fbpx Skip to content

Az Apple negyedéves konferenciahívásán nem csak a pénzügyi eredményekről esett szó. Tim Cook azt is bejelentette, hogy jövő héttől 36 újabb mobilszolgáltató esetén lesz elérhető az iPhone 5 és iPad készülékeken az LTE.

iphone-5-4g-lte1

Ezzel tehát például a T-Mobile és talán a Vodafone esetén is elérhetővé válhat végre az ezt támogató készülékeken az LTE:

Today we have 24 carriers on LTE around the world for iPhone 5. Those are in countries like the US, Korea, UK, Germany, Canada, Japan, Australia and a few others. Next week, we’re adding 36 more carriers for LTE support in countries we’re not currently supporting LTE.

Ma világszerte 24 szolgáltató esetén érhető el az LTE az iPhone 5-ön. Ezek olyan országokat foglalnak magukba, mint az USA, Korea, Egyesült Királyság, Németország, Kanada, Japán, Ausztrália, és még néhány másik. A jövő héten 36 olyan újabb szolgáltató esetén tesszük elérhetővé az LTE-t, ahol egyelőre nem támogatjuk.

Tim Cook ugyanakkor nem sorolta fel tételesen a 36 országot, de azt azért megemlítette, hogy olyan régiókról van szó, mint például Olaszország, Dánia, Svájc és néhány Közép-keleti ország.

Mivel a T-Mobile oldalán az LTE elérhetővé válásakor közölték, hogy az iPhone 5 esetén szoftverfrissítés lesz szükséges, így ez egyben azt is jelentheti, hogy jövő héten érkezhet az iOS 6.1 is. Ez utóbbit ráadásul az is megerősíteni látszik, hogy a legutóbbi beta verzió vasárnap lejár:

Egy újabb 6.1 beta frissítés valószínűsége holnap? Közel 100%. A jelenlegi beta vasárnap éjjel lejár.

Ami így még elképzelhető, hogy ma érkezhet a 6.1 utolsó beta vagy GM (kiadásra szánt) verziója, ami után általában 1 héttel később szokott érkezni a hivatalos verzió. A jelenlegi beta verzióban ugyanakkor még nem érhető el az LTE.

A jailbreak kapcsán pedig már többször írtuk, hogy a fejlesztők szintén a 6.1 megjelenését várják, hogy kiadhassák a jailbreaket:

– Elég sokat haladtunk az utóbbi napokban. Úgy gondolom, a jailbreak jövője elég fényes. 🙂
– Gyerünk Apple, tessék kiadni azt a 6.1-et most!

Persze a fejlesztés során elért haladás még azért nem jelent sok mindent, mert elképzelhető, hogy az Apple az utolsó pillanatban még változtat valami olyat, ami miatt mégsem 100%, hogy a 6.1 megjelenését követően szinte rögtön érkezik a jailbreak:

– Nagyon várom a jailbreaket! 100% rá a garancia, hogy lesz?
– Ezt senki sem tudja… Az Apple bármikor okozhat meglepetéseket. Rögtön kiderül, amint a 6.1 hivatalos verziója megjelenik.

Úgyhogy egyelőre várjuk meg, mit hoz a mai délután, és ha megjelenik új beta a 6.1-ből, lesz-e abban LTE a magyar szolgáltatók esetén is. A jailbreak esetén pedig még mindig meg kell várjuk, mi lesz a 6.1 hivatalos megjelenésekor.

Olvasd el a hozzászólásokat is

63 Comments

  1. vajon a kamera javul (i5)?

  2. A vodafone hogy áll az LTE-vel? érdekelni mert én vodás vagyok.

  3. jailbreakről meg már annyira lemondtam hogy inkabb megvásároltam minden appot ami tetszett…

  4. Iphone 4 kap frissitest ? szerintetek

  5. @pityu: pontosan mi a gondod a kamerával?

    @Robi: érdemes megkérdezni a szolgáltató ügyfélszolgálatát.

    @azabaj: a 6.1-et természetesen megkapja, mert a beta verziókat is megkapta. viszont LTE-t értelemszerűen nem kap, mert azt hardveresen nem támogatja.

  6. @Robi: Voda elég gyatrán áll az LTE hálózat kiépítésével. 🙁
    A jb meg nem egyenlő a warezolással de ezt már jópáran elmondták korábban is! A legtöbben azért jb-elnek mert a saját ízlésük szerint szeretnék az iphone-jukat személyreszabni. Nagyon sok olyan tweak telepíthető amivel megkönnyíthető a mindennapos használat és sajnos az Apple nem építi bele az iOS-be! 🙁 🙁 🙁
    Bár most olvastam hogy az Apple iOS fejlesztőket keres úgyhogy bizakodó vagyok a következő iOS-el kapcsolatban hátha durrantanak vmi nagyot!

