fbpx Skip to content

Aki rendszeresen látogatta a Hackulo.us oldal fórumát, az talán már sejthette, hogy valami nem stimmel, mert az kezdett egyre inkább kihalttá válni. Mostanra viszont az oldal is teljesen leállt.

A Hackulo.us volt az az oldal, aminek a Cydia source-áról letölthető volt az Installous nevű alkalmazás, amivel sok jailbreakelő az App Store fizetős alkalmazásait töltötte le, tört állapotban, és így fizetés nélkül. Persze ez ellen az Apple folyamatosan próbál tenni, így az egyes fájlmegosztók is folyamatosan törlik a warezolt alkalmazásokat.

Ha most az oldalra látogatunk, a korábban megszokottak helyett csak a következő szöveget fogjuk ott találni:

hackulo_vege

Ez szabad fordításban a következőt takarja:

Jó éjt, királyfi. (részlet a Hamletből, Ötödik felvonás, 2. szín -szerk.)

Sajnálattal jelentjük be, hogy a Hackulous leáll. Az évek során a közösség pangóvá, a fórum pedig szellemvárossá vált. A csapatunk odaadása ellenére egyre nehezebbé vált a közösség online tartása, és a fórum moderálása. Hihetetlenül hálásak vagyunk az évek során kapott támogatásért, és reméljük, hogy egy újabb, nagyobb közösséget eredményez a hiányunk.

Ezzel egyidőben leállt az oldal Cydia source-a, és már az Installous sem működik. Hogy lesz-e később folytatás, és működik-e majd újra az Installous, az jó kérdés, de nem kell csodálkozni, ha nem.

A Hackulo.us egyébként nem az első, és valószínűleg nem is az utolsó olyan oldal, ami a warez miatt áll le. Korábban az Appulo.us járt ugyanígy, és bármi más, hasonló oldal is nagyjából ugyanerre a sorsra számíthat.

appulo_vege

És hogy csökken-e ezzel párhuzamosan a warez mennyisége, vagy aránya? Az elején biztosan, hiszen már nem lesz olyan egyszerű a dolog, hogy csak feltelepítjük az Installoust, keresünk benne, kiválasztjuk az appot, letölti, telepíti… De ez is csak egy újabb macska-egér játék, így előbb vagy utóbb előbukkan majd egy újabb oldal, ahol majd újból elérhetőek lesznek a tört alkalmazások, talán még az Installoust is frissítik, hogy működjön vele, és kezdődik a hajsza elölről.

(Persze aki akar, az már most is találhat alternatívát.)

Frissítés: áll az apptrackr is

Nem tűnik meglepőnek, hogy az Installous hátterét adó apptrackr is leállt. Itt nincs kiírva semmi, az oldal egyszerűen csak nem tölt be:

apptrackr_vege

Olvasd el a hozzászólásokat is

124 Comments

  1. Az Installous amúgy is csak egy GUI az Apptrackr adatbázisához. Ha valakinek meg van az legutóbbi verzió elég azt elérhetővé tenni egy másik source -on aztán várni, hátha valaki felkarolja és fejlesztik tovább.

  2. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  3. Ezt nem értem, apptrackr még megy, miért nem tudom használni az installous-t a hackulo-tól függetlenül? Ennek nincs sok értelme. Ez gyakorlatilag csak egy kliens amivel direktben tudok letölteni és telepítgetni, miért kellett használhatatlanná tenni? :/

  4. @The Hypeboy: Használd az iTunes Store-t 😉
    Az használható!
    Jaaa tényleg nincs 300ft-od egy alkalmazásra….

  5. Sztem nem csak a fent leírtak miatt ált le.

  6. @adam990: mi a tipped, mi lehet mögötte? lódítanak az oldal tulajdonosai, vagy mi következtettünk rosszul a cikkben?

  7. O a sok nincstelen, ip5-el rohangalo suttyo most mihez kezd? Nem lesz warez 🙂 Majd estefele sajnalom oket egy picit elalvas elott. Persze csak ha nem felejtem el.

  8. A sok megjátszóst érinti leginkább a problema csak! Jaj mi lesz hogy ha fizetnem kell a programért? Mi lenne? Ha kocsiba ulsz ugyanugy fizetsz a gazoljaert. Nem? vagy esetleg lopod? Ne hasznald azokat a programokat akkor ha ennyire spur vagy! Igenis egy 200.000+-os telefont ha megveszel akkor ne legyel kisstilű kifizetni 4-5ezer forintot az összes programért, ja és az összes i cuccodra fellehet telepíteni. A sok műmájer megjátszós kirakait majom. SZÁNALOM!!!

  9. Végre! Elkezdődik valami javulás-féle?:-)
    Talán így kevesebben akarják majd törni az iPhone-jukat. Akinek meg az állandó berhelés hiányzik, átvált droidra.

  10. @gerdur14: Nem tudom mire fel a vádaskodás, de nekem nem kell feléd bizonyítanom, azt hiszel amit akarsz. Csak hogy azért tudd, installous sem csak warezra jó 😉

  11. @Tamaci: a jailbreak lényege még mindig nem a warez. jailbreak már akkor is volt, amikor még App Store sem.

  12. Amúgy az installous fent van az xsellize-n is meg idwaneo-n is szóval onnan is le lehet tölteni nem értek hozzá de szerintem megy ez a dolog hackulo.us nélkül is 😀 de amúgy már hetek óta nem működik nálam az installous nem nagy veszteség 😀

  13. Tegnap meg hasznaltam az alkalmazast.

  14. Kár érte, jó kis program volt, bár tény, hogy igazából csak kényelmi funkció.

  15. Üdv.
    Egy két hete már nem használtam annyit mint szoktam, de jó hogy volt! Sajnálom hogy megszűnt!
    Engem jobban érdekelne a (i4S) 6.0.1 JB mivel eléggé tetszik, de JB nélkül nem az igazi! 20-30ezret meg nem akarok kiadni az alkalmazásaimra!

