112
feb 07

A korábban jelzett hibák javításával frissült az evasi0n: egyrészt a csomagja a Cydiában, másrészt a letölthető alkalmazások az oldalon. Követte példáját még az ultrasn0w is, 6.1-es kompatibilitással.

evasi0n 1.1

A jailbreak kapcsán jelzett hibák közé tartozik a lassú bootolás vagy “beakadás” a rendszer betöltése közben, illetve természetesen az Időjárás app hibája is, amikor az iPadeken megjelent az iPhone-os Időjárás app, az iPhone-okon pedig működésképtelenné vált. Ez utóbbinak az oka egy, a mobileinstallation.plist fájlt érintő hiba volt, ugyanis a jailbreak során ez a fájl is módosításra kerül.

A javítást még szerda délután kiadták a Cydiában, és estére már az alkalmazások is frissítésre kerültek:

Fontos megjegyezni, hogy ha a frissítés után sem működik az Időjárás app a készülékünkön, akkor valami olyan kiegészítőt telepítettünk, amely egyelőre hibásan működik az új jailbreakkel. Ilyen lehet például a tört alkalmazások telepítését lehetővé tévő AppSync jelenleg. Erre az egyetlen biztos megoldás, ha a restore-oljuk a készüléket, majd újból jailbreakeljük, ugyanis az adott problémás csomag szimpla eltávolítása nem minden esetben oldja meg a problémát:

A frissített alkalmazást csak azoknak érdemes letölteni, akik még nem jailbreakeltek. Ha már megtörtént a jailbreak, akkor egyszerűen csak a Cydia használatával kell frissíteni az evasi0n 6.0-6.1 Untether csomagot, aminek a kezdeti verzióját a jailbreak automatikusan telepítette:

evasi0n_0.2-3_01 evasi0n_0.2-3_02

A frissítés letölthető Cydiából, vagy az evasi0n már ismert oldaláról: http://evasi0n.com

Ultrasn0w 1.2.8

Az 1.2.8-es verzió is csak egy kompatibilitást biztosító frissítés, tehát kizárólag csak azt teszi lehetővé, hogy bármiféle külső patch nélkül is működjön az ultrasn0w az iOS 6 esetén. Ilyen külső patch az ultrasn0w fixer, amiről már írtunk legutóbb, de mostantól már nincs rá szükség.

ultrasn0w_1.2.8

Ez most sem új függetlenítés, tehát továbbra is csak az eddig támogatott basebandek esetén működik, amelyek a következők:

 • iPhone 4 esetén továbbra is kizárólag: 01.59.00
 • iPhone 3GS (és 3G) esetén: 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04, és az iPad baseband, a 06.15.00

Ha tehát a fentebb felsorolt basebandek bármelyike van a készülékünkön, és iOS 6, akkor az ultrasn0w segítségével az szoftveresen függetleníthető. A frissített ultrasn0w természetesen működik az iPhone 3G (és iOS 4.2.1) esetén is. Az ultrasn0w sem az iPhone 4S-t, sem az iPhone 2G-t nem támogatja.

Ha korábban már feltettük az ultrasn0w fixer csomag bármely verzióját, azt először távolítsuk el, majd frissítsük az ultrasn0w-t az 1.2.8-as verzióra. Az ultrasn0w telepítése után minden esetben indítsuk újra a készüléket (kapcsoljuk ki teljesen, majd vissza).

Az iPhone függetlenítéséről itt írtunk részletesen, felsorolva a hivatalos, félhivatalos és nemhivatalos lehetőségeket: Gyakori kérdések: az iPhone függetlenítése

Ha valakinek kérdése van a jailbreak kapcsán, mindenképp olvassa el előbb az arról szóló cikket, és a hozzászólásokat is, mert nagyon sok kérdést már többször megválaszoltak az olvasók: Megjelent az evasi0n – untethered jailbreak iOS 6-ra!

Kapcsolódó cikkek:

Címkék:

112 hozzászólás a(z) “Frissítések: evasi0n 1.1, ultrasn0w 1.2.8” bejegyzéshez

 1. penge111 írta:

  Nem tetted ki az evasi0n 1.1 Jb linkjét, (azoknak akik nem Jb-ztek még) csak szólok mert sokan kérni fogják.

  VálaszVálasz
 2. vik0707 írta:

  AppSync helyett mit érdemes használni?

  VálaszVálasz
 3. Csatlos88 írta:

  Támogatom az előttem hozzászólókat! Kellene link és mit érdemes feltenni az Appsync helyett ha az nem stabil.

  VálaszVálasz
 4. DarkEvil írta:

  Hol lehet egyáltalán letölteni 6.1-hez AppSync-et?

