fbpx Skip to content

Karácsonyra többen is kaphattak iPhone-t, iPod Touch-ot, vagy iPadet, és ilyenkor rengeteg kérdés fel szokott merülni, főleg, ha nem használtunk még korábban ilyen készüléket. Így ebben a cikkben összeszedtük azokat az információkat, amit hasznosnak tartunk az újdonsült tulajdonosok számára. Mondhatni, ezek a kötelező alapok, amit minden tulajdonosnak érdemes elolvasni, mielőtt “belakná” a készülékét.

Adatok és tartalmak szinkronizálása: iTunes

Az első, és legfontosabb dolog talán az iTunes, ugyanis az adatok készülékre szinkronizálásához alapértelmezetten ez szükséges. Persze ha valaki nem tudja megszokni az iTunes-t, akkor lehet küzdeni többféle külső szoftverrel, de sokszor ezek a szoftverek nem nyújtják azt a funkcionalitást, amit az iTunes segítségével elérhetünk.

Az iTunes segít nekünk abban, hogy a készülékkel szinkronizálhassuk a névjegyzékünket, a naptárunkat, az email-fiókjainkat, a böngészőnk könyvjelzőit, a jegyzeteinket, és az iTunes Library-nkben található különféle tartalmakat (alkalmazások, csengőhangok, zenék, videók/filmek, podcast-ek, könyvek, vagy fotók).

Felismeri az adott tartalmakat, és nem enged olyan formátumú fájlokat a Library-be importálni, amit a készülék utána nem tudna lejátszani. Így például DivX-es filmeket közvetlenül nem fogunk tudni a készülékre szinkronizálni és azon lejátszani, ahhoz külső (általában fizetős) alkalmazás kell, amihez viszont az iTunes fájlmegosztás funkciójával tudjuk a fájlokat felmásolni.

Legújabb verziója a 11-es, erről bővebben itt írtunk: Megjelent az iTunes 11!

Az iTunes ingyenesen tölthető le az Apple oldaláról: iTunes letöltése

Alkalmazások és tartalmak letöltése: Apple ID

Az Apple ID egy felhasználónév, amit az Apple szolgáltatásainak igénybe vételéhez használhatunk: többek között vásárolhatunk vele az iTunes Store és az Apple Online Store áruházban, bejelentkezhetünk az iChat vagy a iCloud szolgáltatásba, előjegyeztethetünk egy terméket valamelyik Apple Store üzletben, valamint igénybe vehetjük vele az Apple.com támogatási lehetőségeit.

Ha tehát tartalmakat szeretnénk letölteni az iTunes Store-ból, vagy alkalmazásokat telepítenénk a készülékre az App Store-ból (vagy a Mac számítógépünkre a Mac App Store-ból), ahhoz iTunes Store account, illetve az új elnevezés eredményeképp Apple ID szükséges. Az accountunk lehet ingyenes (bankkártya nélküli), de ekkor alapesetben nem tudunk fizetős tartalmakat letölteni, vagy beállíthatunk bankkártyát is, ilyenkor a megadott folyószámla-egyenleg terhére vásárolhatunk a Store kínálatából.

Az alábbi cikkben arról lesz szó, hogy hogyan kell új Apple ID-t létrehozni, mind számítógépen, mind iOS-t futató eszközön, mi a lényeges különbség a bankkártya nélküli és a bankkártyát is tartalmazó account között, valamint hogy magyar vagy amerikai accountot érdemes-e létrehozni, és miért, és nem utolsó sorban az esetleges korlátozásokról vagy hibaüzenetekről: Gyakori kérdések: iTunes Store account-ok (Apple ID)

Készülék szoftverfrissítése vagy visszaállítása: update vagy restore

Újdonsült tulajdonosként sokan nem tudják, mi a különbség a készülék szoftverének frissítése (update), vagy annak alaphelyzetbe állítása (restore) között. Ugyanígy gondot jelenthet első alkalommal ezek bármelyikének a végrehajtása, noha egyáltalán nem nehéz, mert az iTunes pár kattintás után mindent automatikusan megcsinál. Ebben a cikkben ezekről találhatunk részletes információkat: Gyakori kérdések: update vagy restore iTunes-ban

Költözés régi készülékről az újra

Amennyiben a készülékünk nem jailbreakelt, úgy egyszerű a dolgunk: csak készítsünk róla iTunes-ban egy backupot, majd azt állítsuk vissza az új készülékre. Ezzel minden beállításunk és minden személyes adatunk (névjegyzék, üzenetek, naptár, stb.), és minden telepített alkalmazásunk és azok adatai is átkerülnek az új készülékre.

