fbpx Skip to content

Elsősorban használt, de egy évesnél nem régebbi készülékek vásárlásakor lehet érdekes a garancia ellenőrzése. Ezt az eszköz sorozatszáma alapján tehetjük meg az Apple erre a célra szánt oldalán: checkcoverage.apple.com.

Első teendőnk tehát megtudni ellenőrizni kívánt eszköz sorozatszámát.

Ha a készülék bekapcsol, a sorozatszámot iOS eszközön például a Beállítások (Settings) appban a Általános (General) opció alatti Infó (About) menüpontban találhatjuk meg. iOS 6-tól kezdődően ha hosszan rányomunk a Sorozatszám (Serial Number) sorra, azt ki tudjuk másolni, és beilleszhetjük a Safariban megnyitott oldalra.

Ha a készülék nem kapcsolható be, akkor egyes esetekben az iPhone készülékházának hátoldalán, alul megtaláljuk az IMEI-t, vagy vegyük ki belőle a SIM-tálcát, mert bizonyos modellek esetén a sorozatszám annak a hátulján is megtalálható (Serial):

HT4061_03-iphone-sim_tray-001-en

Az iPad és iPod touch készülékek sorozatszáma (Serial) a hátlap alsó részén található az alábbi, iPadről készült ábrának megfelelően:

HT4061_02-ipad-3g-agency_mark-007-en

Ha megvan a sorozatszám, akkor irány az Apple oldala, és írjuk is azt be az egyetlen szövegmezőbe. Fontos tudni, hogy a sorozatszámban szerepelhet nulla (0), de O betű nem, tehát ha egy kerek karaktert látunk, az csak nulla lehet.

A készülékek sorozatszámát egyébként az Apple vonatkozó támogatási oldala alapján találhatjuk meg.

Miután beírtuk a sorozatszámot, és rányomtunk a Folytatás gombra, rövid várakozás után a rendszer megjeleníti az eredményt számunkra.

Itt egy már lejárt garanciájú készülék adatait láthatjuk:

Az Érvényes vásárlási dátum gyakorlatilag annyit jelent, hogy az Apple rendszereiben nyilván van tartva a készülék vásárlási időpontja. Ez alapján tudják a garanciát egyszerűen ellenőrizni, mivel az ügyintézéshez sem számla, sem más nem kell, csak a sorozatszám.

A Telefonos műszaki támogatás a díjmentes telefonos segítségnyújtás elérhetőségét jelenti. Ezt csak a vásárlást követő 90 napban érhetjük el, utána fizetni kell érte.

A Javítási és csereszolgáltatás alatt találjuk meg, hogy várhatóan meddig érvényes a készülékre kapott 1 év jótállás. (Ebből a dátumból visszaszámolva 1 évet megkapjuk a vásárlás eredeti dátumát.)

Egy nem az Apple-től megvásárolt, bontatlan készülék garanciája nem feltétlen attól indul, amikor mi kivettük a dobozból, és először rádugtuk az iTunes-ra. Pláne igaz lehet ez akkor, ha valami GSM-boltból vásárolunk, így ilyen esetben mindig érdemes ellenőrizni, hogy mikor jár le a garancia, vagy tisztázni, hogy az eladó vállal-e rá jótállást, és ha igen, akkor mennyi időt és milyen formában.

Ha pedig a készüléket a mobilszolgáltatónktól vásároltuk, a jótállás kezelése is a szolgáltató feltételeihez kötött, így ebben az esetben akár hibát is dobhat a fenti ellenőrző oldal.

Legutóbbi frissítés: 2017.05.02.

Olvasd el a hozzászólásokat is

56 Comments

  1. Nekem ezt mutatja ilyenkor mi van Please enter a valid serial number. Peddig t-mobil cserélte garancialisan kb 3 hete

  2. @vetzl: valamit nem jól írtál be. ellenőrizd a sorozatszámot.

  3. Másoltam de ha adsz egy email elküldöm a képet emailben

  4. Az iPhone 5 sim talcajan mar nincsen IMEI

  5. @vetzl: akkor a szolgáltató által adott papír a mérvadó.