  7. A 6.1 megoldja az iPhone 5 kopást?

  8. @taky1974: igen, és a repülős mód mellett lesz helikopter és tengeralattjárós is. (illetve jailbreak után aktiválható lesz a tesztelés alatt álló trikorder üzemmód is, de csst! 😉 )

  9. @Jadeye:
    Köszönöm. Ezeket nem is tudtam. De akkor várom már nagyon. 😀

  10. Kösz a válaszokat.

  11. @xnotimeforlovex: Nos ebben tévedsz:

    “A legtöbben azért jb-elnek mert a saját ízlésük szerint szeretnék az iphone-jukat személyreszabni.”

    Mert a legtöbben azért jb-elnek (tetszik-nem tetszik így van), hogy warezoljanak.

  12. Tudjatok miert baromsag ez? En UKban T-Mobilenal vagyok, voltam.

    A ceget felvasaroltak es EE lett a nev. Akkor lottek be kb az LTE halozatot amikor az iPhone 5 megjelent, ekkor meg ha beleraktal egy sima nano simet az iphone 5be azt irta ki hogy 3G bekapcsolasa es mobiladatforgalom bekapcsolasa.

    Aztan jott a carrier update, NEM SOFTWARE UPDATE, es a 3G kapcsolo eltunt helyette lett LTE kapcsolo es a mobiladatforgalom kapcsoloja maradt.

    Tehat itt nem azon van a lenyeg hogy 6.1 e vagy sem, hanem hogy mikor dobja ki a T carrier updatet otthon.

    lasd:

    http://f.cl.ly/items/2B441u2V2k2X2i2P193m/IMG_0178.PNG

    (itt az O2-es SIM van a kartyaban, ok nem tamogatjak itt az LTE-t egyenlore)

    http://f.cl.ly/items/330c2Z0D1A3F0p1k120B/IMG_0179.PNG

    (itt az uj T-Mobile(EE) SIM van benne, akik tamogatjak az LTE-t.)

    http://f.cl.ly/items/0P3I3p301l2s1J240q02/IMG_1616.PNG

    (itt pedig a T-Mobile kerne engem hogy frissitsem, de nem teszem mert akkor *aszhatom a 3G kapcsolom, ami sok akksiba kerul, LTE elofizum pedig nincs, egyenlore.)

  13. @hSn0wQ: Ez igaz, ami ellen csak az Apple tudna tenni kb 3 kattintással vagy ugye régebben mindig frissítette azokat a fileokat, amik felelősek voltak az aláírásokért, persze ezt is mindig feltörték. Véleményem szerint vagy az Apple-nek kéne tenni ellene, vagy pedig olyan eszközt, apikat adnia, amivel a fejlesztő megtudja védeni magát.

  14. @mazsi1911: Pont ezt beszéltük @Jadeye kollégával, hogy mindenki várja az LTE-t, de akkor meg jobban fog merülni a telefon, mint eddig, aztán pedig nem lehet majd csak külön kikapcsolni és 3G-n maradni mert olyan kapcsoló már nem lesz helyette ugye vagy az LTE be van kapcsolva vagy nem.

    Szóval mindenki nyafogni fog az LTE után az akkumulátor idő miatt, aztán meg nem tudnak vissza térni 3G-re 🙂

  15. @@hSn0wQ:
    Hát én csak magamból indultam ki.
    😀

  16. @mazsi1911: a carrier update a szolgáltató beállításait frissítette, és nem az LTE-t tette elérhetővé.

    az O2 esetén nem érhető el az LTE, míg az EE esetén az iOS alapból tartalmazta az LTE elérhetőségét, mert az elvileg egy teljesen más fájlban van, ami külön listázza az LTE-t támogató szolgáltatókat. ha ebben a fájlban nem szerepel a szolgáltatód, akkor nem jelenik meg az LTE kapcsoló carrier frissítés után sem.

    viszont mivel a carrier bundle meg a 4.0 óta alá van írva, így azt jailbreak és CommCenter patch nélkül nem lehet módosítani, tehát sem az LTE kapcsolót nem lehet hozzáadni, sem azt elvenni belőle, mert ha beleszerkesztesz, azonnal érvénytelen lesz, és a készülék nem tölti be.

