fbpx Skip to content

Az iOS a 4.0 óta tartalmazza beépítve a magyar nyelvet, azonban a Cydia nem tud magyarul. Így most elkészítettük hozzá azt a csomagot, amivel a lefordítható részek már magyarul szólnak majd hozzánk a telepítést követően.

szifon_cydia_logo

Korábban volt már fent a Szifon source-ban egy magyar nyelvi csomag a Cydiához, de az még az alkalmazás egy nagyon régi verziójához volt, és több hibát is tartalmazott. Így ezt a source legutóbbi nagytakarításakor kiselejteztük, viszont többen jeleztétek, hogy szükség lenne a magyar felületre.

Ezért fogtuk, és a hétvégén nulláról kezdve megcsináltuk a magyar fordítást és a cydiás csomagot, ami már a Cydia legfrissebb verzióját is támogatja, ráadásul az összes eszköz esetén. iPhone 2G és iPod touch 1G esetén Magyar UI 2G/3G/3GS 3.x csomagunk is szükséges a működéséhez, hiszen 4.0 előtt másképp nincs magyar nyelv a készüléken!

A telepítést követően egyszerűen csak újra kell indítanunk a Cydiát, és az máris magyarul szól majd hozzánk:

 

A Cydia főoldalának egyes részei dinamikusan változnak, így azok nem fordíthatóak le, ezekhez az eredeti nyelvi fájl sem tartalmaz fordítható szöveget, de többségünket úgyis az alkalmazás használhatóságát tekintve érint inkább a magyar nyelv.

 

A menüpontok, gombok, üzenetek, és funkciók mind magyar felületet kapnak:

 

 

Kivételt képeznek a magyarul megjelenő részek alól a Cydia Store és az abban történő vásárlások, mert ezekhez sem tartalmaz fordítható szöveget az eredeti, angol nyelvi fájl, illetve a Kezelés fülön a Tárolás menüpont alatt a készülék tárhelyéről szóló statisztikához sem. Így ezek az eredeti, angol nyelven jelennek meg:

A magyar nyelvi csomagot a Szifon.com source-ról tölthetitek le, keressétek a Cydia magyar UI csomagot.

Kérjük, hogy amennyiben esetleg bármi hibát találtok a fordításban, vagy bármi javaslatotok lenne, úgy képernyőképpel együtt jelezzétek azt felénk a blog emailcímén, vagy hozzászólásban, hogy mihamarabb ki tudjuk javítani! Köszönjük!

Olvasd el a hozzászólásokat is

30 Comments

  1. Az előző gépházas topicban jeleztem hogy le akartam szedni az előző fordítás de nem igazán jött össze, a részleteket ott leírtam. Manuálisan el tudom távolítani valahogy?

  2. @ToniSlow: manuálisan annyi a teendőd, hogy a /private/var/mobile/cydiabackup/ mappából visszamásolod a /Applications/Cydia.app/ alá az English.lproj mappát, felülírva azt, ami most ott van.

  3. @Jadeye: Felraktam ezt a reklamszuro hosts fájlt a stable.szifon.com repo-ból.Írtátok,hogy bizonyos appok hisztisek rá például az sbsettings.Ez szép és jó csak most nem tudom használni az sbsettingset.Csak annyi lenne a kérdésem,hogy van valami mód arra,hogy újra élesszem az sbsettings-et úgy,hogy továbbra is az sbsettings-en kívűl más appokban ne legyenek reklámok?

  4. Hello!
    A gyerekek iPhone 1G-in töröltem a régit, hogy ezt feltegyem.
    A régi törlése után a Cydia elcsesződött, már betöltéskor hibákra reklamál, s nincsenek sem csomagok, sem források, kereső sem talál semmit, a Cydiából kilépve többet be sem lép, kiugrik azonnal.
    Újraindítás sem segít, csak kezdődik előlről az egész.
    Jó lenne megúszni a teljes újrainstall-t, jövő hétvégéig erre nem is lesz időm, mentés sem készült rég. Van-e tipp, hogyan hozhatnám helyre?

