fbpx Skip to content

Mivel a jailbreak egy sokak számára fontos téma, így amikor az egyik fejlesztő ír valamit, azt azonnal darabokra szedik, és sokszor olyasmiket vízionálnak belőle, amiről nem is beszélt. Most sem történt ez másként.

iphone-5-jailbroken

Tegnap redditen kezdett el sok hozzászólást termelni pod2g egy tweetje, mert planetbeing volt az, aki elsőként hozzászólt. Ez alapján aztán több híroldal is olyan magasságokat képzelt el a jailbreak kapcsán, ami még nagyon sok körülménytől függ, így messze nem lehet kijelenteni olyasmiket, amikről sok olvasó már tényként beszél.

Pod2g egy nappal korábban, január 3-án indította útjának twitteren a #weWantAnOpenIOS hashtaget, azzal a céllal, hogy a felhasználók felhívják az Apple figyelmét arra, hogy az iOS legyen kissé nyíltabb:

Gyors fordításban: Ha egyetértetek azzal, hogy az iOS-nek nyíltabbnak kellene lennie, csináljunk trendet a #weWantAnOpenIOS-ből twitteren! Ez lenne a mi válaszunk az Apple felé.

Ez tehát még nem jelentett semmit, csak egy ötlet volt, hogy a jailbreakes közösség megmutassa, mennyien értenek egyet azzal, hogy az iOS-ben szabadabb kezet kellene adni a felhasználónak, ahogyan az mondjuk az OS X esetén elérhető, testreszabhatósággal. Semmi többről nem volt szó.

Másnapra nem csak trend lett a hashtagből, de a fentieket sokan úgy értelmezték, hogy ezt pod2g biztosan azért írta ki, mert nem tudnak mit kezdeni az iOS 6 jailbreakjével, és az maradna a jelenlegi állapotában, tehát iPhone 4-nél újabb készülékekre nem lenne megoldás. Persze ez messze nem volt igaz, így másnapra a következőt írta twitteren:

I read some coms on the internet today saying that if I started #weWantAnOpenIOS it is because we can’t jailbreak iOS 6 and Apple won. This is false in many ways. Firstly, the jailbreak is being developed in the underground, and is just not ready for a public release. Secondly, it’s not the jailbreaker that talked with this message, as I am not involved in security research for some months now, working on my application and other projects. If the only possible way to #weWantAnOpenIOS is the jailbreak, it’ll happen. It is not the end!

Gyors fordításban: Olvastam pár hozzászólást az interneten a minap, amik szerint azért indítottam útjára a #weWantAnOpenIOS-t, mert nem tudjuk jailbreakelni az iOS 6-ot. Ez több szempontból is hibás meglátás. Először is a jailbreaket a háttérben folyamatosan fejlesztik, de egyelőre még nincs kész arra, hogy kiadják. Másodszor ezzel az üzenettel nem a jailbreakelő beszélt belőlem, hiszen hónapok óta nem vagyok már érintett a kérdésben, hanem a saját alkalmazásaimon és egyéb projektjeimen dolgozom. Ha a #weWantAnOpenIOS-re az egyetlen mód a jailbreak, akkor az elérhető lesz. Nincs vége semminek!

Redditen a beszélgetés másnap pedig ezzel a tweettel indult, ami a fenti tweetsorozat vége volt csak, így ezt most újból nem fordítanánk le:

Ehhez első hozzászólóként planetbeing bukkant fel, aki a következőket tette hozzá mindehhez:

Yeah, I’m not really sure what all the doom and gloom is about. The fact is, I have an untethered iOS 6.0.2 JB running on my iPhone 5 right now. The reasons it’s not released are because 1. releasing it would burn an exploit we want to save for ourselves so we can always get in to look at new firmware and help JB in the future, 2. iOS 6.1 is coming very soon and will likely break a small part of it anyway, there’s no point in sacrificing the many bugs it won’t break. Anyway, where there are 4+ bugs (that it took to get this to work), there’s gotta be one or two more so while jailbreaking is getting harder, reports of its death are highly exaggerated. This is not stuff I want to say over Twitter with 140 characters because I’m afraid of starting some sort of riot, but I like the smaller /r/jailbreak community more. 😉