    @mazsi1911: a garancia ellenőrzéséhez nem az IMEI kell, hanem a sorozatszám.

  6. @vetzl: cserélt készüléknél a szolgáltató és nem az apple vállalja a garit sztem! Nekem se irja ki cserélt telefonnál!

  7. Mindegy egészen addig tudtam telenoros kártyával használni ameddig nem nyomtam egy restort sajna utána csak a geveyel tudom használni

  8. Nekem még áprilisig jó a garanciám, de a Partnero gsm-ben vettem. Akkor csak ott tudom a garanciát érvényesíteni?

  9. @nagyB: gyári független készülékeket általában az Apple szervizpartnereinél lehet gariztatni. ha szolgáltatófüggő a készülék, akkor csak az eredeti szolgáltatónál, és csak az első tulajdonos tudja intézni, akinek a nevén a készülék és az előfizetés van, amivel a telefont vették eredetileg.

  10. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  11. Köszi megtaláltam a valszt

  12. @Jadeye:
    Független a 4s-em! Köszi!

  13. @nagyB: ebben az esetben kivételt jelent, ha az EU-n kívüli a készülék, mert itthon csak az EU-ban értékesített készülékek ügyintézése lehetséges, például amerikai beszerzésűeké nem.

  14. De akkor nem úgy van hogy a beaktiválás időpontjában kezdődik meg az 1 év? Nekem valamiért azt írja hogy 2013 dec 23-ig tart a gari de közbe 24-én vettük akkor most ??

  15. Használt de elvben garanciális készülék vásárlásánál érdemes ellenőrizni, hogy a sim tálcán lévő szériaszám megegyezik-e a készülék szériaszámával. Mi haverral cserélgettük a sim kártyát és a tálcát is sikerült véletlen összekeverni. Ilyenkor ugrik a gari… ill. horribilis összegért lehet kérni a tálca újragyártását… Ha a készüléket kicserélték, akkor van rá plusz egy hónap gari, függetlenül attól, hogy az apple oldala mit mond. Gyári független 4S-el végigjártam ezt a kanosszát 🙂

  16. S.O.S
    hali
    Nekem olyan problémám lenne hogy tré-mobilos 4s 2012.dec.18-ikán adtam le javításra mert a kijelzője nem működött rendes dec 20 lett vásárólva a készülék akkor elvileg még kelett legyen rá gari.Úgy is vették át a papíra is garanciális javítás van írva fizetendönek 0 forint.Erre tegnap hívtak az apple ahova a tré küldte a telefont és 710000 forintot akarnak(árajánlatot adtak) kérni a kijelző cserér.Ilyenkor mi van én ma bemegyek a tréhez és meg kérdezem hogy mi is ez.
    Előre is Köszönöm
    Üdv Bunyec

  17. @Bunyec:
    71000forint kicsit siettem

  18. @Bunyec: Nekem a 3GS óta van iPhonom és sajna elég sokszor kellet gariztatni mindegyik szériát és azt vettem észre hogy mindig a webshopban vásároltakat! De ami a lényeg hogy mi van a garanci jegyen és nekem azt mondták mindig a T- nél hogy a gari lejárta elött legalább 1 nappal hozzam a készüléket ha elromlik mert akkor még térítés mentes de utána teljesen mindegy mi a baja az alap model 16Gb cseréje 54000ft és gondolom kapacitáshoz viszonyítva emelkedik az ára!

  19. @Bunyec: ha garanciális, akkor az nulla forint. ha már nem garanciális, akkor hozd be hozzánk, jóval olcsóbban meg tudjuk csinálni, de a kijelző csak érintőüveggel együtt cserélhető, így egy 25.000 körüli összeggel kell számolni.

  20. Hali voltam bent a tré mobilba es elutasítottak elvileg majd vissza küldik a telefont es akkor megint be kell mennyek.Azt mondtak hogy ujjat kene kapjak csak nem ért oda időbe az applehoz vagy hova küldtek.Dec.18 adtam be es Dec.20ig volt ra gari.akkor ujjat kene kapjak nem fogom annyiba hagyni a tré hibája volt akkor ok visszik el a balhét.

