fbpx Skip to content

Frissítés #1

Jelenleg nem érhető el az alkalmazás a magyar App Store-ból, amennyiben elérhető lesz a lenti link is működni fog. Addig is a US Store-ból letudjátok tölteni ezen a linken: VLC For iOS

***

Korábban is elérhető volt a VLC iOS-re, azonban bizonyos licensz problémák miatt korábban el kellett távolítani az App Store-ból. Már tegnap pletykáltak arról, hogy érkezik az új VLC, mely valóban elérhetővé vált az éjszaka folyamán.

vlc

Akik OS X rendszert használnak, azok számára nem kell bemutatnom, mennyire jó és használható ez az alkalmazás, talán még sok Windows-os is ezt használja. Remek lejátszó az asztali, vagy hordozható gépeken, és az iOS-re fejlesztett új verziója is hozza a vártat.

IMG_0484 IMG_0486

Ahogy látjátok, picit fapadosra sikerült a menü, ami meg is lepett engem. Picit többet vártam dizájnban, illetve funkcióban is. Persze egy ingyenes alkalmazásról beszélünk, ami önmagában nagyon jó, de még sem. Ahogy azt már megszokhattuk, a legtöbb formátummal és a HD filmekkel is elboldogul. Kapott Dropbox és web szerver támogatást, vagy akár streamet is nézhetünk az alkalmazás segítségével. Ez egyébként szép és jó, de a Dropbox integrációban ha a “back”-re nyomunk, rögtön kilép a Dropbox-ból, illetve a web szerver/stream opcióknak sem látom értelmét, ha még az otthoni NAS-ra sem lehet egyszerűen felcsatlakozni. Így igazából a fapados dizájn mellett fapados kiegészítő szolgáltatásokat kaptunk.

Screen Shot 2013-07-19 at 9.50.22

A Wi-Fi upload is csak tényleg arra jó, hogy 1-1 filmet felmásoljunk, mert se a hátra maradt időt, sem a sebességet, sem semmi egyéb információt nem kapunk, csak egy folyamatjelző csíkot másolás közben.

IMG_0485

[appstore id=”650377962″]

Lejátszás közben is nagyon kevés dolgot állíthatunk, de legalább a feliratokkal nincs probléma. Összességében, ha valaki egy megbízható ingyenes videólejátszó alkalmazást keres és nem szeretne erre költeni, a VLC egy tökéletes megoldás. Azonban ha már nem probléma 200-300Ft, akkor én személy szerint inkább ezeket az alkalmazásokat ajánlom: Infuse: a legszebb videólejátszó iPhone-ra, illetve Filmek, sorozatok lejátszása a legegyszerűbben: AVPlayer.

Nektek hogy tetszik?

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Nekem csak az US store-ban látszik.

  2. @KekszNET: Éjjel a US Store-ban nem volt elérhető, most meg nálunk nem, valamit nagyon szenvednek.

  3. Már jó, le is kaptam

  4. Én még le tudtam szedni a magyar appstoreból. Igaz csak itunes-ban találtam meg és utána a telefonon a megvásárolt appok közül letöltöttem.

  5. Soha nem volt a kedvencem. Valamivel mindig voltak problémák. Vagy a hanggal, vagy a szaggatással vagy egyszerűen nem ismerte a kiterjesztést…..maradok az AV Player-nél.

  6. Szerintem ez vacak lejátszó. Ennél van jobb ingyenesen…

  7. Windows media player 5 for iOS-t a népnek ! 🙂

  8. Nekem egy átlagos minőségű (nem HD) .avi filmnek úgy recseg a hangja ezzel a VLC-vel, hogy egy percig nem tudom nézni. Ugyan ezt a filmet az iCinema gond nélkül lejátsza.

  9. Nekem meg az OPlayer jött be. Van belőle HD és ingyenes verzió is.


Add a Comment