  16. Nandi001 szerinted olcsóbban nem lehetett hozzájutni iphone-hoz csak 200.000-èrt??? Szerintem jó volt én látogattam míg jb-s volt a telóm. Bár arra azèrt kíváncsi lennèk a megvásárolt intelliscreenxt mikor tudom újra feltenni már hiányzik nagyon. Nincs egy program sem natúr ahol wifit ki-be lehet kapcsolni.

  17. Ha használtam is a hackulot nem az installousért hanem az appsync miatt, mert az a lelke az egésznek és azt is csak azért, mert arra tényleg nem vagyok hajlandó, hogy drágán megvegyek egy olyan alkalmazást ami esetleg nem úgy működik ahogy elvárnám(remek példa: teamspeak3, 4,5€ és konkrétan semmit nem tud ahhoz képest, hogy desktopon freeware). Persze ami úgy működik ahogy kell neki azt késöbb én is megveszem.

  18. @nandi001: Nem tudom te mennyit keresel, de biztos nem annyit mint én. A másik meg hogy ha te 4-5 ezerből kihozod az összes programot ami kell akkor nem sok mindent használsz!
    Csak a Navigon kerül 15ezerbe! A másik meg ha valami programot csak ki akarok próbálni hogy megtudjam milyen, azért miért fizessek, még akkor is ha csak pár száz forint!!!!

  19. @Jadeye: hát ezt nagyon rosszul látod. A JB 97%-a a warezről szól. Ne is próbálj érvelni ellene, saját statisztikám van róla, amit én gyűjtök a saját appomon keresztül.
    Örülök, hogy te a 3%-ban vagy és korrektnek is tartom, de kérlek ne állíts olyat, amiről nincs saját tapasztalatod.

    Apptrackr-t remélem, hogy szintén lelövik és dutyiba vágják az üzemeltetőt. Elképesztően pofátlanul reagáltak a felszólításunkra, hogy szedjék le az appjainkat, tulajdonképpen a mi a q*** anyánkat stílusban.

  20. @frenky: hát ha nincs rá pénzed NE vegyél iPhone-t, basszus! Miért hiszi mindenki, hogy az “jár”, az appokkal együtt és egy születési jog, mint a babakötvény?

  21. Nekem is simán kijött annó 4-5000 -ből az alap appok megvétele. Azóta havi kb 500 ft-t költök erre. Egy rövid többe kerül bármelyik kocsmában… Kipróbálni meg már szinte mindent ki lehet: free verzió… Meg ott vannak az értékelések… De ha be is szívom, ugyan már 200 forintokról beszélünk… Két csocsó kör kijön belőle, de még egy kávéra is kevés…

  22. @Jadeye: nem is a JB-t tették nehezebbé, hanem a warezt, jól is van ez így. Régen JBztem én is, de mára mindent tud a telefon amit elvárok tőle (már a 4S óta) így azóta nem volt JB-m, és nekem nem is kell… aki mindent berhelni akar az meg amúgy is vegyen droidot!

  23. Miért kéne 15ezres Navigont megvásárolni? A T-seknek ingyen jár, a vodásoknak asszem szintén van ingyen navigáció. Plusz ott a Google maps, vagy még ezer más program amivel lehet navigálni olcsóbban. A legtöbb alkalmazásból létezik lite verzió, amivel ingyen ki lehet próbálni, netán egy reklámcsíkkal az alján használni ingyen. Ha ez sincs, akkor meg biztosan létezik egy alternatívája az appnak, ami viszont ingyenes. Például ébresztőóra alkalmazásból millió van a store-ban. Szóval innentől elég nagy röhej sajnálni egy sör árát egy alkalmazásért, ha mindenképp az a verzió kell..

  24. @endy: Van rá pénzem, tudnák venni 10-et is. Szerinted miért hiszi azt a sok ember, hogy az “jár”! Megveszi a készüléket nagyon drágán, meg még vegyen hozzá mindenféle appot több 10ezerét aminek majd a felét törli mert nem használja! Egyszerűen alig van ingyenes jó alkalmazás app storban, meg miért nem csinálnak FREE appokat hogy kipróbálják az emberek és eldöntsék hogy megvegyék vagy sem. Ebből a szempontból az android sokkal jobb, de maga a droid mint oprendszer nem jön be (de nem rossz)

  25. Hát én személyszerint azért szerettem az installoust, mert az új appstore a 4-es touchon egy használhatatlan fos… Ha ráklikkelek egy appra és nem lép ki, miután betöltötte az app adatait és visszamegyek a többihez, akkor visszaugrik a sor elejére.
    Ezen a készüléken egyszerűen nem fut el rendesen.
    Az meg megint más, hogy a magyar appstoreban a számomra igen felesleges appokat dobja fel, és ritkán változik a felhozott kínálat.
    Az installousban imádtam, hogy ártól függetlenül töltött le mindenki és így a ténylegesen leg értékesebb programok, játékok voltak elöl.
    Nem is beszélve a vice city-ről, amitől most nagyon ideges lennék ha kidobtam volna rá azt a pár dollárt (mert igen számít, hogy hova szórom el a pénzemet feleslegesen), ugyanis az ipodokon a várva várt frissítéssel is csak 10 percet lehet vele max játszani egy huzamban, aztán kilép.

  26. Airplane mode-ban megy…keresni ugyan nem lehet, de ha safari download managerrel az apptrackr-ról letöltitek az ipa-t, majd ifile-al belemásoljátok az installous download mappájába, lehet telepíteni. Airplane mode csak az első indításkor kell, h ne dobjon ki az installous. Kissé bonyi megoldás, de ideiglenesen jó lehet. Sok sikert!