  5. …hozzáteszem, az iPhone 4-eken minden rendben ment.

  6. Bocs egy kicsit off, de legalább cydiás kérdés:

    Az i4 em 5.1.1el, most JBel. A cydia azt irja ki, ott fent pici zöld betűkkel, hogy az SHSH mentve van egészen 6.0.1 ig. De nem is volt soha rajta 5.1.1nél későbbi oprendszer. Ez hogyan lehet?

  7. Végigolvastam a cikket, de továbbra sem értem. Nem volt lefuttatva az umbrella, a 6.0.1 óta biztosan nem. A sima 6.0 pedig meg sem jelenik a cydiában, hogy mentett SHSHm lenne hozzá, egyszerűen kimarad a sorból. De végülis mind1, csak kiváncsi voltam. Azért kösz…

  8. @Ugyankerem: redsnow-al meg lehet nézni hogy milyen shs-k vanna online. extras->shsh blobs->query gomb. telefon legyen a géphez csatlakoztatva.

  9. @Jadeye: Felraktam ezt a reklamszuro hosts fájlt a stable.szifon.com repo-ból.Írtátok,hogy bizonyos appok hisztisek rá például az sbsettings.Ez szép és jó csak most nem tudom használni az sbsettingset.Csak annyi lenne a kérdésem,hogy van valami mód arra,hogy újra élesszem az sbsettings-et úgy,hogy továbbra is az sbsettings-en kívűl más appokban ne legyenek reklámok?

  10. Köszi a segítséget…

  11. @hSn0wQ: ki kell deríteni, hogy az sbsettings pontosan honnan tölti be a reklámokat, és akkor azokat kiszedni a hosts fájlból. azonban korábban ezt az sbsettings maga megtette. most azt tudod tenni, hogy leszeded a csomagot, és mindenütt lesznek reklámok, aztán ha lesz időnk kinyomozni, mi az, ami miatt az sbsettings nyivákol, akkor frissített hosts fájl is lesz, amiben ez már nem okoz majd gondot

    @SPeti: fel sem tűnt a hozzászólásod.

    “már betöltéskor hibákra reklamál”
    mégis milyen hibákra? ezek sokat segítenének a megoldásban. mert ötletem ugyan van pár, de jó lenne tudni a pontos részleteket.

    egyébként ha a régit leszedted, az azt a cydia verziót mentette le még a telepítsekor, ami akkor volt, mikor telepítetted, így azt is állította vissza. ha közben lett új cydia, akkor azzal ez gondot okozhat. ezért is töröltük le azt a régi csomagot.

  12. @Jadeye:
    “Hiba: DATABASE
    Could not open lock file /var/lib/dpkg/lock – open (13:Permission denied)”
    Oké-ra nyomva:
    “Hiba: REFRESHING DATA…” többi ugyanaz
    Ismét Oké-ra nyomva még egyszer ugyanez.
    Abbamarad a Cydia betöltése, s innentől csak a kezdőlap van, minden más üres.
    Kilépek, vissza:
    “Hiba: CLEAN_ARCHIVES
    Could not open lock file /var/cache/archives/lock – open (13:Permission denied)”
    Innentől nincs többé Cydia, indításra kilép, illetve néha Safe mode-ba kerül.
    A teló újraindításakor kezdődik előlről.

  13. @Jadeye:
    Értem, nyilván azóta frissült néhányszor a Cydia.
    Én mindig a Pwnage Tool-lal jb-tem ezeket, de az teljes restore ugyebár.
    Gondoltam, a Redsn0w-al tolok rá Cydiát, de egyik verzió sem képes kezelni a szifon_1.1_3.1.3…ipsw-t. Még a 09.4 sem, pedig az volt ehhez anno.
    …Jó volna megúszni a restore-t…

  14. @Jadeye:
    iExplorer-rel megnézve /var/lib/dpkg/lock file ugyan létezik, de /var/cache/archives mappa valóban nincs.
    Ha kézzel bele tudnék gyömöszölni egy működő Cydiát, megpróbálnám…

    No, ennyi mára 🙂

  15. @Jadeye: Oké.Köszi.Akkor várok.