  21. Ipad 4-nek a garanciája mikortól él? (bontatlan dobozos)

    A vásárlástól számítva? Csak mert hallottam olyan verziót is hogy onnantól mikor aktiválom az itunes álltal?!

    Mi az igazság?
    Illetve ha nincs semmi papírom de van rajta garancia attól még cserélek vagy javítják szó nélkül?

    Köszi a segítséget.

  22. @Patrik:

    de igen a beaktivalas napjan indul a gari,
    az applenal (es meg sok cegnel pl HP dell stb ) ha dec 24. en vetted akkor kov ev dec 23ig ervenyes a gari
    en dec 28. an vettem a kutyut es 2013 dec 27 ig ervenyes a garim

  23. @Bunyec:

    ha van papirod hogy a hibas keszuleket leadtad 18. an es megvan a garjegyed vagy a szamlad, hogy dec 20. an vasaroltad, akkor a fogyaszto vedelem neked fog igazat adni
    erdemes a trenek megemliteni hogy te veluk szeretned ezt elrendezni, mert ha fogy vedelemhez fordulsz akkor a keszulek aranak sokszorosat fogjak kifizetni birsagban…

  24. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  25. Sziasztok!Lehet ellenorizni, hogy le van-e tiltva az applenal egy iphone 5?Ha igen akkor hogyan?Jah es a telo itunesben 3194es hibat ad.

  26. @Jadeye: es ezt az aktivacios zarat addig nem irja ki amig nem kapcsol be rendesen a telo?Vagy nem tudom addig leellenorizni?

  27. Sziasztok!

    Lenne egy kérdésem hátha valaki találkozott már ilyennel.
    A pár napja vettem egy telefont zsugorfóliás volt meg minden, én bontottam ki elősször viszont levolt teljesen merülve így nem is tudtam bekapcsolni egyből helyszínen, gondoltam nem gond majd feltöltöm a kocsiba és beaktiválom. Viszont a telefon simán bekapcsolt és nem kellet aktiválni, hazaérve megnéztem az apple oldalán és a telefon bevan regisztálva március közepe óta.
    Mitől lehet ? valaki visszacsomagolta úgy mint egy gyárit vagy ez egy kicserélt készülék lenne ?

    Üdv,
    skl

  28. Üdv mindenkinek!!
    iPad Mini Reina kijelzőn előjött egy pixelhiba. Németországban vettem januárban teljesen függetlenül mediamarktban. Bevihetem ezt magyar szervizbe? Illetve mennyi esély van rá, hogy ezt cserélik?

  29. @janchip: ezzel kapcsolatban az adott szerviz tud felvilágosítással szolgálni. a hivatalos szervizpartnerek itthon az iSTYLE, az Almárium Pro és az iCentre.

  30. @Jadeye:
    Köszönöm!

  31. Segítséget szeretnék kérni.
    Kb egy hónapja cserélték a telefonomat egy “vadonatúj” készülékre (most kezdtek kételyeim lenni), amire azt mondták, hogy az új készülékre az átvételtől újra él 1 év garancia.
    A következő oldalon (Apple – Support – Check Your Service and Support Coverage) ha beírom az új telefon gyártási számát (serial number), az írja ki, hogy:
    “Repairs and Service Coverage: Active
    Estimated Expiration Date: 18 április 2015” – azaz, HOLNAP LEJÁR az új telefon garanciája.
    Kérdés: HOGYAN LEHETSÉGES EZ ?
    Előre is köszönöm a választ.

  32. Másik kérdés: Felmerült bennem, hogy ez a telefon gyártási szám szerint ugyanaz, amit leadtam, de mégis más az IMEI száma.
    És ilyen hogyan lehetséges?

  33. Még egy kérdés: A gyártási szám egyedi? Minden egyes iPhone-nak más és más a gyártási száma?
    Tehát olyan hogyan lehet, hogy két iPhone-nak ugyanaz a gyártási száma, de különböző az IMEI száma?