  27. Legalább is én így vagyok ezekkel a dolgokkal, de ez csak az én szemszögem. Nem akarok senkit felidegesíteni, mindenki maga eldönti hogy mit akar azt vagy azt a megoldást!

  28. Tudom kár is megszólalnom mert most megint le fog hurrogni mindenki igazi magyar módra… De amiket letöltögetek programokat, kb minden 10. ami a telefonon is marad 1 napnál több ideig. Olyanért meg miért fizessek ami számomra semmit nem ér ? Speciel legjobb példa a navigáció, 20-30-40-50 euró, de már vagy a 4.-et töltöm mert mind fos… De még az új nagyra becsült Google maps is 1 kilométert téved kórház kérdésben.

    De amúgy annyira bírom ezeket a vér magyar gondolkodókat.. tőlünk sokkal nyugatabbra is kevesebb az x főre jutó Iphone mennyisége, mert még arrafelé is pénzpocsékolásnak tartják de látom itt még inkább telefonra szeretik költeni az emberek a pénzüket. Lassan már a jogtiszta software is trend lesz.

    Amíg nincs installous, van vShare. Ha meg jb egyre inkább el lehetetlenedik akkor… nos az gáz.

  29. Isten ments, hogy belekeveredjek a vitába, de nagyon nagy a baráti köröm, rengeteg helyen jártam már, és ismerkedtem meg az ottani emberekkel, mind belföldön, mind külföldön, de egy embert sem ismerek, aki ne kalózkodott volna életében…
    Ha letöltesz egy filmet, zenét egy file cserélőről, vagy tört az oprendszered, vagy stb…, akkor már az ember szegény és zsugori?

  30. @Gomb: “Lassan már a jogtiszta software is trend lesz.” – ennek már éppen ideje lenne !

  31. Egyet értek antisepticum-al. Ki az aki teljesen tiszta?
    Én is jailbreak-eltem főként a hiánypótló funkciók miatt. Pl az SBSettings ami a lehúzható sávba teszi bele a legfontosabb kapcsolókat(WIFI, BT, 3G…) ez nagy hiány az eredeti oprendszerben. Vagy ott volt pl. a hívásfogadásnál az elutasítás gomb, ezt is csak “hack”-el lehetett megoldani. A mytube – youtube downloader…. stb
    Remélem az Apple fejlesztőcsapata figyeli az érdemes tweak-eket, és ezeket beépíti a következő iOS-be.
    A JB ellenére sok appot pedig megvásárolok, hogy ezzel támogassam a fejlesztőt!

  32. Megállt az apptrackr is! 🙁

  33. @gabesz21: ezt nem tudom, próbáltad-e, de a hívásfogadásnál az elutasításhoz nyomd meg kétszer gyorsan a power gombot – ez a módszer a 3.1.3-ban is benne van már, de talán már korább óta.

    egyébként nagyon sok ötletet átvettek jailbreakes kiegészítésekből, de jellemzően nem sietik el.

  34. @Jadeye:
    Azóta már én tudom, hogy utánaolvastam 🙂 Touchról tértem át.(új volt ez a funkció). Az elutasítás megjelenítése csak egy kényelmi funkció pl. autós tartó esetén nagyon hasznos, amikor a power gombot nem is olyan egyszerű elérni.
    Az Apple tökéletes dolgokat készít, design, tartalom, kezelhetőség stb…
    A testreszabás azért nekem egy kicsit hiányzik. JB ezért kell.

  35. Már az apptrackr se megy…..:(

  36. Hát, pedig az Installous és az AppSync a warez mellet másra is jó. Pl.:
    A napokban (itt az oldalon) valaki szerette volna feltenni iOS 5.1.1-re a Shazamot, de ahhoz iOS 6 kell. Nem tom fenn van/volt e Installousban a Shazam (mert amúgy vannak free appok is, pontosan emiatt), de ha igen, biztos ott van az előző verzió is.
    Vagy én is régen egy csomót játszottam az MC2-vel androidos tesóm és haverjai(m) ellen, aztán jött egy update, amit a (szar 🙂 ) droid nem kapott meg, és már nem tudtuk egymást gyilkolni. Még szerencse, hogy Installous-ban ott volt az előző verzió.

  37. @Jadeye: Szerintem benne lehet az apple is. Nekik üzlet, ha megszünik az installous. Ezáltal most nincs(vagy én nemtudok róla) olyan megoldás ami közvetlen a készüléken történő telepítésre ad lehetőséget és nincs mögötte akkor adatbázis közvetlen mint az apptrackr.

  38. @adam990: És lám az apptrackr se működik;)

  39. De sok nyávogó ember van itt!!! Ha nem muszáj fizetni valamiért akkor miért fizessek?Ha megkaphatom ingyen is.Hagyjuk már ezt a “valaki dolgozik vele,, duma…unalmas.

  40. Én mindig megvettem azt a programot ami tetszett, de csak azt. Ez viszont sajnos 10ből 1. Tehát ezentúl egy alkalmazás nem 300 ft lesz, hanem 3000. Ez a nem mindegy.