  17. @xnotimeforlovex: Én meg otthonról indulok. 😀

  18. Remelem Tim Kuki bacsi igazat mond es telleg kijon odoben a 6.1 … es vele egyutt a JB

  19. @admin: Az a gond az egésszel, hogy a “crackerek” természete olyan, hogy nem nyugodnának bele amíg fel nem törik azt a nyamvadt appot. Sajnos ez megy pc-n is. Kiadnak egy új játekot és 1 hét múlva ott van fenn egy torrent oldalon iso-ban a telepítője és még cracket is adnak.
    Ez ellen nem lehet megfelelően védekezni. Ígyis-úgyis feltörik mert mindent megtesznek azért, hogy feltörjék. És aki valamit fel akar törni az feltöri.

  20. Telenornál van/lesz LTE iPhone 5-re?

  21. @hSn0wQ: Hala a jo Istennek hogy mindent feltornek a rak akar ezekert is pizt adni

  22. @Jadeye: a lila foltok… elég zavaró, akárki, akármit ír…

  23. Ha most kifejezetten LTE-s előfizut kérek és ki szeretném kapcsolni akkor 3G-re
    vált át vagy Edge-re?
    Ha jól olvastam bukom a 3G-t?

  24. @xnotimeforlovex: nem. természetesen 3G-re vált vissza, de azt külön nem tudod kikapcsolni. tehát ha kikapcsolod az LTE-t, akkor marad a 3G, amit nem tudsz kikapcsolni, hogy csak az EDGE maradjon.

  25. @Jadeye:
    köszi

    Szal Edge-re csak akkor vált át ha se 3g se LTE?
    Dejó.
    Hát így aztán max.1 fél napot bír majd ki.
    Asszem kihagyom…

  26. Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy azt javítja-e, hogy akinek nincs 3g előfizetése, hanem wifiről nyomja, és ha le van lockolva, pár perc után eldobja a wifit és nem jön semmilyen értesítés (persze hívások meg smsek igen), csak akkor ha feloldom és újra felemgyek wifire. Ez csak 6.0.1-től van nekem így. (4s) esetleg ha valakinek van valami ötlete, azt is szívesen fogadnám:)

  27. @Ragadoz0: Nekem olyan tök mindegy, hogy fel van e törve vagy nincs. Csak annyi, hogy védekezni úgy sem lehet ellene. Gondolom ezzel nem mondok újat.

  28. @pityu: Az a lencsétől van.(Gondolom megtörik a fény) i4s-nél és más hasonló, újabb kamerás mobiloknál de még digitális gépeknél is tapasztalható, ha fénnyel szemben és olyan szögben készül a kép.

  29. @ngtv: Szóval nem szoftveres.

  30. @hSn0wQ: Nekem meg nem tokmindegy epp ez a lenyeg 😀

  31. Kiváncsi leszek hogy ha kijön 6.1 hogyan fognak reagálni dev-team hogy van jó megoldasuk vagy várjunk a 7.0 ra

  32. @Ragadoz0: Ugyan má, nekem épp úgy tök mindegy mint neked. Nyugodtság van csikágó! 🙂 A crackerek olyan fasza guikat kapnak, hogy valaki úgyis feltöri ozt felrakja valami vírusos oldalra, ahonnan meg te gond nélkül leszedheted. A warezolásban lehet látni a legnagyobb jövőt. 2030-ra má a ruhát is letölteni fogod és aki meg nem akar fizetni érte az majd lewarezolja. 😀
    Nincs program amiből ne lenne feltört verzió.
    Meg hát tudod a N.A.S.A-t is feltörték már. 😉

  33. Sziasztok..
    1 kérdésem lenne..:) ide tartozik meg nem is..
    Szoval

    Vettem egy anglon O2 es i4s ( 6.0.1 verzió van rajta.. Kint elek Máltán es a helyi kártyával szeretnem használni..de mikor be rakom a helyi SIM kártyát ujra be regisztralast ker..mikor elkezdem a helyi máltai kártyával nem engedi..mikor vissza rakom az O2 kártyát akkor meg működik tovább..:\ a gond az h nagyon drága igy használnom.. Esetleg 6.1 után jb tudom csak használni a helyi kártyával?! Válaszokat előre is köszönöm..

  34. @hSn0wQ: De. Intelliscreen X.