Gyors fordításban: Igen, én sem egészen értem, mi ez a “vége mindennek” hangulat. A helyzet az, hogy az iPhone 5 készülékemen a 6.0.2-n untethered jailbreak van. Annak pedig, hogy még nem adtuk ki, két oka van. Először is ha kiadnánk, azzal ellőnénk egy olyan exploitot, ami jelenleg lehetővé teszi számunkra, hogy bármi új firmware-be azonnal bele tudjunk nézni, miután az megjelent. Másrészt az iOS 6.1 hamarosan megérkezik, és valószínűleg egy csomó apró dolgot összekavarna benne úgyis, és kár lenne feleslegesen feláldozni azokat a hibákat, amiket a 6.1 úgysem javít majd. Akárhogy is, ahol 4 vagy több bug van (amennyi ebben az esetben is kellett), ott lesz újabb egy vagy kettő is, és noha a jailbreakelés egyre nehezebb lett az idők során, temetni teljességgel túlzás. Ez nem egy olyan dolog, amit 140 karakterben el lehet mondani twitteren, ezért írtam le itt, hosszabban, hogy ne legyen belőle lázadás, vagy bármi.

Tehát létezik a 6.0.2-es iPhone 5-re is fejlesztés alatt álló jailbreak, ugyanakkor azt nem fogják kiadni, mert feleslegesen áldoznák fel vele többek között azt az exploitot is, amit eddig még nem javított ki az Apple, és így a jövőbeni jailbreakekben is a segítségükre lehet. A dolog másik része, hogy mivel a 6.1 záros határidőn belül érkezik, így szintén felesleges lenne most elfüstölni az értékes hibákat, mert akkor azt még a 6.1 kiadása előtt az Apple kijavíthatná, és így csak elvesztegetnék őket, mindössze azért, hogy pár nappal korábban legyen jailbreak. Ennek viszont semmi értelme. A jailbreaket tehát felesleges temetni, mindössze továbbra is várni kell.

Kiadási dátum természetesen nincs. Minden attól függ jelenleg, hogy a 6.1-ben mit módosít még az Apple, így annak megjelenése után várható leghamarabb a következő jailbreak, de továbbra sem lehet tudni, hogy mennyivel utána. A 6.1 megjelenéséről sincs információ, jelenleg a 4. bétánál tart az Apple a fejlesztésével, de ennél többet nem lehet tudni.

Ugyanakkor jelen esetben is él az, amit MuscleNerd is már számtalanszor mondott: ha jailbreakelni akarsz, akkor ne frissíts, hanem várj.

Az iPhone 4 és korábbi készülékekre az iOS 6 esetén elérhető jailbreakről már kétszer is írtunk, elsőként a 6.0, másodjára pedig a 6.0.1 megjelenésekor. Mielőtt feltennéd a kérdésedet, ezt a két cikket mindenképp olvasd el!

Bővebben a következő cikkekben: Megjelent az iOS 6! és Megjelent az iOS 6.0.1!.

Olvasd el a hozzászólásokat is

77 Comments

  1. Ez olyan mint az egyszeri ember, aki mindig egy jo gepet szeretne, de dragalja es megvarja mig olcso lesz. Igy sosem lesz jo gepe 🙂

  2. Kaphatnék egy linket az i4 iOS 6 untethered JB-ről?
    Üdv. 🙂

  3. Az a baj, hogy mindig csak várnak és várnak a JB kiadásával, mert közeleg egy újabb hivatalos iOS verzió, és addig nem akarják ellőni a puskaport. De amint kijön az új iOS, ugyanezt vágják az arcunkba, hogy hamarosan kijön egy újabb, és addig nem akarják ellőni a puskaport… és emiatt most már csak kb. évente 1-szer adnak ki normális JB-t. Régebben minden új iOS verzióhoz kijött a JB, nem vártak a következőre… Szerintem ha most kiadnák a 6.0.2 JB-t, és az Apple befoltozna dolgokat, akkor is találnának újabb réseket. Mindig találtak, ezután is fognak. Na mindegy, ezért is utálom az iOS-t, de nagyon….. sajnos azonban használnom kell néha, ezért rá vagyok utalva az Apple nyavalyás ízlésére… :-/

  4. @aladinka: még csak tethered van rá… keress rá arra, hogy “redsn0w_win_0.9.15b3”

  5. NO JB – eccerű !!!

  6. @aladinka: nincsen untethered iPhone 4 és iOS 6 esetén, nem is írtunk ilyet, ergo nem értem, honnan szeded. a többi információ meg ott van a cikk alján linkelve, olvasd el.