  16. @Jadeye: Nálam egész pontosan az történik az sbsettings-el,hogy belépek,kiírja a permission error-t és meg kérdezi tőlem,hogy akarom e javítani én meg akarom javítani szal rábökök a Yes,fix it for me-re és utána megfagy ozt crash-el egyet és kilép.

  17. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

  18. @hSn0wQ: passz, akkor szedd le a csomagot.

  19. @Jadeye: Én szeretném használni a csomagot.Főleg,hogy most elhatároztam,hogy egy kicsit felfrissítem,feltúrbózom,kitísztítom a gépemet,touchomat,iphone-omat meg ezeket.És nagyon fontos része lenne ez a csomag szal,ha tudnál segíteni abban,hogy hogyan álljak neki kinyomozni és engedélyezni manuálisan a hostsban a megfelelő IP-ket azt megköszönném.

  20. Mivel nem tolongott a segítség, túl vagyok a restore-okon. 🙂
    Nem semmi szívás volt a régi, s ebből kifolyólag azóta szanaszét frissített app-okkal, még jó, hogy két “2G” van és nem egyszerre csináltam.
    Csak azért írok, mert felmerül egy kérdés:
    Van-e cikk, leírás, itiner a 3.1.3-hoz (2G), illetve 4.2.1-hez (3G) való app-verziók elmentéséről, vissza-szinkronizálásáról, fellelhetőségéről?

  21. @SPeti: a lementés nem nagy kaland, egyszerűen elmented máshová az IPA fájlt, a visszaszinkronizálás meg annyi, hogy visszahúzod az iTunes-ba (ha közben véletlen sikerült az appot frissíteni, ha nem, akkor semmit nem kell tenni), és bepipálod, hogy szinkronizálja.

    a fellelhetőségek egy nehezebb téma, mert az kizárólag csak warezolással érhető el, hiszen hivatalosan csak a saját (vagy authorizált) accounttal letöltött appokat tudsz feltenni, így más, ismeretlen accounttal letöltött, de amúgy nem tört appokat nem. és régi verziókat fellelni eleve nehéz. de cikk erről nincs.

  22. @Jadeye: Köszi, ezen már túl vagyok. Ami megnehezítette a dolgot, hogy ugyanazzal a géppel szinkronizálom a 2db iPone-t és a 2db iPhone4-et is, s hagytam az app-okat frissülni mindig.
    Így miután az egyik iPhone-t már felelőtlenül restore-oltam, arra nem tudtam visszatölteni app-okat. Szerencsére a másik ugyanazon ID, így áthelyeztem a friss app-okat máshova, “átvittem a vásárlásokat”, így visszakerülhettek. Mostmár elmentettem az összes régit.

    Idönként kerül hozzám néhány régebbi iOS készülék, s elég gáz, hogy egy nyomorult Facebook, Viber, vagy Skype nem elérhető már, mert mind 4.3.x-et követel.

  23. Sziasztok!! Én megpróbáltam telepíteni a magyarositást és nem engedi! Elkezd tölteni aztán ki ír pirossal valamit és megáll! Mi lehet a baj?

  24. @pityke000: a hibaüzenet nélkül nem tudunk mit mondani. mi a hibaüzenet? screenshot?

  25. @Jadeye: Hash Mismatch, vagy valami ilyesmi.

  26. @SPeti: frissítsd a source-okat, és próbáld újra, és linkelj egy screenshotot.

  27. Minden friss, sőt, nincs semmi jóformán. Most toltam rá a 6.1.2-t, Evasi0n 1.5, csak a stable.szifon.com az egyetlen source. Screenshot-ot nem tudok, de ennyi:

    Downloading Cydia magyar UI
    Done: Cydia magyar UI
    Hash Sum mismatch (piros)

    Két másodperc az egész.

  28. @SPeti: ja már látom. próbáld most újra, újból legeneráltam a source csomaglistáját, így már nem dobott hibát.

  29. Kész is lett, köszike!


Add a Comment