást, de a tolvaj kedvét biztosan elvesszük tőle, ha nem tudja eladni a készüléket. Egyelőre csak alaplapcsere a megoldás, ami igen drága manapság.

Nektek hogy tetszik ez az opció?

Olvasd el a hozzászólásokat is

53 Comments

  1. 🙂 Zsir. 6.x-en ez elérhető, vagy kötelezően kell neki a 7.x?

  2. Jól hangzik.
    1. Ahhoz, hogy Lost Mode-ba kerüljön a telefon, szükséges internetkapcsolat? Vagy vmilyen úton-módon GSM hálózaton, adatkapcsolat nélkül is aktiválható?
    2. Ha jól forognak a kerekek a fejemben, akkor iPhone 4 esetén sem kell különösebben félni, hogy restore után tudják használni.
    Tegyük fel: a frissen ellopott iPhone 4 zárolva van, így nem férünk hozzá a Cydiás SHSH-khoz. Tehát csak a legújabb iOS-t tudjuk felrakni, amihez nincs jailbreak. Mivel nincs jailbreak, ezért nincs Cydia és nincs SHSH se, mert nyilván a lopott készülék mellé nem kapjuk meg az SHSH-kat a tulajdonostól. Ergo a tolvaj nem tud régebbi iOS-t felrakni SHSH hiányában.
    Ezzel kapcsolatban még egy kérdés merült fel bennem: Lost Mode-ban lévő iPhone 4-ről le lehet-e menteni az SHSH-t a TinyUmbrella “Request SHSH From Cydia” opció segítségével?

  3. Akkor már nem lenne egyszerűbb, ha lopott módban:

    – Sem a kikapcsolás,
    – Sem a DFU és HARD RESET nem működne,

    Amíg le nem merül a telefon???

  4. Akkor mi van, ha már csak akkor tudom bekapcsolni az elveszett módot, amikor már a tolvaj az újratelepítés közben vagy azután jár, de még az aktiválás képernyő előtt? Akkor sem fogja engedni aktiválni?

  5. @dnp: jelenleg kell hozzá az iOS 7.

    @Vikitorony: internetkapcsolat kell. a korábbi iOS verziók esetén nem lehet egyelőre tudni, mit reagál, de aktiválni nem fogja, hiszen szerveroldali tiltás alatt áll.

    az SHSH-khoz sosem kellett viszont jailbreak, mert az SHSH-t nem a készülékről kéred le, hanem az Apple-től. ahhoz meg nem kell jailbreak. és ha azt lekérted egyszer, akkor mentésre került a Cydiába.

    a request SHSH from Cydia természetesen a Cydiából kéri le az SHSH-t, és nem a készülékről.

    ezeket a cikkeket ajánlom, hogy elolvasd a témában:
    http://szifon.com/2011/01/26/mi-az-az-shsh-es-hogyan-mukodik-a-tinyumbrella/
    http://szifon.com/2013/04/19/gyakori-kerdesek-mi-az-a-tss-center-es-mi-tortent-a-cydia-altal-mentett-ios-6-os-shsh-kkal/

    @PredatorNo1: nem. a SIM kártyát ugyanis bármikor ki tudod venni, tehát az ellen nem védene az, amit írsz.

    azzal lehetne jobban feldobni a dolgot, ha ilyenkor a Find my iPhone az aktiválási kísérleteket is feldobná a térképen, mint aktuális helyszín. bár elképzelhető, hogy ezt is megteszi majd, elvégre semeddig nem tart neki a GPS-szel lekérni az aktuális helyzetet.

    @tomi35: ha elhagytad a készüléket, és elveszett módba teszed, akkor a készülék zárolási részhez az kell, hogy még elérhető legyen a készülék, de az aktiválás zárolása valószínűleg még akkor is menni fog (hiszen szerveroldali dolog), ha már kikapcsolta a telefont.