  7. @Jadeye: a post végén volt egy smile, remélem annak a jeleként, hogy poénból írta… 😉 ha nem, akkor nem értette az egész cikket… 😀

  8. nah,majd talán az IOS 18-nál kiadják mert addigra olyan öregek lesznek,hogy nem lesz értelme tovabb várni 🙂

    nyert az Apple!

  9. En sem tudom, hogy miert egybol ez jutott eszembe. De koszonom a felvilagositast 😉

  10. Várhatóan a 6.1 támogatni fogja az ip5ben az LTE-t, ami azért nálunk nem olyan fontos – ilyen árak/lefedettség mellett -, de Ámerikában lehet. Tehát ilyen dolgokat kár volna nekik kockáztatni.

  11. @chuckie: Amerikában (és pár európai országban) már most is támogatja az iPhone 5 az LTE-t.

  12. Lassan 3 hónapja vagyok JB nélkül és látom sajnos a különbséget! Alapból 6.0-val kaptam az új telót, így lehetőségem sem volt a downgrade-re, így 4 év JB-s élet után kénytelen voltam anélkül használni a szifont. Nem is a warez az elsődleges probléma, ami miatt hiányzik a JB, sokkal inkább a testre szabhatóság, amit megszoktam az évek során. A billentyűzetet kimondottan utálom, azt is, hogy, ha a 3g-t be akarom kapcsolni 28. menüpontban találom és nincs springboard, amit elhúzok és ott van, sok apró dolog, de itt tényleg kijön az IOS zártsága :(,

  13. Soha nem lesz ebbol semmi , pod2g a kis francia csavo is csak keveri a kakit meg hazudozik

  14. Felőlem várhatnak vele, nekem tök nyóc, de ha már várnak vele akkor amikor kiadják az addigi 3-4 hivatalos ios 6.x-et mind támogassa mert az szerintem elég idegtépő, ha 3-4-ből 1 ios-t támogat a jailbreakük és közben simán lehetne a többire is kissebb módosításokkal (mert ugye lassan több mint 4 hónapja 6.0/6.0.1/6.0.2-n tesztelik a jailbreaküket, ha nem számítjuk a 6.0 béták idejét).

  15. @Ragadoz0: Hát azért én ezt nem állítanám enbyire biztosan. Neki azért sok minden ilyen jb-s ügyben benne volt a keze látszik, hogy nem valami hülye gyerek és ért hozzá csak, ahogy azt már megszokhattuk vannak ilyen rossz szokásai, hogy “hát most nem kéne kiadni mert lehet, hogy a következő ios verzióban már akkor javítják a hibákat..” persze ez függ attól is, hogy hol tart a fejlesztésben, dehogy épp hazudna azt nem hiszem.

  16. @hSn0wQ: felesleges támogatni a többi verziót, ha a legfrissebbet támogatja. frissíted, és kész.

    a jailbreaket nem tesztelik hónapok óta. ami korábban a 6.0 megjelenésekor elkészült, az egy failbreak volt, nem rendes jailbreak, de anno le is írtuk, mi a különbség. azok a kis módosítások, amiket az Apple közben meglép, bőven elegendőek arra, hogy azokat a hibákat javítsa, amivel a jailbreak elérhető.

    @Ragadoz0: ha ebből eleged van, akkor nyugodtan nekiállhatsz saját jailbreaket fejleszteni. egyébként ezt olvasd el: http://szifon.com/2012/12/25/interju-pod2g-vel-a-neves-ios-hackerrel/

  17. @Jadeye: Csak közben ugye telik az idő. Indúljunk ki mondjuk az 5.1.1-es jb-ből. Hónapokig tesztelték és készítették ezt a jb-t, eredetileg 5.1-re csak ugye közben kijött az 5.1.1 és végül aztán pont az 5.1-et nem támogatta és tegyük fel, hogy én 5.1-en vagyok egy 4s-sel és csak 5.1-hez van shsh-m és 2013 jan. hatodika van én meg elhatározom, hogy jb-elném a telómat akkor nekem erre esélyem sincsen. Hogy miért? Különösebb oka nincsen csak annyi, hogy ők az akkori legfrissebb iOS-re adták ki a jb-t, noha az 5.1.1 elött több hónapig tesztelték 5.1-en a törést. Tehát nyugodtan kiadhatták volna 5.1-re is.