Ám ha jailbreakelt az adott eszköz, az arról készült backup visszaállítása nem javasolt. Ebben az esetben az adatokat mentsük és állítsuk vissza manuálisan. Erről itt írtunk részletesen: Hogyan mentsük az adatainkat manuálisan?

Hasonlóképp ha a régi készülékünk jailbreakelt, viszont az új nem jailbreakelt (vagy jelenleg nem is jailbreakelhető), úgy a régi készülékről készült backup visszaállítása szintén nem ajánlott, mert ebben az esetben még inkább felléphetnek problémák. Persze ha másképp nem lehetséges az adatok átvitele, akkor használhatjuk az iTunes-szal készült backup visszaállítását, de ha problémákat tapasztalunk, egy restore lehet szükséges.

Erre jelenthet megoldást a következő cikk, amelyben épp egy jailbreakelt készülékről egy nem jailbreakeltre való költöztetés menetést írjuk le, csak a megfelelő adatok átvitelével: iBackupBot: szerkesszünk iOS-backupot!

Jailbreak

Figyelem! Aki újdonsült tulajdonos, és nem ért hozzá, annak nem javasoljuk, hogy nekiálljon a jailbreaknek, inkább kérje tapasztaltabbak segítségét! Minden esetben legyen biztonsági mentés az adatainkról. Az itt leírtak figyelmen kívül hagyásából fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

A következő, leggyakrabban feltett kérdés mindig a jailbreakre vonatkozik. A jailbreak segítségével a készülékre olyan alkalmazásokat vagy kiegészítéseket is telepíthetünk, ami az App Store-ban az Apple korlátozásai miatt nem jelenhet meg. Az iOS5 óta a jailbreak jelentősége is folyamatosan változik, mert noha rengeteg olyan funkciót tartalmaz már az iOS, amit korábban csak jailbreak segítségével lehetett megoldani, mindig van még hová továbbfejlődni.

A jailbreak lehet tethered, ebben az esetben a készüléket annak újraindítása után csak számítógép segítségével lehet rávenni arra, hogy betöltse az iOS-t. Lehet semi-tethered, ebben az esetben az iOS betölt ugyan, de jailbreak nélkül, és a jailbreak miatt egyes alkalmazások (például a Mail, Safari) nem működnek. És lehet untethered, amikor nincs semmi korlátozás, a készülék ugyanúgy kapcsolható ki vagy be, mintha nem is lenne jailbreakelve, viszont működnek a jailbreakes kiegészítések is.

Az iOS 6 esetén jelenleg a következők érvényesek a jailbreak kapcsán:

  • untethered jailbreak: iOS 6 esetén jelenleg kizárólag a régi iBoot-os iPhone 3GS esetén érhető csak el;
  • semi-tethered jailbreak: feltételei vannak, részletek a fentebb is linkelt “Gyakori kérdések: mi a különbség a tethered és untethered jailbreak közt?” cikkben, a feltételeknek megfelelő összes eszközön elérhető;
  • tethered jailbreak: abban az esetben érhető el, ha a semi-tethered feltételeknek nem felel meg a készülék, de egyébként jailbreakelhető iOS 6 esetén.

Az iOS 6-ot támogató készüléktípusokra lebontva:

  • iPhone 3GS: 5.1.1 esetén jailbreakelhető untethered módon, iOS 6 esetén a régi iBoot-os esetén untethered, új iBoot esetén semi-tethered módon;
  • iPhone 4: 5.1.1 esetén jailbreakelhető untethered módon, iOS 6 esetén semi-tethered módon;
  • iPhone 4S: 5.1.1 esetén jailbreakelhető untethered módon, iOS 6 esetén jelenleg sehogy;
  • iPhone 5: jelenleg nincs rá jailbreak;
  • iPod Touch 4G: 5.1.1 esetén jailbreakelhető untethered módon, iOS 6 esetén semi-tethered módon;
  • iPod Touch 5G: jelenleg nincs rá jailbreak;
  • iPad 2: 5.1.1 esetén jailbreakelhető untethered módon, iOS 6 esetén jelenleg sehogy;
  • iPad 3: 5.1.1 esetén jailbreakelhető untethered módon, iOS 6 esetén jelenleg sehogy;
  • iPad 4: jelenleg nincs rá jailbreak;
  • iPad mini: jelenleg nincs rá jailbreak.