  6. fenébe ezek után kénytelen leszek feltenni majd ezt a ronda de jó ios-t

  7. Múlthéten sikerült visszaszereznem Find my iphone-al az 5-ömet. miután elhagytam.. nagyon örültem neki, kiírattam a számot meg hogy elveszett és megkerestem hol van és megtaláltam. a megtaláló rendes volt mert nem akarta ellopni (annyira). Szoval sok minden kellett hozzá h összejöjjön, de meglett. I love Apple!

  8. @Robi: Remélem azért megköszönted. Az egyik barátom talált egy iphone-t, egyből hozta hozzam mert nem ért hozzám. Sikerült megtalálni benne a tulaj címét és visszavitte neki másnap. A tulaj ennyit mondott: “Már megrendeltem az újat, mit tartott 1 napig?! kösz Csá!”

  9. @Jadeye: és mi van akkor ha el akarom adni? akkor csak kikapcsolom ezt a funkciót és ennyi?

  10. @ToniSlow: igen. ha nincs bekapcsolva rajta a Find my iPhone, akkor az aktiválás lehetősége sincs lezárva.

  11. Szep es jo, es tenyleg nagyon hasznos funkcio, de sajnos megis komoly dilemma, hogy az ember hasznalja, vagy sem ezt.
    Sajnos, ha letiltjuk a telefonunkat, ezzel azt erjuk el, hogy kikerul a forgalombol, es sosem latjuk tobbe, ha valoban tolvaj kezebe kerult, es nem becsuletes megtalaloeba. (Ez utobbinal leginkabb meg a Find my iPhone-ra se lenne szukseg).
    Mondom a sajat peldamat:
    Tavaly nyaron elhagytam a 3Gs-emet. A T-nel azt tanacsoltak, h ne tiltsam le, mert csokken a megtalalas eselye… Gondoltam magamba, ha mar nincs, akkor nincs, okozzon masnak annyi oromot, mint nekem.
    Lass csodat: 2 honappal kesobb igazoltatas utan egy fiatal korunal megtalaltak a keszulekemet, es a nyilvantartas alapjan visszakaptam. (Meg foliat is kaptam hozza! 🙂 )
    Tehat a dilemma adott, mit tegyek, mi a helyes megoldas??? :$
    Szerintem jo ez a funkcio, de picit jobban bele kene maszni a szemelyisegi jogokba ahhoz, h ugy mukodjon, ahogyan azt a tisztesseges vasarlo szeretne, pl. en siman kuldenem a GPS koordinatakat reset utan is a valodi tulajnak…
    Sry, h igy elnyujtotttam a mondanivalom!
    ®

  12. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  13. srácok, kéne egy kis help…
    beta 4-et felraktam, kipróbáltam ezt az új Find My iPhone-s dolgot, meg a kulcskarikát. Kérte a jelkódom, megadtam neki, 2-3x is, ugyan azt persze, szóval nem én bambáztam el. Viszont nem engedi feloldani, azt írja hibás jelkód, le van tiltva egy darabig most. iCloud-ból küldtem rá értesítést, stb., kipróbáltam az új Find My iPhone-t. Azóta próbálom feloldani, nem fogadja el a jelkódot. Ilyenkor mi a fasz van, tudtok segíteni?

  14. @roobertnemes: ha letiltatod IMEI alapján, és bejelented a rendőrségen, akkor a hálózatra jelentkezéskor a szolgáltató rendszere rögtön megkapja például ezeket, és külön jelezheti a rendszerük, hogy tiltólistás készülékről van szó, amivel adott esetben épp, hogy gyorsulHAT az eljárás:
    – használni szándékozott SIM adatai (telefonszám, ICCID, ebből az előfizető adatai, stb);
    – a készülék aktuális pozíciója a kapcsolódáskor használt cella alapján.