  34. @makimano: a garanciával kapcsolatban biztosat az Apple tud mondani – vagy egy hivatalos szervizpartner, mert ugye az Apple-t már csak hétfőn tudnád hívni.

    ha az Apple cserélte a készüléked, és azt nem mobilszolgáltatótól, vagy egy APR-től vetted, akkor arra a csere után 90 nap vagy az eredeti garancia lejárata az érvényes, amelyik a hosszabb.

    a sorozatszám és az IMEI is egyedi kell legyen. én azt mondanám, hogy mivel sürgető az idő, ezért vidd be mondjuk az iStyle-ba, mert ők ma is még nyitva vannak, hogy nézzék meg, mit látnak róla ők a rendszerben.

  35. @Jadeye: Köszönöm a segítségedet. Még volna egy kérdésem: Az Apple oldalán, ahol le tudom kérdezni a sorozatszám alapján a garanciát, azt a lejárati dátumot HONNAN VESZI a rendszer? Ma már azt írja ki, hogy LEJÁRT a garancia. Az közben kiderült, hogy a régi (dobozán szereplő) és az új telefonnak más és más a sorozatszáma és az IMEI száma. A telefont az Apple szerviz cserélte.
    “…akkor arra a csere után 90 nap vagy az eredeti garancia lejárata az érvényes, amelyik a hosszabb.” Az “APR” nem tudom mi. Nekem a szolgáltatónál azt mondták, hogy az új telefonra újra 1 év a garancia. Hozzá kell tennem NEM az eredeti dobozában kaptam az új telefont, hanem csupaszon, egy zacskóban hozták oda. Az elején és a hátulján eredetinek látszó védőfólia volt. A szervizes ott szedte le róla előttem. Ez így normális és így szokták csinálni, hogy egy zacskóban hoznak egy új telefont? Az egész számomra egy rejtély.

  36. @makimano: APR: Apple Premium Reseller, itthon az iStyle, az iCentre és az Almárium Pro, akik egyben az AASP-k (Apple Authorized Service Provider) is.

    a garancia attól függ, hogy eredetileg honnan vásároltad a készüléket, mert az újabb egy év csak akkor érvényes, ha magyarországi viszonteladótól vetted, legyen az akár a mobilszolgáltató, akár egy APR. ha viszont az online Apple Store-ból vetted, ott készülékcsere esetén nem kapsz újabb egy évet, mert az ebből a szempontból nem magyarországi cég.

    ha neked akkor a szolgáltató cserélte, akkor ők adnak neked rá újabb egy évet, ilyen esetben nagyjából mindegy, hogy az Apple oldala mit mutat, mert úgyis a szolgáltatóhoz viszed majd vissza, szóval szerintem ebből nem lesz gondod. a csere készüléket szerintem nyugodtan hozhatják zacsizva is, teljes dobozt, stb ugyanis biztosan nem adnak mellé, így az szerintem nem gond.

  37. @Jadeye: Köszi az infót. Nem a szolgáltató cserélte, hanem elküldték a problémás telefont az Apple szervizbe, és az Apple szerviz küldött a szolgáltatónak egy új telefont. Nekem a szolgáltatónál a szervizes azt mondta, hogy az Apple nem adott engedélyt a szolgáltatónak arra, hogy a szolgáltató cserélje ki a készüléket a készletéből, mert a szolgáltató ezt az Apple engedélye nélkül nem teheti meg. Ez történt. Na és ilyenkor mi a helyzet, amikor nem a szolgáltató adta az új telefont? Ráadásul most tűnt fel, hogy az új telefonra garancia jegyet sem kaptam.

  38. @makimano: az számodra mindegy, hogy technikailag végül az Apple cserélte ki a szolgáltatónak, mert neked a magyar jogszabályok miatt a szolgáltató ad újabb 1 évet a kicserélt készülékre, tehát neked azt a szolgáltató cserélte ki, mert hozzájuk vitted be. hogy ők aztán ezt hogyan rendezték az Apple-lel, az számodra nem befolyásolja a plusz 1 évet, mert arra a szolgáltatót kötelezik a jogszabályok. a garanciát ebben az esetben akkor a szolgáltatóval tudod egyeztetni. nem feltétlen kell, hogy új garanciajegyet adjanak, ha a rendszerben benne van, hogy cserélték, és erről bármi papírt is kaptál – de ennek pontos részleteiről ők tudnak bővebb felvilágosítással szolgálni.