A jailbreakhez külön szoftver kell, használható hozzá például a redsn0w legújabb verziója, de az is csak a fentebb írtaknak megfelelően.

Figyelem: a jailbreak NEM függetlenítés, tehát ettől önmagában még nem fogadja el a szolgáltatófüggő készülék más szolgáltató kártyáját! A függetlenítésről alább.

Függetlenítés

Ha egy adott szolgáltatótól vásároltuk a készüléket, akkor az csak az ahhoz a szolgáltatóhoz tartozó SIM-kártyákat fogja elfogadni. Így például magyar Vodafone-os telefon csak magyar Vodafone-os kártyát fogad el, külföldi Vodafone-osat nem, mert annak más a hálózati kódja.

Az ultrasn0w segítségével az iPhone készülékek bizonyos esetekben szoftveresen függetleníthetőek, így azok más szolgáltató SIM-kártyáit is elfogadják utána, nem csak az eredeti szolgáltatóét, akitől azt vettük. Használatához a készülék megfelelő baseband-verzióval (modem firmware) kell rendelkezzen, továbbá az iOS-t jailbreakelni kell hozzá, majd a Cydiából telepíthető fel az ultrasn0w csomag.

Az ultrasn0w csak a következő basebandekkel működik, semmi mással:

iPhone 3G/3GS esetén:
04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04 és a 06.15.00

iPhone 4 esetén pedig változatlanul csak:
01.59.00

iPhone 4S és iPhone 5 esetén jelenleg nincs elérhető szoftveres függetlenítés (de itt a Gevey SIM különböző típusai segítségünkre lehetnek), a Wi-Fi + 3G-s iPad és iPad mini bármely típusa pedig eleve gyárilag független.

Az iPhone függetlenítésének lehetőségeiről bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz: Gyakori kérdések: az iPhone függetlenítése

Egyéb hasznos cikkek

Összegyűjtöttük pár további cikket is, amik szerintünk még hasznosak lehetnek, és amikkel kapcsolatban legtöbbször kérdés szokott felmerülni:

Ha valami nem tiszta, és egyik cikk sem adott rá választ, azzal kapcsolatban a kérdést itt, vagy például az oldalsávban is külön kiemelt Gyakran Ismételt Kérdések cikknél lehet feltenni, és igyekszünk rá mihamarabb válaszolni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

67 Comments

  1. Tud esetleg valaki olyan jelszótároló szolgáltatást ajánlani kezdő felhasználónak, ami tud magyarul, és az iOS mellett van windows-ra is? Eddig a legjobb, amit talátlam, a Keepas (win-en magyarul) + dropbox + valamelyik iOS-es kliens, de ez már rögtön három megtanulandó szoftver, amiből kettő angolul van. Ha ezt bevezetem a kedves rokonnál, a következő hónapokban nem kevés support munkát rántok magamra 🙂 A LastPass és a 1Password voltak még jelöltek, de azok semennyire nem tudnak magyarul

  2. Én azt szeretném kérdezni, hogy miután az iBackupBot-tal áttettem mindent a leírásotok szerint az új készülékekre, utána mi a teendőm, ha vissza akarom állítani a következő két készüléket, a gyári beállításokra (mivel eladom őket):

    iPhone 3G, iPad basebanddel és 4.2.1-el jailbreakelve.
    iPhone 4, 5.1.1, 02.10.04 megtartva rajta a gevey miatt.

    Az lenne a cél, hogy a személyes adatok törlődjenek, de a baseband és az iOS megmaradjon az a verzió ami fent van. Illetve a jailbreak is, ha lehetséges. Köszi.