    ha nem tiltatod le, akkor vígan használja, és így ha jókor kéri le a rendőrség az adatokat, szintén megfigyelhető a készülék, de fennáll annak az esélye, hogy már olyan valaki használja, aki megvette a tolvajtól, nem tudva arról, hogy lopott készülék. így akkor te visszakapod ugyan a készüléked, de valaki megszívta, mert fizetett érte.

    ha viszont letiltatod, akkor az előbb-utóbb sehol sem lesz használható (egyelőre talán az oroszok a kivételek, vagy tőlünk sokkal keletebbre), ez viszont annak az esélyét növeli, hogy alkatrészekre szedik.

    hogy mi tehát a jó megoldás, az nagyon jó kérdés. a fenti funkció pontos működése viszont majd csak az iOS 7 hivatalos megjelenésekor lesz nyitottabb könyv, tehát könnyen elképzelhető, hogy ahogy fentebb is írtam, minden aktiválási kísérlet esetén is elküldi majd a készülék a koordinátákat, ami alapján be lehet határolni. de a törvényi végrehajtás továbbra is a hivatalos szerv dolga lesz.

    @sdforlife: ez egy beta rendszer, ami nem mindennapos használatra van, így teljes lelki nyugalommal elképzelhetőek ilyen hibák. esetleg restore?

  15. @Jadeye: tisztában vagyok vele, de ez egy kicsit nagyobb probléma annál, minthogy bugos a youtube vagy valami.. restore is off, nincs más ötleted?

  16. @Jadeye: Értem az SHSH-k működését meg, hogy nem kell hozzá jailbreak. Viszont alapesetben csak a legfrissebbet lehet lekérni az Apple-től. Tehát i4 esetén nem tud a tolvaj korábbi (4.x, 5.x, 6.x) rendszerre downgradelni, mert csak a legfrissebb iOS SHSH-ját tudja megszerezni a lopott telefonhoz.
    Kivétel lehet ez alól, ha a jailbreakelt készülékről zárolt állapotban lekérhető a Cydiába mentett SHSH, mert onnan kinyerheti a régebbieket is, nem csak a legfrissebbet.

  17. @Vikitorony: a Cydiából való lekéréshez nincs szükség a készülékre, csak tudni kell az ECID-jét, amit pedig az Umbrella még zárolt készülék esetén is megmond, de akkor egyúttal már le is tudja hozzá kérni a Cydiából. ehhez nem kell az sem, hogy működjön a készüléken az iOS.

  18. @JEROME: Meg persze, meg is hivtam egy italra. Meg meg is fogom ha látom. rendes volt. nemsok ember adná vissza egyből..

  19. Nekem egy dolog jutott erről eszembe.
    Teszem azt megveszek kéz alól egy ikészüléket.
    Én magamnak restore olom, meg tán még bármi nélkül tudom aktiválni is.
    nade.
    Utólag úgy érzi az extulaj, hogy dögöjj bögöjj és nekem lost mode ba kapcsolja a saját accountján keresztül, mert nem törölte ki az iCloudjából.
    Ugye a készüléket én restore olom valamikor valamiért és a későbbiek folyamán, engem egy felhasználónév jelszó vár aktiváláskor, ami ugye az előző tulajé kell legyen. Na akkor hova rohangálsz, vagy mit bizonyítasz?

  20. @Jadeye: Így már minden tiszta, köszönöm.

  21. @aazmrtn: Ha nincs rá aktiválva az iCloudja és tudod restorolni akkor ő nem tud hozzáférni a telefonodhoz. Addig ameddig meg rajta van az iCloud accountja Te sem tudod restorolni és ez feltűnik majd neked 🙂

  22. @aazmrtn: Ha kéz alól veszed az az első, hogy még a tulaj jelenlétében törlöd az iCloud fiókot, és az Apple ID-t és utána törölsz mindent a készülékről és csinálsz egy saját Apple ID-t. Vagy tévedek?! – így el lehet kerülni mindenféle kellemetlenséget.