    Persze ez rám egyáltalán nem tartozik mert 4s-em sincs és az se biztos, hogy frissítek
    6.x-re csak szerintem most mégis csak 3 (illetve ipad mini és i5 esetén 4) ios 6.x(.x) lesz a 6.1-el együtt és azt gondolom, hogy nyugodtan kiadhatnák minimum 2 db 6-osra is. Ez az én meglátásom és lehet itt kötekedni ettől még nem változtatok az ezzel kapcsolatos nézeteimen.

  18. Sziasztok.

    Még mindig az a gondom, hogy az iPad mini készülékemen nem tudom a játékokat magyarosítani, mert a programok nem engednek törölni, illetve bemásolni a telepített programokba.
    Elég gáz így, mert megvettem a GTA 3-at, meg a Max Payne-t is, és egyiket sem tudom magyarosítani.
    Van aki tud valami programot?
    Vagy a 6.01 és 6.02-es OS-ek már direkt nem engedik ezeket?

    köszi előre is a válaszokat.
    (már rohadt idegesítő, főleg, hogy megvettem ezeket…)

  19. Ezek a jailbreak várók annyira szánalmasak sztem :/ ha app kell akkor vedd meg!!! Ha testre akarod szabni akkor vegyél androidot!!!! Örüljetek annak hogy ingyen csinálják nektek,ti fillérb@szók!!!! Itt nyavajogtok mikor lesz már,mikor lesz már!!!

  20. @hSn0wQ: nem értem a problémát. megjelent az 5.1.1-es jailbreak, de te nem frissítettél időben 5.1.1-re, sem nem mentetted le az SHSH-t, amikor lehetett. tehát minden rajtad múlott. nem minden esetben lehetséges a kompatibilitás. okkal tesznek úgy, ahogy.

    6.1 esetén ez úgy fog kinézni, hogy ha megjelenik a jailbreak majd 6.1-re, szépen frissítesz 6.1-re, és kész. ergo nem lesz probléma, nem kell feleslegesen gyártani.

    @runner: nem jó alkalmazást használsz, mert az nem támogatja az iPad minit. használj másikat.

  21. @runner: ifunbox ?

  22. Egy baj van ezzel hogy most arra várnak hogy kijöjjön a 6.1, hogy amint kijön az új ios megjelenik a jailbreak és kb 2 hétre rá már lesz is 6.1.1 amit csak a jailbreak hibák bezárása miatt adnak majd ki, szóval nem leszünk sokkal előrébb akkor sem.

  23. @Jadeye: Példaként írtam a 4s-s dolgot (egyszerü user szemszögből -mert ugye a felhasználók nagyrésze nincsen tisztába az shsh-val meg a többivel), de tök mindegy, a véleményemet írtam le, hogy szerintem ez hosszútávon nem jó, hogy csak az akkori legfrissebb ios-re van jb (nem trollkodni meg vitát szítani szerettem volna), de ettől még lehet, hogy csak én gondolom így.

    További szép napot!

  24. @OliverG: Te kedves szerencsétlen elkényeztett majom!
    Szerinted ha volt pénze megvenni az apple cuccot akkor nem lenne pénze a programokra?De mint már sokan leirták,sajnos sok dolog van ami ki marad az Apple miatt az IOS-bol.
    Es ebben az egészben csak annyi bosszantó van ,hogy olyan indokokkal nem adják ki a JB-eket (AMIKÉRT NAGYON HÁLÁSAK VOLTUNK SOKAN EDDIG IS ÉS EZ UTÁN IS) ami ki veri a biztositékot.
    Ne áltasd magad és ne álszenteskedj ,hogy ok ezt ingyen teszik felhivnám a figyelmed a TÁMOGATOK GOMBRA amit elég sokan meg szoktak nyomni!

    Kicsit elegem van a sok nagypofaju “nekem telik ájponra ,hu de kemeny csavo vagyok “emberből!
    Nézzél be egyszer az xda-developers oldalára!

    elnézést a többiektől!