  VálaszVálasz
 5. vidobali írta:

  Cydia-ból frissités megtörtént, időjárás app ugyanugy azonnal kilép, ahogy megnyitom.
  Ma este azthiszem mindent újratelepitek

  VálaszVálasz
 6. xnotimeforlovex írta:

  Most akkor tudok frissíteni Snowbreeze-el 6.1re baseband megtartásával és függetleníteni?Vagy az ultrasnow még nem támogatja a 6.1et?
  Angol függő 3gs-ről lenne szó 6.0.1el.
  Lehet hülye vok de ez nem derül ki.

  VálaszVálasz
 7. penge111 írta:

  @Tibuka: Tudom én is megtaláltam rég, csak jó tanácsnak írtam, hogy ne legyen tele sírással a fórum a Google-t használni nem tudókkal.

  VálaszVálasz
 8. Tibuka írta:

  @penge111: Oké, én se szemrehányásként írtam, csak belinkeltem…;)

  VálaszVálasz
 9. Patrik írta:

  3gs-nel nem 05.13.04? Mert szerintem nem 05.13.01

  VálaszVálasz
 10. Ragadoz0 írta:

  @penge111: http://evasi0n.com/

  VálaszVálasz
 11. Jadeye írta:

  @penge111: nyilván az evasi0n oldaláról tölthető le. de ott a korábbi cikk az evasi0n-ről, abban is linkelve van. de most beletettem külön linket a cikkbe is.

  @vik0707, @Csatlos88: az App Store-t bármikor bátran lehet használni. azzal semmi ilyen probléma nem lesz.

  @DarkEvil: a korábbi cikkeknél nagyjából a hozzászólások 20%-a erről szól, olvasd el őket és próbálgasd végig.

  @xnotimeforlovex: mivel a 6.1 is az iOS6-os család tagja, akkor? “Az 1.2.8-es verzió is csak egy kompatibilitást biztosító frissítés, tehát kizárólag csak azt teszi lehetővé, hogy bármiféle külső patch nélkül is működjön az ultrasn0w az iOS 6 esetén.”

  @Patrik: elírás, javítva, köszi!

  VálaszVálasz
 12. propergsm írta:

  Sziasztok!
  Nekem nem segített az időjárás app-on a cydián belüli update?
  Van vmi megoldás arra,hogy ne keljen restore-olnom?

  VálaszVálasz
 13. Ragadoz0 írta:

  @DarkEvil: cydia.myrepospace.com/Bl00dra1n/

  VálaszVálasz
 14. Ragadoz0 írta:

  @propergsm: Nekem is ugyanez volt , restore , JB , osszes frissites telepitese cydiabol , ES legutoljara AppSync … nekem igy muxik

  VálaszVálasz
 15. RKG írta:

  akiknek fent van az AppSync és úgy frissítették a cydiából az evasi0nt (ergo továbbra sem jó az időjárás): le kell törölni az AppSync-et és utána pedig a /private/var/mobile/Library/Caches/ mappából törölni kell a com.apple.mobile.installation.plist és a com.apple.LaunchServices-045.csstore fájlokat (iFile vagy SSH vagy t-pot) és újraindítani! El fog tűnni (látszólag) az összes telepített app, de pár percen belül megjelennek maguktól szép sorjában! Mindenképp(!) csináljatok backup-ot, mert bár ezt planetbeing írta, bármi megtörténhet!

  VálaszVálasz
 16. meglepi39 írta:

  Nekem már nem jön be a JB , restore és backup, aztán ami kell megveszem.

  VálaszVálasz
 17. dokk írta:

  @RKG ez bevált, köszi a tippet. Amúgy reboot után fél percen belül ujra megjelent minden app.

  VálaszVálasz
 18. LeBron911 írta:

  Sziasztok!

  Olyan problémám van, hogy amikor újrateszem a 6.1-et akkor nem ajánl fel olyan opciót, hogy mentés visszatöltése icloudból. Pedig ha megnézem a biztonsági mentéseket a beállítás menübe akkor ott van a mentés, de valamiért nem akarja betöltöteni, sőt ahogy az előbb mondtam még felajánlani sem ezt az opciót! Valami tippetek van ehez, hogy mi lehet a probléma?

  VálaszVálasz
 19. Jadeye írta:

  @LeBron911: befejezetlen mentést nem lehet visszaállítani, elképzelhető, hogy itt is ez a gond, hogy a mentés valahol megszakadt.

  VálaszVálasz
 20. LeBron911 írta:

  Köszi a választ, de nem hinném, hogy ez a probléma. Tegnap este is lementettem, meg ma reggel is. Amikor újrateszi akkor fel sem ajánlja, hogy visszaállítás. pedig úgy gondolom, hogy legalább az egyik mentés tuti jó volt. A telefon a mentéseknél azt írja, hogy 9:20kor utoljára mentve(ezt akarom visszatenni). A gépem pedig azt írja, hogy utóljára mentve: 9:59,10:00. Ezt sem értem.