  41. Sziasztok en csak annyit teszek hozza hogy nem mindenki ujjonan veszi az Iphone es nem azért hogy játssza a fejet hanem mert stabil es megbízható könnyű kezeléssel nekem nagyon sok telefont es PDA kipróbáltam es eddig Iphone volt ami igazán bejött amiért en megküzdöttem mert a kozferaban nem fizetnek jól fel év spórolás után tudtam venni egyet használtan nagyon jól áron 2honapos készülék volt garisan jb tettem rá es csak egy progit használtam ami tort volt az Peddig az igo volt 90 eurót nem fizetek ki mikor a keresetem 280 euró de nagyon sok olyan kiegészítőt tettem fel ami nem volt a Telon es nem kell olyanokat írni hogy ha van 200 ezred félóra akkor van 300 Ft appra mert nem mindenkinek veszi apuci a telot

  42. tetszenek a hozzászólások
    @dnp: Hát nem tudom,mert nekik eddig sem volt rá lehetőségük 😛

    @gabesz21: hát igen az hogy nem ismered a készüléket akkor máris alkalmazást keresel rá….pedig csak RTFM
    power gomb 1x elnémít
    power gomb 2x elutasít 😀

    És érdekes én még a cydia Repóbol is vásároltam
    mint pl a inteliscreen-t
    Persze amióta beépítette az apple az értesítéseket,azóta már nem.
    de tény az én telómon is a navigáció ami törten van fent
    ez az 1 ami miatt még tört a telóm habár mostanság már WAZE megy legtöbbször,csak az ugye adatforgalom.

  43. i5-öm van, nem is vagyok ezért érdekelt a JB-ben de ezt szomorúan hallom. Nem kezdem a demagóg dumát, hogy a JB nem warezolásról szól… ez tény, de vele jár. Ahogy mindenki aki itt dumál másolt filmeket néz és játékokat játszik pont úgy megy ez a telón is. Csak jól esik itt atyáskodni a többiek felett.

    Nem tagadom, sok warezolt cuccom volt az i4-en, de sok vásárolt is. Még a Cydiából is!!!

    De az tény, hogy sajnos sok kis szaros elment az ingyenélés irányába, épp tegnap hívtak fel, hogy vettek egy használt i4-et olcsón és hogy érdemes-e JBzni az ingyen progik miatt meg hogy segítsek. Bocsi de nem.

    Az tény, a testreszabás hiányzik nekem, mert a SIRI-t jó tuningolni plusz tudással, a kinézettel imádtam játszani (saját témákat csináltam) meg főleg az SBSettings volt a jó, de már ez is közhely. A Noti centerből hiányoznak a dolgaim, de elvagyok nélkülük is. Ha lesz JB megcsinálom a tweakek miatt, de így is 10 oldalnyi vásárolt appom van, nem vág földhöz akár esetleg 500Ft-os app….

  44. Szerintem teljesen érthető, hogy valaki nem a szarért akar fizetni, és előtte le akarja csekkolni az appot, és ha tetszik akkor vegye meg! Ezért nem kell fizkáni senkit. Jelenleg nagyon kevés free próbaverziós app van az App Storeban, arra jó volt az Installous, hogy kipróbálja az ember, illetve az ilyen 10 pályás játékokért minek fizessen az ember, amikor pofátlan módon a fejlesztő baszik kiadni új pályákat amikor beírta az app leírásba, hogy jönnek majd, ja persze, 1 év múlva se jött.
    Félreértés ne essék, telómon már régóta nincs JB, mert instabil, lassú lesz tőle a teló, szóval nekem nem éri meg feláldozni a stabilitást, gyors működést, biztonságot pár kényelmi tweakért (bár SBSettings 3G kapcsolója nagyon jó lenne, de többit leszarom), miközben akármilyen adathalász trójai ki-be járhat a telón. Manapság annyi mindent hallani, hogy ilyen-olyan oldalt/rendszert feltörtek, sokkal egyszerűbb egy JB-elt telóval a víruskészítő dolga, ebből az okból kifolyólag se vennék Androidot amúgy, egyszerűen nulla biztonság, főleg úgy hogy telefonról nyerhető ki a legtöbb személyes adat, szóval ez csak fokozódni fog idővel, jobb félni :). A meg a másik, hogy apptrackr-ről se töltenék le semmit, becsomagolt ipa-ba akármit elrejthetnek, csak egyszer kell bejutnia egy ilyennek és szopás van. Nem tudom erről mi a véleményetek.

  45. kipróbálásra, meg a lófaszt srácok, magatokat ne csapjátok be legalább 😀
    csomó review van, youtube tele van progit bemutató videókkal, és ha nagyon mellényúlsz, még ott a mentőöv, irsz a supportnak, hogy véletlen megvette helyetted xy személy, kapod vissza a zsét. ezek mind kipróbálásra jók, de az hogy lewarezolod, az nem..

  46. Minden jobb appbol ott a Lite vagy Free cimkés verzió, simán kipróbálható, vagy az egész app Free és inapp lehet teljesre upgradelni. Ki van ez jól találva.
    Meg mi ez a baromság, hogy 10 appból 1 jó és akkor 3000 Ft egy app? Miért kéne mindet megvenni? A boltban ha akarsz venni egy kabátot, akkor hazaviszel 10et ingyen, majd másnap 9et visszaadsz? Ha van ilyen bolt, akkor azt megoszthatnátok velem 😉
    Nameg oké, nincs mindenkinek sok pénze, használt a telefon, gyanítom azért ők is szoktak venni cigit, sört, kávét, rágót. Valamelyiket. Kb egy-kettő ilyen termék ára egy app, ne vicceljetek már.

    Én nemrég hagytam fel a JBvel mert elegem volt h kb egy androidos teló szintjére csökkent az aksi időm, az sbsettings iOS 6 alatt amúgy is szar, egyedül a warezolt sleep cyclet hiányoltam, mert annak nincs jó ingyenes alternatívája, de ez egyetlen app. Nameg az inapp crack hiányzik még, mert sok játékban pofátlanul van arany, amit pénzért lehet venni és egy bizonyos szint után már minden aranyba kerül. Dehát ez van, valahol be kell hozni a fejlesztés árát..