  3. @vycman: Tedd újra a 2 készüléket egy custom fw-vel majd amikor kérdezi, hogy visszaállítsa e backupból a cuccaid mond azt, hogy set up as new iphone, oszt jb-eld.

  4. @tomi35: iPhone 4S-re sem jailbreak nincsen iOS6 esetén, sem 6.0.2 nincs rá, tehát kijelenthető, hogy kamu.

  5. Meg nem is látszik az fw szerintem az sima 4

  6. @hSn0wQ: Köszi erre gondoltam, csak nincs sok kedvem ezzel szórakozni most. 🙂 SSH-val kitörlök pár dolgot a fájlrendszerről, aztán elindítok egy iWipe-ot.

  7. @vycman: Ok, bár mondjuk én, ha eladnám a telómat akkor inkább frissen újra raknám egy cfw-vel aztán jb-elném (pontosabban nem jb-elném hisz arra az új usernek nem biztos, hogy szüksége lesz, viszont a lehetőséget mindenképp meghagynám így is hisz úgy restore-oltam, hogy erre legyen eséje, úgy mint a függetlenítésre is) mert szerintem az új user megérdemel egy jól menő rendszert ami 100%-ig tiszta.Nem csak talán tiszta.
    Másrészt az ssh-zással és iwipeozással szvsz. csak több a szenvedés mint a
    restore-ral.
    De ahogy gondolod.

  8. Sziasztok! Igy utolag is boldog karacsonyt mindenkinek! Segitseget szeretnek kerni, egymasnak ellentmondo dolgokat olvastam… Tudom e a 3gs-em 5.13.04 bb-el ultrasnowal unlockolni ios6 alatt (akar ultrasnow fixerrel)? Egyszeruen nem merek nekikezdeni es atallni ra. Koszonom a segitseget elore is!

  9. @gggrosso: Igen.

  10. Sziasztok!

    Adott egy 3GS, 5.0.1-el. Lehetséges 5.1.1-re frissíteni, vagy mindig csak az elérhető legújabb ios-ra lehet updatelni? Próbálkoztam már a redsnow féle ‘stitch’ funkcióval (ipsw+shsh), de egyelőre mindig hibaüzenettel visszadobott az itunes…

    Köszi a válaszokat!

  11. @Peet33: Ha van shsh-d 5.1.1-hez akkor igen. Egyébként mi volt a hibaüzenet?

  12. Gyakorlatilag mindig más volt a hibaüzenet, a legtöbbször: 21,1601,1602,3194.
    Shsh-m elvileg van, mert tinyumbrella-val mentettem le, majd letöltöttem az 5.1.1-es iost, megcsináltam a stichet rednsowal és ezt akartam felrakni…

  13. használ valaki ios 6.0.1et i4en JB-vel? ha igen akkor nagy gondokat okoz a kevert rendszer?

  14. @m.beka: Ha sn0wbreeze-et használsz akkor elvileg nem lehet baj ebből hisz az hivatalosan is támogatja a 6.0.1-et a redsn0w-val ellentétben. Ugyanakkor a sn0wbreeze is tud fura dolgokat csinálni még így is. Igazából akár redsn0w-t akár sn0wbreeze-t használsz egyik se jobb a másiknál (talán a sn0wbreeze stabilabban van össze rakva mint a redsn0w, de talán ennyi -nem dobál össze vissza hibaüzeneteket a legrosszabbkor).
    Végülis attól függ miket raksz fel a cydia-ból.

  15. @Peet33: DFU módban csináltad? Mi az SHSH pontos fájlneve? Esetleg megkéne próbálni, hogy készítesz egy sn0wbreeze-es cfw-t majd azt összeöltöd shsh-val és azt rakod fel.

  16. DFU-ban is próbáltam, meg normál módon is. Ez a sn0wbreeze-es cfw nekem sajnos nem sokat mond, hogyan kell csinálni?

    3640355853198-iphone2,1-5.1.1.shsh

  17. @Peet33: a stitchelt firmware-t ugye pwned dfu-ban tetted volna fel? ha nem, akkor nem csoda, hogy nem ment. de teljesen feleslegesen szenvednél sn0wbreeze-zel, használd a redsn0w restore funkcióját: tallózd be az 5.1.1-es gyári firmware-t, aminél majd rákérdez, hogy kikapcsolja-e a baseband frissítését, ha függetlenítesz, akkor igen, tallózd be az SHSH-t, és kész.