  23. @laci1117: Ha a régi tulaj ott helyben kilép az iCloud fiókjából, akkor onnantól kezdve szabad a telefon, nem fog tudni későbbiekben hozzáférni. Ezután Te beállítod a sajátodat és innentől a tied és védve van.

  24. Vajon Find My iPhone “látja” -e a készüléket, amikor DFU módban való restorálásnál amikor az iCloud jelszót kér?

  25. Vajon Find My iPhone “látja” -e a készüléket, amikor DFU módban való restorálásnál az iCloud jelszót kéri?

  26. @iGergo: ez egyelőre nem egyértelmű, de ha visszaolvasod a hozzászólásokat, pont ezt említettem már többször is, hogy a restore után az aktiválási kísérletkor lekérdezhetné az aktuális GPS-pozíciót.

    a korábban megadott szöveget (a cikkben a videóban ez a “Szifon.com – Elveszett!”) viszont ekkor is kiírja, tehát ha azt állítod be, hogy “elveszett, itt hívj: [telefonszám]”, akkor azon a számon még ilyenkor is fel tud hívni a becsületes megtaláló (vagy egy pórul járt vásárló).

  27. Nehogy már a használtpiacot helyezzétek előtérbe a lopások visszaszorításánál 😀

    Alkatrészként értékesítés: A VIII. kerületi bennszülött nem fogja tudni darabokra szedni, mert hülye hozzá, ahhoz valamilyen szintű szakértelem kell. Ezek többnyire szem előtt lévő, ismert szervízek, akiknek nem éri meg talán erre játszani, a sarki GSMszervíznek pedig nem fog tudni nagy tételben eladni. Így a bennszülött vagy elviszi(eladja) az orgazdájához, aki tele van lóvéval és nem tart egy embert, hogy szedje szét a készüléket, hanem kifizet X pénzt egy programozónak, hogy valahogy oldja meg. Miután kijön a JB ez nem lesz megoldhatatlan, és lesz is ilyen, majd megcsinálja valami ukrán/orosz és veszik tőle. Másik eset, hogy bennszülöttünk fű alatt megpróbálja értékesíteni a lopás után. Arra, hogy az iPhonet nem éri meg kikapcsolni lopás után, mert nem tudja eladni hamar rá fog jönni, tudni fogja, el fog terjedni köztük. Akkor bekapcsolva kell hagynia és mivel így működni fog a Find My iPhone, meg lesz az eszköz. Persze feltételezve azt, hogy a tulaja nem a wannabenek az a fajtája, aki kiköhögi a telefon árát, de adatforgalmat már nem, hisz minek is fizessen azért, hogy bármikor ki tudja használni a telefonja tudását, inkább vadászik a wifire.

  28. @aazmrtn:
    Ez engem is érdekel, hiszen ha restore után is bármikor letilthatja érdekes helyzet áll elő. Lehet h úgy adja el h nyom egy restoret, tehát semmit nem látok abból h aktív-e a find, majd eladja és utána nyom egy elveszett módot…. Valóban fontosabb h meglegyenek a telók, de van akinek nincs lehetősége újat venni…

  29. @multit: nem tilthatja le, ha előtte kilépteted az iCloudból. ezt a te felelősséged megtenni. amellett az elveszett mód csak akkor kapcsolható be, ha a készülék elérhető. restore után tehát nem. utólag talán maximum az aktiválási zárolás lehetne bekapcsolható, de ez még az iOS 7 hivatalos megjelenéséig sokkal részletesebben le lesz írva az Apple oldalán, felesleges most elméleteket gyártani, hiszen csak beta.

  30. És mi van akkor , ha csak jelkódra van lezárva a készülék , és nincs elveszett módban ? Így restore-olhatja a “megtaláló” és használhatja ?

