fbpx Skip to content

Molnár Balázstól kaptuk az alábbi levelet, és úgy gondoljuk, ezt mindenképp érdemes nektek is elolvashatok. Imádjuk az ilyen fajta kezdeményezéseket és azt azokat az energiákat, amik ezekből a fiatalokból jönnek. 🙂

[appstore id=”599269526″ country=”HU” style=”custombox1″]

Kedves Szifon.Com szerkesztőség!

Szeretnék egy új alkalmazást bemutatni Önöknek, amely a hajnali órákban vált elérhetővé az App Store-ban. A hazai rádióállomások közül meglepően kevés képviselteti magát okostelefonon saját alkalmazással és azoknak a funkciói is szűkösek. 2012 szeptemberében Szegeden egy maroknyi fiatal úgy gondolta, hogy a városban működő egyetlen helyi rádió nem szolgálja ki eléggé a város fiataljainak zenei- és információéhségét, amely egy egyetemi városban méltatlan állapot.

radio11

Mecénásként a város három legnépszerűbb szórakozóhelyeit sikerült megnyerni és egy rendkívül egyedi megállapodásnak köszönhetően az egyik szórakozóhely emeletén lett kialakítva szigorúan non-profit és közösségi jelleggel az All In PartyRádió. Szlogenünk, a “Mindent Bele” jelképezi azt, hogy zeneileg és tartalmilag mindent beleteszünk, amire egy mai fiatal vagy fiatalos felnőtt igényt tart és ez a mai fiatalság mottója is lehet az élet tekintetében, hiszen úgy színes az élet, ha “Mindent Bele”-teszünk.

Szegedi egyetemisták, lelkes lemezlovasok, önkéntesek munkájából áll össze az a műsorfolyam, amelyben élő dj-mixek, buliközvetítések, kulturális programok, portréműsorok, tehetségkutatás, civil szervezetek, mentálhigiénés programok egyaránt helyet kapnak a célcsoportunknak megfelelően kialakított műsor és zenei arculattal.

radio14

Köztudott, hogy Magyarországon teljességgel lehetetlen vagy nagyon nehezen lehet rádiós frekvenciához jutni, azt is jellemzően komoly kapcsolatokkal. Kísérletünkben azt kívánjuk bizonyítani, hogy a 21. században, lépést tartva a korral és a technikával egy rádió műsora úgyis el tud jutni széles körhöz, hogy a hagyományos földi sugárzású FM technológiát nem hasznosítja. A rádió célcsoportjának kiválasztásánál egyértelmű volt, hogy a fiatalokat és fiatalos felnőtteket kell megszólítanunk, hiszen ők nyitottak és hajlamosak az új technikák kipróbálására, használatára, jellemzően eszköz is a rendelkezésükre áll. Alapvetően mi egy webrádió vagyunk, a fiataloknak megfelelően válogatott fiatalos zenékkel, tartalmakkal, műsorokkal és arculattal. Tehát adásunk alapvetően az interneten hallgatható, néhány szolgáltató kábeltelevíziós és IPTV Webrádió kínálatában is már ott vagyunk, ezen felül Szeged városában kísérleti Wi-Fi hotspotokat hoztunk létre a város forgalmasabb területein, szórakozóhelyein. Ezekre a hotspotokra jelszó nélkül bárki csatlakozhat egy okostelefon vagy egy számítógép segítségével, viszont csak a rádió weblapja és az online adásunk és alkalmazásunk címe nyitható meg, így a helyhez kötöttséget megszüntettük, ami a netes rádiók egyik nagy hátulütője, a hotspotok pedig láncba vannak kapcsolva, így nincs műsorszakadás a váltáskor. A tavaszi próbaidőszakot követően teszünk majd kísérletet a lefedett területekbővítésére Szegeden, önköltségen, illetve majd később a partnereink segítségével más városokban is.

radio110

Ennek egyik újabb mérföldköve az okostelefonokon való megjelenés. Nemrég Android operációs rendszereken is megjelentünk és ma éjjeltől, hivatalosan is elérhető alkalmazásunk iOS operációs rendszerre is.

A programban kiemelten fontos volt a gazdaságos mobilnet használat. Míg a HQ minőségű hallgatást Wi-Fi-re ajánljuk a maga 192kbit/sec-es sávszélességével, addig az LQ minőségű adás nemcsak LTE, 3G, de akár EDGE vagy szélsőségesebb esetben GPRS lefedettség esetén is használható, ugyanis a korszerű AAC+ típusú tömörítésnek hála az alkalmazás különösebb minőségromlás nélkül (!!!) 32 kbit/sec-os sávszélességet igényel, így minden másodperc csupán 4kbyte-al csökkenti a mobilinternet adatforgalmát.

radio113

Alapvető rádiós elvárásoknak megfelelően az aktuális műsorszám és az előző 10 dal is lekérhető. A Programok menüpontba a város és az ország legjobb programjait gyűjtjük össze, folyamatos frissítéssel, a FOTÓK menüpontban pedig a legizgalmasabb bulik képei tekinthetőek meg. A VIDEÓK menüpontban pedig ugyanezen rendezvények mozgóképes kivonatát láthatjuk.

Az alkalmazás természetesen ingyenes és az is marad. Bízom benne, hogy szerkesztőségük partner a kísérletben, hiszen szentül hisszük, hogy FM frekvencia birtoklása nélkül is lehet tartalmas, szórakoztató és széles körben népszerű és hallgatható műsort készíteni non profit jelleggel, így bízunk benne, hogy kezdeményezésünk az Önök szerkesztőségében is értő fülekre talál és az eljuttatott információkat hasznosítani tudják. Az alkalmazás screenshotjai hozzáférhetőek az Áruházban, viszont további hangulatképeket csatoltam a hétköznapjainkból, hogy beletekinthessenek abban, hogy milyen vidám és fiatalos csapat készíti önkéntesen néhány csendes, ám innovációs elképzeléseket támogató mecénás segítségével.

[appstore id=”599269526″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Gratula! jo kis app lett belőle! nagyon jo otlet az LQ gomb!
    csak igy tovább!

    Udv
    NLQ

  2. Igen, ez nagyon jó rádió, örülök, hogy lett belőle alkalmazás is. Anno a tunein radio alkalmazás dobta fel ajánlatnak és találtam rá az allinparty-ra, de azóta is a kedvenc rádióm (minden reggel erre ébredek :D), pesten nincs se fm, se netes rádió, ami hasonló zenei stílussal és hasonló lehetőségekkel működne. Pl hogy a szegedieknek csomó helyen van allinparty kedvezmény menü. Kár, hogy pesten nincsenek ilyen akciók.


Add a Comment