  39. @Jadeye: Mégegyszer köszönöm a segítségedet. Üdv.

  40. Azert azt fontos tudni, hogy az apple nem cserel uj keszulekre semmit. Amit kapsz az egy refourbished peldany lesz. Uj benne az aksi, kijelzo, boritas, de az alaplap hasznalt lesz. Ergo lehet, hogy egy olyan eszkozt kapsz aminek a SoC-jat mas mar egy evet hasznalta. Amugy a gari itthon 2 evig van, 2014.03.24-tol. De a masodik evhez kell a szamla is. A legjobban akkor jartok a cserevel, ha telenornal vesztek eszkozt, mert ott ha az APR-ek szervizeseitol kiirt szakvelemyen az szerpel, hogy a keszulek cserejet javasoljak akkor a telenor tenxleg bontatlan uj keszuleket fog adni. A refourbished modelekkel regebben nekem mindig csak a szivas volt. Amugy meg ez az eljaras az EU-s jogszabalyokba utkozik is.

  41. Sziasztok .
    Sajnos en ezen nem tudok el igazodni 🙂
    Valid Purchase Date
    A validated purchase date lets Apple quickly find your product and provide the help you need.
    Telephone Technical Support: Expired
    You are eligible to purchase telephone technical support from an Apple Advisor.
    Contact Apple Support
    Repairs and Service Coverage: Active
    Your product is covered for eligible hardware repairs and service under Apple’s Limited Warranty.
    Estimated Expiration Date: 29 április 2016
    Learn about Apple’s coverage information for your product.
    Set Up a Repair
    Eligible for the AppleCare Protection Plan
    Get the AppleCare Protection Plan to extend your hardware repair coverage and add technical support for 2 years from your iPhone purchase date.
    Extend Coverage

  42. Hogy most ez mit jelent ? Van meg garanciam ?

  43. Sziasztok!
    Megakartam venni egy i5S-t. Sorozatszám ellenőrzéskor ezt az üzenetet kapom:
    “Sajnáljuk, de ez egy kicserélt termék sorozatszáma. Ellenőrizze a megadott információkat, és írja be újból a sorozatszámot. Ha Ön szerint helyesek az adatok! ”
    A sorozatszám HELYES! A telefon egyébként működik.
    iOs: 9.1 Modem firmware: 6.01.00
    A modem firmwarenak nem 10-nek kell lenni?
    Bocsi ha hülyeséget kérdeztem!

  44. @Szabó József: Az idézet vége nem felkiáltó jellel záródik…….. elnyomtam
    hanem: “, vegye fel a kapcsolatot velünk.”

  45. @Szabó József: a sorozatszámot a készülék hátoldaláról, vagy a Beállítások, Általános, Infó alól vetted?

  46. @Jadeye: Beállítások->Általános->Infó -ból.

  47. Sziasztok

    Kaptam egy Apple terméket, de még sohasem volt. Mik az első lépések? Kell regisztrálnom a terméket valahova a garancia miatt? Köszi a segítséget előre is!

  48. @Prophyte: nem kell külön regisztrálni, az Apple nyilvántartja a sorozatszámát. persze ettől még regisztrálhatod az Apple ID-d alá.

  49. Mióta nem ír dátumot meddig él a garim?

  50. Sziasztok!

    Egy olyan kérdésem lenne, hogy boltban nem reprodukálható hiba esetén mennyi időt vehet igénybe a készülék bevizsgálás, ha egy iPad Air 2-ről van szó? Hivatalos forrás két hetet mondott, de egy premium terméknél ez nagyon soknak tűnik. Esetleg van más út?

    Köszi előre is!

  51. @ToMmY_hun: két hét a bevett időtartam. ha hamarabb megvan, akkor úgyis felhívnak.

  52. Rendben, köszi a választ!


Add a Comment