  47. Akinek van pénze az vegye meg akinek nics az warezoljon es ezen nem kell ki akadni es jó lenne i4s-re a jb ios6 ra szép újévi ajándék lenne

  48. @Jecy: Pedig 10 appból egyet fogsz használni, egy adott feladatra. Nem 10 et. És mindenből kínálnak 50 féle programot, ami fűt fát ígér, aztán kiderül, hogy nem tudja. Nézz csak körül video lejátszó fronton. Az app store tele van 720p lejátszására alkalmas progikkal, amelyek nem is olcsók. Nem kívánom neked, hogy vedd meg mindet addig, míg nem találsz egyet ami TÉNYLEG lejátsza.
    És nem, nem minden appból van free verzió. És ha van, akkor meg azt írják, hogy igen, ez free ez nem játsza le…. Na de majd ha megveszed.
    Én maradi ember vagyok, és azt hiszem el amit látok, és nem azt, amit el akarnak hitetni velem, amikor a pénzem kellene éppen.
    Mindezt ismétlem úgy írom, hogy mindent megvettem eddig, amit használok is. De csak azt.
    A másik kérdés, amibe érdemes lenne belekutakodni egy kicsit, hogy ha jól tudom az EU ban, a vásárló bármit visszavihet 3 napon belül, ha nem kell neki. Indok nélkül. És ha az apple itt árul, akkor ezek a szabályozások rájuk is érvényesek kell legyenek. Erről mit tudtok?

  49. Nos én warezre mostmá nem használnám az installoust, de manuálisan már általam megvett appok felrakására nagyon jó. Szal leteszteltem, hogy, ha manuálisan felrakom megy-e és végül sikerrel jártam. Szóval a magam részéről sz@rok rá. 🙂

  50. Előttem szólok sokan mondták már de azért én is megosztom amit meg kell osztani 😀
    Hát igen a JB nem a warezról szól, de ha valaki arra használja hát tegye, szabad emberek vagyunk (még), mindenki azt tesz amit akar. Épp azért jó ha az ember vesz alkalmazást az App Store-ból mert pl ilyenkor karácsonykor is sok alkalmazás fillérekért vagy akár ingyen is leszedhető 🙂 1000 forintig simán be lehet fektetni egy alkalmazásra, szedje le valaki kalózkodva, aztán ha tetszik támogassa a fejlesztőt, aki ezáltal még több alkalmazást fog csinálni ami talán még jobb lesz, a zenészek is inkább fellépnek csak koncerteken minthogy lemezt adjanak ki, mert a lemez két kattintás és már lent is van ingyen az album.
    én i4s használó vagyok iOS6 alatt és én is várom a JB-t de csak a tweakek miatt, de 6.1-ig úgyis fölösleges várni 🙂

  51. Van egy alternatív app a vshare kicsit kínai de akár meg jó is lehet!

  52. @daved14: csak bátran, de aztán ne csodálkozz, ha valami egyéb “móka” is van az appban.

  53. @Jadeye:
    1 éve használom, eddig soha semmi “móka” nem volt benne.

  54. @daved14:
    Igen én már régóta ezt használom, bár már nagyon ritkán töltök le bármit is.
    JB szintén csak a a kapcsolók meg egy-két dolog miatt kell (pl a csodálatos apple azt képtelen megoldani hogy a statusbarba lássam hogyha rezgőn van a telo, sokszor előfordult hogy nem vettem észre hogy keresnek, mert rezgőn van, de ki az aki állandóan a telefon oldalát nézeget?!)

    Vshare egyébként is rég túlhaladta az installoust.
    Pédául nem kell az idióta captcha százszor,
    – webes felületről is telepíthető,
    – a letöltés kicsit lasabb, de cserébe nincs deadlink, invalid ipa, sok szemét reklám, stb.

    Safarival megnyitod telepíted és kész, Cydiát sem kell el inditani. Az egy másik történet hogy arra is kéne alternatíva, mert lassan 5ft-ot nem ér

  55. @shodan: vagy csak nem tudsz róla. nyilván nem fogják nagydobra verni, hogy amúgy behúztuk a névjegyzékedet, és az emailcímeidet meg kitudja. az óvatosság sosem árt.

  56. Mivel az appsync is a hackulo forrásról származik, így ha a telefont valami miatt újra kell tenni és ismét jailbreakelni, akkor többé az appsync sem tehető fel. Tehát az installous működésképtelensége csak az egyik bukta. Jól gondolom?

  57. Kár érte… Az ingyen appok voltak a fő oka, hogy jailbreakeltem…

    Mondjuk az utóbbi időben kevésbé használtam, de azért mégis… Biztos lesz majd helyette másik, szóval nem olyan nagy gond talán. Csak nem hagyják ki az alkalmat, hogy egy ilyen nagyszabású oldal helyére léphetnek, rengeteg látogatót, letöltőt szerezve…

  58. Nekem egyedül az iGO, ami warez, már évek óta, azt is alig használom. S valóban egyszer meg is vehetném, de van a kiccsaládban 6 db iPhone, immár 5 különböző Apple ID-val, így azért nem volna túl olcsó mulatság.
    Igazából az Appsync szükséges csak, s a Spider által linkelt repoban valóban ott a 4.x és az 5.x is. 3.1.3-hoz talált-e valaki alternativ forrást?

  59. @SPeti: ha egyszer megveszed az appot, és azzal az ID-val bejelentkezel a többi készüléken, egyszerűen feltelepítheted azokra is.

  60. @394: Nem mert felrakhatod manuálisan vagy alternatív forrásokból.

  61. @394: Csak ugye akkor már érdemesebb mást használni Installous helyett, ha ragaszkodsz a tört appokhoz. AppSync-ből meg tapasztalatom szerint rengeteg van.
    Tehát ezzel az akcióval sajnos, vagy nem sajnos alig történt valami változás.

  62. @hSn0wQ: Csak hangosan gondolkodtam, de azért kösz az infót.

  63. Helló! A Cydiából letölthető az “iPASTORE” alternatívának!

  64. @mr.tibor: tök jó….no de milyen repo-ból????
    Mert alapban nem található :p

  65. @frenky: látom az agyad azt nem veszi, hogy iPhone nemegyenlő alkalmazással és nem az Apple-nek, hanem az Apple-től tök független fejlesztőknek fizetsz. Amit csinálsz a szimplán lopás.