  VálaszVálasz
 21. LeBron911 írta:

  @Jadeye:
  Sőt, most nézem, hogy ha újrarakom a telefon akkor a gép kiírja, hogy utolsó biztonsági mentés:9:43-kor, de kiválasztani van a 9:59 és a 10:00-ból lehet

  VálaszVálasz
 22. DarkEvil írta:

  @Jadeye: Értelemszerűen a kérdésem így nem Neked szól, hanem annak, aki már végigpróbálgatta, és tudja, hogy melyik a jó. Ezzel az erővel törölhetitek is akár ezt a blogot, hiszen aki akar valamit próbálgasson végig mindent, amit talált…
  Non-sense…

  VálaszVálasz
 23. DarkEvil írta:

  @Ragadoz0: Köszönöm.

  VálaszVálasz
 24. LeBron911 írta:

  @Jadeye:
  Meglett a probléma. Amikor újratettem és lehúztam a gépről a beállítások előtt, akkor felajánlotta a 9:20-as visszatöltést. Érdekes, soha nem találkoztam még ilyennel. Köszi a tippeket:)

  VálaszVálasz
 25. Joker írta:

  @RKG: Nekem is segített ez a megoldás! Köszi!

  VálaszVálasz
 26. Jadeye írta:

  @DarkEvil: ha nem lenne tucatszor leírva már, akkor érthető lenne, amit írsz. de le van írva, ezért én feleslegesnek tartom n+1 alkalommal is újból leírni. a hozzászólások nagy része pont erről szól. csak az utolsókat ha átfutod, már akkor is találsz rá opciót.

  @LeBron911: hmm, furcsa. a fő, hogy megoldódott. :)

  VálaszVálasz
 27. Joker írta:

  @Joker: Még annyit, hogy ezek után nem fogok tudni tört appot telepíteni a telefonra??? Mert speciel én visszaraktam ezek után az AppSync-et, és nem engedi a törteket feltelepíteni!

  VálaszVálasz
 28. krea írta:

  működik az időjárás restore után :)

  VálaszVálasz
 29. Csatlos88 írta:

  Help! Leírná nekem valaki hogy a Cydiaban milyen Uj webcimeket kell belőni és milyen alkalmazasokat kell utana letolteni. Elore is koszonom.

  VálaszVálasz
 30. Gerjoe írta:

  @Csatlos88:

  Amit én használok a cydia-ban

  1. http://stable.szifon.com/
  2. http://repo.insanelyi.com/
  3. http://cydia.xsellize.com/
  4. http://cydia.iphonecake.com/ (Itt megtalálod az AppSync for 5 and 6-ot ami tökéletesen működik. Ha letöltöd az AppCake nevő app-ot megközelítőleg úgy tudod használni mint régen az installus-t)

  VálaszVálasz
 31. Gaga73 írta:

  Segítséget kérek szépen…
  Elindítom windows alól a jailbrake-et, aztán kis idő múlva villog egy figyelmeztetés, hogy unlock-oljam a készüléket, majd nyomjak egyszer a jailbrake ikonra. Nincs lezárva a teló, nincs kód, stb. Hogyan tovább, hol a hiba? Ötlet valakinek?
  Köszi előre is…

  VálaszVálasz
 32. tigivok írta:

  Arrol lehet tudni valamit hogy mikor lesz magyar bill fix ios 6ra?

  VálaszVálasz
 33. jozsef973 írta:

  @Gaga73:
  Nincs hiba! Kattint a telefodon a jailbrake ikonra (amit felrakott a program). Majd újraindul, és kész.

  VálaszVálasz
 34. Jadeye írta:

  @Gaga73: a jailbreakről szóló cikkben van lépésről.lépésre szóló videó, ha az evasi0n utasításai alapján nem megy.

  @tigivok: sajnos csak akkor tudjuk kitenni, amikor meg tudtuk oldani, hogy megint menjen. a 6.0-val kezdődően az Apple teljesen átvariálta a billentyűzetet, és már nem egy könnyen átszerkeszthető plist fájlban vannak a magyar billentyűk, így nem lehet csak úgy belenyúlni. természetesen lesz róla cikk, ha megvan. türelmedet kérjük.

  VálaszVálasz
 35. petyaaa89 írta:

  Mintha korábban azt olvastam volna, hogy iOS 6-ot futattó 3GS-re nem szabad iPad Basebandet tenni. Mégis lehet? Mert az nagyon jól jönne.

  VálaszVálasz
 36. Jadeye írta:

  @petyaaa89: az iPad basebandnek mindegy az iOS verziója, az egyetlen, ami számít, hogy mi a készülék sorozatszáma, mert az iPad baseband csak xx135 előtti eszközökre rakható fel, és utána downgrade-elhető: http://szifon.com/2012/06/18/ipad-baseband-downgrade-iphone-3g3gs-fuggetlenites/

  VálaszVálasz
 37. DetoX írta:

  Egy ismerősöm számára kellene egy iPhone 4-est frissítenem jb-elt 4.x-ről 6.1 jb-re. Az adatok lementése/visszaállítása a legnagyobb gondom, mert ugye ez az iCloud óta gyerekjáték, de 4.x-en még nincs felhő.
  Megoldás lehet, hogy frissítem iTuens-ban 6.1-re, csinálok egy cloud mentést, majd restore, új iPhone-ként beállítani, cloud adatok megadása, végül jb?
  Ekkor elvileg minden (sms-ek, telefonszámok, stb) visszakerül a telóra?