    Amúgy én úgy vagyok ezzel a JB-vel, hogy amikor megvettem a telót, kb csak azt tudtam, hogy tört appok és témák. Téma nem kellett soha sem, de a warez annál inkább. Viszont nemrég nyomtam egy restore-t, és rájöttem, hogy kb. 5 db $1-2-os appot kéne megvennem. Amit sztem meg is teszek ha lesz időm utánanézni, hogy hogy állítsam be az internetkártyámat. A többi app meg szerencsére volt ingyenes valamikor.
    Viszont egy csomó tweak van, ami nélkül egyáltalán nem tudnék élni, mert nagyon megkönnyítik az életem, és HA egy KICSIT lassul is a telefon, egy csomó dolgot gyorsabban végzek el vele. Pl amit a leggyakrabban használok az az Activator jobbról balra slide a status baron + LastApp. 1000x gyorsabb mint 2x a home gomb és még egy kattintás. Vagy ami már teljesen le is váltotta nálam az SBSettingset, az NCSettings. A wifit mag a repülő üzemmódot kapcsolgatom gyakran. Na meg a fényerő csúszka is igen haszon.
    Lenne egy kérdésem a NEM jailbreakelőkhöz: Milyen érzés mindig bepötyögni az AppleID jelszavatokat, amikor csak egy free appot szeretnétek letölteni? Sokkal jobb, hogy a PasswordPilot elvégzi ezt helyettem.

    De szerintem még mindig jó, hogy van warez.. Melyik appot ajánlja mindenki, ha 720p-s .avi-t szeretnél lejátszani? -> AVPlayer. Gondolkodás nélkül, 1 perc alatt lewarezoltam, rá a videót, azt az meg ott laggolt. A kép lemaradt a hangtól. De egy nem HD videónál is ez volt. Fos az egész. (Amúgy i4-en. De akkor is.) Instant töröltem is.. És nem kell jönni, hogy “ha írok az Apple-nek, visszakapom a pénzt”, mert ilyen dolgokra baromira nincs időm. Meg kedvem. -.-‘

  35. @Supermanmalta: gondolom nem független, ez okozza a problémát. jb nem fog segíteni rajta. ha van rajta hűség akkor nem fogod tudni hivatalosan függetleníteni, viszont van alternatíva. meg lehet oldani a gyári függetlenítést félhivatalosan. itt nézz körül: cutyoursim pont com, rebelsimcard pont com, jmunlocks pont com, vagy a twitteren vedd fel a kapcsolatot @chronic-al, ő tud majd segíteni neked.

  36. @hSn0wQ: Virusos oldalrol max akkor fogok letolteni vmit ha annyi eszem lesz mint neked. Attol mert te onnan toltod a poreszt ha rejszolni akarsz nekem meg nem fix hogy ugyanezt kene tennem ….

  37. @crayo: Felőlem mindenki azt csinál a telójával amit akar. (Úgy mellesleg én is jb-elek.)
    Én nem elvetem a dolgot, megvetem aki warezol. Bitch please a világunkban mindenki warezol, vagy tegye má fel a kezét akinek minden nótája megvett! Na ugye!

    Nekem például nyáron a warez megmentette az életemet. 😀 Ugyanis az én kedven Pc-s játékom a Madden NFL 08 (igen amcsi foci fan vagyok) és hát sikerül elbaszarintanom, és csak úgy tudtam megcsinálni, hogy a játék tört verziójában lévő mainapp.exe-t kicseréltem az eredeti mainapp.exe-vel. 😀

    Megaztán én is jól agyon szoktam dizájnolni a touchomat, meg az i3G-met (csak érkezne má meg az kib*szott adhesive strip, hogy berakhassam végre a home gombomat és tudjam ismét használni!)

    Nekem is több ismerősöm warezol és ettől ök még nem rossz emberek, nem lettek kissebbek a szememben, nem vetem meg őket.
    De nem akarok ebből most itt vitát szítani (mert ezt a végtelenségig lehetne folytatni), aki warezol warezoljon, aki nem az ne csinálja.

    További szép napot!

  38. @Ragadoz0: Hát alaposan félre értettél, de nem baj. Van most jobb dolgom is.

  39. @Supermanmalta: szia esetleg probáld ki a gevey simet és akkor menni fog egy probát megér

  40. @vetzl: Az applenberry nem írja, hogy a gevey támogatná az iOS6.x-es bb-ket. Legalábbis én nem láttam.

  41. Amiota nincs installous, valoban mas a helyzet.
    Mostanaban kerestem egy progit, ami ftp-n keresztul tud fenykepeket vetiteni. No problem, van vagy husz a storeb-ban.
    De miutan a negyediket vettem meg, es egyik sem volt fasza, mar nem voltam smajli. Rament vagy 10 eurom, es meg mindig nem tudok ftp- n kepeket vetiteni rendesen. Tobbet nem veszek meg, kiserletezzen a fene vele.
    Erre jo a varez, mert ha megvan az igazi, akkor szepen a store-bol megveszem, es mindenki happy. En is, apple is, fejleszto is. A szar progik fejlesztoi meg monnyanak le. Oket nem sajnalom.