  66. @viktorio81: remélem egy napon majd te sem kapsz fizetést a munkádért.

  67. Most akkor honnan lehet leszedni progikat? Milyen megoldások vannak? :S

  68. @Newyorker: az App Store-ból minden további nélkül le tudod őket szedni.

  69. Ja, BÚÉK mindenkinek!

  70. Nevetseges ez a “vedd meg az appokat,tamogassuk a fejlesztoket” nyilvan az utobbi egyertelmuen fontos, viszont mindenki dontse el maga, hogy megveszi-e. Miert kell tukmalni, belebeszelni az emberekbe hogy szukseges megvenni? Ha van lehetoseg valamire ingyen, miert ne?! Vegye meg csondben az aki hirdeti ezt… Vagy esetleg azert vesszuk meg hogy ide le tudjuk irni? LoL

  71. Endy !!! Hidd el ha nem lenne muszáj fizetniük akkor nem is fizetnének…

  72. @szili: Drága Szilike, hagyjál a szar dumával, kérlek, hogy csak próbára van a warez. Nekem minden appomból van fizetős és ingyenes verzió. Mindenki kipróbálhatja 100%-ban az appot, tök ingyen. Furcsa mód 30%-a az aktív felhasználóknak warez.
    Ne szépítsük, simán csak loptok.

  73. @endy: Ezek szerint nem értetted mit próbáltam leírni,valóban túlspiláztam…
    Szerintem ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy megveszi e, vagy csak szimplán letölti. Nem értem miért kell ezt az “igét” hirdetni,hogy vegyétek, vegyétek…
    Vedd meg te, és aki akarja,ezért van,és igen,van egy alternatív megoldás is. Mintha fizetnének nektek ezért a “reklámért”. Fentebb írta valaki, ha kocsiban ülsz fizetned kell az üzemanyagért… Ha ingyen megtudnád ezt oldani,fizetnél érte, csak azért is? Pl az iteleport app 25$, kábé egy 200E ft-os telefonnak szerintem egy ilyen lehetőséget alapból nyújtania kéne. Szóval mindenkinek szíve,joga hogy fizet-e érte vagy sem.

  74. Hello szifonosok először boldog új evet
    Mondok most egy pl sonic tegnap ingyenes volt ugyebár mármost en Xbox 360 nagyon sokat játszottam a sonic alde ezért amit tegnap adtak egy fillért nem adnék ha leszedtem volna akkor mikor fizetős volt simán elbuktak volna azt a pénzt szerintem aki akarja a vegye meg aki nem teheti es nem akarja az meg vegye meg 2szer egyszer észre egyszer meg el

  75. @szili: nyújtania kéne, de nem nyújta (bármi is legyen a teleport app :-)). Amikor eldöntöd a 200 ropis telót, hogy megveszed, tudod, hogy nem tudja.
    Valaki ezt felismeri és megírja. Nem az Apple, hanem mondjuk egy Szili nevű fazon.

  76. @endy: Akkor lopom, és??? Meg egyébként, csak EGY ember írjon akinek nincs otthon lopott progija! Gondolom mindenki aki azt írja hogy lopja a appokat, annak minden progija és játéka teljesen legális úgy vásárolta ami a számítógépén van.

    Szóval szerintem itt sokan befoghatják!!! Újgazdagok kíméljenek a beszólásuktól.

  77. @frenky: gratulálok a kommentedhez, marha okos és vélhetően becsületes is vagy. Biztos támasz lehetsz a család és a barátok számára… 😀

  78. endy

    Azért te sem panaszkodhatsz ( a család és barátokat ehez nem hasonlítanám mert az két külön világ neked biztos nincsen családod ezért nem tudod mi a warez és család között a különbség ) ha ilyet írsz talán éppen azért használ tört programot hogy a családját tudja eltartani nem gondolod nem mindenkinek apuci tesz a segge alá mindent ezt tudomásul kell venni hogy nem mindenkinek van mindig pénze hogy olyan programokat megvegyen én most nem csak az appstorere gondolok és én megint csak azt mondom hogy aki tudja az vegye meg akinek meg nincsen az oldja meg hogy meglegyen neki ha szeretné és ezért én nem ítélek el senkit

  79. Zeusmos is jó alternatíva most tesztelem !

  80. iphonecake is megér egy próbát.

  81. nem a felhasználókat kéne baszogatni hogy vegyenek eredeti szoftvereket.
    aki sajnálja rá a pénzt az úgyis letölti ingyen.
    csináljon az apple olyan készüléket amit nem lehet jailbreakelni a lehetőség adott… elvégre neki kéne védenie a fejlesztőket

  82. @endy: Te neked fogalmad sincs az életről, meg a családról, még biztos gyerek vagy! “vetzl” hozzászólása korrekt! Ehhez mi köze van a családnak, te úr isten!!! Ehhez már nem lehet mit hozzáfűzni.

  83. Köszönöm frenky

  84. @daved14:

    Köszi a tippet. Hasznos volt! 🙂

  85. @Jadeye: Erre nem is gondoltam. Abból indultam ki, ha iTunes-ból szinkronizálok, nem keverhetők az ID-k. Talán megyek is és megveszem… 🙂

  86. Hello kellene egy kis segítség valami olyan letöltő app kellene amivel YouTuberol tudnám a videókat leszedni volt egy csak nem találom meg a nem telepítettek között sem köszi a segítséget tudom hogy nem ide kellet volna irni

  87. @vetzl:

    Jailbreak után mxtube. Megoldja a problémádat.