  25. @digitalboy: senki nem mondta, hogy frissítened kellene, a készülék szoftvere pedig nem frissül automatikusan. tehát nem értem a problémát.

    @hSn0wQ: az egyszerű felhasználó olvassa el a cikkeket, és ne utólag sipákoljon, ha valami nem megy. ezért írjuk le őket minden alkalommal, ha új firmware vagy jailbreak megjelenik. ha valaki nem olvassa el, az a saját baja. jailbreak nem csak a legfrissebb iOS-re van, hiszen akkor mondjuk egy iPhone 3G-t már nem lehetne jailbreakelni ugye, pedig lehet.

    @Oszi: az iPhone Dev Team nem fogad el támogatást, de más fejlesztőcsapatok ezt megtehetik. a jailbreaket azért nem adják ki, mert a későbbi jailbreakek lehetőségét veszélyeztetheti, ha a jelenleg használt exploitokkal adnák ki a jailbreaket. mostmár igazán nem ezen a rövid időn múlik. ha eddig is létkérdés volt a jailbreak, akkor nem frissítettél.

  26. @oszi ezt jol leirtad @oliverg-nek.. Tenyleg rohadtul nem erti a lenyeget aki ezzel az ingyen programokat toltogesd le dolgokkal jon..

    En peldaul kizarolagosan azert nem hasznalok szifon 5-ost mert JB nelkul hasznalhatatlan szamomra a telo! Es nagyon sokan vannak igy! Egyebkent meg azert sem adtak ki meg a JB-et mert millio szamra adtak el karacsonyra uj szifont es ha kiadtak volna karacsony elott marvreg be lenne foltozva a hiba es az a sok millio ember is JB nelkul maradt volna aki ajandekba kapott telot..

    Most annak van itt az ideje hogy varunk es mar nem kell sokat.. Teny hogy egyre ritkabban adnak ki JB-et devoruljunk ennek is.

    Es igaz hogy nem keves penz jon ossze ebbol en sem sajnaltam soha toluk azt a 10-15 dodo-t a munkajukert…

    Egy honap es itt lesz tuti…

  27. @Jadeye:

    Semmi gond a várakozással még mindig 5.1.1-et használok a 4s-en
    és köszönöm jól vagyok 🙂

    csak maga az indok hangzik bután ha jól bele gondoltok és tényleg nyert az apple mert már annyira nehéz hibát találni,hogy JB készitők nem merik ki adni JB-et mert nem biztos hogy találnak újabbat amit újra kiadhatnak.

    Vagy egyszerüen nem látjuk jól mi is zajlik a háttérben és érdekelté vannak téve abban,hogy ne legyen folyamatos JB 😛

  28. Milyen programot használjak?

    iFunbox legújabbat leszedtem, ugyanúgy nem írja felül a magyarításos fájlt.

  29. @OliverG: Ostoba egy majom vagy te baratom , a nyakamat ra ha kinn lesz valaha ebben az eletben a JB , velem es jadeye kiccsavoval egyutt , te is ott fogsz horogni nyalcsorgatva az elso sorban …

  30. @runner: Google translate-et hasznald, ha mas nem megy 🙂 Azon hogy menj ide, lodd le Belat, mi a tokomet kell magyaritani? 🙂

  31. @Ragadoz0: nem jailbreakelek, úgyhogy engem nem érint… (a “kiccsavo”-zós hangnemet meg nem értem)

  32. @Jadeye:

    szerintem nem téged akart minősiteni.

  33. @Ragadoz0: Jadeye-t le kiccsávózni??! 😀 Ő a legnormálisabb ezen az oldalon. -.-‘
    Leszámítva azt, hogy nem jailbreakel. 😀
    S bár helyzeti előnye, hogy mindig az olyan cikkeket írja, amik engem jobban érdekelnek, de amúgy tényleg ő írja a legjobb cikkeket. A témát mindig jól körüljárva, teljes képet ad az adott témáról. Tulajdonképpen, ezen cikkek miatt olvasom az oldalt. Az ilyen kiegészítő tesztek, meg magazin izék nem nagyon hoznak lázba.