  VálaszVálasz
 38. petyaaa89 írta:

  @Jadeye: Köszi szépen!

  VálaszVálasz
 39. vagnerdani írta:

  en kitoroltem az evasi0n-t a cydiambol, vki leirna a source URL-jet? megkoszonnem :)

  VálaszVálasz
 40. trew írta:

  Sziasztok, (iPad 3 64Gb 4G)
  kéne egy kis segítség: azért fontolgatom a jailbreak-et, mert két app-ra szükségem lenne de csak kettőre ( usb drive (usb háttértárként akaromhasználni az ipad-et)és psx emulator). A kérdésem, hogy ezek elérhetőek-e jailbreak után és hogy megtarthatóak-e miután visszaállítom az eredeti frimeware-t?
  Üdv
  Laci

  VálaszVálasz
 41. tigivok írta:

  @Jadeye: Köszi! Meg azt is hogy foglalkoztok vele :D

  VálaszVálasz
 42. kescar írta:

  Ez az appsync tema pont olyan szanalmas, mint a rokikartyas bmw…

  VálaszVálasz
 43. bazsoo írta:

  iblacklistet valaki próbálta már cydiából? működik?

  VálaszVálasz
 44. malossidas írta:

  én teljesen amatőr ként raktam fel.
  de azért egy pár órát olvastam ahogy írtátok a véleményeket egyébként I5 16gb Ios 6.1
  szóval mentettem mindent cloud-ban meg mindenhol ( kép…stb…)
  aztán csináltam egy restore-t ugye feltette a legújabb szoft-ot meg hasonlók.(itunes)
  és utána szépen megcsináltam a JB-t. nem tapasztaltam semmi féle hibát nincs boot problémám,nincs a weather app-al gondok egyszóval minden megy ahogy mennie kell : ) ( persze rájöttem hogy fölösnek csináltam meg mert én csak appok miatt szoktam JB-zni és miután megláttam h nincs installous igy tök fölöslegesen csináltam meg … de végülis így is szedhetők torrent-ről appok csak én direkt-be jobban szeretem : )

  VálaszVálasz
 45. thezeus írta:

  Nekem eddig jól működik, le is kopogom.Most már csak tweekek kellenének, valaki tud hasznosakat? :D Egyébként az Auxo féle AppSwitchert csak ajánlani tudom, nagyon fasza dolog, youtube-on van róla videó is :)
  Szóval tud valaki jó tweekeket? :D

  VálaszVálasz
 46. Patrik írta:

  Aki nem tud valamit az írjon nekem és ha tudok akkor segítek :)

  VálaszVálasz
 47. Gaga73 írta:

  @Jadeye: Jogos! Figyelmetlen vagyok…

  VálaszVálasz
 48. Gaga73 írta:

  @jozsef973: Köszi!

  VálaszVálasz
 49. trew írta:

  @Patrik: Sziasztok, (iPad 3 64Gb 4G) iOS 6.1
  kéne egy kis segítség: azért fontolgatom a jailbreak-et, mert két app-ra szükségem lenne de csak kettőre ( usb drive (usb háttértárként akaromhasználni az ipad-et)és psx emulator). A kérdésem, hogy ezek elérhetőek-e jailbreak után és hogy megtarthatóak-e miután visszaállítom az eredeti frimeware-t?
  Üdv
  Laci

  VálaszVálasz
 50. kaloz1 írta:

  Tisztelt Uraim, kicsit off, de kénytelen vagyok leírni…. két és fél éve tartozom az alma bandába, azóta napi rendszerességgel nézegetem a szifont, és minden gondom megoldotta eddig. Ahogy most is… Ezúton szeretném megköszönni az oldal szerkesztőinek a fáradtságot, nélkülük sok óra google szemdüllesztés, és vér veríték lett volna az osztályrészem. Köszi:)

  VálaszVálasz
 51. bughunter írta:

  Sziasztok!

  Az lenne a kérdésem hogy iphone 4 esetén ha felteszem a 6.1et tudok függetleníteni. Jelenleg 01.59.00 a modem firmware a telefonon

  VálaszVálasz
 52. iMartin írta:

  @kescar: Hát nekem appsyncem is és rokikártyám a BMW-be. :D

  VálaszVálasz
 53. pAnk írta:

  JB előtt csináltam egy frissítést 6.1-re (iPhone4), majd JB után tökéletesen ment az időjárás. Most frissítettem cydia-ból, utána már nem indult…

  RKG által leírt módon sikerült megcsinálni, annak ellenére, hogy a “com.apple.LaunchServices-045.csstore” fájlt nem találtam, csak a másikat. Köszi RKG!

