fbpx Skip to content

Még múlt év végén jelent meg a Cut the Rope fejlesztőinek új játéka, a Pudding Monsters, amiben a kis pudingoknak kell segíteni megszökni az őket megenni készülő kövér nő elől.

A történet igencsak egyszerű: a hűtőben lévő pudingok (szerintem inkább zselé, de ha a játék neve puding, akkor ám legyen puding) rettegésben élnek, mivel minden egyes alkalommal, mikor a kövér nő elmegy a hűtő előtt, egyiküket megeszi. Hogy mentsék a bőrüket, összefognak és szökést kísérelnek meg. Egy puding önmagában nem félelmetes, így a kövér nő nem fog megijedni, ezért pudingjaink összeállnak egy nagy pudingszörnnyé, elijesztve ezzel a kövér nőt.

IMG_0408 IMG_0412

A pályákon az a cél, hogy a különálló pudingokat összegyúrjuk egy naggyá és megszerezzük a 3 csillagot. A csillagokat úgy kapjuk meg, ha az azzal jelölt mezőkön rajta áll a pudingszörnyünk. Érdemes a csillagokat komolyan gyűjteni, mivel a további pályák csak bizonyos csillagmennyiség elérése után lesznek elérhetőek.

IMG_0401

Nem mindegy, hogy pudingjainkat hogyan mozgatjuk, mivel igen könnyen csúsznak, és ha nem tudnak egy másik pudingba, vagy egy akadályba ütközni, akkor lecsúsznak az asztalról és kezdhetjük elölről a pályát.

5 különböző pudingfajtát tudunk irányítani. A piros puding semmi extrát nem tud, a zöld húz maga után egy csíkot, amiben a többi puding meg tud akadni, így nem csúsznak le az asztalról. Vannak a lila, hipnotizált pudingok, melyek egységesen ugyanabba az irányba tudnak csak mozogni, míg neki nem ütköznek egy másik pudingnak, ekkor eltűnik róluk a “varázslat”. A kis alvósapkás pudingokat úgy tudjuk felébreszteni, ha nekiütköztetünk egy másik pudingot. Az utolsó fajta pedig csak egy szemgolyó, melyet bele kell gurítanunk egy pudingtócsába, ezzel egy piros pudingot hozunk létre.

IMG_0404 IMG_0417 IMG_0409

Különböző tárgyak vannak a pályákon, melyek olykor segítik pudingjainkat a szökésben, máskor pedig hátráltatják. Extra tárgyak is vannak, amelyek akár gyorsítani is tudják pudingunk csúszását, vagy épp visszalökik egy mezővel őket, és van a személyes kedvencem, a puding-klónozó.

IMG_0414 IMG_0415

A játék jelenleg 3 fejezetből áll, egyenként 24 pályával, de ha az összes pályán megszerezzük a 3 csillagot, akkor minden fejezet kiegészül egy 25. extra pályával. Az egyes pályákon nem csak a 3 csillag megszerzése lehetséges, hanem a pályát meg is tudjuk koronázni (csak ha már az összes pálya meg van 3 csillagosra!), olyan módon, ha a pályát négyféleképpen teljesítjük (0, 1, 2, 3 csillagosan), ha mindegyik meg van, akkor jár csak a korona. Sajnos ha az összes pályát megkoronázzuk, akkor azért (jelenleg) nem jár achievement, de az extra formájú puding szörnyekért igen, és még sok másért is. Jelenleg 20 achievement szerezhető meg.

Ha elakadnánk esetleg valamelyik pályán, akkor In-App Purchase-szel lehetőségünk van varázsgomba vásárlására, amely megmutatja, hogyan csináljuk meg a pályát.

IMG_0406 IMG_0407

Vizuális típusoknak itt a bemutató videó:

A Pudding Monsters 0,89 euróért tölthető le az App Store-ból, mind az iPhone-os, mind az iPades változat. Futtatásához minimum iOS 4.3 szükséges.

[appstore id=”569185650″ country=”HU” style=”custombox1″]

[appstore id=”569186207″ country=”HU” style=”custombox1″]

Te végigjátszottad már?

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Amúgy csak úgy mellékesen ingyenes az Infinity Blade :D:D

  2. Csak úgy mellékesen ingyenes az Asphalt 7 is!
    😀


Add a Comment