  88. PHoNX
    Adsz egy jb linket 6.0.1 4s re akkor tudom használni de sajna nincsen valami Peddig kellene persze ingyenes

  89. @vetzl:

    Szerintem nem értettük meg egymást. A letöltő progik között találsz olyat amivel le lehet szedni mp4-ben youtuberól a videókat. Nézz körbe ott szerintem. A Jailbreakről bővebb felvilágosítást a GYIK-ban találsz…

  90. @vetzl: AppStore-ban Free video downloader!-t (by QBank) keresd! Ingyenes és elég fasza.

  91. Köszönöm a sok segítséget de közbe megtaláltam amit használtam mégpedig a vdownload-video dowloader lite super a neve mindjárt fel kínálja a mentést de köszönöm mégegyszer

  92. @vetzl: szerintem meg inkorrekt, amit írsz, bár mint minden ilyennek vannak követői.

    Az a gond, hogy azt gondolod és sokan azt gondolják, hogy attól, hogy a sötétben, más által láthatatlanul lopod a progit, akkor az már rendben van. Pedig nincs rendben.
    Ugye az iPhone-t nem lopottan vesszük. Mármint magát a készüléket.

    Sajnos vannak, akik kéz alatt veszik, mert mások ellopják helyettük és olcsóbban eladják. Persze ez ugyanúgy lopás, tekintve, hogy bűncselekményből van a kedvezményem, mert mi a különbség aközött, hogy a) megvárom az utcasarkon a csávót, hogy lopjon egyet (pl úgy, hogy valakit leüt az utcán), b) hogy mellé állok miközben lop, de én magam nem lopom el, c) hogy rámutatok arra akinek van iPhone-ja és attól ellopatom vele, d) meg aközött, hogy már el van lopva egy hete és a csomagtartóból megveszem.

    Ugyanez a helyzet a szoftverrel. Ha egy önmegsemmisítő pendrive-on árulnák a boltban minden egyes példányát, akkor gondolom nem mennél a boltba és emelnél le egyet a polcról. Ha nem törné fel senki az appokat, akkor vennél. Így viszont, hogy elvégzik helyetted a piszkos munká már elveszed és tisztának érzed magad. Persze ezt is a család védelmében, ugye, mert a család iPhone nélkül nem család.

  93. Elmondom neked en nem játékra használom az iphonomat hanem munkára amibe nagyon sokat email ezek es telefonálók amik vannak nekem appok fenn azok mind ingyenes egy program van amit törve használok az Peddig az Igó ott meg cégnek nem fizetek aki csinálja az megkapja a fizetését a másik en büszke vagyok hogy Iphonet használok mivel 2 munkahelyet is vállaltam hogy össze tudjam szedni a lóvét rá es ha nem lenne jb akkor is csak ingyenes appokat hasznalnek es így legalább nem húznak le kamu appokkal máról mostanában nagyon sokat hallunk es valahol az Iphone valahol nem a gazdagság jelképe mert az 5 éves is avval járkál csak nálunk van ez

  94. @warezolók_vs_@nem-warezolók: jó ez a vita csak soha a büdös életbe nem fogjátok egymás álláspontját megérteni pont ezért tök feleslegesen marjátok egymást immár 96 h.sz.-en keresztül. Már bánom, hogy én is hozzá szóltam párszor az ilyen témákhoz. Főleg mert ebben senkinek sincs igaza.

  95. @endy: Azért a “kéz alatt vétel” nem feltétlen lopott terméket jelent. Minden iPhone-omat, sőt, minden Apple cuccomat használtan, kéz alatt vettem. Megvárom, míg megveszed újonnan, bebukod a harmadát-felét, én meg kevesebbet bukok. Ha ez neked lopás, ám legyen…

  96. Peti csatlakozók hozzád nekem sikerült olyan Iphone 4s vennem tavak márciusban ami 3 hónapos volt igaz t mobilos de 110 fizettem érte rá 3 hétre megjelent a jb es sam program es ment bele a telenoros kártya közbe 2szer cserél tettem a telefont most éppen 1honapja úgyhogy megint kaptam egy vadi zsírt csak annyi a különbség hogy nincsen jb de nem is kell mert van gevey 6.0.1 hez így nem kell a sam meg nem is tudnám visszataknimert alapból 6.0 kaptam jb csak egy progi miatt várom az az Igó mert azért nem adok 80 eurót más játék nem érdekel aki ezért háborog az így járt mar leírtam egyszer hogy nem mindenki tudja megvenni ezért warezol nem ítélem el mert en tudom milyen minimál bérért dolgozni sajnos de akinek apuci megvesz mindent az nem tudja hogy hogyan kell 72 000 bol megélni ha valakit érdekel szívesen cseréltek vele fizetést meg munkát is en a kozferaban dolgozok 10 éve ja nem sajnálatos miatt írtam le hanem csak biztos vannak rajtam kívül akik plusz munkát vállaltak hogy tudjanak egy készüléket venni azok velem együtt biztos fognak olyan appokat használni ami nem tiszta es ezen ne legyen senki felháborodva inkább azon kene hogy a vezetőink milliárd okát lopnak az nem baj vagy tézis biztos közéjük tartozol

  97. @SPeti: nyilván nem használt dolgokról beszélek. Azért válasszuk már szét a dolgokat!

  98. Szerintem meg ottvan a vshare szval annyira nemküldött minket kudarcba ez a dolog. Installous egyre szarabb volt mostanába mindig valamilyen hibát dobott ki meg sokvotla törtlink.

    Am egy kicsit offolnék de jóvolna valaki tudna helpelni. Iphone 4 16gb 6.0.1 Jb+ 02.10.04 es BB. Beleraktam a t-mobileos kártyám és minimum térerőm van akárholis vagyok vele de telefonálás kivállóan működik mi lehet ez? 😀

    Jah és leeht még egy oylan kérdésen szifon repoba mikorleszmeg a magyar billentyűzet fix 6.x-hez mertmár nagyon hiányzik :/

    Ha valaki off ellenére mégis segítene nagyon megköszönném!