  VálaszVálasz
 54. Csatlos88 írta:

  Amit meg eszre vettem az Appstore nagyon lassu foleg Updates…

  VálaszVálasz
 55. Csatlos88 írta:

  nnyi eszrevetelem akadt meg hogy a Időzona beallitasnal nem jeleniti meg az adott helyet csak forog a toltes…

  VálaszVálasz
 56. vetzl írta:

  Gerjoe
  feb 07 – 11:23
  Szia eltudnád írni mit kell csinálni mert nem akarja leszedni es felrakni a appokat

  VálaszVálasz
 57. adamita írta:

  Kéne egy kis segítség!
  Ha 3GS 6.0.1 jailbreakelve van a redsn0w-al, akkor hogy használjam az evasi0n-t? Feltegyem cydiaból vagy futtassam le? (Függetlenítve van, így nem szeretnék restore-olni)

  VálaszVálasz
 58. wittao írta:

  Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni:

  iPhone 4 16 Gb, 5.1.1. , AT&T függő, , Gevey SIM, 2.10.04 BB

  Gondoltam csinálok egy Custom FW-t win alatt Snowbreeze-zel, majd utána rálököm iTunes-on Alt + Enter-rel.

  Elsőre jött a “This device isn’t eligiable…” hiba.

  Megcsináltam a “hosts” -fájlt az előírt módon. Utána tovább futott.

  Most pedig a 1604-es hibaüzenetet kapom egyfolytában.

  A telefon képernyőkjén folyamatosan az USB kábel + iTunes ikon van (és ha újraindítom, kikapcsolom v. bekapcsolom akkor is ezt ismétli).

  5 órája kinlódom vele, de semmit…

  (Már az iReb 6-ost is próbáltam … eredménytelenül.

  TinyUmbrella-ban az Exit Recovery sem sikerült, a Fix Recovery pedig inaktív)

  Valakinek van valami ötlete? nagyon megköszönném…

  VálaszVálasz
 59. Jadeye írta:

  @adamita: cydia.

  @wittao: SHSH van? redsn0w re-restore? vagy a 6.1 kéne?

  VálaszVálasz
 60. wittao írta:

  Szia Jadeye!

  SHSH folyamatosan mentve van azt hiszem 4.1 óta minden iOS verziónál.

  “Missing Keys.plist data for this bulid” ezzel a hibával leáll minden folyamat a Redsnow-nál.

  Igen, 6.1-et szeretnék.

  Azóta próbáltam az ENTER DFU restore ipsw-t is, de ott meg 1600-as hibával száll el… kezdem feladni, lehet megrendelek egy 5-ös gyári független iphone-t és ezt az asztal sarkán szétverem :)

  VálaszVálasz
 61. Jadeye írta:

  @wittao: tallózd be a 6.0-t előtte a redsn0w-ba, mert a redsn0w nem támogatja a 6.1-et. utána lépj vissza a restore opcióhoz, és a 6.1-et oda tallózd be, akkor mennie kell, de a végén a recovery fixhez is a 6.0-t kell betallózni. vagy sn0wbreeze custom 6.1.

  VálaszVálasz
 62. wittao írta:

  @Jadeye: nos, most kiderült, hogy a 6.0-hoz nem mentettem SHSH-t :(

  Gondolom, akkor egyetlen esélyem megvárni, míg a Redsnow támogatja a 6.1-et?

  VálaszVálasz
 63. wittao írta:

  @Jadeye: nos most a 6.1 JB a Redsnow-val sikeresen lefutott (legalábbis ezt irta ki).

  Aztán bemegyek a Recovery Fix-hez, ott semmit nem tudok tallózni, hanem egyszerűen elindul és elkezd lefutni a folyamat.

  Utána ezzel leáll:

  “Missing Keys.plist data for this build:

  Device iPhone 4
  ECID 1353*********
  Build: iPhone3,1_6.1_10B144 “

  VálaszVálasz
 64. feribuli írta:

  iphone 5-re még nincs függetlenítés gdolom…tom hülye kérdés de kicsit bezavart itt az ultrasnow frisssités…

  VálaszVálasz
 65. wittao írta:

  Na bocs a sok kommentért, csak arra gondoltam inkább leírom a baromságkat, amiket kínomban csinálom.

  Szóval a RedSnow-ban gondoltam megnézem már ugyan milyen SHSH-k is vannak mentve… naszóval 6.0 nincsen, de 6.0.1 viszont van. Most megpróbálom 6.0.1-gyel és jelentkezem :)

  VálaszVálasz
 66. Jadeye írta:

  @wittao: nem érted. nem a 6.0-t kell feltenned, és nem kell semmiféle SHSH. a 6.0-t a missing keys.plist miatt kell betallózni, de a restore-t a 6.1-es firmware-rel kell megtenned.

  de ha ez így ennyire nem megy, akkor hagyd a fenébe a redsn0w-t, csinálj egy custom 6.1-et a sn0wbreeze-zel, és tedd fel azt.