    És ha lehet, akkor most hagyjuk a “ha Jadeye megtorpanna, a fejem félig felcsúszna a seggébe” jellegű dumákat. 😀 (Véletlenül nem a Halálhágóból idéztem? De. 🙂 )

  34. @Ragadoz0: Jadeye egy kicsit több tiszteletet érdemelne -szerintem!!!

  35. @Jadeye: Teljesen igazad van abban, hogy a user olvassa el a cikkeket és ne eszetlenül neki álljon a dolgoknak, de abban szvsz. nincs igazad, hogy nem kéne arra a verzióra kiadni a törést amin eredetileg tesztelik. Nem is boncolgatom tovább a témát.

    @Ragadoz0: Se a pesszimista hozzáállásodat, se a tiszteletlenségedet nem értem. De trollkodásnak jó.

  36. Hello!
    van egy Iphone4 tellám 5.1.1es IOS -al jailbreakelt, ha fel akarom frissiteni 6os firmware-ra kell valami csavar a JB miatt? vagy simán indithatom ituneson a frissitést??

  37. @Mrkt: Ne sima itunes update-t csinálj, hanem restore-t. És ne állíts vissza backupból a végén.

  38. Én türelmesen várok 🙂 Az a pár tweak nagyon hiányzik 🙁

  39. @hSn0wQ:
    restore megvolt aztán frissités, nem tudta betölteni most backupolja a rendszer :S lehet elrontottam? :S

  40. és azthiszem backupolja mert nem sikerült :S :S türelmetlen voltam…

  41. @Mrkt: Tehát 5.1.1-en restore-oltál aztán nyomtál egy update-et utána valamit nem tudott betölteni aztán backupolsz? Ez így elég vacakul hangzik. Mire restore-oltál? Mert, ha csak rádugtad a telót a gépre és egyszerüen rányomtál restore-ra anélkül, hogy betallóztál volna bármilyen fw-t akkor már frissítettél is. Így ezután nem kell már frissítened mert már frissítettél. Backupot meg készítesz vagy visszatöltesz? Mert az egyik már felesleges a másik meg nem ajánlott (jb-elt rendszerről készült backupot nem töltünk vissza).
    Egyébként mit nem tudott betölteni?

  42. Nem szoktam kommentet írni, de ha már végigolvastam meg felháborodtam hát legyen. Szerintetek (nemsértésből..) de a srácoknak a világon semmi dolguk nincsen csak otthon ülni a tökükön és exploitokat keresni, hogy azonnal legyen szegényeknek minden szoftverre jb.. ha neadjisten találnak (rengeteg óra munka után) egy-két rést akkor egyből kiadják, hogy “nehogymár a sok kényelmes várjon picit, inkább kiadom most, majd vértszopok a következővel is .. nemszámít csak nekik egy picit se kelljen várniuk ! 🙂 ” ?? lofa*t … 🙂 és ne hidjétek, hogy nem várom és lesem a szifont, hogy hátha… de a mai napi hír után nem az fogalmazódott meg bennem hogy “hé banyeg ez már feltörte nekünk meg ki sem adja? de mekkora …” hanem megörültem h nem adták fel, sőt a következőt is felfogják törni a mostani hibákkal csak várni kell… na bocs csak muszáj volt …

  43. Szerintem sem szívjóságból fejlesztik a hackerek a jailbreak et. Ezzel olyan szakmai hírnévre tesztnek szert, hogy a legjobb állásokból válogathatnak az egész világon, pedig ilyen szinten már nem kis pénzeket lehet keresni. Szvsz. ez egy előnyös szimbiózis, mindkét félnek, nemcsak nekünk.

  44. Az az igazság hogy már nagyon kitolodik a JB kiadása(nem a tethered rol beszelek). Màr nem olyan konnyen torik fel az ujabb firmware ket. Persze lesz mindig csak nem mindegy mikor…! Persze hogy nem adjak ki mert akkor megint fel evet kellene varni….

  45. Csak nevetek rajtatok kedves @Oszi és @Ragadoz0 😀
    Benneteket össze kellene kötni xD ti az ilyen tipikus marionett bábuk vagytok!!!!

  46. @Jadeye: Na és arról lehet e tudni valamit, hogy hegesztettek e valamit a srácok a 6.X -ről 5.X -re való visszatérésen?