  42. Én meg tudom mert en is geveyt használok 4s6.0.1 3.0.04 :-)))

  43. Sőt már van gevey i5 höz is 🙂

  44. @hSn0wQ:
    helo ha gondolod küldök egy képet az infómról dobj egy emailt erre hogy tudjam hova küldjem ha kiváncsi vagy [email protected]

  45. @vetzl: Nem köll kép, ha így használod elhiszem. Akkor én tudtam rosszul.

  46. @vetzl: nekem küldhetsz engem érdekel küldök egy e-mailt 😀

  47. Csak tudod sokan nem hisznek benne meg nem elterjedt

  48. @vetzl: itt nincs miben hinni, ott a gyártó oldalán feketén-fehéren.

  49. @hSn0wQ: Ennyi.
    Abszolút jól beszélsz. 🙂
    Jaa, meg most jut eszembe, hogy a Nitrous sincs még feltörve. 🙁 Pedig azt megnézném mit csinál a FB appal.

  50. Csak hogy teljesen tiszta legyen a kép…
    Ha valamikortól elérhető lesz az LTE a T-Mobile-nál, akkor onnantól kezdve 3 lehetőség lesz:
    -bekapcsolva van az LTE és hasít a net
    -az LTE ki van kapcsolva, és 3G van
    -ki van kapcsolva a “Cellular Data”, és nem csatlakozom internetre?

    Ha jól értelmeztem a pár fenti hozzászólást, és ez lesz a helyzet, az elég nagy érvágás lesz üzemidő szempontjából, ha nem szeretném lekapcsolni a Cellular Data-t. és teljesen elvágni magam az internettől (mert ha nincs bekapcsolva a Cellular Data, pl. az iMessage üzenetek is csak akkor érkeznek meg, amikor visszakapcsolom).

  51. @DJ Q-Cee: igen, eddig úgy tűnik, így fog kinézni. ha van LTE kapcsoló, már nincs külön 3G kapcsoló is. a külföldi tapasztalatok mindenesetre azt mutatják, hogy nem merül jobban az LTE bekapcsolásával. ami az iPhone akkuját eszi, az a push, mert az folyamatos kapcsolatot tart fent a szerverrel. amellett már nagyjából mindegy, hogy azt EDGE/3G/LTE kapcsolaton teszi meg.

  52. @DJ Q-Cee: Egyébként minden tesztben azt írják, hogy LTE-n sokkal többet elmegy az i5. LTE-n megvan az Apple által írt 8 óra, 3G-n meg csak valami 5-6. Úgyhogy nem kell kikapcsolni.
    ..Bár egdén biztos több lenne.. de mindegy.

  53. Köszi a válaszokat!
    A tapasztalatok tehát furcsa módon azt mutatják, hogy a bekapcsolt LTE-vel nem változik (vagy akár jobb az üzemidő), mint 3G-vel?

    Ezzel együtt ha jól értelmezem, attól az üzemidőtől búcsúznom kell, amit eddig úgy produkált a készülék, hogy alapállapotban EDGE-re csatlakozott, ha pedig meg szerettem volna nézni valamit az interneten, bekapcsoltam a 3G-t.
    (Nincs bekapcsolva nálam a push, simán csak edge-en lapul a zsebemben a készülék.)

  54. Mi van ha nem jön ki ma a GM? Nekem a beta 4 van fent kicsit kezdek ideges lenni?

  55. @szorian: van beta 5

  56. De miért nem kínálja fel a telefon hogy van új iOS update? Ez nem ota volt?

  57. Iphone 5 verzió 6.1 (10b5126b) ez akkor most melyik?

  58. @szorian: itt van innen letudod tölteni kicsit lassú de lejön én már töltöm 4S-re a Deposit-osat töltsd le szerintem http://www.betaio.so/

  59. Több fórumon azt írták, hogy ez a beta 5 tulajdonképpen a GM, mivel soha nem jár le, mint pl a beta 4. Nekünk a CDMA verzió kell magyar IPhone 5-re (A1429).

  60. @csoliver: azt hogy magyar CDMA i5 :O hol vettétek?

  61. Vodafone es a T-Mobile is ezt árulja. Megtévesztő a CDMA kifejezés. IPhone 5 ota a gsm kizarolag az amerikai AT&T-it jelenti.

  62. Magyarul nekünk az iphone 5.2 verzió a megfelelő. A modellszám A1429.


Add a Comment