  99. Hálózati beállítások visszaállítását már próbáltam.. nemsegített…

  100. Teljes restore-t kapott újra 6.0.1-re BB megtartásával.. ugyanaz a hiba… frissítsem a bb-em? vagy estleg valami más megoldás? Sim kártyát áthelyezve másik telefonba maximális a térerő… tanácstalan vagyok

  101. @flaiszi: és a 3G-t kikapcsolva is csinálja? ha nem kell függetleníteni, akkor frissítsd a basebandet. ha az sem oldja meg, akkor lehet hardveres hiba.

  102. 3G-t kikapcsolva is ugyanezt csinálja…
    Esetleg olyat nemlehet,hogy 04.10.01-re(utolsó gevey ezhető BB ) frissítsem csak BB-em? (shsh nincsen 🙁 )

  103. van már újabb és jobb lehetőség is mint az apptrackr volt és még Jailbreak se kell hozzá!

  104. és nem lehet helyettesíteni semmivel,nem?

  105. Mi barátaimmal csináltunk egy Apple ID-t, ahol kb már 10 iPhone van bennt. Rengeteg mindent vettünk már a store-ból köztük a magyar és teljes Európa igo-t, plusz iCloud tárhelyet… A költség pedig szétoszlik! Szerintem nagyszerű alternatíva így összeállni. Közben a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad…

  106. Jailbreak kell. Punktum. Mert az iOS kizárólag így versenyképes az Android OS-sel, ahol kismillió ROM-ot töltenek fel, meg alapból vannak tweak-ek.
    A Jailbreak persze lehetőséget ad arra is, hogy warez-olj…de az Andoridos mod-dolás is nyújtja ezt a lehetőséget.
    Ha meg tudod venni az app-ot, vagy olyan értékrended van, hogy te csak így látod helyesnek, tedd meg. De ha mástól is elvárod ugyanezt, akkor már kérkedsz.
    Az se helyes, ha valaki annyira flegma, hogy ha lehet ingyen is, akkor minek fizessen érte…
    De hagyjuk már egymást békén…tényleg.

  107. @hSn0wQ: Ha megkérlek elmondanád, mivel? 😀

  108. @krozserb: Olvasgasd végig a h.sz.-eket mert rengetegen írtak Installous helyett appokat (én speciel csak az Install0us-t meg az AppCake-et ismerem alternatívaként -régen többet is tudtam, de mostanra csak ezek maradtak meg bennem), vagy ott van még az, hogy manuálisan felrakod az Installous-t, de az egyrészt nagyon hosszú, másrészt ezek után is csak macerásan fogsz tudni appokat felrakni. Ezen kívül fel lehet rakni az AppSynce-t külön is és akkor iTunes-on keresztül fogsz tudni appokat nyomni a szifonodra. A google is tele van ilyen tippekkel, ha nem volt kielégítő a válaszom.
    Tehát lehetőségekben nincs hiány ilyen téren.

  109. @hSn0wQ: köszi 😀

  110. @Jecy: Látom még te sem hagytad el nagyon az országot barátom. Külföldön nem működik a google/apple maps ha nem akarsz kint adat roamingolni,

  111. Sziasztok.
    SBSettingről valaki tud valamit mondani?Müködik vele?

  112. @toto63:
    perfekt 🙂

  113. sziasztok apptrackr.org helyett nem tud valaki egy uyna ilyen oldalt hasonlót esetleg ahonnan egész játékokat ingyenesel le lehet tölteni iphone ra ?:) SOS 🙂 előre is köszönöm

  114. @konyormark: olvasd el a hozzászólásokat, több alternatíva is felsorolásra került már.

  115. @hSn0wQ:
    Szia bocsi h nem ide kapcsolódó dolgot kérdezek ,de nem tudnál abban segíteni nekem h iphone -ra a Dirt 3 játékot honnan lehetne esetlegesen ingyenesen letölteni ?:) előre is nagyon szépen köszi

  116. Csak nekem nemműködik se a Hipstore, se az AppCake és se a vShare?
    Mindegyiket megpróbáltunk ès egyedül talán az ApoCake mentehető de miután letötlöttem bármi appot az installt már nemtudja megcsinálni…

  117. A Hipstore-ról nagy nehezen lehet tölteni, de csak, ha webről szeded. Egy csomó link nem működik, de ki lehet fogni. Az alkalmazásból nekem még egy programot sem sikerült letöltenem egyenesbe 🙁

  118. Sziasztok.A VShare nevezetu appot hogy tudom 3Gsrr ra varazsolni?az oldalukrol nem tudom leszedni.Letolti aztan telepitesnel hibaval visza dobja(nem telepithető)
    Valakinek van ötlete?Köszi előre is!

  119. Csak annyit szeretnék mondani, hogy IGEN, szeretem annyira az iOS-t, hogy vegyek egy nagyon olcsó, relatíve jó állapotban lévő ájfont, de NEM, nincs annyi pénzem, hogy megvegyem a Navigont, ingyenest meg nem használhatok, mert NINCS internet-előfizetésem (igen, ennyire csóró vagyok)… És ez több progira is érvényes, kipróbáltam az összes ingyenes gitárhangoló progit, egy se jó, ami jó, az 14€, annyit meg nem tudok rászánni, bármennyire szeretnék is. Vagy gitáreffekt szimuláló program: alapverzió (1 torzítás, 1 amp, 1 láda) ingyen, minden további lehetőség 2,69€/darab összesen van vagy 100, és ingyen kipróbálni sem tudod… Szóval ha meg akarnám venni az egész programot, annyiból már veszek egy használt ájfont. Nekem sajnos nem futja rá, ez van…


Add a Comment