  @feribuli: gevey elvileg van. ultrasn0w iPhone 4 óta újabb készülékekre nincs. bővebben: http://szifon.com/2012/10/14/gyakori-kerdesek-az-iphone-fuggetlenitese/

  VálaszVálasz
 67. wittao írta:

  Na nem jutottam semmire :(

  Az iTunes ugyanúgy a végén 1604-es hibával v. 1600 hibával elszáll.

  Megvárom még, hogy a Redsnow támogassa a 6.1-et, ha ezzel sem megy majd, akkor ráállok a Fordommal :)

  VálaszVálasz
 68. Jadeye írta:

  @wittao: de mondom, mit kell csinálnod, és megcsinálja: redsn0w, extras, select ipsw, betallózod a 6.0-t, OK, yes, even more, restore, ipsw, betallózod a 6.1-et, yes, végigmegy a restore, majd a végén ismét vissza az elejére, újból extras, select ipsw, betallózod a 6.0-t, OK, yes, recovery fix.

  de ennél sokkal egyszerűbb, ha csinálsz egy 6.1 custom-öt a sn0wbreeze-zel. már régen kész lenne, csak Windows kell hozzá.

  VálaszVálasz
 69. SPeti írta:

  Hali!

  Míg nincs 6.1-hez Pwnage Tool, hogyan tudnék aktiválni francia Orange sim nélkül egy oldboot-os 3GS-t, hogy a 05.13-as bb is megmaradjon?

  VálaszVálasz
 70. SPeti írta:

  Hahóóó! :-)
  Tehát megoldható-e az oldboot 3gs 5.1.1-ről 6.1-re bb megtartással és eredeti kártya nélkül aktiválva?

  VálaszVálasz
 71. SPeti írta:

  …érdekes egyébként ez a hatásszünet, mert az 5.1.1 idején is az absynthe után egy héttel volt rendes redsn0w és pwnagetool is. Nem értem, miért késnek ennyit…

  VálaszVálasz
 72. kissbp írta:

  Sziasztok!

  Volt már fentebb hasonló probléma, aki tud segítsen.
  3gs, old, bb 05.13.04, jelenleg ios5.1.1, ultrasn0w-val függetlenítve. Jó lenne 6.1, de nem akarok kevert rendszert. sn0wbreeze-el is próbáltam, megcsináltam a noBB file-t, de az itunes elszállt 16xx hibával. Kínlódtam vele sokat, végül visszatettem az 5.1.1-et, ami simán felment. SHSH csak 6.0.1 és 6.1 a 6-osok közül, mert benéztem :)
  Előre is köszi!

  VálaszVálasz
 73. ToniSlow írta:

  @kissbp: mitől lenne kevert? legújabb snowbreeze-el csinálsz egy custom fw-t, pwned dfu-be rakod, shift+restore és kész. ultrasnow fel, sam-el újra aktiválsz hogy menjen a push és kész. nem kell ide shsh. a 6.1-et aláírja az apple

  VálaszVálasz
 74. kissbp írta:

  @ToniSlow: ha mégegyszer figyelmesen végigolvasod, akkor láthatod, hogy a legújabb snowbreeze-el csinált cfw elszáll 1604-es hibával.

  VálaszVálasz
 75. Jadeye írta:

  @SPeti: használj sn0wbreeze-t, és kész.

  @kissbp: és iReb segítségével (ott van a sn0wbreeze-en belül) tetted DFU-ba, vagy nem is tetted DFU-ba?

  VálaszVálasz
 76. kissbp írta:

  @Jadeye: szia pw dfu-ba volt, nem ireb, mert nem azt szoktam meg hanem redsn0w. nem hiszem, hogy ez okozná a problémát.

  egyébként a 1604.es hibát érteném, hogy valami hw hiba és nem akarja visszatenni, de akkor meg a 5.1.1 mért ment vissza rá?

  VálaszVálasz
 77. ToniSlow írta:

  @kissbp: próbáld esetleg másik gépen hátha…

  VálaszVálasz
 78. SPeti írta:

  @Jadeye: Megcsináltam, köszi!
  Nem volt ám egyszerű a Parallels-ben futó windózzal szórakozni: miközben nyomom a DFU-t két kézzel, rámkérdez a Parallels, mit akarok az új eszközzel, stb… :-)
  Mindenesetre az iMessage hiba megmaradt, nem küld, csak SiMliSt.
  A SAM aktiválásról sehol nem találok friss útmutatót, csak a tavalyi unlockosat.
  A Redsn0w-val ha deaktiválom a 6.1-es 3GS-t (6.0.x-et mutatva), hiba van, majd beáll iTunes-módba, csak az újra sn0wbreeze+restore segít. Majd kezdődik előlről…
  Hogy a fenébe lehetne aktiválni rendesen, hogy működjön az imessage is?

