fbpx Skip to content

Az iPhone-t használóknak magas a havi telefonköltsége

Egy amerikai felmérés szerint az iPhone-t használók többsége (59%) több mint 100 dollárt költ havonta előfizetésére, ami a többi platformmal összehasonlítva a legmagasabb.

Monthly_Bill

A Consumer Intelligence Research Partners felmérése szerint 2012 októbere és decembere között az amerikai felhasználók többségének havi telefondíja több mint 100 dollár volt. Ebből 10% 200 dollárnál is többet fizetett szolgáltatójának.

A táblázatot elnézve látható, hogy az Androidosok és a Windows Phone-t használók is hasonló cipőben járnak. Ezeknél is a többség 100 dollárnál többet költött havidíjára.

A számok azért annyira nem meglepőek. A magas díjak nem a felhasználói szokások miatt alakultak ki, hanem az Egyesült Államokban a szolgáltatók dotálják a készülékvásárlásokat, amit a magasabb havidíjakban bőven behoznak.

Itthon azért más a helyzet. Nincs szolgáltatói ártámogatás (legalább is az iPhone-nál), de a felhasználók széles díjskálából válogathatnak. El lehet vinni a készüléket 10 ezer forintért is csaknem 21 ezer forintos havidíj mellett, és 170 ezerért havi 5-6 ezer forintos költségért. Az árérzékeny magyar piacon az olcsóbb havidíjas tarifák jönnek be a felhasználóknak. Maximum 100 ezer forintot hajlandóak fizetni egy telefonért, amihez havidíjban kb. 10 ezer forint tartozik.

[poll id=”84″]

Már több mint 300 millióan vannak iOS 6-on

Az Apple közlése szerint már több mint 300 millió készüléken fut iOS 6-os szoftver.

ios6-logo

A kaliforniai cég negyedéves jelentésében tette közzé, hogy 2007 óta már több mint 500 millió iOS készüléket értékesített, ebből 300 millión már az iOS verzió legújabb, 6-os változata fut. Ez a 60%-os arány rendkívül nagy szám azt figyelembe véve, hogy az iOS 6 már nem érhető el régebbi készülékekre (iPhone 2G, 3G, iPad 1, iPod touch 1G és 2G) és a rendszer a tavalyi indulásakor rengeteg bírálatot kapott például a gyenge Apple Maps miatt, ami sokakat visszatartott a frissítéstől.

Mivel iOS 6-ra még csak valamikor a hétvégén várható untethered jailbreak, aminek hiánya szintén milliókat tartott vissza a frissítéstől, ezért ez a szám a közeljövőben még komolyan nőhet.

Más operációs rendszerekkel ellentétben mi iPhone-tulajok örülhetünk, hogy az Apple ennyire támogatja a régebbi készülékeket is. Ez nem mondható el a többi rendszerről. Ők örülhetnek, hogy ha a készülék életciklusa alatt kapnak egy soványka frissítést…

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. “Milyen párosítást vagytok hajlandóak elfogadni?”

    Egyiket sem. Anno 120 ezer volt az i4 kedvezményesen és havi 3000-Ft-ot fizetek, ebből 1000-Ft a net amit minden hónapban jóváírnak és a maradék 2000-Ft-ot is lebeszélhetem.

  2. “Itthon azért más a helyzet. Nincs szolgáltatói ártámogatás (legalább is az iPhone-nál), de a felhasználók széles díjskálából válogathatnak.”

    Azért ez persze nem igaz, nem is értem, hogy jött ki nektek.

    iPhone 5 fekete 16GB

    Apple ára: 209 890 Ft
    T-mobile:

    Két év hűséggel,
    Nincs hűség díjcsomagra:189 900 Ft

    2 év hűség az előfizetésre.
    2 év hűség Mozaik XXL díjcsomagra: 9900 Ft

  3. Én elöször most vettem meg függetlenűl az iPhone 5-ömet az apple.hu-ról, mert hiába vagyok arany kártyás a T-Mobilnál nagyon sokaltam az árat amit 2 év alatt fizetek ki érte + utánna 20.000 Ft a függeenítés.

  4. Sajnos ezért se vettem a T-Mobilnál iPad-ot mert a 16 GB-os wifi+cellura 2 évre ~250.000 Ft-ra jön ki. Az apple store-os ára pedig 190.000 Ft.

  5. @Attk4: még mindig nem értem mi a probléma. Az általad linkelt képen 10 ezerért elhozható a telefon, havidíj 20890. A T-Mobile a vásárláskor kifizeti az Apple-nek a telefon árát, amit a magas havidíjban szed be részletekben az ügyféltől.

  6. mindenkinek az a jó konstrukció amit ki tud fizetni,
    ezek a számok csak megint parasztvakításra jók semmi másra…
    minek hasonlítgatjuk össze az USA piacot és keresletet a magyar megfelelőjével…

  7. 1000Ft mobilnet és 500-1000Ft plusz telefonálás.
    @draft: +1

  8. Én úgy általában nem értem ezeket a számításokat. Szvsz mindenkinek van egyfajta telefonálási szokása és az ehhez tartozó anyagi lehetősége. Ez teljesen független a telefon vásárlási szokásaitól. Én például sokat beszélek, kell az internet és x pénzt fordítok rá havonta ezért nekem legjobban a Médiamánia L díjcsomag felel meg, ezt is használom évek óta. Mikor új telefont szeretnék venni akkor megnézem, hogy ezen díjcsomaghoz melyik telefont mennyiért adják és kiválasztom a legmegfelelőbbet.

    Telefonhoz díjcsomagot venni – ennél nagyobb hülyeséget még életemben nem hallottam.

  9. opcióként betehettétek volna a függetlent is.

  10. “(iPhone 2G, 3G, iPad 1, iPod touch 1G és 2G)”

    Egészítsétek ki az iTouch 3G-vel!

  11. egyiket sem… független iPhone és domino..

  12. @Attk4: Te jó ég.. Miért ilyen ronda neked ez az ablak?? 🙂

  13. Nem ertem mert magas a havi telefon szamla kulfoldon kulfoldon???
    A 25$ os havi tarifaval + ado egy kijelolt tartomanyon belul KORLATLANUL beszelunk….NEm ugy mint Magyarorszagon 1500 as feltotobol beszelunk 10 perceket …:)

  14. T-mobile: Korlátlan internet egy èvig.(böngèszèsre)£10 fontèrt 100 perc, +500 mb net, persze a 10 fontot is le lehet beszèlni, vagy fizetni vele. Magyarországon szègyen ami megy… tesóm elöfizetèses 3 (three mint szolgaltatò) nál, 30 font havonta, 5000 sms, korlatlan hivas+korlatlan internet(nem csak böngèszès). Nekem t mobile kuldott sms-t hogyha kell egy èv ingyen net akkor kuldjem vissza az sms-t. Kaptam . Otthon mit ad ingyen? LOL


Add a Comment