  18. @Peet33: Létöltöd a sn0wbreeze-t az ih8sn0w.comról, megnyitod, betallózod az 5.1.1-et, majd baseband preservation mode-ot választod, ozt vársz majd lesz egy sn0wbreeze-es cfw az asztalodon.
    Az is egy opció amit jadeye ír felettem.

  19. @hSn0wQ: köszi. gondolkozok még rajta mert nem akarok restorolni ha esetleg valami geb**z van, viszon nagyon kéne 1-2 tweek

  20. @Jadeye: Úgy csináltam mindent ahogy írtad és végül ezt az üzenetet kaptam: Found device in DFU mode instead of Recovery mode. Ő kérte, hogy rakjam DFU-ba, most meg sír, hogy miért nem recovery….áhh, miért is menne minden simán…:(

  21. @Jadeye: Uploading iBSS-nél akad el, ha ez segít…

  22. @Peet33:
    Szia
    Ugyanígy szívtam én is a redsnow-al az i4-emmel!Mindig hibaüzenet lett a vége.:(
    Mac osx-en redsnow-al nem sikerült megcsinálnom a megfelelő cfw-t,csak windows alatt snowbreeze-el!
    Érdekes azzal egyből jó lett.
    Próbáld meg mindenképpen hátha…

  23. @Peet33:
    Jah és Pwnagetool-al elkészített cfw sem ment vagyis félig-meddig
    sikerült,fel is ment a cfw de nem volt szolgáltató!El is b***tam egy fél
    napot de legalább ezt is megtanultam!
    Persze itt a srácok baromi sokat segítettek!

  24. Sziasztok!

    Most akkor nekem is lenne egy kérdésem:

    A mai nap vettem észre, hogy nem működik az i3G-m Home gombja.
    Kikapcsoltam és felnyitottam a telóm, láttam, hogy a 4-es szalagkábel nem volt becsatlakoztatva (nem tudom, hogy mióta szerintem a felnyitás közben nem pattanhatott volna ki), de ez mindegy mert visszacsatlakoztattam, aztán bekapcsoltam a telót, de még mindig fenn állt a hiba. Tehát azt csináltam, hogy felraktam egy gyári 4.1-et (nem állítottam vissza backupból), de a hiba megmaradt. Szerintem home gombot kell cserélni, de ilyet még soha nem csináltam. Ha valaki leírná mire figyeljek oda egy home gomb cserénél azt megköszönném. Tudtommal le kell venni az érintőlapot, de azt nagyon jól tönkre tudnám vágni tehát örülnék, ha valaki leírná mik azokat a kritikus pontok amikre oda kéne figyelnem. Nem szívesen vinném szervízbe.

    Az eszközeim szerintem meg vannak (pro tech toolkitet használok – http://www.ifixit.com/Tools/Pro-Tech-Toolkit/IF145-072)

    Előre is köszönöm!

  25. @hSn0wQ: ha már ifixitről linkelsz, ott megtalálod a home gomb cseréjét is, lépésről-lépésre leírva, képekkel. ha sosem csináltad, és az ifixit alapján nem megy, inkább hozd be a szervizünkbe, a hardveres kolléga hamar megcsinálja.

  26. Na, sn0wbreeze lett végül a megoldás, de annak is csak a 2.9.6.-os verziójával sikerült. Köszönöm mindenkinek a segítséget! 🙂

  27. @Jadeye: Ok. Megnéztem a leírást. Esetleg, ha szépen megkérlek megszakértelmezed ezeket (a képek a saját iphone-omról készültek, sajnos kézikamerával nem tudok valami szép képet készíteni, de remélem felismerhető):

    kepfeltoltes.hu/view/121227/SAM_0321_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    kepfeltoltes.hu/view/121227/SAM_0322_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    kepfeltoltes.hu/view/121227/SAM_0323_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    kepfeltoltes.hu/view/121227/SAM_0324_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    kepfeltoltes.hu/view/121227/SAM_0325_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    kepfeltoltes.hu/view/121227/SAM_0326_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    kepfeltoltes.hu/view/121227/SAM_0327_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    kepfeltoltes.hu/view/121227/SAM_0328_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Köszi!