  47. a JB olyan mint a 13. havi fizetés, adható DE nem kötelező… ha van akkor jó és mindenki örül, ha nincs akkor meg sír és reklomál…miközben az NEM jár…

  48. Végre egy normális comment 🙂

  49. Annyit lehet egyelöre tudni, hogy a 4. Beta 28.án jár le. Hogy ezután lesz-e még egy 5. Beta is vagy a következö már a GM lesz.

  50. OliverG…nagyon okos kiccsavo vagy .
    Es mond megkaptad mar az ingyen i5-ot , persze olyat ami nem kopik 😀 , amiert belaffantasz a meleg kakiig az oldal tulajanak ? Vagy esetleg te maga vagy a nagy pod2g a sulyzot soha nem latott , kisportolt testu,megszeppent kisdobos kinezetu hakkerke ?

  51. @Ugyankerem: Joohogy ! Majd pod2g es baratnoi , akarom mondani baratai ,bar telleg olyan kis rattyerosan jokepu kituggya … Azert melozik , vedeli a kolat meg zabalja a csipszet es boszen kutat hogy en meg te meg a sok verpisti itt az oldalon felqrhassa az uccso engri bordszot freeben es
    nem azert hogy hirnevet szerezzen es utanna egy fasza kis szerzodessel szarra keresse magat ? Aaaah dehogy ez elkepzelhetetlen

  52. Sziasztok! Esetleg tudna valaki segiteni, hogy mikorra varható ios 6.0.1 Iphone 4s-re JB?
    Tethered, Untethered mindegy!!
    Köszönöm!

  53. @Ragadoz0: a jailbreak sosem a warezről szólt, hiszen az közvetlenül a jailbreak után még nem érhető el, csak egy külön kiegészítőt telepítve. emellett jailbreak már az App Store előtt is volt. ha elolvasod a cikkeinket, láthattad belőle, hogy a jailbreak ingyenes, tehát nem a pénzért csinálják, hanem presztízsből. az, hogy mellékesen milyen más munkát kapnak mindezért, az irreleváns, elvégre letettek valamit az asztalra, tehát várható, hogy ilyen jellegű munkákat vállalnak.

    (a 29. hozzászólásban az általad használt “kiccsavo”-zós hangnemet meg továbbra sem értem, pláne hozzátéve most a “belaffantasz a meleg kakiig az oldal tulajanak” részt sem az 50. hozzászólásból)

    @AttikaXX: pontosan erről szól a cikk, esetleg olvasd el.

  54. @Jadeye: Bizonyos szinten egyetertek veled . Mondod hogy a JB nem a warezrol szolt , aztan jott vki aki kiadta az installoust es hirtelen mar a warezrol IS kezdett szolni a tortenet. A Jb nalam , es nem csak nalam , a warezrol IS szol . De ! Ezert nem en vagyok a felelos vagy engem kell lehurrogni hanem azt a fejlesztot aki szamomra lehetove tette hogy a jb-t warezra IS lehessen hasznalni …

  55. @Ragadoz0: Nehéz értelmezni amit írsz… Bocsi, de elolvastam 3x, aztán negyedszerre már nem. Mit is akarsz mondani? Mert abból amit körmölsz, abból nem derül ki…

    Kéne megtanulni magyar, hamár kommentel magyar…

  56. Kedves Ragadoz0 én egy 30 éves ember vagyok aki mindent magának vesz meg elmondom neked! Nem egy ilyen szar takony kis hülyegyerek lehetek mint te vagy te szánalmas kis…..
    Nagyon szívesen bemutatkoznék neked!!!!!

  57. Na most kicsit összezavarodtam. Van egy sima iphone 4-em, 6.0.1 ios. Van rá mód hogy untethered jailbreak kerüljön rá?? vagy csak tethered es semi untethered?

  58. @hollopettya: Szerintem vard meg az uj dzselbreket , lassan ki is adja podkettodzsiii csak most gyurni ment , aztan szoliba utanna meg tetovaltatni de lassan kinn lesz ez tuti … Vagy nem ? Vagy megis ?

  59. Bar az is lehet hogy padkettodzsinek adjak be ha nem adja ki …

  60. 59. kérdésemre valaki tud Ragadoz0-nal egyértelműbb és értelmesebb választ adni? Köszönöm!

