fbpx Skip to content

Akik komolyabban beleásták már magukat az App Store-ba, észrevették, hogy létezik egy Gift, vagyis ajándékozás menüpont minden alkalmazás saját oldalán. Ezzel a menüponttal saját számlánkat terhelve ajándékba adhatjuk a kiszemelt appot ismerősünknek, rokonunknak, bárkinek.

Ha magunknak már megvásároltuk korábban az alkalmazást, akkor is újra levonja majd a számlánkról az Apple az összeget, hiszen itt nem magunknak töltjük le újra, hanem másnak vásároljuk meg. Itt egyébként további 2 részre is oszthatjuk az ajándékozást. Küldhetjük pontos email címre, vagy pedig a nyomtatás menüpontra kattintva kinyomtathatunk egy úgynevezett redeem kódot, mely beváltható az általunk kiválasztott alkalmazásra.

Ajándékozás az iTunes használatával

Screen Shot 2012-12-17 at 22.59.45

Tehát az iTunesban keressük meg először azz az alkalmazást, melyet ajándékba szeretnénk adni. Ezután kattintsunk az app ikonja alatti menüre, amit a fenti képen külön bekarikáztam.

Screen Shot 2012-12-17 at 22.59.52

Válasszuk az első menüpontot, a “Gift This App”-ot. Ezután töltsük ki megfelelően a rubrikákat, illetve felül bejelöltem, azt amikor kifejezetten egy ismerősnek küldenéd, vagy pedig kinyomtatnád a redeem kódot:

Screen Shot 2012-12-17 at 23.01.08

Screen Shot 2012-12-17 at 23.01.41

Ezután kattintsunk a Continue gombra, majd pedig a végén a Buy Gift-re. Ekkor levonja tőlünk az iTunes az összeget, de ez csak akkor működik, ha bankkártya is van az accountodhoz rendelve. Sajnos csak így működik, Gift Carddal feltöltött egyenlegről nem tudunk ajándékba adni alkalmazást.

Ajándékozás iOS eszköz használatával

iPhone-on és iPaden is ajándékozhatunk alkalmazást az App Store-ból. Itt logikusan a megosztások alatt találjuk meg a “Gift” menüpontot cuki kis ajándékcsomag ikonnal. 🙂

photo 1-8photo 2-9

A mezőket itt is töltsük ki megfelelően, azonban itt alul már megadhatunk egy dátumot is (mondjuk december 24.), hogy az Apple akkor küldje ki az e-mailt a megajándékozott személynek. Ezt az opciót azonban csak iOS alatt találtam meg.

Szerintem ez is egy apróság lehet a karácsonyi ajándék mellé. 🙂

Ti küldtetek már ajándékba Store-ban elérhető tartalmat?

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. en mar ajandekoztam is es kaptam is App Store-bol 🙂

  2. A vásárlás összegét akkor vonja le amikor a megvásároltam az ajándék zenét vagy akkor amikorra kértem ( azon a dátumon amikorra kértem ) a zene ajándékozását?

  3. Én zenét ajándékoztam már, csak ciki, hogy rá kell szólni az illetőre, mert ha gmailes az Apple iTunes ID-je akkor az e-mail a spam mappába fog landolni. Az egy dolog, hogy én a spam mappámat is átnézem, de más nem biztos.


Add a Comment