  28. @hSn0wQ: a home gomb érintkezőiről készült képek alapján nekem úgy tűnik, le van törve az egyik érintkezője a kettő közül. így nem csoda, hogy a restore semmit nem csinált.

  29. @Jadeye: Akkor gondolom ezt csak gombcserével fogom tudni korigálni. 🙁
    Köszi a segítséget!

  30. @Jadeye: Bocs még két kérdést tennék fel az előzőekhez:

    1: A képernyő leszedésénél kell e használni hajszárítót vagy heat gunt mint az ipod touch 4g felnyitásánál vagy nem?

    2: A képernyő visszarakásánál kell e ilyen izét használni:
    directfix.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=822-4034&Store_Code=GHT
    Na szal ilyet?

  31. @hSn0wQ: ott a lépésről-lépésre leírás az ifixiten. ha az alapján nem megy, ne kezdj bele, inkább hozd be a szervizünkbe.

    az üveg leszedése a ragasztása miatt nem egyszerű, így azt valószínűleg kell majd melegíteni. az egész végén a dupla oldalas öntapadós ragacsot általában cserélni kell, de na nem vigyázol, könnyen szét lehet törni a műanyag keretet, és pláne a gumi szigetelést a műanyag keret szélén.

  32. @Jadeye: Köszi a választ!
    Az ifixiten nem láttam üveggel kapcsolatos képet/írást (biztos átszaladtam rajta). Ezért is kérdezem. Meg aztán egyik you tube-os videóban melegítenek a másikban meg nem a ragasztást meg csak egy videóban láttam viszont az ilyen “iphone 3g/3gs screen replacement”-nél mindig láttam. Erről jutott eszembe. De akkor veszek ilyen “dupla oldalas öntapadós ragacsot” (izét) is a home gomb mellé, az a biztos.

    Tudod próba szerencse. Nem szoktam brutálkodni a telómmal (ezért is nyagatlak a hülye kérdéseimmel, hogy semmit ne rontsak el) tehát remélem nem lesz törés belőle. A szigetelés már érdekesebb. Majd odafigyelek.

    Remélem nem lesz belőle szerviz. Én inkább tanulni szeretnék belőle mint lelkes iphone tanonc. 🙂

    Á és még egy remélhetőleg utolsó kérdést had tegyek fel: Te tudsz e ajánlani egy helyet ahonnan lehet makulátlan iphone alkatrészeket rendelni? Még ma körül nézek az ifixiten a Parts and Tools menüpontban, de ha tudsz jobbat azt légyszi ozd meg velem!

    Köszi 4-edszerre is!

  33. @Jadeye: A kép alapján szerinted ez jó vétel lenne?:
    h t t p : w w w. ebay.com/itm/IPHONE-3G-NEW-HOME-MENU-BUTTON-AND-FLEX-CABLE-IN-BLACK-ASSEMBLY-PACK-/140723505322?pt=UK_Replacement_Parts_Tools&hash=item20c3c648aa

  34. @hSn0wQ: “This page may have moved or is no longer available.”

    de rendeld meg ifixitről, az legalább tuti.

  35. @Jadeye: Ott nem találtam home gombot, de minden mást onnan rendelek.
    Egyébként írd elé, hogy h t t p. / / w w w. (space nélkül) és menni fog.

  36. @Jadeye: Na sikerült szemügyre venni?

  37. @hSn0wQ: elvileg jó, de ha találsz olyat, ami csak az elektronika, gomb nélkül, az talán még jobb, hisz a műanyag gombot nem kell cserélni, csak magát az elektronikát, mert csak az egyik érintkező tört le.

  38. @Jadeye: Igaz. Csak annyi a probléma ezzel, hogy a felpuffadt ujjaimmal nem tudnám jól leszedni az elektronikáról a gombot. 🙁 🙂 Tehát, ha szerinted ez jó akkor megfogadom és ez lészen. Köszi az eddigieket, ha elakadnék valamiben vagy esetleg sikerült megcsinálnom akkor jelzem.