  61. @Hollopettya: Egyelőre nincs untethered jb, de (semi-)tethered elérhető rá.

  62. @Ragadoz0: olvasd el a pod2g-ről szóló cikket, amit már linkeltem neked korábban: http://szifon.com/2012/12/25/interju-pod2g-vel-a-neves-ios-hackerrel/

    van két kisgyereke, és rendes munkája. a jailbreak csak egy hobbi, amit a szabadidejében csinál. akkor csinálja tehát, ha kedve van hozzá.

    ameddig ingyenes a jailbreak, addig senki nem várhat el semmit semelyiküktől.

  63. @hSn0wQ: koszonom a valaszt! és szerinted érdemes (semi)thetered JB.-el foglalkozni?

  64. @Hollopettya: Ha nem függsz a jb-től akkor nem feltétlenül. De egyébként, ha odafigyelsz rá, hogy ne kapcsold ki a telód illetve legyen mindig elég jól feltöltve akkor az már majdnem felér egy untethered jb-vel. 😉

  65. Sziasztok!
    4s 6.0.1 lehet tethered jb-zni?
    Sajnos OTA-val lett frissítve az 5.1.1 és nem tudok restorolni.

    🙁

  66. @Szebi: Nem.

  67. @szebi: mint azt a cikkben is leírtuk, 4S-re 6.x esetén SEMMIFÉLE jailbreak nincs jelenleg, erről két másik írásunkat is linkeltünk a cikk végén.

  68. Köszönöm a megerősítést!!!
    Milyen lehetőség van “takarításra”
    Vagy ha eladnám lepucolt 5.1.1 tudjak átadni?
    Viber flaggol ha párhuzamosan írunk egymásnak pl és ez idegesít.
    De cydiara is szükségem van.

  69. @szebi: csak a manuális berhelés van, letörölsz minden appot és tartalmat, aztán kézzel kipucolod a fájlrendszert, mondjuk talán ez alapján, bár ez nem arról szól: http://szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

    restore nem fog menni 5.1.1-re sehogy, ha meg az összes adat és beállítás törlése opciót választod, abból elvileg nem lehet kirántani utána, és akkor már csak a 6.0.1-es restore marad.

  70. Köszönöm!!!
    iToolsba is van valami clear és egyébb törlés opció.
    Üdv

  71. Egy szimpla jb cikkből ekkora anyucizàs lett nem èrtem.
    Iphone-t nem csak 200e-èrt lehet venni, van olcsóbban is. Jb-t nem adtak ki? Igazuk van, most úgyis 6 után hirtelen kijött 6.0.1 meg 6.0.2 miért csinàljon magának többletmunkàt vki ha kis várakozással egyszerűbben meg lehet oldani. Nekem is hiányzik jb de türelmesen várok egyszer csak lesz!

  72. @totopad: Tulajdonképpen Springboard van, mivel úgy hívják a felületet, amin fut az oprendszer. A a Springboard settingsről beszélsz, ismertebb nevén SBSettings.

  73. hali!
    iphone 4s-re 6.0.1 mit tudtok,mikor lesz jailbreak?

  74. @Zsoltii4: amint megjelenik a jailbreak a 6.1-re, ez is kiderül.

  75. @Jadeye: értem,köszi szépen…akkor erre várni kell még:(

  76. Könyörgöm ne veszekedjetek! Mi az értelme ennek? klikkesedünk mi is, Apple felhasználók, egymás között utálkoztok. Az Apple felhasználóknak inkább megérteni kellene egymást, nem utálni.

    A JB elég sok dologra jó, amit nem biztos hogy bizonyos emberek igényelnek(bár az NCSETTINGS mindenki számára hasznos lehet), attól még sok embernek lehet rá szüksége…

    Türelmetlenek? Hát persze… 230ezerért már tartalmazhatna alapból ilyen funckiókat, a hackerek meg nem ingyen dolgoznak! Vagy azt gondoltad?! Azért mert közvetlen nem fizetsz valamiért, még lehet hogy fizetsz más módon, vagy valahonnan pénzt hajtanak be, esetleg egy “kis” hírnevet. Megkapják a jutalmukat, azonban ezesetben a várakozás megérte!

  77. Valaki nem tudja, hogy az új jailbreaknel működik-e a what´s up / viber?


Add a Comment