  31. @mychip: ha be van kapcsolva a Find my iPhone, akkor az iTunes nem engedi a restore-t. nyilván DFU-ban nem fog tudni ezzel foglalkozni, de ezt nem teszteltük, valamint a hivatalos megjelenésig még sok részlet változhat, finomodhat.

  32. @Jadeye:
    A béta 3-ban a Find My iPhone-on belül 2 opció volt, az egyik a jelszó kérése aktiváláskor, de ahogy látom, ezt kivették belőle.

  33. Nekem csak pár kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.
    Ha lost módba rakom a telefont, de a sim kártyám pin kódos, akkor is képes lesz az illető felhívni ezen a telefonszámon, vagy üzenetben küldjem le neki a pin kódot is? 😀
    Ha a sim kártyát eldobja, újrahúzza a telefont, de nem aktiválja, akkor wifin tudja használni ezután? Mert jelenleg ez lehetséges..
    Na és a bónuszkérdés: Ellopja, eldobja a simkártyát, hazamegyek bekapcsolom a lost módot, ő nem tud hozzáférni a telefonhoz, újrahúzza, felmegy wifire, akkor is beaktiválódik a lost mód?

  34. aktiválás nélkül semmit nem tud használni, mivel nincs kezdőképernyő, nincs menü, nincs semmi. Az aktiválás nem kihagyható, és ha be volt kapcsolva a find my phone, akkor aktiválás előtt mindenképpen kéri az icloud fiókodat, akár lost állapot, akár csak újra telepítés… 🙂 Semmit nem tudsz csinálni a telóval… :))

  35. Sziasztok!
    Ezzel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy mivel 2 hete loptak el tőlem 2 db Iphone 4S készüléket amik ráadásul hálózatfüggetlenek voltak és iOS 6-on voltak. Mindkettőn aktiválva volt a find my iphone, ami ugye semmit sem ér…
    Van-e rá bármi mód, hogy az apple vagy egyéb csatornán keresztül legalább letiltódjon a telefon?
    Az Apple-el beszéltem ott csak azt mondták hogy regisztrálták az esetet és ennyi. Engem már az is megnyugtatna, ha akitválnák rajta ezt az aktivációs védelmet, mivel igen sokáig dolgoztam a telókért, jól esne ha más nem használhatná munkám gyümölcsét.
    Van valakinek ötelte mit lehet még egyebet tenni az ügyben?
    köszi

  36. Üdv! A következő problémám adódott. Vásároltam egy iPhone 4S 32Gb-át, amivel egy darabig semmi gond nem volt. Viszont elfelejtettem átjelentkezni a saját iTunes fiókomba, és egy szép napon ez a tiltás fogadott. Jailbreak nem segít, merthogy nincs aktiválva… Akkor most komolyan semmi lehetőségem?

  37. @cxaxoxc: vedd fel a kapcsolatot azzal, akitől vetted, hogy törölje a saját iCloudja alól, vagy írja be neked a jelszót az aktiváláshoz. esetleg vedd fel a kapcsolatot az Apple-lel, és igazold a tulajdonjogot a készülék sorozat- vagy IMEI-számát is tartalmazó adásvételi szerződéssel. semmi más nem fog ezen segíteni.

  38. @Jadeye: Na ez remek. Sajnos az eladó elérhetetlen, adásvételi pedig nem készült ;( Azért köszönöm a választ.

  39. Van egy amcsi, Verizon-os iPhone 4S, iOS7.x-szel amit amerikai ismerős talált Nashvilleben. Hazahozta, hozzám került. Én meg visszajuttatnám az eredeti tulajnak. Hátha – ne adj Isten – az 5S-em elvesztésénél nekem is visszaadja valaki, de az iCloud bejelentkezésen nem jutok túl, ott pedig nem mutatja a teljes e-mail címet, csak annyit w*****@icloud.com. Láttam lehetőségeket a 112 hívással, kontakt hozzáadásával, blokkolásával, amivel elvileg el lehet addig jutni, hogy lásd az azonosító e-mail címet. Ezen keresőszavakra (icloud bypass activation) a Google semmilyen használható infót nem dob ki, ugyanis elvileg a 112 hívása utáni háromszori power-gomb megnyomás után, megszakítja a hívást, de nekem nem. Nem szűnik meg a kapcsolat és folytatódik a hívás.
    Van egy másik lehetőség is, de az csak iPhone 4-re vonatkozik.