  39. Sziasztok

    Adott egy angliai 3gs nemtom milyen függő ios 4.valamennyi van rajta
    és szeretném frissíteni ios6-ra.
    Kérdésem hogy a frissítés után függetleníthető lesz-e a baseband miatt?
    köszi

  40. @xnotimeforlovex: Az attól függ melyik iOS 4 van rajta. Érdemes lenne megtudni.

  41. @xnotimeforlovex: mi az eszköz sorozatszámának első 5 karaktere? mi a baseband verziója?

    @hSn0wQ: nem teljesen, hiszen ha a sorozatszám alapján feltehető rá az iPad baseband, akkor downgrade-elhető is a függetleníthető verzióra.

  42. @Jadeye: Gondoltam felmérném a terepet mert feleslegesen nem kell dg-elgetni meg ipad bb-t rakosgatni és így kevesebb a hibalehetőség. Persze kicsi a valószínűsége, hogy gyári 4.0.1/4.0.2/4.0 lenne a telón vagy 05.13.04 vagy régebbbi bb-je lenne a telónak. De jó akkor legyünk lényegretörőbbek és legyen ipad bb+dg. Az is egy opció.

  43. @Jadeye:
    Még nem sikerült kiderítenem.
    Rajta vagyok…

  44. Sziasztok bocs hogy ide írok de kellene egy kis help Van egy Feltört 3G’s-em és Szeretnék visszaálni a T-mobiel Szolgáltatóra hogyan állíthanám vissza a gyári verziót hogy ne független legyen hanem függő most 4.2.1 van rajta.

  45. @Jadeye: Köszi a gyors választ. háth többeközött nem tudom megoldani azt a problémát hogy Pl a gyári appokat simán megnyitja az Appstorból letöltött Pl Messenger-t megnyitja és 0,5s alatt bezárja fut az alkalmazás de hiába próbálok belépni mindíg ledob 🙁

  46. @Jadeye: Szia ellnézést hogy megint ide írok megcsináltam a Restore-t ment is minden végig szépen. Befejezte és utána ugye nyelv,országrégió,wifi, és utána jön az iPhone aktiválása (elkezd tölteni hogy pár percig elltarthat) és nem aktiválja be hanem azt dobja ki hogy: Az iPhone Készülék nem aktiválható mert az aktiválási kiszolgáló ideiglenesen nem ellérhető. És hogy Újrapróbálkozás 5x próbáltam újra ma vettem T-mobile vadonat új kártyát és nem jó ezen túl nem enged. Lehet az a probléma hogy tegnap nem rögtön aktiváltam a visszarakást követően??

  47. @Jadeye: Már mindent próbáltam cserélgettem a SIM kártyát és most még Restore-t sem engedi az iTunes hátha ha visszatölteném megint jó lenne :c de az iTunes is látom hogy csatlakoztatta a telefont de még ott sem lehet aktiválni kis lakat a jobb felső sarkában és nagy üresség :c Tönkrement volna? :ccc

  48. @Jadeye: Szeretnék még egyszer Restore-t csinálni de nem tudok mert nem mutatja az iTunes van másik formája a dologmak? :/

  49. @Bartalovics:

    1: Használj gyári kábelt!
    2: Ha ez nem segít akkor cseréld ki a kábeled egy újra…Gyárira!
    3: Ha nem megy továbbra sem akkor probáld meg redsnowban a restort (gyakori kérdéseknél találsz hozzá leírást)
    4: Ha ez sem jött össze akkor próbáld meg másik szgépen a restore-t
    5: Ha ezek után sem megy akkor irány a szerviz…

    (Minden próbálkozásnál tedd DFU-ba a készülékedet!)

  50. @PHoNX: Nagyon Szépen köszi ! Megpróbálom

  51. @Bartalovics:

    A 2. és a 4. pontot felcseréltem…költséghatékonyság mindenek előtt. 😉

  52. Sziasztok! Nem igazán vagyok gyakorlott, h mit hogyan kell csinálni, ami a Jailbreak-et és unlock-t illeti. Iphon 4-em van 4.1 (8B117) firmware 02.10.04. T-mobil még gyári, nem volt soha hozzápiszkálva.

    Annyi féle infót olvastam már, hogy komolyan nem tudom hogyan kezdjek neki, hogy használhassam a telómat más szolgáltatóval, illetve, több progival, amit a jailbreak adta lehetőségek nyújtanak.