  VálaszVálasz
 79. detarii írta:

  Sziasztok!

  05.15.04-es 3GS-em van (v4.2.1.).
  Egy sw frissítés, unlock és JB-re kérnék segítséget.
  Köszi!

  VálaszVálasz
 80. Jadeye írta:

  @detarii: a függetlenítés a basebandtől függ. ez a baseband-verzió nem függetleníthető szoftveresen. ha a készülék sorozatszáma megfelelő, tehát xx135 előtti (2011 35. hete előtti, tehát az xx944 is jó, mert az 2009 44. hete!), akkor iPad baseband fel, majd iPad baseband downgrade, és kész a függetleníthető 05.13.04-es baseband. frissíteni 6.1.2-re lehet, de ha már sikerült a baseband downgrade, akkor csak custom firmware segítségével, ehhez ott a sn0wbreeze. a függetlenítés összes lehetőségéről itt írtunk: http://szifon.com/2012/10/14/gyakori-kerdesek-az-iphone-fuggetlenitese

  VálaszVálasz
 81. detarii írta:

  @Jadeye: A sorozatszám 5 szám, 4 betű, 1 szám, 1 betű.

  VálaszVálasz
 82. detarii írta:

  @detarii: 942, tehát jó. Akkor keresgélek tovább az oldalon. Reszkess iPad baseband leírás :)
  Ha elakadok, írok. Köszi Jadeye.

  VálaszVálasz
 83. detarii írta:

  @Jadeye: Serial alapján csak 3G-m van. A többi stimmel.
  http://szifon.com/2012/06/18/ipad-baseband-downgrade-iphone-3g3gs-fuggetlenites/ Ez alapján kezdhetem? Vagy ez: http://szifon.com/2012/07/05/frissult-a-redsn0w-3g3gs-baseband-downgrade-hibak-javitasa-dfu-modos-ipsw/
  Ha igen, mit kell betallóznom, hol találom az Apple által aláírt firmware IPSW-jét? GPS menni fog?

  VálaszVálasz
 84. detarii írta:

  Segítséget kérnék az iPad bb felrakásához. Redsn0w (0.9.15b3) letöltve.

  VálaszVálasz
 85. ToniSlow írta:

  @detarii: szia. az bugos. 1el régebbit használj éés menni fog. 0.9.14b2 jól működik.

  VálaszVálasz
 86. detarii írta:

  @ToniSlow: Oké, leszedem a korábbit.
  Hogy kezdjem? Találtam 2 leírást, de ezek már a downgrade folyamatát írják le.

  VálaszVálasz
 87. Jadeye írta:

  @detarii: ezeket olvasd el: http://szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4-1-fuggetlenites/
  http://szifon.com/2012/06/18/ipad-baseband-downgrade-iphone-3g3gs-fuggetlenites/

  VálaszVálasz
 88. detarii írta:

  @Jadeye: 5. próbálkozásra sikerült leszedni a teljes iPad1,1_3.2.2_7B500_Restore.ipsw fájlt.
  “A biztonság kedvéért tallózzuk be a redsn0w-ban az “Extras->Select IPSW” alatt a készüléken aktuálisan megtalálható firmware IPSW fájlját: ha 5.0.1 van fent, akkor azt, ha 5.1.1, akkor pedig azt.”
  Ha ez a következő lépés, akkor guglizzak egy ilyen fájlt? Nekem semmi sem 5-ös verziójú.

  VálaszVálasz
 89. ToniSlow írta:

  @detarii: nem ipad ipsw kell, hanem a telefonodnak megfelelő. ami most rajta van . 4.2.1

  VálaszVálasz
 90. detarii írta:

  DFU mód, itunes restore majd hibaüzi: No SIM card installed. Insert a valid SIM with no PIN lock to activate iPhone. Éljen! A teló nem magyarországi.

  VálaszVálasz
 91. Jadeye írta:

  @detarii: ezt próbáld meg, legtöbbször kiderül: http://szifon.com/2012/12/28/gyakori-kerdesek-milyen-fuggo-az-adott-iphone/

  de amúgy a redsn0w hacktiválja jailbreak közben.

  VálaszVálasz
 92. detarii írta:

  @Jadeye: Akkor kell egy eredeti SIM, különben nem megy a push, ha jól értem.
  Ha a push nem fontos, akkor DFU (visszatöltés kell?), redsn0w, Extras->Select IPSW, 4.2.1-et beolvasom, install cydia ki, de nekem nincs “Downgrade from iPad baseband” opció.

  VálaszVálasz
 93. Jadeye írta:

  @detarii: SAM-mel is meg lehet oldani a push-t, de ahhoz is tudni kell, milyen függő. a downgrade csak bizonyos redsn0w verziótól érhető el, és ha nincs fent az iPad baseband, akkor nem fog menni, tehát előbb annak is fel kell kerülni a készülékre.