    Van valakinek ötlete, hogy jutok el az e-mail azonosítóig, mert tény, hogy egyelőre az iOS 7 biztonsági funkciója jól működik, de így konkrétan egy becsületes megtaláló sem tudja visszaadni a telefont. Csak iBrick-kelte a telefont. Bármi ötlet? A telefon: iPhone 4S, iOS 7.x, Verizon sim van benne.

  40. @PeterHz: én találtam egy videót, ami alapján egy teszt iPhone 4-en sikerült belépni az ikonokig (112-nél csak dupla home kell), de ott hiába javasolják, hogy indítsd el mondjuk a FaceTime appot (mert csak az meg a Newsstand indul el, meg nyilván a Phone), és akkor abban majd ott lesz az email: nincs ott.

    a SIM-et viszont beletéve egy független készülékbe, az ki fogja írni a telefonszámot (Phone appban a névjegyzék legtetején, vagy a Beállítások appban a Phone menüpontban), és ha eddig is iPhone-t használt, akkor valószínűleg a mobilszám iMessage-ready, így tudsz neki ingyen írni.

    ha ez nem jön össze, akkor meg felveheted a kapcsolatot:
    * az Apple-lel, akik *talán* tudnak segíteni ebben, hogy visszajuttasd az eredeti tulajdonosnak;
    * a Verizonnal, akik be tudják azonosítani a SIM alapján az előfizetőt, és talán szintén tudnak segíteni.

  41. Mi tévő legyek, ha ‘erased’ módba raktam a telefont, és véletlenül kitöröltem a find my iphoneból a készüléket? Van valami megoldás, hogy fel tudjam oldani a tiltást?

  42. @stuntman888: ha kitörölted, akkor nem kéne kérnie az Apple ID-t. kapcsold ki és vissza, és próbáld újból aktiválni az elejétől.

  43. @Jadeye: Az “All devices” között se szerepel mióta rámentem a “Remove from Accountra”, így nem tudom leállítani se a keresőmotort, addig pedig nem tudom aktiválni a telefont se, jól gondolom? De mivel nincs a készülékeim között icloud, find my iphoneon belül, nem tudom hogy hogyan tudnám újra használat-képessé tenni. Valami ötlet?

  44. @Jadeye: Nem kér semmit, bekapcsolom a telefont (ugye még mindig le van tiltva find my iphonennal) utána végig megyek az aktiválási lépéseken (mindeközben nem kér semmi féle apple id-t se semmit) és amikor kiírja hogy pár percig eltarthat az aktiválás, 2 percre rá kiírja hogy nem sikerült az aktiválás.

  45. @stuntman888: akkor ott más a gond. tedd DFU-ba, és restore-old, és próbáld újra, aktiváld iTunes-szal.

  46. ezekről a mozzanatokról tudnál linket adni?

  47. közben megnéztem az aktiválási zárat: aktiválási zár KI…

  48. DFU és restore közben benne hagyhatom a SIM-kártyát? Nem okoz gondot az aktiválásban később?

  49. @stuntman888: teljesen mindegy, hogy restore közben mi van.

  50. sziasztok ha elvesztettem iphone 4s-t mit tudok tenni, hogy megtaláljam?
    clood keresése nem leli..miután elhagytam fél óra múlva már nem tudtam a számot elérni, gondolom kikapcsolták..

  51. És mivan akkor ha megtalálta a térképen!?akkor megkeresi e rendőröket hogy ezen a címen keressék meg vagy ez hogy zajlik?


Add a Comment