    Már minden kínom van emiatt. Külföldre költöztem és a telefonom amire évekig gyűjtögettem csak a polcon hever.

    Valaki tudna segíteni lépésről-lépésre, hogy mit töltsek le, mit frissítsek, mit telepítsek, hogyan csináljak biztonsági mentést… stb.

    Nagyon sok helyen már szinte nem is lehet ilyen régi (4.1) szoftvertörésről, függetlenítésről infót találni, mert az enyém kőkorszaki…

    Kérlek segítsetek…. Előre is köszönöm.

    Üdv.: diki

  53. @diki: olvasd végig a fenti cikkeket, az összes kérdésedre ott van bennük a válasz, ami egy hozzászólás terjedelmébe nem fér bele. a készüléked függetleníthetőségéről részletes cikket linkeltünk fent. a jailbreak mihez kellene pontosan? mert ha a függetlenítéshez, ahhoz hiába, az említett baseband nem függetleníthető jailbreak segítségével, a lehetőségeket részletesen vázoltuk fent, és a linkelt cikkben is.

  54. Köszönöm a gyors választ. Akkor esélytelen nem hivatalosan a függetlenítésre megoldást találni, ahogyan a cikket olvasgattam.

    Lehet oltári marhaságot kérdezek, de ezt nem lehet módosítani vhogyan a firmware-t?

    Jailbreak azért kellene, hogy több progit tudjak feltenni, ami amúgy pénzes lenne.

    Esetleg ha vmi tipped lenne, azt örömmel fogadnám, ami a függetlenítést illeti.

    üdv.: diki

  55. @diki: Rendelsz egy gevey ultrát az applenberry.com-ról és aktiválod így:

    m.youtube.com/watch?v=1qYYxwJJHto

    A gevey működéséről bővebb infót itt találsz:

    szifon.com/2011/03/22/iphone-3g3gs4-fuggetlenites-nck-vagy-gevey-sim/

    iPhone függetlenítéssel kapcsolatban pedig itt találsz bővebb infót:

    szifon.com/2012/10/14/gyakori-kerdesek-az-iphone-fuggetlenitese/

  56. @diki: ahogyan le van írva, a baseband nem downgrade-elhető. vagy gevey, vagy a hivatalos, esetleg félhivatalos megoldás, de ez utóbbi szolgáltatótól függ, magyar szolgáltató esetén nem opció.

    a függetlenítésről minden lehetőség részletesen le van írva a linkelt cikkben, ennél több tipp nincs.

    ha tört appokkal akarsz szórakozni, akkor ezt jobb, ha tudod: http://szifon.com/2012/12/30/leallt-a-hackulo-us-nincs-tobbe-installous/

  57. Légyszi segítsetek, van egy elhanyagolt JB ipad 2 gsm, 4.3.3-mal, és szeretnék frissíteni 5.1.1-re. Van mindenféle shsh. Mi a menete ? Előre is nagyon köszönöm a gyors segítséget!!!

  58. @Jadeye:
    Köszi, nézem… Megpróbáltam, de azt nem értem miért kéri a 4.x IPSW-t ?

  59. @Zsolti25: mert ez csak így megy.

  60. @Jadeye:
    Szuper! Műxik!!! magyon köszönöm a segítséged!!!!!

  61. @Jadeye: Szia!
    Tegnap megérkezett a Home gombom:

    kepfeltoltes.hu/view/130113/SAM_0361_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    kepfeltoltes.hu/view/130113/SAM_0363_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Még nem tudom beszerelni mert még nem jött meg a ragacs.
    Annyi lenne a kérdésem, hogy a 2. képen látható, középen lévő kis, ezüst színű tányér mikor megkaptam kicsit félre volt csúszva. Azt középre igazítottam. Ezzel ugye nem okoztam ma különösebb “lelkikárosodást” a gombnak? Másik kérdésem az lenne, hogy ennek ugye egészségesen állnak az érintkezői?

    Előre is köszi!

  62. @hSn0wQ: szerintem jó lesz.

  63. @Jadeye: Köszi a megerősítést!

  64. @Jadeye: Ma végre volt időm berakni a home gombot.
    Sikerült!!!
    Kössz a segítséget.


Add a Comment