  VálaszVálasz
 94. detarii írta:

  redsn0w WTF módot ir és nem enged tovább, pedig DFU-ban csatlakoztatom (10mp pwr+home, aztán 10mp home, pittyen is a gép és sötét marad a képernyő, mint én :) )

  VálaszVálasz
 95. ToniSlow írta:

  @Jadeye: sam nem megy még ios 6-on. bingner úr tud a problémáról, majd frissíti a csomagot

  VálaszVálasz
 96. Jadeye írta:

  @detarii: próbáld resetelni, és próbáld újra. ha a 4.2.1 felment, és már csak aktiválást kérne, akkor maximum nem jól ment DFU-ba.

  @ToniSlow: na de itt 4.2.1-ről van szó. ;)

  VálaszVálasz
 97. ToniSlow írta:

  @detarii: van skype-os elérhetőséged?

  VálaszVálasz
 98. detarii írta:

  6.15.00 fent volt.
  4.2.1 betallózva, Downgrade from iPad baseband bepipálva. Lefutott.
  Eredmény: Wifi address N/A, bluetooth: 00000000000000000, imei nincs, iccid nincs, modem firmware nincs. Azt irja restore needed, iphone cannot make or receive calls. Restore from itunes. apple.com/support és egy dismiss gomb….. pár perc után meg újraindult és bekapcsolástól újraindulásig searching-el…majd újraindul és ugyanez a folyamat. Nincs benne SIM kártya.

  VálaszVálasz
 99. ToniSlow írta:

  @detarii:
  1. nézd meg mihez van shsh-d
  2. readsnow-al csinálj egy custom fw, majd fűzd össze az shsh-val, akár 4.2.1 is lehet, mind1
  3. rakd pwned dfu módba redsnow segítségével, majd itunes-ban shist+restore és talllózd be azt a cfw-t amit készítettél
  4. ha elindult a telefon redsnow jailbreak gomb. maradhat bepipálva a cydia, és install ipad bb.
  5. ha ez kész és a telefon elindult, akkor megint redsnow, jailbreak gomb, downgrade ipad bb.

  VálaszVálasz
 100. ToniSlow írta:

  @detarii: ezért kérdeztem hogy van-e skype-od. hogy ne szívj annyit vele…. és azt a redsnow-t használd amit feljebb már írtam!

  VálaszVálasz
 101. detarii írta:

  @ToniSlow: dilonka12, de beszéd nélkül, ha neked úgy jó ;)

  VálaszVálasz
 102. ToniSlow írta:

  @detarii: jó lesz, de halasszuk holnapra. késő van már, és ez nem egy 5 perces dolog

  VálaszVálasz
 103. detarii írta:

  @ToniSlow: Ok, köszi. Csak este leszek gépközelben.

  VálaszVálasz
 104. kissbp írta:

  @ToniSlow: nem fogjátok elhinni, de valóban az volt a baj, hogy redsn0w-al volt dfu-ba rakva és nem ireb-el. na most már fent a 6.1.2 és unlock, szóval faja.

  VálaszVálasz
 105. kovacs.ricsi írta:

  Hello!
  Egy kis problémám támadt,olvasgattam a kommenteket,bejegyzéseket,de nem nagyon láttam ehhez hasonlót.
  A problémám a következő : ios 5.1.1-ről frissitek éppen ios 6.1.2-ra. Rákatt a telepítésre,elkezdte betölteni,aztán már 15perce villog a képernyő és fogalmam sincs,hogy mi van,vagy mit kéne csinálni.
  Valaki valami ötlet? Remélem nem rontottam el a telót. Ja,és 3GS-ről van szó.

  VálaszVálasz
 106. ToniSlow írta:

  @kovacs.ricsi: restore-t nyomsz az itunes-ban? vagy update? 5.1.1 jb-s volt?

  VálaszVálasz
 107. kovacs.ricsi írta:

  backup-oltam,updatelek a készülék menüjéből. igen jb-s volt,szerbiából írok.

  VálaszVálasz
 108. kovacs.ricsi írta:

  elég nagy az op rendszer -752 mb,lehet azt telepíti ilyen sokáig..?

  VálaszVálasz
 109. ToniSlow írta:

  @kovacs.ricsi: jb-s készüléken nem fog menni az update

  VálaszVálasz
 110. kovacs.ricsi írta:

  huh,én most feltettem a frissítést,de nem engedi aktiválni. :O

  VálaszVálasz
 111. detarii írta:

  Óriási köszönet ToniSlow-nak az eddigi fáradhatatlan segítségéért…de még nem végeztünk ;)

  VálaszVálasz
 112. ToniSlow írta:

  @kovacs.ricsi: független? mert ha nem és nincs gyári kártyád akkor nem is fogja

  VálaszVálasz

Írd le a véleményed!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!


Az oldal tartalmának írásos engedély nélküli, bárminemű utánközlése tilos.
©2007-2014, Szifon.com - Minden jog fenntartva!